Max van den Boorn in gesprek met Ivo Grispen

VV Eijsden heeft sinds 2012 in haar strategie de slogan "Trots op VV Eijsden"; wat betekent dit voor jou?

"Dit betekent voor mij dat iedereen binnen VV Eijsden het fijn vindt om bij onze club te horen en dat iedereen zich aan de normen en waarden houdt die binnen onze vereniging van toepassing zijn."

Wat vind je bij VV Eijsden uitgesproken goed en waarom?

"Ik vind het neerzetten van de organisatie rondom wedstrijden erg goed.

Omdat er ieder weekend een heleboel wedstrijden op ons complex worden gespeeld, lopen er veel ouders, spelers en begeleiding rond op het terrein. Om dan alle teams goed de weg te wijzen, heb je veel vrijwilligers nodig die bereidt zijn om dit onderdeel op zich te nemen. Gelukkig hebben we daar een aardige groep voor om dat allemaal te regelen."

In iedere organisatie, dus ook bij VV Eijsden, zijn er verbeteringen mogelijk. Wat zou jij willen verbeteren of veranderen en waarom?

"Ik zou graag zien dat we er met z’n allen voor gaan zorgen dat ieder team in de toekomst voorzien is van vaste trainers en leiders. Zo voorkom je dat er een  team is dat niet kan voetballen omdat er geen begeleiding is.
Daarnaast moet de communicatie tussen trainers, leiders, jeugd- en hoofdbestuur op sommige momenten beter."

Respect & Sportiviteit wordt steeds belangrijker; wat betekent dit voor jou en hoe toon jij dit in de praktijk?

"Respect en Sportiviteit zijn zeer belangrijk om ieder weekend alle wedstrijden, waar dan ook, goed te laten verlopen. Jammer genoeg merk je steeds vaker in de huidige maatschappij dat iedereen alleen maar naar zichzelf kijkt, en niet naar de anderen om hen heen.

Neem bijvoorbeeld dat voorval met de grensrechter, een jaar geleden. Dat moeten we zien te voorkomen. Ik weet ook dat iedereen wel eens een fout maakt, maar we moeten er wel zorgen dat zware mishandelingen worden uitgesloten. Zonder scheids- en grensrechters kan er simpelweg niet gevoetbald worden.

Daarom probeer ik ook altijd rustig te blijven als een scheids- of grensrechter een verkeerde beslissing neemt ten opzichte van mijn team op dat moment."

Hoe sta jij tegenover een eventuele fusie met SVME (en Oranje Boys)?

"Eerlijk gezegd denk ik dat we in de toekomst hier open voor moeten staan. Zeker wanneer we als dorp Eijsden op voetbalgebied willen overleven.

Ik weet ook wel dat dit gevoelig ligt bij enkele leden van alle clubs, maar willen we gaan voor voetbal op niveau van minimaal 3de klasse binnen de gemeente, dan moeten we alle emoties opzij zetten.

Ik zit zelf als leider bij het eerste elftal en door mijn functie binnen de jeugd van MVV kom ik ook in andere delen van het land. Daar zie je dan grote clubs met veel leden en een mooi complex. Daar is het blijkbaar wel mogelijk om te fuseren en op niveau te blijven spelen."

Welke acties moet VV Eijsden nu ondernemen om gezond (financieel, organisatorisch en met voldoende leden) in de toekomst verder te kunnen functioneren als verenging?

"Zoals ik al zei is het belangrijk voor de club dat men zorgt dat alle trainers gediplomeerd zijn. Dan kan men namelijk betere trainingen geven aan de jeugd en wordt het voor de jeugd ook fijner om op een waardige manier training te krijgen. Daar pluk je als club de vruchten van.

Financieel zal het voor onze vereniging steeds moeilijker worden, omdat alle clubs uit de kern Eijsden uit dezelfde vijver sponsors proberen binnen te halen. Daardoor moet je als vereniging zorgen dat je aantrekkelijk blijft voor de ondernemers, omdat ze anders voor de andere clubs kunnen kiezen."

Wat is het mooiste sportieve succes dat je tot nu toe bij VV Eijsden hebt meegemaakt?

"Ik ben in 1995 begonnen bij het eerste van Eijsden. We werden dat jaar meteen kampioen, op het veld van FC Vinkenslag. Later hebben we ook nog tweemaal de Limburgse beker gewonnen. Zowel dat kampioenschap als die bekerwinst waren voor mij persoonlijk de mooiste momenten die ik ooit heb meegemaakt bij deze club."

Je bent leider van het eerste elftal. Is het je ambitie om in de toekomst iets bij de jeugd van VVE te gaan doen, zoals je dat nu bij MVV doet?

"Ik ben inderdaad leider van Eijsden 1, maar eerlijk gezegd zie ik mij niet zo snel meer iets bij de jeugd doen.

Dit komt omdat ik vijf seizoenen geleden door Anton Vriesde (oud-trainer bij VV Eijsden) ben gevraagd om een functie binnen de jeugdopleiding van MVV Maastricht  te vervullen. Dit is mij zo goed bevallen, dat ik nog altijd mijn droom najaag om ooit in het betaald voetbal ergens aan de slag te kunnen gaan als elftalleider of materiaalman. Maar een functie binnen de jeugd van Eijsden sluit ik niet uit. Je weet immers nooit wat de toekomst brengt."