Samenwerking Jeugd SVME en VV Eijsden

De junioren van SVME en VV Eijsden schrijven dit jaar geschiedenis door samenvoeging van beide jeugdafdelingen. Voor vele die hier niets van wisten is het even schrikken deze burenfusie. Vele oudere leden fronsten de wenkbrauwen. Het woord burenruzie wordt nu geschrapt in het woordensportboek en vervangen door burenfusie. We kunnen de seniorensupporters geruststellen hier is goed over nagedacht. De mensen van deze commissie zijn niet over een nacht ijs gegaan. Maandenlang werd gefilosofeerd, gediscussieerd en plannen gesmeed hoe men een ander goed kon uitwerken.

Er waren vooral enkele sportieve redenen. Men wilde dat iedere speler of speelster met leeftijdgenoten kon voetballen. Vooral voor de oudste jeugd was dat spelen moeilijk. Dat is nu wel prima gelukt. Iedereen kan de voetbalschoenen aantrekken.

Bij de KNVB is deze constructie niet onbekend. De hoge voetbalheren in Zeist noemen dat SJO (Samenwerking Jeugd Opleiding). Jeugd gaat samen maar blijven lid van hun eigen club. Het was puzzelen om 400 junioren op hun juiste plaats te zetten. Bijna 40 teams kunnen nu draven op de velden van SVME en VV Eijsden. Ook tientallen dames krijgen de mogelijkheid om hun geliefd spelletje te blijven spelen. Maar er is nog een grote verandering de hele jeugdvereniging van hoog tot laag van beide clubs krijgen een nieuw tenue. Weg rood/blauw en weg groen/wit. Ook hier moet iedereen en vooral weer de oudere supporters aan wennen. De shirts en sokken krijgen de kleuren Bordeaux paars. Lijkt een beetje op de uitrusting van het Engelse Aston Villa. Het broekje wordt licht blauw.

Als deze samenwerking soepel loopt zit er misschien nog meer in het vat. Senioren….. Welke geleerde zal het zeggen. Zal het dan toch gaan gebeuren. Onder welke naam: Eijsvem, Meijs, of FC Grensclub. Groot sportcomplex aan de Groenstraat, met een hoofdveld met tribune en een gezellige kantine met alles er op en eraan. Daarnaast nog 6 velden, waarvan twee met kunstgras. Wethouder Jos Custers wilde zelfs het zwembad verhuizen en naast de groene sportvelden leggen. Alleen al die uitspraak bezorgt de wethouder van financiën slapeloze nachten. Het is logisch als de gemeente wil dat de sportvelden richting kerkhof (Groenstraat) gaan verhuizen, moet er iets aantrekkelijks tegenover staan. Het zal nog wel even duren en vele van onze leden en supporters zullen deze verhuizing waarschijnlijk nooit meemaken. Voor de junioren zullen nog wel enkele hobbels te nemen zijn het komend seizoen, maar het begin is gemaakt. Jeugdafdeling van beide clubs veel succes en wijsheid gewenst het komend seizoen.

Ger.willems@planet.nl