Oh Corona......

Het is een rare tijd waar de schrik van alle Coronapandemie kronieken je om het hart slaat. Je kunt je het apelazarus schrikken van meer onverwachte situaties welke je ook helemaal niet ziet aankomen. Jammer als er jeugdige spelers plots gaan vertrekken midden in deze onzekere Coronatijd. Spelers die de hele jeugdafdeling hebben doorlopen en alle gelegenheid hebben gekregen om zich in het eerste elftal te ontplooien. Er zijn allerlei reden te bedenken waarom een speler na elders vertrekt. Als een voetballer naar een buurvereniging vertrekt en daar in een team met vrienden gaat spelen, dan hebben we daar vrede mee. Dat is begrijpelijk, dat gebeurt ook anders om.
Ook geen probleem als iemand de kans grijpt om in een hogere klasse te gaan voetballen. Rik Wolfs pakt met beide handen de mogelijkheid aan om in de hoofdklasse bij SV Meerssen te gaan spelen. Onder een trainer die zijn voetbalmogelijkheden van haver tot gort kent. Dat moeten we Rik gunnen en als club trots zijn.
Wessel Franssen kreeg die kans bij Groene Ster en is na enkele jaren weer terug gekeerd op het oude nest. Sterker, komend seizoen wil Wessel weer schitteren met zijn onhoudbare kopballen in het eerste team. Maar er gaan spelers voetballen in dezelfde klasse als VVE nu. Iedere week meer dan 180 kilometer rijden en met de RIVM-autoregels in het achterhoofd geen pretje of meer dan 6 uur gemondkapt in het openbaar vervoer zitten. Laten we iedere beslissing respecteren en niet te lang over nadenken er gebeuren andere dingen vandaag de dag in de wereld.

Gelukkig hoeft trainer Josh Vanderlyde en de supporters niet te wanhopen. Komend seizoen wordt een mix gevormd van aanstormend talent, jeugdigen en routiniers. Velen die alles al een keer hebben meegemaakt bij VVE en met veel plezier iedere week hun sportieve trapkistjes aantrekken. Er hunkeren nog meer spelers naar de aroma en het gevoel van het frisse felgroene gras. Te denken aan Dennis Elie, Joep Houben, Jordi de Wijs, Thom Senden, Mickey Quaden, Youri Heusschen, Jimmy Vriezelaar en Sjoerd Wolfs. Allemaal routiniers die de jeugd met hun voetbalkennis de juiste weg kunnen wijzen. Robin Nelissen, Roel Jaspars, Jorn Hartgens en Noah Beckers zijn spelers die alle elftallen hebben doorlopen en de laatste jaren door blessure en studie soms verstek moesten laten gaan. Heerlijk genieten van supertalent Mirko Deckers en ook Maarten en Walter Goes spelen al jaren voor VV Eijsden en verlengden hun verblijf. Ook nieuwelingen als Vito Haenen, Roy Custers, Erik Mingels, Glenn Moers en Mila Pustjens willen bij VVE hun kunstjes laten zien. Zelfs Ron Crommen, toch geen onbekend gezicht bij VVE, komt de trainersstaf versterken. Als oud-doelman van Bilzen gaat hij onze ballenvangers de kneepjes van het vak proberen bij te brengen.

Oefenmeester Vanderlyde heeft alle tijd om zijn sportbrein te pijnigen over dit mooi sportief gezelschap. Heerlijk om trainer te mogen zijn van zo’n groep. Als supporter zou je zeggen hier kun je alle kanten mee op. Ballenvangers die duizelingwekkend door het doel zweven, een stevige ijzeren achterhoede, op het middenveld atletische kilometervreters en flexibele stofzuigers, pijlsnelle vleugelaanvallers met midden in het front afmakers met kopballen als kanonkogels en dat allemaal zonder een drie-laags mondmasker. Het begint niet alleen al te kriebelen bij de spelers, nee ook de supporters zijn vol ongeduld. De eerste training heeft men al achter de rug. Johan Cruijff had vaak mooie uitspraken weet niet of deze hier van toepassing zijn, maar vindt ze toch te mooi om niet te vermelden: ‘Elk nadeel heb z’n voordeel’ of ‘Vaak moet er iets gebeuren voordat er iets gebeurt.’ Nog eentje voor de trainersstaf: ‘Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal.’

Tip van de week aan het bestuur en barjuffrouw Anita: zet het terras buiten in deze anderhalve meter samenleving. Groepsvorming, groepsimmuniteit of saamhorigheid met of zonder een hechte lockdown. Het zijn allemaal tegenhangers van de vroegere derde helft en oh zo belangrijk. Iedereen van jeugd tot senior en van lid tot supporter veel voetbalplezier gewenst in dit heftige viroloog tijdperk.

De selectie van oefenmeester Josh Vanderlyde bestaat uit: Jerno Beckers (16), Roy Custers (26), Mirko Deckers (16), Dennis Elie (30), Wessel Franssen (30), Dominic Geuskens (28), Maarten (26) en Walter Goes (28), Vito Haenen (22), Jorn Hartgens (25), Luka Hendriks (17), Youri Heusschen (29), Joep Houben (28), Roel Jaspars (21), Youri van Lijf (19), Erik Mingels (26), Glenn Moers (20), Robin Nelissen (22), Mila Pustjens (18), Mickey Quaden (28), Cyrill Rutten (36), Thom Senden (22), Jimmy Vriezelaar (28), Jordi de Wijs (24) en Sjoerd Wolfs (32).

Ger Willems