Heerlijke sportieve zondag door VVE

Het eerste elftal van VVE liet de supporters weer genieten van een sportieve zonnige zondag in april (3-1). Met een doelpunt van de bezoekers in de eerste helft werd de kantine in de pauze nog met een achterstand voor VVE bezocht. Maar met het aanvallend spel van het vlaggenschip van VVE kon de gelijkmaker niet lang op zich laten wachten.

De vele bezoekers werden na de rust al snel terecht beloond. Het was vleugel aanvaller Wesley Hesz die iedereen inclusief de doelman van tegenstander GSV veraste. Wesley krulde de bal schitterend laag in de verste hoek 1-1. Al gaf hij eerlijk na het duel toe dat hij het anders had bedoeld. De uitspraak deerde niemand. De gelijkmaker gaf het elftal van oefenmeester Ronald Linkens wel vleugels. De druk werd groter en na een ongelukkige handsbal lag de bal plots op de stip. De jeugdige Jorn Hartgens wist met de toegekende strafschop wel raad en schoot de het leer beheerst achter de ballenvanger uit Genhout 2-1. Invaller Dennis Elie maakte enkele minuten later aan alle onzekerheid een einde. Oog in oog met de doelman schoof de routinier de bal laag in het doel en schoot de 3-1 eindstand op het nieuwe scorebord. Het was jammer dat topschutter Wessel Franssen door droevige familieomstandigheden niet kon meegenieten van de volle winst, maar de gedachten van de spelers waren wel bij Wessel en Lucienne en droegen de winst aan hun beide op.

De uitslag gaf voor vele supporters aanleiding om de zege op gepaste wijze in de kantine te vieren. Voor vaste supporter Jan kon het geluk niet op en schonk zelfs een heel vat bier aan de overwinnaars. Het was het sein voor het kantine personeel om alle zeilen bij te zetten. Aan zoveel biergeweld had men echter niet gedacht. Na enige tijd begon de biertap zelfs te haperen. Voorzitter Kees en bierkenner Yves Slenter kregen een dringende opdracht en werden onmiddellijk op pad gezonden om nieuw gerstenat in Eijsden en omstreken te zoeken. Het was dan ook een gehele geruststelling voor de hele aanhang van VVE dat na enige tijd het duo met volle biervaten het VVE complex kwamen binnen rollen. VVE een familie vereniging met meer dan 700 leden waar zowel het sportieve als gezelligheid hoog in het vaandel staat geschreven. Zaterdag 20 mei wordt dat weer bewezen met de seizoenafsluiting voor de gehele vereniging voor zowel de junioren als de senioren.

Ger Willems