Wedstrijdverslagen B1

(27-02-2010) Eijsden B1 - Schaesberg B1     0 - 2

"Ook hier hadden we niet hoeven te verliezen."

Gelijk vanaf het begin was Schaesberg druk aan het zetten, maar in tegenstelling met andere wedstrijden gingen we hier goed in mee.

Het eerste kwartier was dan ook een gelijkwaardige wedstrijd. Plots krijgt Timo door een uitbraak een geweldige kans met alleen de keeper voor zich. Hij kiest ervoor om de bal af te geven op Dolf, maar de bal wordt eigenlijk niet goed aangegeven waardoor Dolf de bal niet goed op de slof krijgt en hem er dan ook over schiet.

Dit had de aanzet tot een heel andere wedstrijd kunnen zijn, maar als zovaak, helaas. Wat ook gebeurde was dat de wedstrijd een beetje grimmiger werd, Schaesberg deed verwoede pogingen om onze spelers uit hun tent te lokken. Jonathan bleek hier erg gevoelig voor, en is dus uiteindelijk ook gewisseld om erger te voorkomen.

Vervolgens een gemiste kans voor Scaesberg met een schot tegen de lat. Geluk dus voor ons. Helaas voor korte duur want na een half uur spelen viel dan toch de goal. Er was een beetje geklungel in de verdediging en Niels wist hier niet goed op te anticiperen. 0-1

Schaesberg had zijn verdediging goed op orde, 2 flinke knapen achterin ruimden alles netjes op. We kregen hierdoor te weinig kansen. Met 0-1 gingen we de rust in.

Tijdens rust werden spelers gewisseld. Chris de Jong en Dolf eruit en Arno en Sjoerd erin. Chris en Dolf waren verzocht met de A1 mee te voetballen, vandaar.

Na 5 minuten in de 2e helft een kansje voor ons met een vrije trap op 18 meter. Bal ging ver langs. Van onze kant uit volgden er teveel overtredingen dus teveel vrije trappen voor de tegenpartij. Niels wist weer redding te brengen bij een voortreffelijk genomen vrije trap van de tegenpartij. Tikte de bal er nog net uit.

In de 15e minuut werd Jona onderuit gehaald in het strafschop gebied, ´t was een beetje onduidelijk maar de scheids had er een penalty voor kunnen geven, maar hij deed het helaas niet. In de 16e minuut wederom een uitbraak van Schaesberg, Niels kwam goed uit, maar Schaesberg tikte hem beheerst over Niels heen. 0-2

21e minuut wissel, Dick Jungblut erin en Jonathan eruit met bovenvermelde reden.

In de 25e minuut besloot Schaesberg met 10 man verder te gaan, daar er 1 speler een behoorlijke tik tegen zijn hoofd had gekregen en bij gebrek aan wissels.

Eijsden begon de druk op te voeren, maar de verdediging bleef te sterk. Eigenlijk ging Schaesberg alleen nog maar verdedigend spelen, ze liepen dus achter alles potdicht.

Laatste 10 minuten wederom veel balverlies, slecht aanspelen en loze schoten in het niets. De strijd was gestreden, de kopjes gingen omlaag en de laatste 5 minuten had dus weinig meer met voetbal te doen.

Helaas, het was onder de maat

(12-12-2009) Eijsden B1 – UOW ’02 B1      3 - 0

"Niet vanzelfsprekend."

Vol verwachting op de komst van UOW kwamen ze dan toch eindelijk aanzetten. Te laat wel te verstaan. Communicatie blijkt bij UOW niet de sterkste kant te zijn. Zij waren van mening dat de wedstrijd om 13.30uur zou beginnen, dit was de uitleg. (maar achteraf bleek dat ze hun spelers niet op tijd bij elkaar hadden) Verder was de leider maar alleen, nota bene ook nog iemand uit Oostenrijk, dus moesten we ook nog ons beste Duits ophalen, en gelijk kwam de vraag of wij voor hen een grensrechter hadden. Wijselijk hadden we hem toch maar nee verkocht. Zoals ook wij al ooit hebben gedaan, moest hun enige reserve speler met frisse tegenzin de vlag hanteren.

Een half uur later als gepland begon dan toch de wedstrijd. Winnen bleek achteraf niet vanzelfsprekend, UOW kwam tamelijk zwak over en al snel kreeg men het idee dat die wedstrijd een eitje werd. Alles behalve dus.

Zoals we dat de laatste tijd doen, begon Eijsden weer gelijk vanaf het begin kansen te creëren. 5 minuten na aanvang volgde de eerste kans door een doorbraak van Dolf, de keeper wist hem maar net te stoppen, de bal dus. Gelijk erop weer een uitbraak, maar nu van Rik, deze zette de bal voor op Timo, en de bal kwam vervolgens onderkant lat en wederom helaas voor Timo.

De eerste 10 minuten lag het overwicht duidelijk bij ons, alleen het samenspel was niet wat het zijn moest. Verkeerd aanspelen leverde te veel balverlies op. In de 15e minuut raakte een speler van UOW geblesseerd, maar bij gebrek aan reserve (die stond namelijk te vlaggen) strompelde hij maar verder in het veld. Hij kreeg ook niet echt de aandacht van hun leider.

In de 20e minuut hield hij het dan ook voor gezien en liep gewoon het veld af zonder boe of bah te zeggen. De scheids liet gewoon doorspelen, tja wat moet je met zoiets.

In de 21e minuut volgde er een vrije trap vanaf de 16mtr, die door Timo werd genomen, wederom helaas, de bal ging te ver over.

In de 25e minuut wederom een kans door een voorzet van Timo op Rik, deze keer knalde Rik hem er net langs. Erin was beter geweest, die eerste goal begon toch wel wenselijk te worden. UOW liet toch blijken dat ook zij konden voetballen. Vooral voorin maar ook achterin hadden zij het best goed voor elkaar. Zelfs hun keeper stond zijn mannetje. Ook zij creëerden op tijd hun kansen, hun gevaar lag duidelijk bij de counter.

Verderop in de wedstrijd wist Guy het weer tot 2x toe klaar te spelen om zijn schoen achterwege te laten, en 1x weer rond de middenstip. Vlak voor rust zag Donald weer zijn kans met een schot op het doel.

Alleen, hij had ook pech. Tijdens rust spelerswissels, Timo en Jules eruit en Arno en Sjoerd erin. Na rust begon Eijsden weer gelijk met druk te zetten, 3 minuten later volgde er een vrije trap die wonderbaarlijk door 2 van onze mannen gemist werd terwijl ze nagenoeg voor open goal stonden. Wederom lag het overwicht bij ons.

Hun reserve speler was inmiddels ook ingezet en strompelende Tinus stond nu te vlaggen, maar ook nu was dit maar voor korte duur, want in een keer was hij ook weer gevlogen en had UOW het verder maar zonder grensrechter gedaan.

In de 55e minuut volgde een duidelijke overtreding op Sjoerd in het strafschopgebied. De scheids legde de bal op de stip en de eer was aan Dolf om zijn 9e doelpunt te maken dit seizoen. Dat deed ie dus ook. Stand 1-0 en een vette Hèhè er achteraan. Het werd tijd. 57e minuut spelerwissel, Donald eruit en Jonas erin.

In de 63 minuut volgde de 2-0 uit een mooi samenspel en wederom was het Dolf die scoorde. Prompt erop een kans voor Jonathan en weer met een lobje en weer net over. (je zou denken dat hier op getraind wordt) Helaas voor hem maar ook voor ons. Eijsden was beduidend beter gaan spelen, of de eerste goal hier een aanzet toe was????

In de 73e minuut was het dan zover. Bij Jona was het niet “3x is scheepsrecht” maar hij had 4 kansen nodig om tot scoren te komen. 3-0 (prima gedaan Jona)

Tot het einde van de wedstrijd was er verder niets bijzonders meer, we kregen het niet voor niets maar we hebben hem toch maar weer mooi binnen.

Proficiat.

Verder rest mij nog te zeggen dat Guy, een cursus veterstrikken kreeg aangeboden. Gezichtsuitdrukkingen spreken op dat moment boekdelen.

(21-11-2009) RKVVM B1 – EIJSDEN B1      0 - 3

Die hebben we weer in de pocket, een mooie overwinning wel te verstaan. Zoals het hoort begonnen we weer gelijk met druk te zetten op het spel en dat resulteerde dan ook weer in goede kansen. Na 4 minuten speeltijd wist Rik op het doel te schieten, de bal kwam onderkant lat en stuiterde op de lijn, (of was het net achter de lijn?), in ieder geval werd er geen doelpunt gegeven.

Gelijk erop kreeg Timo tot 2 x toe mooie kansen om te scoren, maar helaas voor hem, ze wilden er gewoon niet in.

Het samenspel was prima te noemen, er werd goed gecombineerd maar niet altijd liep de bal zoals gepland. Dat lag niet zozeer aan de spelers maar meer aan het veld waarop we speelden, om de term van onze Coach Arie maar over te nemen, het leek meer op een knollenveld.

Het overwicht lag de eerste helft duidelijk bij Eijsden, zo nu en dan wist Margraten uit te breken maar meestal liep dat op niets uit.

Na 20 minuten kregen ze toch een kans om te scoren, maar de bal ging net over. Weer de druk opvoerende wist Margraten op gegeven moment niet waarheen met de bal, en ging hij dus richting keeper, deze pakte hem met zijn handen en dat resulteerde dus in een indirecte vrije schop op de 16 mtr.

Deze werd door Dolf en Timo genomen maar het muurtje stond veel te kort bij, en dus in de weg.

Veel kansen aan onze zijde gingen verloren of werden weggegeven, er werd teveel op een kluitje gespeeld, Margraten voornamelijk liep de zaak achterin gewoon dicht en dit kwam ons spel dus niet ten goede.

Jona (die overigens lekker in het spel zat) kreeg de kans om ons eindelijk op voorsprong te zetten, maar voor open goal ging de bal er langs i.p.v. erin. In de 31e minuut werd Jona onderuit gehaald in het strafschop gebied, de bal werd op de stip gelegd en Jonas zorgde met een prachtig schot voor de 1-0

Nog steeds werd er voornamelijk op de helft van Margraten gespeeld en weer ging een kans verloren, een voorzet van Jonas op Rik, maar deze kopte net naast. In de 38e minuut dan eindelijk de 2-0, uit een vrije schop genomen door Jonas kwam de bal bij Timo terecht en deze speelde hem door op Rik en die wist er op dat moment wél raad mee.

In de 2e helft werd er gelijk weer druk gezet, toch begon Margraten meer kansen te krijgen. Tot 3 x toe werd door hun een perfecte hoekschop genomen en kwamen de ballen goed terecht, en tot 3 x toe werd de bal net over gekopt.

Vervolgens weer een kansje voor ons, vanuit een vrije schop (handsbal Margraten) schoot Dolf op het doel, maar ook voor hem helaas, dus net over. Er volgden een reeks onnodige (en dus teveel) overtredingen door onze spelers waardoor Margraten kansen kreeg om terug in de wedstrijd te komen Vrije schoppen werden door hun prima genomen, maar Niels bracht redding en een keer zat de lat hun in de weg.

Eijsden begon in te zakken en Margraten begon sterker te spelen. De drang tot scoren was duidelijk aanwezig.

Spelerswissels, Timo en Jonas eruit en Sjoerd en Donald erin.

Wederom een kans voor Margraten, vanuit een hoekschop een schot op het doel en deze keer was het Donald die de bal van de lijn hield en dus redding bracht.

Guy zorgde voor enige hilariteit, zo fanatiek als hij is wist hij naar voren door te stoten met de bal, hij was zo snel dat zelfs zijn rechter schoen het niet bij kon benen, die bleef dan ook achter in de middencirkel, en Guy vervolgens gewoon door ging met zijn spel tot voor in het veld.

De scheids liet toch blijken dat dit niet de bedoeling kon zijn. Nu bleek ook dat Guy instapklare schoenen heeft, tenminste daar leek het toch wel erg op. Zijn veters zodanig vast gemaakt dat hij zijn voet er zo in kan schuiven, toch een handige slimme jongen hè, die Guy

Nu was het Margraten die de druk verder begon op te voeren, kregen meer hoekschoppen en vrije schoppen, maar ook zij bleven de pech hebben dat ze er niet in wilden. In de laatste 5 minuten kreeg Jona weer een prachtige kans maar de keeper stond in de weg. Iets later wist wederom Jonathan Dolf mooi aan te spelen die daar vervolgens een voortreffelijke 3-0 van maakte.

In de laatste minuut zag Donald zijn kans met een afstandsschot, bal ging net over en dus jammer voor hem.

De scheids keek op zijn wekker en hield het voor gezien, een laatste hoekschop werd genomen en vervolgens werd de wedstrijd afgefloten.

Prima gedaan mannen.

(14-11-2009) Eijsden B1 - De Heeg B1     1 - 1

"Een bizarre wedstrijd"

Dit was de omschrijving van de leider “De Heeg”. Nu moet er gezegd worden dat de wedstrijdleider dus de scheidsrechter niet zijn allerbeste wedstrijd heeft gefloten, ten minste, laten we dat hopen, want als dat wel zo is moeten we maar hopen dat hem nooit meer weerzien. Het was duidelijk dat hij het niet in de hand had. Van begin af aan tolereerde hij overtredingen over en weer die uiteindelijk het humeur bij de leiding en ook de spelers niet ten goede kwam. Verder zal ik het dan ook niet meer hebben over overtredingen daar ik anders met twee A4-tjes niet daar kom.

De eerste 10 minuten komt de wedstrijd van onze kant uit moeizaam op gang, Onze eerste echte kans komt in de 10e minuut door een uitbraak van Rik. Vanuit onze optiek had hij best zelf kunnen gaan voor de goal, maar Timo stond vrij en vroeg de bal, Rik gaf hem dan ook waarna de kans helaas verloren ging. In de 12e minuut wederom een kans. Timo geeft een mooie voorzet op Dolf en deze keer is het raak. 1-0

Eijsden begint duidelijk sterker te spelen, met name Dolf speelt de eerste helft een zeer goeie wedstrijd.
Timo daartegen begint zich ongemakkelijk te voelen daar hij continu belaagd wordt door zeg maar een vrij corpuleuze Hegenaar. Timo weet hier uiteindelijk wel raad mee door het veld meer te gaan overkruisen, de Hegenaar , duidelijk problemen met zijn gewicht, begint te hijgen en te puffen en besluit uiteindelijk zich maar op Dolf te gaan richten. In de 20e minuut wederom een kans om de voorsprong verder groter te maken. Vanuit een hoekschop wordt een tweetal keer doorgekopt waarna de bal vervolgens door de Heeg van de lijn wordt gehaald. Helaas.

In de eerste helft wordt het duidelijk dat we deze wedstrijd niet hoeven te verliezen, Eijsden wordt steeds sterker wat resulteerde in meer kansen maar ook meer frustratie bij de tegenstander en hierdoor het aantal overtredingen dus toenam waar de scheids dus vervolgens niet op reageerde.

In de 40e minuut is het dan eindelijk zover, de scheids trekt eens eindelijk geel voor de Heeg op een overtreding op Guy, zo gaan we ook de rust in.

De 2e helft wordt goed begonnen door gelijk weer kansen te creëren. Dolf krijgt de bal op zijn hoofd en kopt hem net naast. Enkele minuten later krijgt de Heeg ( tot twee keer toe) eigenlijk hun eerste echte kans om te scoren, en dit vanuit een hoekschop, helaas voor hen was het Niels die dit weer prima deed verijdelen.

Niels had tot dusverre nog niet veel te doen gehad.

De Heeg begint meer druk te zetten en helaas begint bij ons vermoeidheid toe te slaan. Ons team begint duidelijk minder te voetballen, het slecht overspelen en in het loze schieten neemt toe. Wellicht dat het krantenwijkje, dus het vroeg opstaan toch parten gaat spelen.

55e minuut spelerswissel, Sjoerd eruit en Jonathan erin.

Vervolgens wederom een mooie uitbraak van Dolf, of hij had door moeten lopen of (beter nog) de bal moeten geven, maar hij probeerde zelf en de bal ging ver naast. Jammer.

Kort erop gebeurt het dan toch, vanuit een vrije schop voor de Heeg wordt de bal voorgezet (was toch volgens ons de bedoeling) maar de bal heeft te veel vaart en beland onhoudbaar voor Niels, rechtsboven in de kruising. Eigenlijk een schot uit het niets, maar het is dan toch 1-1.

Het lijkt erop dat de scheids eindelijk eens begint te fluiten, een overtreding op Dolf wordt beloont met geel.

Ondanks vermoeidheid blijft Eijsden kansen creëren. Jonas ziet zijn kans verloren gaan als hij de bal niet goed op de “slof” krijgt. In de 75e minuut wederom een overtreding op Dolf, Timo neemt de vrije schop maar schiet ook net over, en wederom helaas. Zoals al vaker wordt het dan toch weer spannend in de laatste 5 minuten. De drang tot scoren is aan beide zijden aanwezig.

Chris de Jong krijgt geel als hij een aanval tegenwerkt en Niels weet de bal te grijpen vanuit de vrije schop die hierop volgde.

Tussendoor is er dan nog een vette overtreding van de spits van de Heeg geweest op ?? wat vet (donker) Rood had moeten zijn , maar schrijven en kijken gaat niet tegelijk en dit heb ik dan ook

Uiteindelijk krijgt Jona nog in de laatste seconde een geweldige kans door hun verdediging te passeren en vervolgens met een lobje de keeper te willen verslaan. De bal komt tegen de lat en zo gaat onze verdiende winst verloren.

(07-11-2009) Caesar /Vos Inv. B1 - Eijsden B1      2 - 4

Hèhè, eindelijk toch kunnen spelen met het nieuwe logo op ons shirt. 2 weken lang was ons dat namelijk niet gegund.

Of dit iedereen veren gaf weet ik niet maar wel is een feit dat Eijsden B1 de eerste 20 minuten erg dominant aanwezig was. Al gelijk in de 2e minuut na de aftrap wist Jonathan vanuit een verdedigingsblunder van Caesar, onze B1 op 1-0 voorsprong te zetten. Eijsden zette goed druk op het spel wat resulteerde in een verward Caesar. In de 12e minuut volgde vanuit een hoekschop een terugspeelbal op Timo die vervolgens weer een voortreffelijke voorzet gaf op Rik en die dus zo naar de 2-0 leidde. Er werd voornamelijk op de helft van Caesar gespeeld. Een prachtige kans ging verloren toen Juul de bal net over het doel heen kopte.

Na 20 minuten wist Caesar zich toch te herpakken en werd het meer een gelijkwaardig spel met wat kansen over en weer. Even leek het erop dat Eijsden hun voorsprong ging afgeven, daar Caesar zowel in de 30e en de 31e minuut, 2 geweldige kansen kregen om te scoren. Hun 1e kans kwam vanuit een hoekschop waar Niels vervolgens op een geweldige manier een doelpunt wist te verijdelen.

Gelijk erop volgde hun 2e kans door een uitbraak, maar weer was het Niels die het doel goed wist te bewaken. Dit ging echter niet zonder slag of stoot. Hij kreeg de bal vol in zijn maag waar hij toch wel even plezier van had. De laatste 10 minuten in de eerste helft wordt het meer een worstelen om de 0 te houden, van voetbal was niet echt meer sprake. Eindelijk 10 minuten welverdiende rust.

De 2e helft begon zoals we de rust in gingen, Caesar toch iets sterker dan wij, maar dat was gelukkig maar van korte duur. Na 5 minuten was er weer sprake van een gelijkwaardig spel. In de 50e minuut werd Chris de Jong onderuit gehaald in het strafschopgebied. De scheids legde de bal op de stip en aan Dolf was het de eer om hier een 3-0 score neer te zetten. Dat deed hij dan ook op een beheerste en voortreffelijke manier. In de 51e minuut weer een uitgelezen kans voor ons door een voorzet op Rik die de keeper maar net uit het doel kon houden.

Spelerswissels, Jareau en Jonathan eruit en Donald en Ludovic erin.

Eijsden begon weer de overhand te krijgen, dat bleek ook snel daar Rik vanuit een voortreffelijk samenspel de bal langs de paal schoot, maar deze keer aan de goeie kant. De keeper was machteloos en wij stonden op 4-0 voorsprong. In de 60e minuut wist Caesar dan toch eindelijk vanuit een mooi genomen hoekschop te scoren.

Vervolgens was de beurt weer aan onze zijde. Timo wist de te ver uitgekomen keeper te passeren, echter de hoek van waaruit hij moest schieten bleek toch te moeilijk, het doel was dan wel leeg maar de bal ging toch langs. Helaas.

Prompt erop gebeurde Dolf nagenoeg hetzelfde. Hij kwam dus ook voor een nagenoeg leeg doel te staan, er waren 2 keuzes, of op een gemakkelijke manier in het doel schieten of op een veel moeilijkere manier er overheen. Wellicht dat hij wilde kijken of hem dat toch kon lukken, want Dolf ging voor de 2e keuze en ja, het lukte hem. De laatste 5 minuten begon Caesar weer wat drang tot scoren te krijgen en het lukte hun wel. Na 82 minuten speelduur hield de scheids het voor gezien, 4-2 was de eindstand maar dan in ons voordeel.

Een welverdiende pluim voor ons team en in het bijzonder voor Niels

(31-10-2009) Eijsden B1 - Scharn B1      0 - 4

Al voor de wedstrijd was duidelijk dat we als elftal een hele goede dag moesten hebben om te kunnen winnen van de B1 van Scharn. Toch begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd en dit leverde zelfs een gevaarlijke doelkans op voor Arno Bendermacher. De paal stond helaas een doelpunt in de weg. Scharn werd sterker en dit resulteerde binnen het kwartier in twee tegendoelpunten. Ondanks de 0-2 achterstand bleven we voetballen en een doelpunt van ons zou de wedstrijd zomaar kunnen keren. De wedstrijd kende een hoog tempo en er werden verbeten duels uitgevochten. Het was even schrikken toen twee Scharnspelers elkaar met het hoofd raakten met een hevige snee en het nodige bloed tot gevolg. We kwamen fris het kleedlokaal uit om nog 1x te vlammen. Na 10 minuten in de tweede helft was de wedstrijd echter gespeeld. Scharn scoorde de 0-3 en later in de tweede helft zelfs de 0-4. We zijn uit het bekertoernooi. Volgend jaar nieuwe wedstrijden en nieuwe kansen.

(17-10-2009) Eijsden B1 - De leeuw B1      4 - 2

"Jareau Schroen en Rik van Wanrooij bezorgen B1 overwinning"

Een op papier makkelijke tegenstander bleek in de praktijk niet het geval. Na twee grote kansen in de eerste minuten leek het een makkie te worden, maar niets was minder waar tegen de B1 van de Leeuw uit Brunssum. We hadden inderdaad meer veldoverwicht, maar creerden zelf geen kansen. De Leeuw loerde op de counter en op deze wijze wisten ze zelfs te scoren. Door niet van streek te raken, maar gewoon te blijven voetballen kwamen we 5 minuten later onverwacht op gelijke hoogte.

Sjoerd Gorissen bracht de aanval op gang en paste op Rik van Wanrooij. Rik schoot op doel, de bal raakte een tegenstander, veranderde hierdoor van richting en verdween in het doel. 1- 1 Na de taktische aanwijzingen in de rust van coach van Staveren begonnen we vol goede moed aan de tweede helft. Het was opnieuw Rik van Wanrooij die scoorde.

Met een prachtig afstandschot passeerde hij de keeper. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. De Leeuw bleef gevaarlijk richting ons doel. Slecht verdedigen vanuit een vrije trap voor de tegenstander resulteerde uiteindelijk in een doelpunt voor de Leeuw. 2- 2 Inmiddels was Jareau Schroen in de ploeg gekomen voor Sjoerd Gorissen. Hij viel sterk in en eiste zelfs een vrije trap voor zich op. Met een geweldig schot wist hij de keeper te passeren.

Dit smaakte naar meer en terwijl de Leeuw opnieuw op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Jareau Schroen die de wedstrijd besliste. Vanaf de 16 meter wist hij met een bekeken boogbal in de linkerhoek de keeper van de Leeuw te passeren. Een geweldige invalbeurt dus en een groot compliment aan het hele team dat met name in de tweede helft wilskracht toonde om te winnen.

Door deze overwinning blijven we in de top meedraaien in de competitie

(10-10-2009) SV Meerssen B1 - Eijsden B1     1 - 1

Onder erbarmelijke omstandigheden gelijk spel tegen SV Meerssen.

Speciaal voor onze wedstrijd was er vanuit Brabant een scheidsrechter gekomen die deze strijd op een uitstekende wijze leidde.

Helaas had hij slecht weer meegenomen, zeg maar gerust zeer slecht weer. De regen viel er vooral in de 2e helft met bakken uit wat de wedstrijd niet ten goede kwam.
Verkeerde inschattingen waren onder andere het gevolg, de bal rolde niet meer maar dreef van A naar B. De spelers moesten elk enkele kilo’s aan extra ballast meeslepen, wat hun fysiek extra deed belasten. Toch bleef de wedstrijd een pittig karakter behouden.

Na de aftrap bleek al snel dat onze geduchte tegenstander niet zo sterk was als verwacht. Vanaf het eerste moment wisten we het spel redelijk naar onze hand te zetten. Helaas in de 9e minuut wist Meerssen ons op 0-1 achterstand te zetten door op een goede manier in te spelen op een verdedigingsfout van onze kant.

We bleven druk uitoefenen wat resulteerde op verdedigingsfouten bij de tegenpartij en ons uiteraard kansen bood.

In de 25e minuut werd Dolf onderuit gehaald in het 16 meter gebied wat resulteerde in een penalty die vervolgens door Jonas op een uitstekende wijze werd verzilverd. Stand 1-1.
In de 30e minuut dreigen we weer op achterstand te komen door een mooie voorzet van Meerssen, echter door een inschattingsfout schoot hun spits langs de bal heen waardoor de bal vervolgens achter de lijn verdween.

In 35e minuut wederom balverlies bij onze verdediging, nu was het Niels zelf die voor een voortreffelijke redding zorgde.

Na de aftrap in de 2e helft begon dat 20 minuten lang durende heftige weer waar maar geen einde aan leek te komen.
43e minuut spelerswissel, Donald (uit) met Chris de Jong(in). Van voetbal was er niet echt meer sprake, wateroverlast was de spelbreker.
50e minuut spelerswissel, Ludovic (uit) met Jules (in).

In de 60e minuut wilde Guy eens aan het shirt van de tegenpartij voelen, die gele kleur had een bepaalde aantrekkingskracht op hem. Na al eens een waarschuwing te hebben gehad vond de Scheids dat Guy dan ook maar iets anders geel moest krijgen. De kaart dus. Tijdens wat glijpartijen over en weer bleef het overwicht toch bij Eijsden, tot de 75e minuut waarna het toch nog spannend begon te worden. Meerssen begon de druk op te voeren echter wisten ze een tweetal kansen niet te benutten.

Dan in de 79e minuut een uitgelezen kans voor ons, door een voortreffelijke voorzet kwam Arno in balbezit tot pal voor de keeper maar waar Timo op dat moment buitenspel stond en Arno in verwarring bracht. Deze aarzeling was genoeg voor de keeper om alsnog op de bal te duiken met een blauw oog als gevolg, daar de schoen van Arno er ook nog tussen zat.

Vermoeid maar niet geslagen werd de wedstrijd beëindigd.

(03-10-2009) Eijsden B1 - Bunde B1     5 - 0

"Eindelijk thuiswinst voor B1"

Voor de eerste keer dit seizoen wisten we een thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Met liefst 5-0 werd VV Bunde verslagen. Uitgangspunt was vandaag om de nul te houden en vanuit de verdediging op zoek te gaan naar de kansen. Kansen kwamen er genoeg maar de wedstrijd leek bijna een herhaling te worden van de wedstrijd

charn. Zodra het doel van de tegenstander in beeld kwam werd de voorhoede nerveus en vergaten we te scoren. Ook de lat stond een doelpunt in de weg. Ondertussen moesten we uitkijken dat we geen tegendoelpunt hoefden te incasseren.

Dit was vanuit een vrije trap van Bunde bijna het geval, maar door een uitstekende redding van Niels Brouwers bleef het 0-0. Na 31 minuten kwam het verlossende doelpunt. Dolf Jungblut kwam vrij voor de keeper en na twee eerder gemiste kansen schoot hij mooi raak.

Een hele opluchting voor de coaches en het team. In de 34ste minuut maakte Timo Wangko 2-0 nadat hij alleen op de keeper afging en met een uitgekookte punter de bal in het net liet verdwijnen. De wedstrijd leek in de tweede helft snel beslist. Een voorzet van Arno Bendermacher werd door de keeper van Bunde verkeerd beoordeeld. 3-0. Bunde probeerde nog wel, maar door flink op de bal te blijven jagen wisten wij het veldoverwicht te behouden. Dit leverde opnieuw een groot aantal kansen op. In de 60ste minuut maakte de uitstekend ingevallen Sjoerd Gorissen er 4-0 van.

Het was dezelfde Sjoerd die in de 78 ste minuut Dolf Jungblut in stelling bracht om de 5 - 0 te scoren. Al bij al vandaag een zeer verdiende overwinning.

Dit smaakt naar meer, maar met een uitwedstrijd tegen koploper Meerssen in het vooruitzicht zal dit niet eenvoudig zijn.

(12-09-2009)Eijsden B1 - Scharn B1     0 - 3

"Paal en lat staan overwinning B1 in de weg"

0-3 tegen Scharn B2. Deze uitslag lijkt op een kansloze nederlaag. Niets was echter minder waar tegen deze tegenstander uit Maastricht. De wedstrijd begon vrij gelijk op met wat kansen over er weer maar ons elftal kwam steeds beter in de wedstrijd. Er werd strijd geleverd en dit leverde dikwijls belangrijk balbezit op. Met vloeiend combinatiespel werd het doel van onze tegenstander opgezocht.

De kansen werden steeds groter, maar de bal wilde er maar niet in. Maar liefst 4x werd in de 1ste helft de paal geraakt en tussentijds was het Timo Wangko die na weer een prachtig uitgespeelde mogelijkheid met een snoeihard schot de onderkant van de lat raakte. Volgens velen was de bal die weer op de grond kaatste over de lijn geweest, maar de scheidsrechter beoordeelde anders. Voor onze spelers en de Eijsdense supporters een wedstrijd om helemaal wanhopig van te worden. 0-0 dus bij de rust. De tweede helft moest het gaan gebeuren, maar zoals zo vaak in dit soort wedstrijden was de spirit eruit en kantelde de wedstrijd in het voordeel van Scharn. De tegenstander werd steeds gevaarlijker en van ons vloeiende voetbal uit de eerste helft was niets meer over. 10 minuten voor het eindsignaal wist Scharn met een geplaatste kopbal te scoren en hiermee was de wedstrijd beslist. Het geloof op een goede afloop was nu helemaal weg en de twee doelpunten die hierna nog vielen waren goed voor de statistieken. Met een flinke domper werd de kleedkamer opgezocht.

We hebben in ieder geval één helft getoond over veel kwaliteit te beschikken. Nu het vizier nog op op scherp, wat meer geluk in de afwerking en alles komt goed.

(05-09-2009) UOW'02 B1 - Eijsden B1     0 - 5

De eerste competitiewedstrijd helemaal naar Ubach over Worms. Altijd spannend zo'n eerste wedstrijd waar punten te behalen zijn. Voetballend was er nog veel te verbeteren. Ondanks het matige spel wisten we op de juiste momenten te scoren en liepen we uiteindelijk uit naar 0-5. Enigszins geflatteerd dus, maar desalniettemin 3 verdiende punten. Een prima start van de competitie.