Competitie van start voor iedereen

De corona was geen makkelijke tijd voor de schoolgaande jeugd. In de beginperiode zat de school potdicht maar ook op het voetbalveld mocht geen bal rollen. De sleutel van het kleedlokaal en kantine was op slot. Sociale contacten werden eigenlijk helemaal verboden. Digitaal kom men elkaar nog wel zien. De schooljuffrouw gaf les via het beeldscherm. Dat is voor enkele weken wel leuk maar dan begint het toch hier en daar kriebelen. De verveling slaat toe. Menig leraar deed er alles aan om de aandacht op zich te vestigen, maar helaas ook hij moest toegeven dat het zeer moeilijk was. Logisch de kinderen kunnen hun energie niet kwijt. En de snoep pot maakt overuren. Deze kauwgumzak wordt alleen maar gevuld om de kroos rustig te houden. Ook Netflix was een zoethoudertje. De kinderen hadden al in de gordijnen gehangen en de bank was als trampoline gebruikt. Alles was uitgevonden en gedaan binnenshuis. Menig robbertje was met broertje en zusje uitgevochten. Veel vaders en moeders zaten zelf op hun eigen werkscherm te koekeloeren en met het linkeroog werden de kinderen tevergeefs in de gaten gehouden.

Het was dan ook een vreugde van jewelste dat de kleinste jeugd weer, wel onder bepaalde voorwaarde, mochten dartelen over het groene VVE gras. Men zag elkaar gelukkig weer. Hiep hiep hoera, hoera. Het waren net grote mensen die elkaar lang niet meer hadden gezien. Men moest bijpraten. Het voetbalspel was nog even bijzaak. Een pluim op de hoed voor de jeugdleiders, trainers, begeleiders en jeugdbestuur en alle anderen die het mogelijk maakte dat de jeugd weer het veld op mocht.

Later werd de leeftijd door de ‘virologen’ verhoogd en maakten meerdere teams dankbaar gebruik van de mogelijkheden om te trainen. Weliswaar thuis omkleden en douche, maar goed de bal rolde. Ook DVC’16 wist direct het veld te vinden. Zondagmorgen werd de wekelijkse trainingsdag. Trainers Armand van Mook en François Vluggen hadden hun handen vol aan de overijverige dames. Het vijfde team met veel spelers die aan de toegestane leeftijd voldeden waren eveneens op het trainingsveld te vinden. De teamleiders Danique Eijkenboom en Didier Gorissen trommelden het team op en de spelers gaven in grote getalen gehoor aan de oproep.

Laten we hopen dat de coronatijd dadelijk tot het verleden gaat behoren en het normale voetballeven weer gaat draaien. De afgelopen weken stonden de bekerduels op het programma. Nu komende zondag gaat de competitie gelukkig weer van start. Spelers en supporters veel plezier zowel op als langs het veld. Laten we hopen dat ook de derde helft weer als vanouds is. Succes!

Ger.willems@planet.nl