Engerlingen zijn enge dingen

Het moeten slimme beesten zijn. Er liggen op onze voetbalaccommodatie drie sportvelden, een kunstgrasveld en nog enkele grasstukken. Je zou zeggen genoeg om een plaats uit te zoeken voor deze animals om te overleven. Maar nee, juist het hoofdveld zoekt de akelige rouwvlieg uit om zijn nageslacht te laten doorleven. Deze engerlingen of hoe ze ook heten blijven enge dingen. Al enkele maanden zit het bestuur met de handen in het haar. Je ziet aan de gezichten dat deze mensen lijden onder de huidige situatie. Eerst denk je nog dat corona heeft toegeslagen maar als je naar het hoofdveld kijkt weet je al snel wat er aan de hand is.

Duiven en kraaien vliegen met hoge aantallen op en af om hun buikje rond te vreten. Maar geef ze eens ongelijk. Zoveel lekkers op zo’n grote oppervlakte waar deze lachende vliegeniers iedere keer een zachte landing kunnen maken en de larve met grassprietjes en al zo kunnen meenemen. Het gevolg laat zich raden, een bruine oppervlakte waar geen bal meer op kan rollen.

Vooral het langs razende verkeer weet niet wat ze ziet. Dit roept natuurlijk vele vragen op. Is het hoofdveld van VV Eijsden verkocht aan een projectmakelaar? Komen er senioren- of starterswoningen? Komt daar de nieuwe mountainbike route? Wanneer is de nieuwe skatebaan op het hoofdveld gereed? Krijgt VV Eijsden met 700 leden een eigen parkeerplaats? Komen er eindelijk grasmatten en nog meer van deze serieuze vragen.

Het grasveld is van de gemeente anders waren de mouwen al lang opgestroopt door eigen leden. Ook toezeggingen door gemeentelijke overheid dat het allemaal snel wordt opgelost zijn al gedaan, alleen er werd geen datum bij gezegd. Doordat de coronaregels zijn versoepeld ziet het er na uit dat we gelukkig weer een gewone voetbalcompetitie kunnen starten. Het zou natuurlijk geen visitekaartje zijn voor onze gemeente als de enige tweedeklasser in Eijsden-Margraten geen hoofdveld tot zijn beschikking heeft. Laten we hopen dat alle beloften die de laatste tijd zijn gedaan snel worden ingewilligd, want de tijd dringt. Anders is misschien de allerlaatste oplossing inderdaad grasmatten leggen.

Rouwvliegen ja of nee, maar alle leden en supporters staan nadat de coronaregels merendeel zijn opgeheven te popelen om te voetballen of te genieten van het spel. Bijna alles is in de coronatijd bij VVE onderhanden genomen zoals de kantine, de keuken, nieuwe lichtinstallaties en nog veel meer. Zou het hoofdveld dan roet in het eten gaan gooien….nee toch. Hoop doet leven zullen we maar zeggen alleen geldt dat niet voor het ondeugend rouwvliegje. Hopelijk snel tot ziens op of langs het veld.

Ger.willems@planet.nl