Max van den Boorn in gesprek met François Vluggen

VV Eijsden heeft sinds 2012 in haar strategie de slogan “Trots op VV Eijsden”. Wat betekent dit voor jou?

"Trots op VV Eijsden bevestigt voor mij het gevoel dat ik al had bij onze club. Een vereniging met een duidelijke visie en ook handhaving op dit beleid. Ik geniet ervan als ik zie hoe de groep jongeren die nu weer wedstrijden van ons eerste team bezoeken gestaag groeit. Dit is voor mij een teken dat je trots bent op je club."

Wat vindt je bij VV Eijsden uitgesproken goed en waarom?

"De organisatie rondom wedstrijden, evenementen en activiteiten. Steeds weer ontvangen we als vereniging tal van complimenten en dat is voor mij een teken dat we dit goed doen."

In iedere organisatie, dus ook bij VV Eijsden, zijn er verbeteringen mogelijk. Wat zou jij willen verbeteren of veranderen en waarom?

"Ik denk dat er binnen de club meer aandacht moet zijn voor opleiding van ons jeugdkader. Kaderleden hebben weinig behoefte om op een andere locatie enkele avonden een opleiding te gaan volgen, maar als we dit bij VV Eijsden zelf kunnen organiseren wordt dit meer gedragen. Hierdoor krijg je één gedachtelijn binnen de jeugdopleiding en stuwen we elkaar naar een hoger niveau."

Respect & Sportiviteit wordt steeds belangrijker. Wat betekent dit voor jou en hoe toon jij dit in de praktijk?

"Dit betekent eigenlijk alles, want zonder deze items is een leuke pot voetbal simpelweg niet meer mogelijk. Persoonlijk ben ik de laatste jaren behoorlijk rustiger geworden langs de lijn en houd ik mijn mond als ik het niet eens ben een beslissing van de scheidsrechter."

Hoe sta jij tegenover een eventuele fusie met SVME (en Oranje Boys)?

"Heit feit dat dit plan na een moeizame periode van vergaderingen in de ijskast is beland, zegt mij dat de verenigingen er nog niet klaar voor zijn. Ik denk wel dat een soortgelijke fusie beter van binnen de verenigingen kan worden geïnitieerd dan dat het je van buitenaf, lees gemeente, wordt opgelegd."

Welke acties moet VV Eijsden nu ondernemen om gezond (financieel, organisatorisch en met voldoende leden) in de toekomst verder te kunnen functioneren als vereniging?

"Er moet heel goed op de kosten gelet worden en we moeten onze sponsoren op handen dragen. De drempel om VV Eijsden financieel te steunen moet laag zijn en elke euro en gebaar van steun moeten we dankbaar in ontvangst nemen.
Organisatorisch moet er actief gezocht worden naar nieuw bloed binnen diverse commissies, er komt momenteel erg veel terecht op dezelfde schouders.
Het aantal leden heb je maar beperkt zelf in de hand, waarborg in ieder geval de kwaliteit van de vereniging in de breedste zin van het woord."

Wat is jouw visie op het jeugdbeleid binnen de vereniging?

"Ik ben pas recent gestopt met mijn werkzaamheden binnen de Commissie JeugdZaken, dus ik weet dat het jeugdbeleid heel serieus wordt genomen en men hier achter de schermen heel hard aan werkt. Wat je als lid en/of ouder hiervan ziet is normaal gesproken alleen het topje van de ijsberg. Het uitdragen van het jeugdbeleid is een zaak die ons allemaal aangaat en dit kan volgens mij nog wel verbeterd worden."

Je fungeert al heel wat jaren bij VV Eijsden als duizendpoot. Waar haal je de motivatie vandaan om nog altijd zo veel werk voor de vereniging te verzetten?

"Mijn motivatie haal ik met name uit de momenten dat ik langs de lijn of tijdens trainingen sta te genieten van onze teams. De ontwikkeling van de afzonderlijke spelers, het plezier in het spelletje, de gedrevenheid en de leergierigheid zijn voor mij belangrijke drijfveren. Als ik zie dat iedere zondagmorgen ruim twaalf jeugdkeepers de moeite nemen om richting VV Eijsden te komen om hier deel te nemen aan de keeperstraining, dan kost het me geen moeite om hiervoor mijn spaarzame vrije tijd op te offeren. Toch zal ik in de toekomst iets minder uren aan de club kunnen besteden dan voorheen, maar jullie zijn nog niet van me af."