VV Eijsden draait op het eind nog op volle toeren

Kampioen
Aan het einde van het seizoen draait de sportieve drukte op en langs de velden van VV Eijsden nog op volle toeren. Met als hoogtepunt het kampioenschap van het eerste elftal van DVC’16. Dit vrouwenteam draait een uitmuntend seizoen. Zondag 23 april veroverden de dames in Bocholtz tegen WDZ Vr 1 de titel, uitslag 4-2. Het hele seizoen binden zij iedere tegenstander met uitstekend spel mooi aan de zegekar. Terecht dat het eerste elftal van DVC’16 met de kampioenschaal aan de haal ging. Behalve het succes in de competitie doen zij ook nog volop mee voor de beker. Op het sportpark Spansel in Sevenum waren ze in de halve finale te sterk voor Sparta’18. Nu wacht zondag 4 juni de eindstrijd op het veld van Vianen Vooruit.Vianen het team uit het Brabantse Gemert. Zou mooi zijn als de vrouwen het sterke seizoen kunnen afsluiten met het behalen van de beker. Ook voor de trainers Roland van Dijk en Armand van Mook is het een bijzondere happening om na het kampioenschap nu te mogen strijden in de finale om deze bijzondere beker binnen te halen.

Regionale finales scholenteams
Op de velden van VV Eijsden worden woensdag 17 mei (start om 14.00 uur) ook finales gespeeld. De Regionale finales voor de scholenteams voor de groepen 7 en 8 worden onder leiding van de KNVB georganiseerd. Bijzonder dat ook het dames schoolteam van Le Cramignon uit Eijsden de finale heeft bereikt en speelt nu een thuiswedstrijd. Supporters zullen hen dan in grote getalen natuurlijk komen aanmoedigen. Maar liefst 14 schoolteams uit alle delen van Zuid-Limburg zullen naar VV Eijsden afreizen om deze beker te veroveren.

Jonkheidtoernooi
Een dag later op Hemelvaartsdag 18 mei mogen de zes Jonkheden (Breust, Caestert, Eijsden, Oost, Maarland, en Mesch) uit de oude gemeente Eijsden het sportief tegen elkaar opnemen. Dit bijzondere jaarlijks treffen wordt dit jaar georganiseerd door de Jonkheden van Breust en Mesch. Het is de laatste activiteit vooraleer Pinkstermaandag een nieuw Jonkheid wordt gekozen.

Seizoen afsluiting
We zouden het bijna vergeten maar zaterdag 3 juni staat de seizoen afsluiting al op het programma voor VV Eijsden. In de middaguren zijn de jeugdigen tot 15 jaar aan zet met spelactiviteiten en mogen zij strijden om een penaltybokaal. Daarna komen aan de beurt de jeugdigen vanaf 17/19, de senioren, de dames en de zaalvoetballers. Zij mogen dan hun technische vermogen laten zien via voetvolley en het binnenhalen van de oh zo felbegeerde penaltybokaal. Met een DJ op de achtergrond kan men het seizoen nog even terug laten draaien en wegspoelen.

Nacompetitie?
Heel waarschijnlijk zal het eerste elftal nog even wachten met het wegspoelen en zullen misschien nog vol aan de bak moeten gaan. De KNVB bedenkt wel vaker leuke dingen, maar een versnelde degradatie geeft een teken tot nadenken. De twee onderste ploegen op de ranglijst in de tweede klasse vliegen er rechtstreeks uit. Via een nacompetitie maken de nummers 9, 10 en 11 ook nog kans om een trapje lager te gaan acteren volgend seizoen. Op zondag 11 juni staat er een degradatieduel op het programma van de nacompetitie. Zou zo maar kunnen dat het eerste elftal dan moet vechten voor lijfsbehoud. Laat nu net die zondag de Bronkprocessie door te straten van Eijsden trekken. Voor velen de belangrijkste zondag van het jaar. Vorig jaar liepen vele tientallen leden en supporters achter de verenigingsvlag mee in deze mooie processie. Ook dit jaar zullen velen achter het mooie rood/blauwe vaandel lopen. Het is bekend dat onze sportieve pastoor een echte voetbal- en wielerliefhebber is, maar of hij de processie van Bronkzondag naar zaterdag wil verplaatsen valt te betwijfelen…….., misschien zijn enkele schietgebiedjes van de roomse herder voor ons vlaggenschip al voldoende om het duel winnend af te sluiten.

Succes
Eerste vrouwenteam van DVC’16 en eerste herenteam van VV Eijsden heel veel sportief succes de komende belangrijke duels.

Ger.willems@planet.nl

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren