Nico Duijkers

De jeugdcommissie is bijzonder verheugd volgend seizoen weer te kunnen beschikken over een jeugdcoördinator.

Niet de eerste de beste, nee een echt voetbaldier, want zo mag je Nico Duijkers toch wel noemen.

Op een regenachtige zomeravond onderwerp ik hem aan het volgende interviewtje.

 

Wie is Nico Duijkers ?
"Ik ben een geboren en getogen Eijsdenaar, 52 jaar oud en getrouwd met Janine. We hebben samen drie kinderen, Kelly (22 ), Rick ( 19 ) en Jill ( 17 ). Ik werk op het St. Maartenscollege in Maastricht als unitleider theoretische leerweg".

Je hebt een rijk verleden als voetballer en trainer, vertel daar eens iets meer over. 
"Ik heb in Eijsden alle jeugdelftallen doorlopen en speelde op mijn vijftiende voor het eerst op Eijsden 1. Ik ben toen door Michel Thal gescout en heb bij MVV een driejarig contract getekend. Na een vervelende blessure ben ik teruggekeerd naar Eijsden. Later ben ik speler/trainer geworden bij o.a. Oranje Boys, MheerderBoys en DBSV en hoofdtrainer bij SVME, RKVVM, Rapid en SV Heer".

Je had meerdere mogelijkheden, toch kies je voor de jeugd van Eijsden, leg dat eens uit.
"Er staat momenteel een kwalitatief erg goed kader met mensen als Jo Rousch en Jack de Wit. Maar ook de andere teams zijn goed voorzien met o.a. John Kevers, Lucien Beckers en John van Hoorn. Vergeet ook alle andere leiders en trainers niet, ook daar zit veel kwaliteit, zij zijn van groot belang voor de toekomst van de jeugd binnen de vereniging.
Daarnaast heb ik een aantal gesprekken gehad met de leden van de jeugdcommissie waaruit veel warmte en waardering sprak. Ik heb daar een goed gevoel aan over gehouden. Tevens heb ik beroepsmatig als unitleider veel affiniteit met jeugd, dus de keuze was niet zo moeilijk".

Wanneer spreek je van een geslaagd seizoen?
"Als de vereniging, inclusief het bestuur en de spelers vinden dat ik een meerwaarde ben geweest voor de jeugd van Eijsden. Ook is het van belang dat de jeugdleiders positief reageren op mijn aanwezigheid. Tevens wil ik spelers beter zien worden en hun ontwikkeling op de voet blijven volgen".

Er zal een goede communicatie moeten plaatsvinden tussen de senioren en de jeugd. Welke taak zie je hierin voor jezelf? 
"Het is natuurlijk van groot belang dat de trainers van de hogere jeugdteams goed communiceren met de trainers Ronnie Crommen en Wilbert Habets. Het kan soms nodig zijn dat iemand objectief tegen een situatie aan kijkt, hierin lijkt een belangrijke taak voor mij weggelegd. Het is belangrijk dat de doorstroming goed gaat verlopen. Ik zal hierin als eindverantwoordelijke beslissingen moeten nemen. Je hoopt dan dat dit door iedereen gedragen wordt. Als volwassen mensen moet je er natuurlijk altijd uit kunnen komen, zeker met de mensen die er nu staan.

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus zijn de jeugdtoernooien op ons complex een mooie gelegenheid je aan het kader voor te stellen.
"Ik zal zeer zeker gebruik maken van die gelegenheid om mij voor te stellen aan de trainers en leiders van de betreffende teams. Een goede communicatie en wederzijds respect is van groot belang en daarom hecht ik veel waarde aan goede gesprekken op deze dagen".

 Wat zijn je hobby’s buiten het voetbal?
 "Ik mag graag motorrijden. Toeren door de Ardennen of Luxemburg met vrienden of collega’s is prachtig, daarnaast doe ik veel aan fitness".

 

Wat is je mooiste voetbal moment?
"Dat is niet echt moeilijk. Mijn invalbeurt in het Philipsstadion met MVV tegen PSV. Het was volledig uitverkocht, 20.000 mensen op de tribune. Ik stond klaar om in te vallen en keek heel even naar die mensenmassa; kijk ik recht in de ogen van Janine, een moment om nooit te vergeten. Als trainer is mij het kampioenschap en de daarmee gepaarde promotie naar de 3e klasse met SVME tegen RKUVC op het veld van Heer het meest bijgebleven".

Wat zou de doelstelling van Eijsden moeten zijn?
"Het zou een vereniging moeten zijn waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Ook de mindere spelers moeten die warmte ervaren. We zijn allemaal gevoelig voor een schouderklopje. Hiermee vergroot je de betrokkenheid bij de spelers. Vervolgens moet dit uitstralen naar de ouders, ook die moeten graag naar hun kind en dus naar vv Eijsden komen kijken. Je moet een soort van familieband proberen te scheppen".

Na afloop van ons gesprekje lopen we samen naar de trainingsvelden die er nu nog verlaten bij liggen. Ik kan duidelijk zien dat Nico zin heeft in een nieuw seizoen. Er staat veel te gebeuren binnen onze jeugdafdeling en hij zal er bij zijn.

FV.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren