Gezelligheid met veel variatie kenmerkte het 12e Galadiner
Een gevarieerd programma schotelde de organisatie van het Galadiner de gasten dit jaar voor. Al bij binnenkomst stond de Coverband Bougie op het podium om ieder muzikaal welkom de heten. Met een aperitief van whisky, honing en appelcider in de hand werden de gasten naar hun tafel begeleid. Aan tafel kreeg men liefst 3 amuses. Tartelette van Limburgse peer, Val Dieu Bleu met perenstroop. Daarnaast een Brownie van Hervekaas met bloedworst en zoetzure crème van kersen. Als laatste amuse een Pulled Dear brioche met vijg. Daarmee was de culinaire toon gezet. Chef-kok Erik Stevens met zijn keukenbrigade haalde alles uit de kast om een top diner op tafel te zetten.
Het Keukenpersoneel van Erik Stevens werd bijgestaan door VVE leden. Zo slaan Carla en Pascal Thewissen geen jaar over om de handen uit de mouwen te steken. Ook Feven was weer behulpzaam in de grote keuken. Vooral de keuken moet top zijn om alles tot de puntjes klaar te stomen. Behalve de keuken wordt ook de zaal helemaal aangekleed door hoofdsponsor Spabo. Het bedieningspersoneel bestond uit eigen leden: Mischa Deckers, Fleur en Julie Spauwen, Jayda Weerts, Pien Crousen, Lieke Dassen en Lina Semmeling. De leiding was in handen van Janneke Willigers. Achter de bar stonden Gert-Jan Gielen en Nicky Martens. De zaal obers Thomas Rousch, Tijn Paquay en Taeke Schillings hadden hun handen vol om de gasten te voorzien van de nodige drank.
Na het voorgerecht een zacht gegaarde zalm, miso en chardonnay prei, vanille beurre blanc en spitskool furikaki met scrumple rode biet klom een cabaretier uit Woerden op het podium, Roel C. Verburgh. Zijn liedjes met veel spitsvondigheden en taalkunst sloeg aan en was voor velen in de zaal iets nieuws dat zeer werd gewaardeerd. Daarna verraste de chef-kok de gasten met een tussengerecht van ravioli met gestoofd lamsvlees, artisjok, crème van aardpeer en beurre blanc met geitenkaas. Dat de avond gevarieerd was bleek wel uit het feit dat de quiz van Yves Slenter het publiek helemaal naar zijn hand zette. Via een app kon men meedoen aan deze bijzondere uitdaging. Vooral de jeugdige en technisch bezoekers wisten wel raad met deze uitdaging en deden volop mee.
De mensen die bij Yves geen prijs hadden gewonnen kregen nog een herkansing. Zonder een lot te kopen deden zij mee aan het Prijzenfestival. Geen lot kopen maar wel kans maken op een prijs. Grandcafé Pater Noster, Brasserie La Meuse, Heerlijkheid Breust, Aon ’t Bat en onze eigen kantine hadden weer voor de nodige prijzen gezorgd, waarvoor weer veel dank aan de gulle gevers. Het culinaire hoogtepunt was in alle opzichte de gegrilde ossenhaas met knapperige voorjaarsgroenten, crème van een paarse bataat, aardappelgratin met truffel en jus met de rode en port maakte het helemaal af. Na dit hoofdgerecht mocht de Coverband Bougie haar gang gaan en het bleek al snel dat de muziek aansloeg omdat van de dansvloer veelvuldig gebruik werd gemaakt. Ondertussen was een dessertbuffet klaargezet. Diverse zoetigheden en een mooi assortiment kazen met bijpassende garnituren sloot het culinaire gedeelte mooi af. Tenslotte was het de beurt aan DJ Coen om een muzikaal einde aan dit bijzonder Galadiner te breien.
Het Galadiner zou dit jaar nogmaals een duitje in het zakje doen van de SJO. Het was daarom bijzonder mooi dat onze buren SVME met meerdere tafels aanwezig waren. Zo was o.a. het bestuur onder aanvoering van voorzitter Roger Ritzen aanwezig. Ook trainers, jeugdleiders en veteranen van SVME maakte de avond speciaal en compleet. Dank aan ieder die aan deze avond heeft meegewerkt om er iets speciaals van te maken. Zowel gasten als personeel dank voor jullie inzet en aanwezigheid.
Ger.willems@planet.nl
