Vette streep door competities

De KNVB zet een vette streep door alle competities. Dat de beëindiging weer zat aan te komen is geen verrassing. Toch moest iedereen even slikken toen de KNVB het bericht naar buiten slingerde. Jammer dat men de competitie nu niet kan afronden. Iedereen was bij VV Eijsden op alles voorbereid. Een kampioenschap van het eerste elftal. Alleen de bloemen en de champagne waren nog niet besteld. Ook de bekende muzikale DJ Balletje werd onder voorbehoud vastgelegd, want men wist niet welke zondag het kampioenschap een feit zou worden. Ook andere teams, zoals het vijfde en het vrouwenelftal, stonden er goed voor op de ranglijst. Het vijfde team had zelfs in de kleedkamer al een receptie geoefend, het haalde zelfs de krant. Deze goede resultaten waren voor het bestuur al in een vroeg stadium een gegronde reden om de kantine flink onder handen te nemen. Ombouwen tot een echte bruisende feesttempel. De laatste hand wordt gelegd aan de verbouwing van een mooie kantine waar we hopelijk nog jaren plezier van kunnen hebben.

Vorige competitie waren de mannen van oefenmeester Josh Vanderlyde goed op weg om een bijzondere prestatie te leveren. Corona gooide toen plots roet in het eten. Dan maar dit seizoen de vlag in top werd stiekem gedacht, maar ook nu werden we overgeleverd aan de helse goden van de pandemie. Vervelende goden waar we schijnbaar maar geen vat op kunnen krijgen. Barvrouw Annita werd door de GGD al opgeroepen voor de eerste cursus het zetten van een ‘spuitje Pfizer’ en barkeeper Ber wordt de eerste corona tester. Het worden nog rare tijden: ‘Annita, vier pils, een koffie en twee coronatesten?’

Alhoewel de bal soms wel over het veld rolt vraagt menigeen zich hard op af ’wat mag nu niet en wat mag nu wel?’ Een ding is zeker de bier tap en het koffieapparaat blijven nog even werkeloos. Ja zelfs de hele kantine blijft dicht. Toch begint het te kriebelen zeker nu het lentezonnetje begint te schijnen. Buiten de kantine een beetje uit elkaar zitten op de nieuwe banken. Dat zou toch moeten kunnen zou je denken. Nog even en we weten niet meer wat een gezellig bruin cafeetje is. Dan kunnen we zeggen tegen onze kleinkinderen ‘vroeger waren veel mensen in de kantine gezellig een biertje aan het drinken en de vrouwelijke barkeeper ging met hapjes rond. Ja, je kreeg er zelfs koffie en frisdranken. Dat was gezellig’. Ja zeggen die kinderen dan, vroeger was altijd alles beter….’

Wat nu wel mag: op het veld mogen de leden tot en met 17 jaar in teamverband voetballen en onderling spelen met teams van VVE. De ouderen van 18 tot en met 26 jaar mogen nu onder dezelfde voorwaarden ook sporten. Er wordt dus geen competitie gespeeld met andere bevriende verenigingen. Ook hoeven de spelers onderling geen 1,5 meter te bewaren. Jammer als je 27 jaar en ouder bent, die trainingsachterstand krijg je niet meer ingehaald.

Laten we hopen dat teugels de komende dagen wat gaan vieren. We hebben veel in te halen zowel op sportief gebied op het veld als de gezelligheid in de derde helft. Het eerste rondje zal van het bestuur zijn, want geen enkel elftal is dit seizoen gedegradeerd. Hiep hiep hoera. Tot snel.

Ger Willems

email: ger.willems@planet.nl