Derde helft ook heel belangrijk

Afgelopen zondag lag de winst bij enkele elftallen niet op het groene gras, maar werd het verlies in de derde helft ruimschoots goed gemaakt. Het derde team van de dames haalde alles uit de kast om er een gezellig feestje van te maken, top!

Rond het middaguur verloren de dames hun bekerwedstrijd nipt, maar het feest enkele uren later was hun verdiende winst van de dag. Gezelligheid was er troef. Van een heerlijke BBQ werd genoten met alles erop en eraan onder de nieuwe parasols en het najaarszonnetje. Het was tevens een kennismaking van de eerste jaars senioren van DVC’16, SVME VR1 en speelsters van VV Keer. Zij gaan het derde team, 7x7 18+ team vormen. De saamhorigheid van deze dames was een plezier om naar te kijken. De leiders Francois Vluggen en Eveline Haenen waren zichtbaar tevreden hoe de speelsters met elkaar om gingen.

Iets verder op stond het vierde elftal van de heren. Zij hadden al vroeg in de morgen ver in het Heuvelland het loodje moeten leggen in hun bekerwedstrijd. De mannen kregen tijdens de warming-up een domper van jewelste te verwerken. Nog voor het eerste fluitsignaal had geklonken moest doelman Tuur van Maasakker worden vervangen. Deze nekslag kwam men niet meer te boven. Door het vroege aanvangsuur hadden zij dus wel voldoende tijd om het zwaar verlies weg te spoelen. Toch lag de nederlaag deze stoere mannen niet op hun maag. Uren later was het verlies alweer vergeten en toosten zij met veel plezier op de komende competitie die zij met vol vertrouwen tegemoet zien. Gezien hun uithoudingsvermogen in de derde helft wordt hier geen moment aan getwijfeld.

Het vlaggenschip van VV Eijsden stapte zondagmiddag ook met een verlies van het veld. Doelpunten van Raf van der Pluijm en Denis Elie waren niet voldoende om te zegevieren. Ondanks de nederlaag (2-3) gaan de mannen van trainer Daan Brouwers verder in de bekerstrijd. Het is misschien onnodig te vertellen maar ook dit sportief feit moest worden nagepraat onder het genot van een drankje. Zelfs de harde kern van het elftal van tegenstander Chevremont was niet naar huis te krijgen. Ook zij genoten zichtbaar van zoveel gezelligheid en bleven daardoor nog enkele uurtjes hangen.

Teamsport is samen met elkaar bezig zijn, op en naast het veld. We wensen alle elftallen zowel de junioren als senioren veel succes de komende competitie.

Ger.willems@planet.nl

 

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren