Max van den Boorn in gesprek met Mitch Bulte

VV Eijsden heeft sinds 2012 in haar strategie de slogan "Trots op VV Eijsden"; wat betekent dit voor jou?
"Ik vind dat we trots mogen zijn op onze vereniging. We werken met veel vrijwilligers en deze zetten zich allemaal voor 200% in.
Het is ook mooi om te zien dat er bij alle wedstrijden veel publiek aanwezig is. Zo kun je zien dat VV Eijsden leeft binnen ons dorp.
Het is belangrijk dat VV Eijsden een strategie en een goede visie heeft. Zo weet iedereen waar we aan toe zijn."

Wat vind je bij VV Eijsden uitgesproken goed en waarom?
"Alle activiteiten die worden georganiseerd binnen de vereniging. Daarnaast mogen we ook trots zijn op de toernooien die bij VV Eijsden worden gehouden."

In iedere organisatie, dus ook bij VV Eijsden, zijn er verbeteringen mogelijk. Wat zou jij willen verbeteren of veranderen en waarom?
"Ik denk dat het belangrijk is dat we nog meer aandacht aan de 2de en 3de elftallen (zoals de B2,C2,C3 en noem maar op) besteden. Het is belangrijk dat deze spelers ook goed opgeleid worden en een uiteindelijk een kans krijgen om in een 1e elftal te spelen. Deze teams horen bij de vereniging en we kunnen we zeker niet missen!"

Respect & Sportiviteit wordt steeds belangrijker; wat betekent dit voor jou en hoe toon jij dit in de praktijk?
"Er moet voor iedereen binnen de vereniging respect zijn. Ik vind dat iedereen met plezier naar VV Eijsden moet komen.
Sportiviteit moet er zijn naar je teamgenoten op een training, maar ook in een wedstrijd naar een tegenstander."

Hoe sta jij tegenover een eventuele fusie met SVME (en Oranje Boys)?
"Ik heb me er eerlijk gezegd nog niet goed in verdiept. Maar ik denk dat het voor alle clubs moeilijk wordt om financieel te overleven en dat we uiteindelijk toch samen moeten gaan. Ik denk dat we dan een goede dorpsclub kunnen worden, want in Eijsden en omstreken loopt genoeg talent rond."

Welke acties moet VV Eijsden nu ondernemen om gezond (financieel, organisatorisch en met voldoende leden) in de toekomst verder te kunnen functioneren als verenging?
"VV Eijsden moet vasthouden aan de visie en de organisatie die er nu staat.
Er wordt hard gewerkt achter de schermen en het is duidelijk te zien dat VV Eijsden aan het groeien is."

Wat is jouw visie op het jeugdbeleid binnen de vereniging?
"Elke speler binnen de jeugd moet vooral met plezier naar VV Eijsden komen.
Dan komen de prestaties vanzelf wel."

Wat is het mooiste sportieve succes dat je tot nu toe bij VV Eijsden hebt meegemaakt?
"Dit is een moeilijke vraag. Ik heb een paar mooie successen meegemaakt.
Zo werd ik, in mijn eerste seizoen als trainer, kampioen met het vijfde van Eijsden. Het was schitterend om destijds de vreugde binnen het team te zien.
Een andere mooi moment maakte ik twee jaar geleden mee. We stonden met de C1 van Eijsden laatste in de Hoofdklasse. Maar we wonnen de laatste drie wedstrijd en wisten ons zodoende te handhaven. Toen was het mooi om te zien hoe een team zich samenpakte en er vol voor ging.
Ook vorig jaar beleefde ik een bijzonder moment, wederom bij de C1. We speelden de halve finale in beker uit bij Geleen-zuid en hadden er drie maanden eerder met 7-2 gewonnen. De finale was dus binnen handbereik. Helaas verloren we deze wedstrijd, maar het was prachtig om te zien hoeveel publiek er op die wedstrijd afkwam.
Maar ik ben nog één belangrijk ding vergeten. Het is natuurlijk een sportief succes om iedere week met de mannen van Eijsden 5 te spelen, haha."