Max van den Boorn in gesprek met Marcel Eijkenboom

VV Eijsden heeft sinds 2012 in haar strategie de slogan “Trots op VV Eijsden”; wat betekent dit voor jou?

‘’Dat we trots mogen zijn deel uit te maken van een mooie vereniging welke organisatorisch redelijk goed in elkaar steekt.’’

 

Wat vind je bij VV Eijsden uitgesproken goed en waarom?

‘’De organisatie bij wedstrijden is goed geregeld en bij evenementen zoals toernooien zijn er altijd voldoende vrijwilligers aanwezig om het evenement tot een succes te maken.’’

 

In iedere organisatie, dus ook bij VV Eijsden, zijn er verbeteringen mogelijk. Wat zou jij willen verbeteren of veranderen en waarom?

‘’Op het gebied van de jeugd zijn er nog voldoende verbeterpunten om aan te werken. Zo vind ik dat men onder andere geen dubbelfuncties kan uitvoeren en dat er meer aandacht moet zijn voor de zogenaamde ‘lagere’ elftallen. Ook moet er meer gekeken worden naar de ontwikkeling van een speler, in plaats van het eventuele clubbelang. Dan ben je pas bezig met het opleiden van spelers. Resultaat behalen is leuk, maar de ontwikkeling en het opleiden vind ik persoonlijk belangrijker.’’

 

Respect & Sportiviteit wordt steeds belangrijker; wat betekent dit voor jou en hoe toon jij dit in de praktijk?

‘’Dit is natuurlijk een belangrijk punt waar VV Eijsden terecht veel aandacht aan besteedt. In deze tijd wordt er helaas steeds minder van elkaar geaccepteerd. Door het begeleiden van onze jeugdscheidsrechters zie je vaak dat zij de andere kant van het voetbal zien en dat ze dus meer respect voor de scheidsrechter tonen als ze zelf moeten voetballen. Dit vind ik dus een goede ontwikkeling! VV Eijsden heeft hierin een duidelijk beleid en laat dan ook aan iedereen weten waar ze voor staan.’’

 

Hoe sta jij tegenover een eventuele fusie met SVME (en Oranje Boys)?

‘’In de toekomst zal men hier niet aan ontkomen, omdat het financieel steeds moeilijker wordt om een vereniging gezond te leiden.

Op dit moment zou ik zeker kiezen voor een samenwerking met Oranje Boys. Neem bijvoorbeeld spelers die dicht tegen het eerste elftal van VV Eijsden aanzitten. Zij zouden dan in de vierde klasse bij het eerste van Oranje Boys kunnen spelen. Daar kunnen ze zich beter en sneller ontwikkelen en op een hoger niveau spelen. Zo verloopt de stap naar het eerste van VV Eijsden (de tweede klasse) makkelijker. Dit zou voor beide verenigingen een win-winsituatie zijn.’’

 

Welke acties moet VV Eijsden nu ondernemen om gezond (financieel, organisatorisch en met voldoende leden) in de toekomst verder te kunnen functioneren als verenging?

‘’Sponsors zijn belangrijk, zij zorgen immers voor de grootste inkomsten. Maar het wordt steeds moeilijker deze te behouden, aangezien meerdere clubs uit de zelfde vijver moeten vissen. Je moet het voor sponsors aantrekkelijk maken, zodat ze de vereniging trouw blijven.
Een donateursactie zou misschien ook geld in het laatje kunnen brengen, maar hier bereik je meestal dezelfde mensen die ook al de clubloten kopen of de club op een andere manier sponseren.
Wat het ledenaantal betreft: zorg ervoor dat er een klimaat komt waar iedere speler op zijn of haar niveau hun hobby kan blijven uitoefenen en zich daarbij prettig voelt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat bij ieder elftal gekwalificeerde begeleiding is.
Organisatorisch heb ik in de andere vragen al mijn mening gegeven.’’

 

Wat is jouw visie op de jeugd van VV Eijsden?

‘’Persoonlijk vind ik dat dit nog beter kan. Onder andere meer trainers met de benodigde papieren zou de kwaliteit van de trainingen en ontwikkeling van de spelers nog beter maken.

Ook moet er duidelijkheid bestaan bij de trainers over de doelstellingen. Zo ben ik bijvoorbeeld benieuwd of de C1 voor het kampioenschap mag gaan, of dat de prioriteit bij de B1 wordt gelegd, dat zich probeert te handhaven. Kiest men voor de tweede optie, moeten er spelers worden doorgeschoven van de C1 naar de B1.’’Wat vind je leuk en minder leuk aan de functie (s) die je binnen de vereniging uitvoert?

‘’Ik organiseer mede het Top E Toernooi Lima Cup Eijsden en het is ieder jaar een uitdaging een mooi deelnemersveld vast te leggen en de gehele organisatie rond te krijgen. Omdat de organisatie volgens de deelnemers goed is, komt een aantal clubs (zoals Sparta, KRC Genk, Roda JC, Fortuna Sittard en MVV) ieder jaar terug.

Sinds dit seizoen begeleid ik samen met Miel en Hans de jeugdscheidsrechters. Het is leuk om te zien hoe sommige jonge scheidsrechters zich ontwikkelen en het is mooi dat er op dit moment liefst zeventien jeugdscheidsrechters onze jeugdwedstrijden leiden. Een aantal waar VV Eijsden trots op mag zijn.’’

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren