Wedstrijdverslagen

10.06.2017  Eijsden VET - BMR VET   1 - 1

Vandaag de laatste thuiswedstrijd van de voorjaarsreeks. Wij zijn met 13 spelers en spelen op veld 2. Het is loeiheet. Leon Slenter is referee.

Doelpuntenoverzicht:
0-1
rust
1-1 Mark Nelissen

Wat een hitte vandaag. Het is hierdoor moeilijk voetballen voor beide teams. BMR voetbalt zoals zij al jaren doen; vanuit een hechte defensie via de counter kansen creëren. Wij spelen ook het voetbal dat wij al jarenlang propageren; aanvallen gebaseerd op een goede balcirculatie. Dit laatste zit er niet in vandaag. Het is alsof een warme deken ons verlamd. BMR gaat in de 1e helft beter om met de hitte. Zij spelen zuinig en krijgen enkele halve kansen. Uit 1 van deze halve kansen weet BMR te scoren. Een voorzet wordt niet goed weggewerkt en de bal landt voor de voeten van de linksbuiten die simpel kan scoren. Wij kunnen in de 1e helft niet echt een vuist maken.

Na de rust een ander verhaal. Wij komen beter in ons spel en BMR wordt meer en meer teruggedrongen. Scoren lukt niet, totdat Mark Nelissen een voorzet vakkundig behandelt en hij met links binnenschiet. BMR krijgt nog een heel mooie kans. Remy Rousch die vandaag niet veel te doen krijgt, pareert een schot op doel. De bal springt terug in de 16 en de bal wordt keihard in het doel geknald. Ronnie Rousch had zich met een vooruitziende blik op de doellijn geïnstalleerd en kopte de bal uit het doel. Er gebeurt niets noemenswaardig meer.
Vol goede moed gaan wij met zijn allen naar de Heerlijkheid Breust.

Enkele opmerkingen:
- de veteranen zijn reuze benieuwd naar het reilen en zeilen van de Engelandreis.
   England (Canterbury) here we come.
- wij nemen ook enkele gastspelers mee.

27.05.2017  Eijsden VET - AEK Athene VET   0 - 4

Na een succesvol toernooi bij St. Geertruid (2e plaats) reizen wij vandaag naar het compex "De Zeemeeuw". Hier spelen wij een wedstrijd tijdens het beroemde veteranentoernooi van de veteranen "Krom en Stijf" van Millen. Ditmaal treffen wij een Grieks team. Wij zijn helaas met maar 12 spelers. Wij spelen op veld B, dat ietwat afloopt en een beetje hobbelig is.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Tsipras Karagounis
0-2 Charisteas Angelos
rust
0-3 Roussos Demis
0-4 Papathanassio Vangelos

Wij zijn maar met 12 spelers, hetgeen ons zal opbreken gedurende de wedstrijd. Ronald Linkens valt als snel uit, waardoor de geblesseerde Ronny Rousch moest invallen. Daarna viel Richard Crousen uit met een schouderblessure, waardoor wij met 10 man kwamen te ballen. Het is zuur om aan het begin van de week 19 spelers op de lijst de zien staan en 's zaterdags het grootste deel van de wedstrijd met 10 man te moeten spelen.
Het gemak waarmee de veteranen zich afmelden (zucht, kl.ten, ....). De Hellenen waren goed, fris en fruitig. De voorhoede en middenvelders waren jeugdig te noemen. De verdediging bestond uit enkele oudere spelers. 
0-1 werd gemaakt uit een penalty. De linksbuiten deed het goed door Erik Boskamp op te zoeken en tegen de grond te gaan.
De 0-2 was m.i. (en anderen) een buitenspeldoelpunt (zonder grensrechters spelen blijft moeilijk). Na de rust proberen wij ons op te richten, echter dit is onbegonnen werk. De Grieken waren simpelweg een maatje te groot; zij legden technisch verzorgd voetbal aan de dag; zij hadden enkele razendsnelle spelers. 
De 0-3 en 0-4 zijn er voor de statistieken.  Over de scheids zal ik het niet hebben; het blijft een moeilijk vak.

Conclusie: verdiende nederlaag.

Enkele opmerkingen:
- Eugène is zaterdagavond nog op corners gaan oefenen.
- enkele veteranen hebben "hem nog goed geraakt" in de feesttent.

13.05.2017  BSV Limburgia VET - Eijsden VET   3 - 5

Voor de 3e maal dit seizoen spelen wij tegen een tegenstander waartegen nog nooit gespeeld is. Wij spelen bij Limburgia in Brunssum. Met de auto is het een ware zoektocht. Wij zijn met 13 spelers en spelen op een 'afgeleefde' kunstgrasmat.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Maurice Crousen
0-2 Maurice Crousen
1-2
1-3 Richard Crousen
Rust
1-4 Ronald Linkens
1-5 Remy Rousch
2-5 en 3-5

Nieuwe tegenstander, wat heeft tegenstander in zijn mars? Het betekent altijd een periode van aftasten. Tegenstander laat zich beschrijven als een ploeg die probeert te voetballen, echter weinig loopvermogen heeft.
Wij spelen vandaag niet onze beste wedstrijd, hetgeen ook logisch is na 3 voetballoze zaterdagen. In de 1e helft spelen wij ons beste spel. Via 3 counters weten wij te scoren.
Opmerkelijke feiten bij de doelpunten: bij de 1e goal speelt Maurice zich op zijn bekende manier vrij en scoort simpel; de 2e goal komt voort uit een snelle counter, waarbij Maurice als laatste de voet tegen de bal zet en wederom simpel scoort; de 3e goal is de mooiste van de dag. Richard krult de bal vanaf links met een mooie boogbal naast de linkerpaal. Limburgia kan sporadisch iets terugdoen. De 1-2 wordt binnengetikt door een geheel vrijstaande voorhoedespeler. Daarnaast profileert Remy zich als uistekende vervanger van Pascal. Hij verricht enkele knappe reddingen.
Na de rust wordt ons spel te rommelig en er wordt veel balverlies geleden. Toch kunnen wij verder uitlopen naar 1-5 via doelpunten van Ronald en een strafschop die door Remy onberispelijk wordt ingeschoten. Limburgia kan nog 2x scoren. Dit dankzij enkele fouten onzerzijds.
Match of the Day: Gary Lineker analyseert als volgt: Eijsden didn't play excellent. Limburgia needs more quality to play against Eijsden. Richard Crousen and Ludo van Velzen played marvellous. Pep formed his team well.

Conclusie: verdiende overwinning. Heel veel onbenutte kansen. Ons spel was niet denderend.

Enkele opmerkingen:
* Man of the match: Richard Crousen met als goede 2e Ludo van Velzen.
* er is een nieuwe Engelandvaarder bijgekomen: Peter Deckers.
* Eugene zit al vanaf augustus in de ziekenboeg. Gisteren 25 minuten meegespeeld en
  uitgevallen met een hamstringblessure. Is balen.

15.04.2017  Eijsden VET - Caesar VET   5 - 3

Met 11 spelers beginnen wij vandaag de match tegen de mannen uit Beek. Veld 2 is de arena. Scheids is Leon Slenter.

Doelpuntenoverzicht:
0-1
Rust
0-2
1-2 Maurice Crousen
1-3 2-3 Ronald Linkens
3-3 Richard Crousen
4-3 Ronald Linkens
5-3 Maurice Crousen

Wat heeft het vandaag lang geduurd, voordat wij de 4-3 maakten. Het was buigen of barsten, echter onze veerkracht zorgde voor de zeer verdiende overwinning. Zoals de Caesar-mannen na afloop aangeven; uiteindelijk konden wij het niet meer bolwerken. De Eijsden-druk werd te groot. Als de wedstrijd samenvat krijg je de navolgende analyse: Eijsden valt de gehele wedstrijd aan; grijpt de tegenstander bij de strot, echter verzuimd de wedstrijd in de 1e helft reeds op slot te doen. In de 1e helft was met name de eindpass te slordig, waardoor er niet gescoord werd. Caesar krijgt 4 kansen en weet er 3 te benutten, hetgeen ook een kwaliteit is.
Ook Frank Lampard van Match of the day analyseert de wedstrijd: great performance. Caesar defense seems great today but the game ended in minor. The quality of Eijsden was too much. I've enyojed the passion that Eijsden let see on the pitch.
De 3 doelpunten van Caesar kwamen tot stand via forse verdedingsfouten of beter gezegd de te grote drang van de Eijsden-verdedigers om mee te voetballen. In plaats van in de mandekking te blijven spelen, werden de aanvallers geheel vrij gelaten en konden Pascal simpel passeren.
De 1-2 van Maurice was een typische Maurice-goal; dikke kont naar achteren (zo effectief), wegdraaien van de verdediger en de bal in de hoek knallen. Hiertegen valt niet te verdedigen.
De 2-3, 3-3 en 5-3 van Ronald, Richard en Maurice waren resultaat van prima aanvallen. De doelpuntenmakers konden vrij simpel scoren.
De 4-3 werd door Ronald gemaakt uit een fantastische vrije trap.

Conclusie: zeer verdiende overwinning, ondanks de heftige / sportieve tegenstand.

Enkele opmerkingen:
* Man of the match: de veerkracht van ons team.
* Richard kwam iets later; hij had het aanvangstijdstip niet goed meegekregen.
* voor de Engelandvaarders: het hotel in Canterbury is geregeld.

08.04.2017  Eijsden VET - SCG VET   3 - 0

Vandaag wederom een derby; ditmaal tegen Groesselt. Wij zijn slechts met 12 spelers. Wij spelen op veld 2.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Ronald Linkens
2-0 Ronald Linkens
Rust
3-0 Stefan Janssen

SCG is aan het verjongen. Stilaan wordt de oude garde ingewisseld door jonge veteranen. Wat konden wij verwachten van dit team? Op onze beurt hebben wij heel veel blessures, waardoor wij maar 12 spelers konden opstellen. Rob Knaapen begint ook nog als scheidsrechter. Voetballend hebben wij vandaag prima spel op de mat gelegd.
De defensie stond prima; de aanvallers van SCG werden goed geneutraliseerd. Het middenveld stond als een blok, waarbij met name Ronald Linkens zorgde voor de diepgang en de slimme passjes. De 3 doelpunten kwamen ook tot stand middels goed positiespel. Met name de 2-0 was een mooie doelpunt. Via een, voor de keeper, verdekt schot schoot Ronald met veel gevoel binnen. Dat het slechts 3-0 werd, lag met name aan het slechte afwerken.
De mooiste kansen werden verprutst. Ook SCG had enkele goede kansen, echter Pascal was vandaag een sta-in-de-weg.
Phil Neville van Match of the day analyseerde: Eijsden was marvellous; they played with joy and the defense with a knife in the mouth. I love to see them played with so much passion. "Pep" was great today.

Conclusie: zeer verdiende overwinning vanwege het mooie spel.

Enkele opmerkingen:
- Men of the match: Mark Nelissen, Peter Deckers, Ronald Linkens en "Pep".
- Volgende week komt een latijnse keizer op bezoek.
- Hopenlijk zijn dan enkele geblesseerde spelers opgeknapt.

01.04.2017  Eijsden VET - Limbricht VET   4 - 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Jekerdal op het programma. Jekerdal had zich tijdig afgemeld op grond waarvan onze regelneef Rudi tijdig een andere tegenstander kon zoeken. Ditmaal was Limbricht onze tegenstander; hiertegen hebben wij nog nooit gevoetbald. Wij spelen ietwat verlaat op veld 2. Scheids is Leon Slenter. Wij zijn met 13 spelers. Peter Deckers maakt na 2 jaar zijn come-back.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 ?
1-1
Rust
2-1 Ronald Linkens
3-1 Ronald Linkens
4-1 Richard Crousen

Wat konden wij vandaag verwachten? Limbricht heeft qua leeftijd van spelers een gemiddelde leeftijd die hoger is dan de onze. Achteraf gesteld is het een team dat probeert te voetballen, een dynamisch middenveld en een balvaste spits heeft. De 2-1 bleef bij ons veel te lang uit, waardoor het Limbrichts geloof op succes lang aanhield. Wat hebben wij een kansen gehad om reeds in de 1e helft een ruime voorsprong te nemen, echter met name de onrust bij het afwerken stond deze voorsprong in de weg. Mijn korte termijn geheugen laat mij in de steek bij de 1-0; wie en hoe het doelpunt gemaakt heeft is? De 1-1 is een onnodige goal. Verkeerde passing en het geheel vrij laten staan van de linksbuiten waren debet aan de gelijkmaker.
De doelpuntenmaker maakte trouwens de goal op een fraaie wijze af. Bij ons begon toen de jacht op de voorsprong. Dit veelal via goed combinatievoetbal. Geschreven moet worden dat de keeper van Limbricht door zijn lengte en goed opstellen vele schoten tegen hield. Bij de 2-1 liet hij echter het schot van Ronald op een knullige manier de doellijn passeren. Na dit doelpunt was het verzet gebroken. In een kort tijdsbestek werd nog door Ronald en Richard gescoord. Met name de 4-1 was fraai. Via een vloeiende combinatie werd uiteindelijk Richard bereikt, die de bal beheerst binnenschoot.
Match of the day (Alain Shearer): unbelievable; so many chances and only 4 goals. Eijsden dominated on the pitch.

Conclusie: verdiende overwinning, score had veel hoger moeten zijn.

Enkele opmerkingen:
* the comeback kidd speelde als vanouds. Wel werd hij 1x geveld door een smerige overtreding.
* de Leffe en de Karmeliet hebben prima gesmaakt.

25.03.2017 Eijsden VET - Catsop    7 - 0

Deze zaterdag is wederom Catsop te gast. Catsop is een wijk in Elsloo. Wij zijn met 13 spelers; spelen op kunstgras; referee is Leon Slenter. "Pep" heeft zich geblesseerd afgemeld.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Erik Boskamp
2-0 René Hoube
3-0 John van Hoorn
4-0 Pascal Thewissen
5-0 Raoul Hamelers
rust
6-0 en 7-0 René Houben

Zoals de uitslag doet vermoeden, kan ik bevestigen dat dit geen zwaarbevochten zege was. Door voetbalden wij simpelweg te goed voor. In de 1e helft wordt goed voetbal op de mat gelegd. Dit resulteert in 5 doelpunten. 2 doelpunten worden met het hoofd gemaakt (1-0 en 3-0), Pascal heeft zijn penaltysyndroom (zwaar woord) weggeknald door de penalty te benutten (4-0). René respectievelijk Raoul scoorden op fraaie wijze middels een diagonaal schot respectievelijk door alleen op de keeper af te gaan en simpel binnen te tikken.

Na de rust spelen wij te onrustig. Pas aan het einde van de wedstrijd komt er weer meer voetbal in, hetgeen meteen leidde tot 2 doelpunten. Wij beëindigen de wedstrijd met 10 spelers als gevolg van een blessure van Mark Frijns. Pascal heeft zich deze middag 2 moeten strekken, hetgeen hij met verve deed.
Zondagmorgen gaf Gary Lineker aan: Eijsden played as normal. The power on the midfield was too much for Catsop.

Enkele opmerkingen:
* Man of the match: René Houben (3x bal in het netje).
* Louis Willigers heeft de 2e helft gevlagd. Herstel van zijn blessure gaat matig.

18.03.2017 Eijsden VET - LHC VET    6 - 3

Wederom een nieuwe tegenstander die ons op veld 2 tegenstand komt bieden. Wij zijn met 13 spelers. Leon Slenter is de referee.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Ronald Linkens
rust
2-0 Pascal Severijns
3-0 Raoul Hamelers
4-0 Rob Knaapen
4-1
5-1 Ronald Linkens
5-2 5-3
6-3 John van Hoorn

Een doelpuntrijke wedstrijd is het resultaat van deze wedstrijd. LHC 2 is een jeugdige tegenstander, waarvan wij niet wisten wat zij in hun mars hadden. Na enkele minuten hadden wij gezien dat er vandaag een overwinning "in het vat zou zitten". De eerste 10 minuten hadden wij al 4 riante mogelijkheden, echter het vizier stond niet op scherp. De 1-0 was wederom een beauty van Ronald (Ronald heeft een patent op mooie doelpunten). Hij onderschepte een bal en had gezien dat de keeper te ver voor zijn doel stond. Via een strak schot van rond de 30 meter van het doel scoorde hij.
Ook na de 1-0 hadden wij nog genoeg kansen, echter pas na de rust, waarbij enkele doorslaggevende wissels door Pep worden doorgevoerd, kwamen wij op stoom. Pascal scoorde slim door het de keeper moeilijk te maken; Rob scoorde met zijn houten poot middels een binnentikker; Ronald schoot een vrije-trap onder de lat binnen en John scoorde met behulp van een been van de tegenstander. Dat LHC 3 doelpunten heeft gemaakt is onze eigen schuld.
Wij speelden niet meer vanuit een goede organisatie. Hierdoor werden tegenstanders niet kort genoeg gedekt en werden zij niet afdoende gevolgd. Jammer genoeg werd ook de referee nog verbaal onheus bejegend. Garry Lineker van Match of the Day analyseerde zondagmorgen als volgt: This Eijsden is unstoppable; the team played like the Aston Martin DB5 (dit is de auto die een hoofdrol speelde in de James Bond film Goldfinger); beautiful and with a lot of power.

Conclusie: zeer verdiende overwinning; score had veel hoger kunnen zijn.

Enkele opmerkingen:
* Man of the Match: Ronald Linkens vanwege zijn mooie doelpunten en goed spel.

11.03.2017 Sint Geertruid VET - Eijsden VET    1 - 6

Vandaag tegen de mannen van St. Gittere. Deze derby wordt gespeeld op de ons bekende "krotenwej", hetgeen normaal gesproken onze wijze van spelen(=combinatiespel) niet te goede komt. Wij zijn met 15 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
1-1 Maurice Crousen
1-2 en 1-3 Raoul Hamelers
rust
1-4 en 1-5 Raoul Hamelers
1-6 Pascal Severijns

Nabij "De Beukel" ligt het dramatische veld van onze tegenstander. Wij zijn ruimschoots als eerste aanwezig op het complex; wat zijn wij gedreven. Niemand van onze tegenstander kan ons dus welkom heten. Hoewel wij op ongelukkige wijze op achterstand komen, hebben wij vandaag geen kind aan St. Gittere. Zij zijn onmachtig om ons goed tegenstand te bieden. De gehele wedstrijd speelt zich af op de helft van de tegenstander. Via 2 mooie kopballen (Maurice en Pascal), afstandsschoten en intikkers kunnen wij vandaag 6x de armen in de lucht steken.

Conclusie: zeer verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* ook op de feestavond hebben wij veel plezier gehad. Lekkere hapjes gegeten van onze
  hofleverancier. Qua muziek zijn aan het begin van de avond onze 'rockers' goed aan bod gekomen.
* Ludo van Velzen en Maurice Crousen hebben wel een blessure overgehouden aan het duel.
* man of the match: Raoul Hamelers (4x bal in het netje).

04.03.2017 Eijsden VET -  Gulpen VET    1 - 1

Vandaag de 1e wedstrijd na de winsterstop. Dit tegen een onbekende tegenstander Gulpen. Gulpen wordt gecoacht door een oud-trainer van VVE; Peter Benen. Wij zijn maar met 12 spelers. Scheids is Miel Duijsens. Wij spelen op veld 2.

Doelpuntenoverzicht:
0-0
rust
0-1
1-1 Ronald Linkens

Wij hebben nimmer tegen Gulpen gespeeld, dus het is altijd aftasten hoe de tegenstander voetbalt. Gulpen kan worden gekwalificeerd als een goed voetballende ploeg die zorgvuldig probeert op te bouwen en het harde voetbal niet schuwt. In de 1e helft golft het spel op en neer en beide teams krijgen kansen om afstand te nemen. Goed keeperswerk of knullig afronden voorkomt dat Gulpen of Eijsden scoort. Ik vond dat Gulpen iets beter in de wedstrijd zat. Wij spelen maar 30 minuten in de 1e helft vanwege het onweer.

In de 2e helft spelen wij geconcentreerder met dien verstande dat de linies compacter spelen en zodoende het speelveld kleiner wordt. Dit komt ons spel ten goede. Toch weet Gulpen op voorsprong te komen. Een ingekopte bal wordt door Pascal Thewissen weggeslagen uit het doel, echter de bal komt helaas voor de voeten van een Gulpen-speler die simpel scoort. De 0-1 is voor ons het startsein om nog meer druk te zetten op de Gulpen defensie. Ook schiet het testoteron-gehalte bij beide teams omhoog. Dit uit zich in hard voetbal van beide kanten. Diverse Eijsden-spelers laten zich hierbij gelden, maar ook enkele Gulpen-spelers weten van wanten. Zelfs zo dat als een soort wraakactie een zeer smerige overtreding wordt gemaakt op Ronald Linkens. Zonder intentie om de bal te spelen wordt hij van achteren onderuit geschoffeld. De dader kan direct vertrekken. Ronald Linkens zelf geeft hier antwoord op. De toegekende vrije trap wordt fantastisch in de rechter 3-hoek gejaagd. Maurice Crousen krijgt nog een fantastische kans. Hij draait prima weg van de verdediger, echter zijn schot gaat recht op de keeper af. Er gebeurt niets noemenswaardigs meer.

Conclusie: moeilijke wedstrijd van onze kant. Uw verslaggever speelde zelf als een krant (de linkerknie wil niet meewerken).

Enkele opmerkingen:
- Gulpen vond het een leuke wedstrijd. De wedstrijd Gulpen
- Eijsden is al geboekt.
- volgende week feestavond; eerst voetballen in St. Gittere.
- het ziet er naar uit dat wij, met enkele gastspelers, in het 3e weekend van juni Canterbury
  gaan bezoeken. Rudi Crousen is dit verder aan het regelen.

10.12.2016 Groene Ster VET - Eijsden VET   1 - 4

Vandaag voetballen wij voor de 1e keer in Heerlerheide. Hier speelt Groene Ster. Entourage / accommodatie is prima. Wij spelen op kunstgras. 14 spelers staan voor de uitdaging om tegen Groene Ster te spelen.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Louis Willigers
0-2 Richard Crousen
1-2
1-3 Louis Willigers
Rust
1-4 Louis Willigers

Wat konden wij vandaag verwachten? Nimmer hebben wij tegen Groene Ster gespeeld. De 1e helft spelen wij Groene Ster helemaal zoek. Dat het slechts 1-3 was bij de rust mag een wonder genoemd worden. Wij spelen zeer geconcentreerd en doelbewust. De linies staan goed en lopen goed in elkaar over. De voorhoede weet de bal goed vast te houden en gebruikt de ruimte. Louis Willigers respectievelijk Maurice Crousen zijn in mijn ogen man of the match, vanwege het maken 3 doelpunten en de voortdurende diepgang respectievelijk de slimme 'steekballen' en het niet-aanraken van de bal.
De 0-1 en 1-3 wordt door Louis Willigers gemaakt na een prima aanval.
De 0-2 van Richard Crousen was een mooie boogbal. De goal van Groene Ster werd gemaakt via een penalty. Was het een handsbal die goed genoeg was om een penalty te geven? De scheids zag er een penalty in; anderen niet. Pascal Thewissen had hem bijna nog tegengehouden.
Samengevat was deze 1e helft de beste helft die wij dit voetbaljaar gespeeld hebben; alleen de score had veel hoger moeten zijn. 'Pep' was zeer in zijn nopjes met het vertoonde spel.
Na de rust, waarbij enkele spelers werden gewisseld, was de focus weg. Groene Ster kwam meer in de wedstrijd, echter kansen forceren was heel moeilijk. Wij krijgen nog een terechte penalty. Raoul Hamelers was ietwat zenuwachtig, hetgeen bleek uit zijn schot op de buitenkant van de paal. 10 minuten voor tijd gaat de wedstrijd definitief op slot. John van Hoorn, die als laatste man is doorgeschoven, speelt de bal rustig richting Maurice Crousen. Laatstgenoemde maakt een sublieme actie door de bal niet aan te nemen. De bal rolt langzaam langs de verbouwereerde verdediger en belandt bij de geheel vrijstaande Louis Willigers. Hij maakte zijn 3e van vandaag. Met nog enkele minuten te spelen vervangt Rob Knaapen de geblesseerde scheidsrechter. Er gebeurt niets noemenswaardig meer.
Zondagmorgen met belangstelling gekeken naar Match of the day. Garry Lineker analyseerde als volgt: Green Star was today a very little star. Eijsden was the sun. The first half Eijsden played magnificent; wow. I never saw 'Pep' so happy.

Conclusie: zeer verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* jammer dat Ronald Linkens met een hamstringblessure uitviel.
* ik neem aan dat sommige veteranen een erg lange 3e helft hebben gehad bij onze sponsor
  'Heerlijkheid Breust'.
* Rob Knaapen won ook nog de fles sterke drank met dobbelen.
* volgende week onze laatste wedstrijd voor de kerst.

26.11.2016  OVCS VET - Eijsden VET   0 - 5

Vandaag naar 'Zitterd'. Hier spelen wij voor de 1e keer tegen een team uit de wijk Ophoven. De accommodatie ligt in een woonwijk, hetgeen een authentiek gevoel oproept. Wij zijn met 14 spelers. Philippe Rutten, Janneke Willigers en juffouw Debeije zijn aandachtige tifosi. Ook hier wordt op kunstgras gespeeld.

Doelpuntenoverzicht:
1e helft scoort Eijsden 3x via Louis Willigers, Rob Knaapen en?.
In de 2e helft wordt nog 2x een doelpunt gemaakt door Louis Willigers en Maurice Crousen.

De 1e helft spelen wij heel goed. Via snel circulatievoetbal, het veld breed houden en direct druk zetten (5-secondenregel van Pep) wordt OVCS op de eigen helft vastgezet. OVCS kon het met name aan hun rechterkant niet belopen.
De 0-1 werd, net als vorige week, door Louis Willigers gemaakt. Dit via uitstekend samenspel. De goal van Rob Knaapen kwam voort uit een slimme actie van onze spits. De bal werd door Rob Knaapen voorgezet. De spits ging naar de bal toe en deed net of hij de bal zou schieten, hetgeen hij juist niet deed. De keeper was hier niet op bedacht, hetgeen betekende dat de bal via de paal het doel in ging.
Na de thee een ander Eijsden. Eijsden speelde niet meer zo georganiseerd, hetgeen met name kwam doordat de spelers op het middenveld teveel gingen zwerven. Dit resulteerde in het feit dat OCVS onder de druk uit kon komen en zelfs sporadisch voor Remy Rousch, stand-in van Pascal Thewissen, kon verschijnen. In de laatste 10 minuten kon Maurice Crousen na een uitstekende aanval de bal binnentikken en tekende Louis Willigers via een diagonaal schot de 0-5 aan.
Hierbij ook enkele kreten van de analyse van Gary Lineker namens Match of the day: sweet dreams are made of this. Who am i to disagree. First half a team of wizards played.

Conclusie: zeer verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* Rob Knaapen kan eindelijk weer gaan eten met zijn vrouw. Hij heeft de afspraak gemaakt
   dat zij uit gaan eten op het moment dat hij heeft gescoord.

19.11.2016  Eijsden VET - Weltania VET   7 - 0

De jaarlijkse wedstrijd tegen de mannen uit Heerlen staat op het programma. Wij zijn met 15 spelers. Wij spelen op veld 2. Scheids is Leon Slenter.

Doelpuntenoverzicht:
1e helft 4 doelpunten van Louis Willigers en Raoul Hamelers.
Na de rust wordt nog 3 gescoord door Raoul Hamelers en Ludo van Velzen.

Vanaf het begin zetten wij Weltania onder druk. Het duurt te lang voordat wij de 1-0 scoren. Deze barrière wordt door Louis Willigers geslecht. Op de voor hem bekende wijze slalomt hij door de defensie en schiet de bal beheerst binnen. Deze manier van scoren wordt vandaag ook veelvuldig gekopieerd door Raoul Hamelers. Wij houden het veld breed. Hierdoor kan de Weltania-verdediging het steeds moeilijker belopen.
In de 2e helft wordt het circulatievoetbal van Eijsden steeds beter. Vele kansen worden gecreëerd, echter niet benut. Weltania krijgt in de gehele wedstrijd 1 grote kans, echter onze keeper pareert uitstekend. Match of the day opende met een analyse van de wedstrijd: this Eijsden is great. Especially the second half. No other team can handle this Eijsden. It's a tower of power.

Conclusie: regelmatige en zeer verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* man of the match: Raoul Hamelers vanwege zijn 4 doelpunten.
* volgende week naar Sittard tegen een ons onbekende tegenstander.

12.11.2016  Eijsden VET - Geertruidse Boys VET   5 - 0

Vandaag thuis tegen het stug spelende St. Geertruid. Wij zijn met 17 spelers. Scheids is Miel Duijsens. Wij spelen op veld 2.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Louis Willigers
Rust
2-0 Raoul Hamelers
3-0 Louis Willigers
4-0
5-0

De speelwijze van St. Geertruid is ons uiteraard bekend. Vele spelers verdedigen het fort en via uitvallen proberen zij te scoren. Dit is vandaag niet gelukt. Ook dankzij uitstekend keeperswerk van Pascal Thewissen. Wij hadden vele scoringskansen, echter of het vizier stond niet op scherp of de uitstekende keeper was een sta in de weg. In plaats van 6-3 werd in de 1e helft maar 1 doelpunt gemaakt. Louis Willigers penetreerde in de 16 via een solo. Het schot in de hoek was onhoudbaar. Na de rust, waarbij 5 spelers werden gewisseld, toch een ander spelbeeld. St. Geertruid werd nog meer vastgezet op de eigen helft en het veld werd zeer breed gehouden. Doelpunten konden niet uitblijven. Na de prima goal van Raoul Hamelers zakte St. Geertruid in. Uiteindelijk werd er nog 3x gescoord. Wie allemaal is mij niet bekend. M.i. maakte Louis Willigers er 3. Dit mede dankzij uitstekende passes van Ronald Linkens aan de rechterkant. Qua kansenverhouding had de stand 9-4 moeten zijn, echter de 6e / 7e clean sheet is een feit. Analyse van Match of the day (Gary Lineker): Eijsden won regular. The midfield is the strongest midfield of the competition. The return will be different koek (a la van Gaal).

Conclusie: terechte overwinning.

Enkele opmerkingen:
* Miel Duijsens floot een prima wedstrijd.
* wat een luxe 6 wisselspelers. Dit bezorgt 'Pep' en andere stand-in coaches vele hoofdbrekens.
* onze speciale gedachten gaan uit naar oud veteraan Hub Creuwels.
  Veel sterkte in deze zware tijd.

29.10.2016  Eijsden VET - RKVVM VET   2 - 3

Uw verslaggever zal het deze keer kort houden. Het was ronduit een vervelende wedstrijd.
Gedurende de gehele wedstrijd was er sprake van zeuren, kinderachtige uitspraken doen en het afgeven op de scheidsrechter e.d. Het is van de gekke dat 22 volwassen mensen zich niet kunnen gedragen. Het gaat erom dat er onderling een leuke wedstrijd wordt gevoetbald; verder stelt het niets voor.
De wedstrijd is dan ook niet volledig gespeeld. RKVVM vond het fantastisch dat zij gewonnen hadden. Nou, van harte gefeliciteerd. In feite hebben 2 teams verloren.

22.10.2016  Eijsden VET - Reijmerstok VET   9 - 1

15 spelers. 'Pep' terug. Kunstgrasveld. Maurice Vaes referee.

Doelpuntenoverzicht
1-0 Rene assist John
1-1 weg clean sheet
2-1 John assist Louis
3-1 Rene solo Rust
4-1 Richard assist Louis
5-1 John assist Richard
6-1 Jean-Marie solo
7-1 Richard assist Pascal
8-1 Louis assist Jean-Marie
9-1 Louis assist Ronald

Mach of the day: what a great midfield. Always playing with pressure and risk. Today the result is 3 points, 9 beautiful goals and a joyful crowd. Is there a team that can stop this machine?

De eerste 15 minuten zaten wij niet echt goed in de wedstrijd. Aftastend, wel druk naar voren zetten, soms te solistisch, maar na deze 15 minuten kwam de diesel goed op gang.
Tot de 4-1 hebben wij vele kansen gekregen die niet benut werden. Louis heeft wel 5 open kansen gehad, echter hij wilde het vangnet testen door de ballen hoog over te schieten. Na de 4-1 was het spreekwoordelijk geschreven 'het hek van de dam'. Reijmerstok werd geheel overlopen en de mooiste aanvallen golfden over het speelveld. M.i. werden vandaag de mooiste goals gemaakt door Rene (3-1) en Jean-Marie (6-1). Dit via fantastische solo-acties.

Ik kan mij goed voorstellen dat je teleurgesteld bent dat je niet de gehele wedstrijd kunt spelen (zeker als je goed in de wedstrijd zit) in een team dat zo goed voetbalt, maar het wisselen is inherent aan het aantal spelers dat je op de bank hebt zitten. Iedereen moet spelen (sommigen spelen iets meer dan andere spelers, hetgeen ook een wet in de voetballerij is). Ikzelf ben teleurgesteld dat mijn linkerknie al weken niet meewerkt en dat ik niet goed kan voetballen. Ook dit hoort erbij.

Conclusie: Eijsden was vandaag een maatje te groot.

Enkele opmerkingen:
* man of the match: Louis Willigers (ondanks het verprutsen van vele kansen), vanwege
  getoond loopvermogen, spelinzicht, de vele duels opzoeken en hieruit als winnaar komen en
  het risicovol voetballen.
* einde clean sheet. Nieuwe reeks starten? Zeker toch!
* volgende week tegen de mannen van Margraten.

15.10.2016  KS Millen - Eijsden VET   0 - 4

“ Unbelievable, they did it again; another clean sheet for de VVE Vets” tweette Gary Lineker meteen na afloop van het onderhoudende duel tussen Millen en Eijsden, dat plaatsvond op een kolkend sportcomplex De Zeemeeuw, ook wel “petit Sclessin” genoemd vanwege de rijk vertegenwoordigde Standard de Liège-aanhang aldaar. De VVE Vets werden in Millen als altijd hartelijk ontvangen door de Pater Familias van Millen, Don Willy Hauben. Het Millense publiek was - in schril contrast met de vertegenwoordiging in het uitvak van Eijsden - in groten getale opgekomen voor deze grensoverschrijdende Euregionale clash. Eijsden moest het doen met de fanatieke aanmoediging van de lieftallige Janneke. Of het de ontzag inboezemende verbale ondersteuning van Janneke of het bij vlagen zeer goede spel van de VVE Vets was dat het Millense publiek stil kreeg zal wel nooit helemaal duidelijk worden. Maar vanaf de eerste minuut was helder dat er weinig te juichen zou zijn voor de thuisclub.

Interim coach Stefan, die zich gesteld zag voor de schier onmogelijke opgave om “ Pep” Rutten te doen vergeten, moest het doen met een door blessures sterk uitgedunde selectie. Met elf spelers, waarvan een aantal niet fit, moest de klus worden geklaard. Na een voorzichtig begin nam Eijsden met het vertrouwde goede positiespel de wedstrijd in handen. Louis werd gevloerd in het 16-metergebied en de zeer professioneel leidende scheidsrechter kon (staande op de middenstip) niet anders dan resoluut naar de penaltystip wijzen. Raoul verzilverde onberispelijk en de 0 – 1 was een feit.
Millen kwam daarna iets meer in de wedstrijd, waardoor uitblinker doelman Pascal kon etaleren waarom de VVE Vets hem onlangs hebben gecontracteerd. Met enkele katachtige reddingen wist hij de nul te houden. Via een snelle aanval over links met een pass van Raoul naar de in het midden opstormende Ronald diende zich het mooiste doelpunt van de middag aan. Ronald nam de bal onder druk van twee tegenstanders beheerst aan en verschalkte de Millense doelman met een Panenkaanse stiftbal. 0 – 2, de wedstrijd zat in het slot.

In de tweede helft kon de coach ook beschikken over Edward, die de hele Haspengouw tevergeefs had doorkruist op zoek naar Millen. Telefonisch geloodst had hij zijn weg naar De Zeemeeuw alsnog kunnen vinden. Na rust bleef Pascal grossieren in prachtige reddingen, tot wanhoop van de thuisclub. Aan de andere kant scoorde Raoul vanuit een vrije trap vanaf punt 16, maar in de herhaling ging de bal alsnog naast.
De 0 – 3 viel na een lange pass van Ronny op Ronald, die vanaf de rechterflank de geheel vrij staande Raoul wist te bereiken. Zijn tweede doelpunt van de middag. Het Eijsdense publiek, of beter gezegd Janneke, veerde nog eenmaal op van de banken toen voorstopper Rob Knaapen zich onsterfelijk had kunnen maken, maar zijn snoeiharde kopbal uit een corner scheerde rakelings over de lat.
De 0 – 4 kwam tot stand door een droog maar hard schot van René vanaf rechts. Even werd het publiek nog opgeschrikt door een op het eerste oog ernstige blessure van Louis, maar dit bleek gelukkig mee te vallen. Na goede coaching van Janneke “ Stel dich neet oan!” kon Louis de wedstrijd gewoon uitspelen. Een verdiende overwinning, zo erkende ook Don Willy, die met enige afgunst de succesvolle verjongingsslag van de VVE Vets had gadegeslagen.
Aansluitend aan de wedstrijd werd in het buitengewoon gezellige café Onder de Toren (ja, ja, naast de kerk, zoals het hoort) nog druk na-geanalyseerd onder het genot van enkele met liefde getapte Cristal Alken pinten.

Doelpuntenoverzicht:
0 – 1 Raoul Hameleers
0 – 2 Ronald Linkens
Rust
0 – 3 Raoul Hameleers
0 – 4 René Houben

Enkele opmerkingen :
· Man of the match was zonder twijfel doelman Pascal Thewissen (nog geen doelpunt
  geïncasseerd met hem in het doel);
· Altijd weer een feest om op bezoek te gaan in Millen;
· Eugène heeft vandaag geproefd aan de linksbackpositie, een verrassende carrièremove in
  dienst van het teambelang;
· Zaterdag 21 januari 2017, vanaf 16.00 uur vindt het VVE Vets-feest plaats.
  Allen reserveren in de agenda’s!!

08.10.2016  BMR VET - Eijsden VET   0 - 2

Op naar Mheer vandaag. Gastspeler Rene Rutten is ingehuurd. 'Pep' heeft contractbesprekingen in Zuid-frankrijk. Met zijn 14-nen, waarvan 2 gebleseerden (Louis Willigers en uw verslaggever) wordt de derby gespeeld. Ditmaal op echt gras.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Rene Rutten
0-2 Rene Rutten

Match of the day heeft lang stilgestaan bij de wedstrijd. Ditmaal analyseerde Alan Shearer de wedstrijd als volgt: a tough game, but the best team with the greatest chances won correctly. Al in de 1e minuut kwamen wij op 0-1.
Een fantastische voorzet van Rene Houben bereikte Rene Rutten die met een famous header de bal diagonaal binnenkopte. Een fantastische start dus. Dit was het signaal voor BMR om vanuit een defensieve speelwijze het Eijsden-doel te bereiken. Dit veelal via lange ballen die zelden aankwamen. Verder dan de 0-2 kwamen wij niet hoewel wij nog diverse goede mogelijkheden hadden.

Na de rust zagen wij een ander BMR. Zij gingen hoger spelen en het leek hierdoor dat BMR meer voor de Eijsden-goal kwam. In feite heeft onze keeper Pascal Thewissen nauwelijks moeten ingrijpen. Hij verrichtte 1 fantastische redding. Hij kopieerde Jan van Beveren uit zijn PSV-tijd; sierlijk vloog hij naar de rechterhoek en ranselde de bal uit het doel. Louis Willigers heeft maar 10 minuten op het veld gestaan. Zijn hamstringblesurre speelde toch weer op. Opvallend is dat er zo vele gebleseerde spelers zijn.
Ook in de 2e helft hebben wij genoeg mogelijkheden gehad om BMR een grotere nederlaag toe te brengen, echter goed keeperswerk, de paal en het ontbreken van scherpte verhinderde dit.

Conclusie: verdiende overwinning. Als wij de 0-3 maken is de wedstrijd in een vroegtijdig stadium gespeeld. Nu 'ruikt' BMR nog de mogelijkheid om terug te komen.

Enkele opmerkingen:
* man of the match: Rob Knaapen (hij schakelde de spits perfect uit).
* het gerucht gaat dat 'Pep' naar City gaat.
* mooie nieuwe multifunctionele ruimte heeft BMR. Is van een geheel andere orde dan
   de donkere en ouderwetse Eijsden-kantine. Soep smaakte prima.
* Rene Rutten heeft dan eindelijk mogen proeven aan het veteranenvoetbal. Dit smaakt naar meer.
* 4e clean sheet.

01.10.2016  VV Spaubeek - Eijsden   0 - 3

VV Spaubeek is een onbekende tegenstander. Hier hebben wij nog nooit tegen gevoetbald. Met zijn 14-nen spelen wij de wedstrijd. Ook hier spelen wij op kunstgras; de trend waarover zo veel te doen is.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Mark Frijns
0-2 Raoul Hamelers
0-3 Raoul Hamelers

Vandaag zetten wij vanaf het begin druk op de veteranen van Spaubeek. In feite heeft de druk op het Spaubeek-doel de gehele wedstrijd aangehouden. Alleen de goals bleven uit. De mooiste kansen werden onbenut gelaten door John van Hoorn, Rene Houben en Raoul Hamelers. De earl gray thee had in feite met een 0-4 stand opgedronken moeten worden. De tactische omzetting (4-3-3) in de 2e helft had vrij snel resultaat. Via 1 van de vele aanvallen over de flanken kwam de bal uiteindelijk bij de geheel vrijstaande Mark Frijns. Hij tikte de bal met zijn houten been (=rechts) binnen. De 0-2 was wonderschoon. Vooral de steekpass van Ronald Linkens. De bal bereikte precies met de juiste balsnelheid de 'linksback' Mark Nelissen. Hij legde de bal voor het doel waar de eveneens geheel vrijstaande Raoul Hamelers de bal simpel binnenkopte. Raoul Hamelers maakte al slalommend door de defensie van Spaubeek de 0-3. Hij passeerde ook slim, de met fortuin keepende goalie, en schoot de bal net naast de rechterdoelpaal binnen.
Vanmorgen heb ik uiteraard ook naar Match of the day gekeken: Gary Lineker analyseerde de wedstrijd in de stijl van Louis van Gaal als volgt: 'Eijsden that's different koek; they won the game with 2 fingers in the nose'.

Conclusie: zeer verdiende overwinning; score had veel hoger moeten zijn.

Enkele opmerkingen:
* Pascal Thewissen heeft zijn 3e clean sheet op rij te pakken.
* man of the match: Ronald Linkens (vanwege zijn mooie steekpassen en rustige spel).
* uw verslaggever heeft de gehele wedstrijd gespeeld; hij stond zondagmorgen met een
   pijnlijke knie op. Ik neem aan dat meerdere veteranen pijntjes hebben.
* Louis Willigers viel helaas al snel uit met een hamstringblessure.
* 'Pep' is er volgende week niet bij; hij gaat aan zijn golfhandicap werken.
   Hij gaat de hele week golfen in Zuid-Frankrijk; heerlijk.

24.09.2016  Walram - Eijsden   0 - 5

Vandaag naar een serieuze tegenstander; Walram uit Valkenburg aan de Geul. Met zijn 20...18...16.. uiteindelijk 14 spelers, waarvan 2 geblesseerden, spelen wij de match. Walram heeft een nieuw kunstgrasveld. 'Pep' heeft de gehele week kunnen broeden op de opstelling / strategie.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Maurice Vaes
0-2 Raoul Hamelers
Rust
0-3 Raoul Hamelers
0-4 Rene Houben
0-5 Raoul Hamelers

Het kunstgrasveld voelt vreemd aan; alsof je op een borstel loopt. Dit heeft geen invloed op ons spel. Vanaf de 1e minuut zijn wij bij de les. Wij spelen geconcentreerd en de eerste 20 minuten gebeurt er niet veel. Na de 0-1 dicteren wij het spel. Gary Linekers analyseert de wedstrijd als volgt: What a tremendous game: the Eijsden-slayers slew the Walrammers with passion and with concentrated football. Outstandig coaching.
De 0-1 kwam met enig fortuin tot stand. Raoul Hamelers speelde onbewust de bal goed de diepte in, waardoor Maurice Vaes geheel vrij voor de keer verscheen. Hij schoot de bal hard binnen.
De 0-2 van Raoul Hamelers was een beauty. Middels een volley van rond de 16 verschalkte hij de vertwijfeld graaiende keeper.

Na de rust kwam Eijsden snel op 0-3 via een boogbal van Raoul Hamelers. De wedstrijd was hiermee gespeeld.
De 0-4 was het mooiste doelpunt van de dag. Via 5 snelle passes kwam de bal voor de voeten van Rene Houben die de bal hard in de 3-hoek schoot. What a tremendous goal.
De 0-5 was het moment van Richard Crousen. Hij ging op avontuur en omspeelde diverse Walram-spelers en alleen zijn schot kon door de keeper gekeerd worden. De bal kwam echter voor de voeten van Raoul Hamelers die beheerst binenschoot. Onze keeper Pascal Thewissen had ook nog een bijzonder moment. Hij mocht in zijn 'lolly'outfit een penalty nemen. Helaas schoot hij de bal slecht in en via de paal sprong de bal terug in het veld. Hij zal dit nog vaak moeten aanhoren.

Conclusie: een prima teamprestatie tegen een onmachtig Walram. Enkele schitterende aanvallen gezien.

Enkele opmerkingen:
* de Walram-middenvelder weet nu ook hoe een Eijsdense locomotief (Louis Willigers) aanvoelt.
* uw verslaggever bevestigt gretig de stelling dat het echte goede Eijsdense voetbal te zien was,
   nadat hij in het veld kwam.
* volgende week met 20... spelers? Uit naar Spaubeek waar wij nog nooit tegen speelden.
* man of the match: Raoul Hamelers (3x bal in het netje).
* woman of the match: Janneke Willigers die liefdevol de vergeten schoenen van haar man ophaalt
   en brengt.
* Maurice Vaes deed bij uw verslaggever zijn beklag. Tijdens de wedstrijd in Strucht had hij
   ook een doelpunt gemaakt en niet Rene Houben. Het mannetje van het CBS zal de
   statistieken hierop aanpassen.

17-09-2016  Eijsden VET - Borgloon   4 - 1

Vandaag spelen wij tegen onze belgische vrienden uit Borgloon. Wij zijn met 17 spelers. Rene Meertens vervangt Pascal Thewissen. De jaarlijkse teamfoto wordt door de Eijsdense hoffotograaf gemaakt. Wij spelen op veld 2 waar geen schapen op hoeven te staan. Miel Duysens is scheids.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Stefan Jansen
2-0 Maurice Vaes
Rust
3-0 Raoul Hamelers
4-0 Louis Willigers
4-1

Gary Lineker's analyse: Is Eijsden the new Lester, what a massive collective. Ja, een goed collectief zijn wij zeker. Gisteren geen speler die het verschil maakte, met zijn allen behaalden wij een goed resultaat. Het begin was voor Borgloon. Zij hebben spelers in de gelederen die kansen kunnen uitspelen. Kansen hebben zij gehad, echter afmaken van kansen is iets anders.
De 1-0 was een fantastisch doelpunt. Mark Frijns, die zijn debuut maakte en een voormalig speler is van de buren, lanceerde Stefan Jansen met een pracht-pass de diepte in. Alleen voor de keeper scoorde hij met een boogbal.
De 2-0 werd door Maurice Vaes, die liefst 25 cm van de grond kwam, achterwaarts in de lange hoek binnengekopt. In de eindfase van de 1e helft hadden wij nog goede kansen, echter de scherpte ontbrok. Na de rust gingen wij voortvarend door. Jammer dat Borgloon geen grensrechter had, gelet op de woordenwisselingen.
De 3-0 en 4-0 waren volgens de Borgloon-spelers beide uit een buitenspelpositie gemaakt. De scheids wees echter 2x resoluut naar het midden.
De 4-1 kwam voort uit een verdedigingsfout. Hierdoor kon een voorhoede-speler geheel vrij voor de keeper komen en na 2 mooie passeerbewegingen scoren. Aan het eind drong Borgloon aan, echter verder dan een terecht afgekeurd buitenspel-doelpunt lieten wij het niet komen. Onzorgvuldig veldspel voorkwam dat wij verder uitliepen.

Conclusie: terechte overwinning.

Enkele opmerkingen:
* nieuws uit Ober-Flachau: vergissing van de verslaggever. De j moest een r zijn. Pascal
   Thewissen ging naar de rodel-kampioenschappen. Sorry.
* na vele 'telefoontjes e.d.' hebben wij in de nieuwe tenue's gespeeld.
* wij zitten/staan er goed op; zie de teamfoto.
* onze 'Pep' werd vandaag mentaal bijgestaan door Tineke, 2 zonen en een kleinzoon.
   Ted Troost kan thuisblijven.
* 'Pep' gaf aan dat hij inmiddels software heeft aangeschaft dat de gespeelde minuten,
   aantal voorzetten en steekpassen van spelers en aantal wissels gaat bijhouden en ook nog
   de gelijke persoonlijkheden beschrijft. Ben benieuwd naar een spread-sheet hiervan.

10-09-2016  sv Geuldal VET - Eijsden VET    0 - 8

De 1e wedstrijd van het seizoen is een uitwedstrijd naar Wijlre nabij de bron van het geliefde Brand-bier. Onder de 'rook' van de brouwerij worden de fusie-mannen van Strucht en Wijlre voetballes gegeven. Pascal Thewissen maakt zijn debuut als keeper. Rene Meertens heeft zoals bekend de voetbal(hand)schoenen aan de bekende wilg gehangen. Het voetbalveld is goed; alleen stonden de schapen in de verkeerde wei. Het gras was te hoog.

Doelpuntenoverzicht:
1e helft 4 doelpunten van Rene Houben (2x), Louis Willigers en Maurice Crousen.
Na de rust wordt eveneens 4x gescoord en wel door Rene Houben (3x) en Maurice Crousen.

Coach 'Pep' Rutten heeft de ondankbare taak om het 11-tal te smeden uit 16 spelers. Dit zal dit seizoen hopelijk vaker voorkomen. Om alle spelers te laten voetballen zal er vaker gewisseld worden. Gary Lineker van het programma 'Match of the day' zou als volgt de wedstrijd hebben geanalyseerd: "A marvelous debut from Pascal Thewissen; his first clean sheet". Hoewel het de 1e wedstrijd na het zomerreces was, was het spel bij vlagen aardig. Via mooie aanvallen werden mooie doelpunten gemaakt en enkele opgelegde kansen gemist.

Conclusie: 1e wedstrijd met als resultaat een prima overwinning.

Enkele opmerkingen:
* Pascal Thewissen is er volgende week niet bij; hij gaat naar Oostenrijk en wel naar de jodel-
   kampioenschappen van Ober-Flachau.
* volgende week tegen de Belgen van Borgloon. Vorig jaar hebben wij een leuke wedstrijd
   gespeeld tegen een prima ploeg.
* de mannen die in de auto van Hub Rutten naar Wijlre zijn gereden hebben zich prima vermaakt
   als gevolg van aanwezige Lamborghini op de A2. Prima auto om te hebben.
   Drinkt wel veel Brand-bier.
* enkele spelers zijn hard aan het denken over te houden feestavond. Ben benieuwd.
* uw verslaggever heeft gelukkig weer 10 minuten pijnvrij mee kunnen ballen. Smaakt naar meer.
* man of the match: vandaag 2 namelijk Rene Houben (5x bal in het netje) en Maurice Vaes
   (uitermate balvast en multifunctioneel).

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren