Nieuwjaarsreceptie

In een overvolle kantine kreeg het barpersoneel tijdens de gezellige nieuwjaarsborrel geen moment rust. Iedere gelegenheid wordt tegenwoordig gezien om de verloren tijd tijdens de corona epidemie ruimschoots in te halen. Een reden om een feestje te bouwen wordt dan ook met twee handen aangegrepen. Of het nu een WK duel in de zandbak van Qatar op het grote scherm in de kantine is, het Oranje Galadiner jubileum of een derde helft van welke wedstrijd dan ook een feestje moet er zijn. Zo ook de traditionele nieuwjaarsreceptie was een meer dan geldige reden. Bij de start van deze drukke middag stond het mix toernooi weer op het programma. Van de afdeling senioren waren hier alle vrouwen, mannen en het hoogste jeugdelftal voor uitgenodigd. Dat was niet aan dovemans oren gericht. Velen dartelden dan ook met veel plezier op de velden.

Na het sportieve gedeelte was het tijd om de goede wensen voor 2023 hardop uit te preken. Eerst nam de aftredende interim-voorzitter Eric Spauwen het woord. Hij maakte tevens zijn opvolger bekend. Oud-doelman en zoon van erevoorzitter Martin Wolfs, John. Hij zal de bestuurshamer de komende periode gaan hanteren. Daarna was het tijd om een toost uit te brengen op de bloeiende voetbalclub VV Eijsden.

Er werd tijd uitgetrokken voor de tientallen jubilarissen. Logisch dat een vereniging van bijna 700 leden altijd wel enkele jubilarissen kan huldigen. Bijna 30 leden werden in het zonnetje gezet. Echte vereniging mensen met een blauw-rood hart op de juiste plaats. Een gezegde dat zeker voor deze jubilarissen nog altijd van toepassing is, eenmaal VVE lid altijd VVE lid. Jo Debeij, Ed Warnier en Jean Duijkers laten met hun 60-jarig lidmaatschap zien dat daar geen woord van gelogen is. Topschutter van weleer Jean Duijkers schoot menig doelnet aan flarden tot grote ergernis van menig penningmeester. Jo Debeij heeft de jeugdafdeling mede opgezet en was lange tijd speler en scheidsrechter. Econoom Ed Warnier is als vroegere speler nog altijd verbonden aan de financiële afdeling van de club.

Bij de 50-jarige jubilarissen zitten ook mensen tussen die de handen nog altijd laten wapperen om de club op allerlei manieren te helpen. Zo zorgt Jo Peusens dat de sportkleding van de teams goed verzorgd uitzien. Wielrenner Bennie van de Boorn hing al op 12-jarige leeftijd zijn fiets aan de wilgen om daarna zijn voetbalschoenen aan te trekken. Bennie is behalve sponsor ook lange tijd verbonden geweest aan de carnavalsrevue Puutsje Lappe. Eugene Smeets nog altijd een steunpilaar en leider bij de veteranen. Frans Janssen was vele jaren de stofzuiger op het middenveld van het eerste elftal. Scheidsrechter Miel Duysens is 30 jaar coördinator scheidsrechter en wedstrijdsecretaris. Het coördinatorschap heeft Miel per 1 januari overgedragen aan Paul Kerstgens. Miel blijft wel nog aan als wedstrijdsecretaris. Rol Spauwen heeft jarenlang de supportersclub recht gehouden. Iets waar VVE hem nog altijd dankbaar voor is.

Oud-speler en tegenwoordig bestuurslid algemene zaken Maurice Crousen (40 jaar lid) is bijna dagelijks op het sportcomplex te vinden. Louis Willigers kan als oud-speler nog niet zonder voetbal en speelt zowel bij het derde elftal als de veteranen. Ook is Louis verbonden aan de jeugdafdeling. Roy Crousen, Pepijn Aarts, Coen Spauwen en Ricardo Pinxt zijn met hun 40-jarig jubileum VVE altijd trouw gebleven.

Bij de 25-jarige jubilarissen zitten nog veel spelers die wekelijks de voetbalschoenen aantrekken. Zo speelt Yves Slenter en Jerome Peerboom in het derde elftal. Stefan Janssen, Ronny Rousch en Paul Brauers zijn al gepromoveerd naar de veteranen. Paul is ook coördinator bij de lagere teams. Huub Ruyters was een belangrijke pion bij de veteranen. Kees Jansma was lange tijd voorzitter van VV Eijsden en tegenwoordig bestuurslid communicatie. Marion Brepoels zorgde vele jaren dat de kleedlokalen spic en span uitzagen. Oud-speler Hans Jacobs is nog altijd een fervent supporter. Rolf Schaede is behalve sponsor en supporter ook verbonden geweest aan de carnavalsrevue Puutsje Lappe zowel op als naast het podium. En de laatste jubilaris is een niet te missen kracht aan de kassa zondags bij de duels van de hoofdmacht, Gerrie Richelle. Alle jubilarissen nogmaals van harte gefeliciteerd namens bestuur, leden, sponsoren en supporters.

Een attente aanwezige attendeerde de fotograaf op de aanwezigheid van maar liefst vijf voorzitters op de nieuwjaarsreceptie: erevoorzitter Martin Wolfs, aftredende voorzitter Eric Spauwen, nieuwe voorzitter John Wolfs en twee voorzitters van weleer Andre Spauwen en Kees Jansma.

Door de drukte tijdens de nieuwjaarsreceptie bleef de temperatuur aangenaam in de kantine en de thermostaat kon gelukkig op halve kracht werken. Daar stond wel tegenover dat velen gebruik maakten van de warme douches. De energiecrisis blijft een probleem dat iedereen voluit treft. Ook VV Eijsden probeert met een geringe contributieverhoging nog te redden wat er te redden valt. Men wacht nog altijd op een extra energieregeling van de gemeente, maar hoe lang kan de grootste sportvereniging van de gemeente Eijsden-Margraten nog wachten……

Jubilarissen:
60 jaar lid: Jo Debeij, Jean Duijkers en Ed Warnier.
50 jaar lid: Bennie van de Boorn, Miel Duijsens, Frans Janssen, Jo Peusens, Eugene Smeets en Rol Spauwen.
40 jaar lid: Pepijn Aarts, Maurice Crousen, Roy Crousen, Ricardo Pinxt, Coen Spauwen en Louis Willigers.
25 jaar lid: Marion Brepoels, Paul Brauers, Hans Jacobs, Kees Jansma, Stefan Janssen, Jerome Peerboom, Ronny Rousch, Huub Ruyters, Rolf Schaede, Yves Slenter en Gerrie Richelle.

Ger.willems@planet.nl