Wedstrijdverslagen

(21-02-2010) RKHSV 1 - Eijsden 1   3 - 2 ( 0 - 0)

Eijsden trad aan in de volgende formatie:

Nicolas-Ralph-Rene-Mickey-Youri-Mattijs-Maikel-Louis-Sjoerd-Wessel-Kevin

Evenals de wedstrijd tegen BSV Limburgia kende de wedstrijd met name in de 2e helft een bizar maar spectaculair verloop. Eijsden begon sterk aan de wedstrijd en na 60 sec. had Kevin de 0-1 op zijn schoen, maar de bal bleef op het knollenveld plots liggen, waardoor een verdediger nog net zijn voet tegen de bal kreeg. RKHSV begon agressief aan de wedstrijd wat resulteerde binnen 5 min. in twee terechte gele kaarten. Hierna verliep de wedstrijd bijzonder fair, wat te danken was aan de uitstekende scheidsrechter Kroesen uit Nijmegen. Eijsden had het eerste halfuur het beste van het spel, maar dit leidde niet tot uitgespeelde kansen. De thuisclub kwam het laaste kwartier wat meer in balbezit, maar ook dat leidde niet tot echt gevaar voor het Eijsden doel, op 1 voorzet van de rechterkant na.

In de 2e helft was RKHSV iets sterker met meer balbezit. A.g.v. het slechte veld werd het een slijtageslag en je zag steeds meer grotere ruimtes ontstaan op het middenveld die in het verloop van de wedstrijd steeds moeilijker te belopen werden. Na een uittrap van doelman nieuweling Nicolas Heijnen zette Wessel prima door en met een sliding wist hij de bal net over de lijn te werken: 0-1. Vreugde was van korte duur en na 30 sec scoor de RKHSV 1-1 na een afschuwelijk misverstand in de verdediging, waar plotseling twee aanvallers volledig vrij stonden; onbegrijpelijk. Het spel golfde op en neer, waarbij Eijsden steeds minder vat op het middenveld, had door het uitvallen van Louis (vervangen door Lou) en Maikel (vervangen door Wadia). Toch was het Wadia die met een ouderwetse punter de 1-2 scoorde na  een prima pass van Kevin. Roy Goffard kwam nog in het veld voor Mattijs. De buit leek 10 min voor het einde binnen maar na een onnodige overtreding op 18 meter van het doel scoorde RKHSV magnifiek uit een vrije trap de 2-2. Beide partijen leken hiermee tevreden maar het was toch RKHSV dat 2 min. voor het einde de 3-2 scoorde na een onoverzichtelijke situatie in het strafschopgebied. Een onnodige nederlaag, omdat we de eerste twee tegendoelpunten weggevertjes waren. Jammer; hard gewerkt en weer twee doelpunten gemaakt en toch met lege handen staan. Op naar de volgende wedstrijd, die we ongetwijfeld winnend gaan afsluiten. 

 

(24-01-2010) Eijsden 1 - BSV Limburgia 1    4 - 4  (2 - 0)

Eijsden trad aan in de volgende informatie:

Stephan-Ralph-Rene-Mickey-Youri-Mattijs-Maikel-Louis-Sjoerd-Wessel-Kevin

Het werd een wedstrijd om voorlopig niet te vergeten; een reclame voor het amateurvoetbal en een knotsgekke wedstrijd.

Beide ploegen speelden vol op de aanval en de eerste kans was al na 30 sec. voor de bezoekers, waarbij de bal net werd naast gekopt. Gedurende de 1e helft was Eijsden gevaarlijker dan de koploper. Na een mooie actie van Mattijs schoot Kevin onberispelijk in: 1-0. Hoewel de gasten ook kansen kregen was het toch Ejsden die de 2-0 scoorden; na een wereldpas van Mattijs scoorde Kevin zijn 2e doelpunt.

Tot de rust hield Eijsden de 0, mede door goed keeperswerk van Stephan.

In de 2e helft kwam BSV Limburgia fel uit startblokken en scoorde na 5 min. de Anschlusstreffer.

De gasten roken hun kans en waren nu sterker dan Eijsden die er nog maar zeer sporadisch uitkwamen.

Na 15 min. in het strafschopgebied van Eijsden een onschuldig duel, waarna de tot dan goed leidende scheidsrechter tot verbazing van iedereen na de stip wees wat tot grote protesten leidde aan Eijsden-zijde maar zonder resultaat; de strafschop werd binnengeschoten en de stand was weer gelijk 2-2.

Het spel golfde op en neer en aan beide zijden kon een doelpunt vallen. Bij hoge ballen waren de gasten gevaarlijk en uit een hoekschop scoorden de gasten met een kopbal 2-3.

Eijsden bleef echter ook gevaarlijk en na een mooie actie van SJoerd op rechts en dito prachtige voorzet scoorde BSV in de 90e min. in eigen doel: 3-3. Even later was het Sjoerd, die uit een onmogelijke hoek fantastisch op de lat kegelde maar helaas geen doelpunt.

Het slotakkoord van deze boeiende wedstrijd moest echter nog komen. Een voorzet van de gasten werd nog prachtig gestopt door Stephan maar in de rebound was het in de 96e min. toch raak: 3-4.

Eijsden was vandaag echter mentaal zeer sterk en even later was het weer Sjoerd die zijn uitstekende wedstrijd bekroonde met een mooie actie en weer prachtige voorzet op Rene die koppend 4-4 scoorde. Wat een climax in de 98e minuut.

Eijsden speelde in de achterhoede met de jonkies Mickey Quaden, Youri Kickken en Ralph Vossen, die kunnen terugzien op een prima wedstrijd.

Ook Stephan Crescente, die zijn 1e volledige comp. wedstrijd keepte was vandaag van hoog niveau. 

Youri, Mattjs en Kevin werden in de 2e helft vervangen door Lou, Wadia en Roy.

 

 

(08-11-2009) Spcl. Susteren 1 – Eijsden 1     2 - 1

Eijsden trad aan in de volgende formatie:
Egon-Ralph-Maikel-Yannick-Lars- Sjoerd-Louis-Jordi-Lou-Kevin-Wessel.

Op de bank zaten:
Matijs, Erwin, Wadia en Stefan.
Rene, Danny, Guido, Maarten en Said zijn nog geblesseerd.

Eijsden begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat drie punten vandaag belangrijk zouden zijn. Beide ploegen begonnen afwachtend en het spel speelde zich vnl. af op het middenveld. Eijsden was in de loop van de 1e helft toch wat gevaarlijker. Een indraaiende voorzet werd van de lijn gehaald en een schot van Jordi ging net naast. Een kopbal van Wessel werd door de doelman gestopt. Na 20 min. moest Ralph geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Erwin. Na 30 min. was het raak. Kevin werd in de 16 aangespeeld met de rug naar het doel en in de draai scoorde hij schitterend 0-1.
Susteren kreeg hierna wat meer balbezit maar dat leidde slechts tot 1 goede kans die door goed uitkomen van Egon onschadelijk werd gemaakt. In de 2e helft een heel andere wedstrijd. Susteren speelde agressiever en de centrale verdediger was doorgeschoven naar het middenveld.

De agressiviteit leidde kort na het begin van de 2e helft tot 2 gele kaarten van de rechtsbuiten van Susteren, die binnen 3 minuten twee overtredingen maakte op Lars. De eerste kaart was overdreven; de 2e echter was donkergeel. Zoals zo vaak leidde de overtalsituatie niet tot controle over de wedstrijd. Susteren was niet de mindere ploeg en was veel gevaarlijker dan in de 1e helft. Vooral over de vleugels was Susteren gevaarlijk en had Eijsden het moeilijk. Na 30 minuten werd Susteren beloond voor hun aanvullend spel en scoorde 1 – 1 na een afvallende bal uit een hoekschop vanaf 16 meter.
Door de stuit van de bal was Egon kansloos. Eijsden kwam nu weer aan aanvallen toe en vooral aan de rechterkant lag de ruimte. Helaas konden we hiervan niet echt profiteren. Alleen Kevin kreeg nog een goede kopkans, die echter net langs ging. De wedstrijd werd steeds rommeliger en de scheidsrechter strooide met kaarten wat de stemming in het veld niet ten goede kwam. Na een fel duel kreeg Erwin de rode kaart wegens een vermeende elleboogstoot (navraag bij scheidsrechter) en werd het evenwicht in de wedstrijd weer hersteld.

Matijs (bij 1-1) en Wadia (bij 2-1) kwamen nog in het team en vervingen Sjoerd en Yannick. Het spel golfde op en neer en plotseling lag de bal achter Egon na een van richting veranderd schot; 2 – 1.
In de laatste vijf minuten nog een slotoffensief maar buiten enkele aanslagen van beide kanten op de ledematen kwamen er geen kansen meer. Alles wat van VV Eijsden was verliet teleurgesteld het sportpark.

Complimenten aan Maikel en Yannick, die beiden in het centrum van de verdediging een puike wedstrijd speelden. De inzet van het team was prima, maar vooral in de 2e helft ontbrak de fysieke kracht in vergelijking met de thuisclub.

 

(01-11-2009) Eijsden 1 - Caesar / Vos H. 1     2 - 2 

"Eijsden 1 vergeet zichzelf te belonen tegen Caesar 1"

Vandaag speelde Eijsden de altijd lastige wedstrijd tegen Caesar.

Eijsden begon met de volgende 11 spelers:
Danny-Ralph-Rene-Maikel-Lars-Lou-Sjoerd-Jordy-Louis-Wessel en Kevin.

Reserves waren:
Wadia-Yannick-Marcello en Egon.

Eijsden moest vandaag de volle winst pakken gezien de stand op de ranglijst en dat iedereen hiervan doordrongen was bleek al binnen de minuut, het was de snelle Lou die op de linkerflank zijn tegenstander zijn hielen liet zien, Lou leverde een perfecte voorzet af, daar waar iedereen al juichte had Kevin de pech dat zijn volley op de lat terecht kwam. Na 5 min spelen wint Wessel knap op het middenveld zijn duel waardoor de bal bij Kevin belandt die Sjoerd alleen voor de keeper zet, Sjoerd rond beheerst af 1-0.
 

Hiermee had Eijsden de zo gewenste voorsprong, na deze 1-0 bleef Eijsden geconcentreerd voetballen en was het de betere ploeg. Caesar had veel moeite met het verzorgd aanvalsspel van Eijsden en kon zich in de beginfase alleen maar beperken tot uitverdedigen. Na 15 min spelen wint Kevin zijn duel waardoor Louis in balbezit komt, Louis stuurt de snelle Lou weg en Lou geeft wederom een voorzet op maat af, helaas voor Eijsden komt Wessel een teenlengte tekort om binnen te tikken. Bij een lange bal van de verdediging van Caesar waarbij de verdediging van Eijsden niet goed oplet kan een Caesar middenvelder de 1-1 binnenschieten, daar waar na 20 min spelen de 3-0 op het scorebord had moeten staan staat het 1-1.
 

Tot overmaat van ramp blesseerd Danny zich bij een uittrap waardoor Danny in de tweede helft gewisseld moet worden, een gigantische domper voor Danny die na een half jaar blessureleed zijn rentree maakte . Na een half uur spelen knalt Kevin vanaf 25 meter op doel, de keeper kan nipt een doelpunt voorkomen en Wessel kan in de rebound wederom net niet binnentikken. Bij de volgende aanval wordt de bal door de scheidsrechter op de stip gelegd nadat Wessel omver wordt gelopen binnen het strafschopgebied. Kevin scoort beheerst vanaf 11 meter, 2 min hierna moet Eijsden de 3-1 maken door wederom Kevin die zijn ploeg de eerste helft op sleeptouw nam, helaas tikt de Caesar doelman de bal uit het doel. 5 min voor rust creert Caesar haar tweede kans, binnen de 16 schiet een Caesar spits op doel, Danny redt bekwaam, uit de volgende aanval hierna poeiert Maikel de bal vanaf 30 meter op de lat, wederom pech voor Eijsden dat gaat rusten met een 2-1 voorsprong, Eijsden beloond zichzelf niet deze eerste helft want het had 4-1, 5-1 moeten/kunnen staan.
 

In de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en kon Eijsden niet meer brengen wat het de eerste helft kon brengen, ook kon Eijsden de voorsprong niet vasthouden en eindigt deze wedstrijd in een 2-2 eindstand.

Gezien het spelbeeld van vooral de eerste helft doet Eijsden zichzelf tekort.

(18-10-2009) Willem I 1 - Eijsden 1    2 - 1 

"EIJSDEN 1 VERLIEST MET MEER DAN OPGEHEVEN HOOFD"

Na de afstraffing van vorige week was het de vraag hoe Eijsden zich hiervan herstelde.
Het antwoord werd al snel duidelijk, ondanks het onterechte verlies van vandaag was misschien, hoe raar het ook klinkt, de teamspirit de grootste winst van vandaag, Eijsden had de instelling en beleving van een hecht team.

De basis bestond vandaag uit:
Egon-Ralph-Rene-Maikel-Jordy-Louis-Sjoerd-Lars-Kevin-Wessel en Said.

De reserves waren:
Wadia-Yannick-Lou en Christian.

Eijsden begon geconcentreerd aan de wedstrijd, was vanaf minuut een bij de les en domineerde de gehele wedstrijd, met verzorgd voetbal liet Eijsden de bal rond gaan, het was dan ook Eijsden dat de eerste kans kreeg, een goede voorzet van Kevin werd helaas niet binnengetikt door Said.
Eijsden groeide in de wedstrijd en was heer en meester op het veld, tot aan het 16 meter gebied van Willem 1 dicteerde Eijsden, alleen in de afronding ontbeerde Eijsden de echte scherpte en geluk. Het was dan ook geheel tegen de verhouding in dat Willem 1 op een 1-0 voorsprong kwam, een afvallende bal werd van richting veranderd en rolde tergend langzaam het doel van Eijsden in.
Eijsden bleef na deze domper goed voetballen en liet zich niet van de wijs brengen, binnen de 10 minuten stond Eijsden dan ook op 1-1, een goede voorzet van Kevin werd ongelukkig weggekopt door een Willem 1 verdediger in eigen doel, dus twee ongelukkige momenten en 2 doelpunten.
 

In de tweede helft was er maar een ploeg die voetbalde en dat was Eijsden, Eijsden speelde geconcentreerd en knokte als team voor iedere meter. Toch was het Willem 1 dat tot verbazing van alles en iedereen een doelpunt goedgekeurd zag worden nadat het eerst werd afgekeurd. Na deze domper bleef Eijsden goed voetballen en creerde ook enkele goede kansen, Said zag zijn inzet door de doelman van Willem 1 gestopt worden, Wessel schoot op de paal en ook Sjoerd en Kevin zagen hun inzet niet doelrijp worden.
 

Ondanks deze nederlaag een compliment voor Eijsden 1 vanwege de inzet en instelling, als we zo iedere week kunnen spelen, met de inzet en beleving als vandaag komen de punten vanzelf, dat kan niet anders.

(11-10-2009) Eijsden 1 - SVME 1    0 - 7 

"Eijsden 1 vernedert door SVME 1."

Vandaag stond de derby tegen Svme op het programma, daar waar Eijsden een matige seizoensstart kent door aanwijsbare redenen werd vandaag gehoopt op de ommekeer. De trainer van Eijsden kon vandaag op een bijna complete en fitte selectie beschikken.

De basis bestond uit:
Egon Kloos-Ralph Vossen-Rene Rutten-Louis Willigers-Lars Zeekaf-Jordy Limpens-Maikel Coninx-Erwin Dassen-Sjoerd Wolfs-Said Farhane en Kevin Janssen.

Reserves waren:
Wessel Franssen-Mattijs vd Berg-Yannick Beijers-Lou Weerts en Stephan Crescente.

SVME was in de beginfase de betere ploeg, ieder duel werd gewonnen en ook iedere tweede bal was voor SVME, SVME creerde in de beginfase ook een aantal 100 % kansen maar die werden tot geluk voor Eijsden allen gemist. Na 15 min spelen was het wel raak, nadat weer een 100 % kans van SVME werd gemist werd in de rebound binnengeschoten, 0-1.
 

Na de 0-1 ging Eijsden iets beter voetballen en ging SVME hun geliefde en het tot in perfectie uitgevoerde countervoetbal spelen, dwz SVME liet Eijsden het spel maken en wachte tot Eijsden balverlies leed om daarna voor een messcherpe omschakeling te zorgen, bij deze omschakeling werd met verzorgd voetbal het vijandelijk doel opgezocht. Eijsden had even een fase waarin het voetballend iets beter was, het was maar voor even en in deze fase kon Eijsden niet echt een vuist maken. SVME nam hierna het initiatief over en speelde Eijsden van de mat wat resulteerde in een 0-3 ruststand.
 

In de rust werd er nog geprobeerd iedereen scherp te krijgen en werden Mattijs en Wessel binnen de lijnen gebracht maar ook dit mocht niet baten, 5 min na rust stond de 0-4 op het scorebord en moest Eijsden met 10 man verder omdat Erwin een terechte rode kaart kreeg en kon gaan douchen. Hierna gingen de kopjes bij Eijsden hangen en walste SVME over Eijsden heen wat resulteerde in een 0-7 nederlaag, een flink pak slaag voor Eijsden en een dik verdiende overwining voor SVME.
 

SVME liet vandaag Eijsden zien dat de wil om te winnen bij hun vele maten groter was dan bij Eijsden.

(27-09-2009) Eijsden 1 - SVN / Vossenberg 1    1 - 4 

"Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen SVN op het programma."

De basis bestond vandaag uit:
Egon Kloos-Ralph Vossen-Rene Rutten-Wadia Khabtani-Mark Bannier-Jordy Limpens-Maikel Coninx-Sjoerd Wolfs-Wessel Franssen-Mattijs vd Berg en Kevin Janssen.

Reserves waren:
Erwin Dassen-Yanick Beijers-Youri Kickken en Christian Gilissen.

Beide ploegen begonnen vandaag rommelig aan de wedstrijd, veel foutieve passes en slordigheden kenmerkten het begin van de wedstrijd, SVN had een licht veldoverwicht en veroverde elke tweede bal.
Eijsden had moeite om de bal in de ploeg te houden en kwam overal een stap te laat en verloor daardoor de controle op de wedstrijd. SVN speelde ook geen goed voetbal maar was wel als eerste gevaarlijk via hun snelle spitsen, door goed keeperswerk van Egon bleef het 0-0, maar bij de volgende aanval was het wel raak 0-1.
Dat Eijsden op dit moment niet in goede doen is bleek in het vervolg van de wedstrijd, ondanks de goede wil en het proberen om hard te werken stond het na 20 minuten met 0-2 achter.

Na de 0-2 ging Eijsden iets beter spelen, sommige spelers gooiden de schroom van zich af en dit leidde na een goede aanval tot de 1-2 via Kevin.
Hierna probeerde Eijsden door te drukken, Eijsden was tweemaal dichtbij, Kevin schoot op de paal en Mattijs net naast. Dat Eijsden zich in de hoek waar de klappen vallen bevind werd vlak voor rust duidelijk toen de achterhoede met een verkeerde terugspeelbal op Egon SVN in een zetel hielp. 1-3.
Tot overmaat van ramp moest steunpilaar Rene ook nog uitvallen met een blessure en dat het Eijsden dit moment totaal niet meezit werd vlak na rust nog eens benadrukt toen ook nog de goed spelende Ralph geblesseerd het veld moest verlaten.
Eijsden probeerde het nog wel maar was duidelijk niet in de gelegheid om het SVN moeilijk te maken. SVN daarentegen speelde vandaag dwingender dan Eijsden en scoorde ook nog de 1-4.

Al met al een verdiende nederlaag vandaag, op dit moment zit het niet mee, ondanks dat er geprobeerd wordt om hard te werken is Eijsden op zoek naar de juiste vorm en het bijbehorende zelfvertrouwen.

(20-09-2009) Heidebloem 1 - Eijsden 1    3 - 1 

"Bedroevende nederlaag Eijsden 1"

Vandaag moest Eijsden het opnemen tegen nieuwkomer VV Heidebloem.

De volgende 11 spelers begonnen vandaag in de basis:
Egon Kloos-Yanick Beijers-Rene Rutten-Jordy Limpens-Ralph Vossen-Maikel Coninx-Erwin Dassen-Sjoerd Wolfs-Mattijs vd Berg-Wessel Franssen en Kevin Janssen.

Op de bank begonnen:
Wadia Khabtani-Said Farhane-Mark Bannier-Maarten Reintjens en Christian Gilissen.

Nadat Eijsden vorig week in de beginfase werd overrompeld door RKHSV werd de spelers op het hart gedrukt om vanaf de eerste minuut geconcentreerd te beginnen, misschien hadden de spelers begrepen na de eerste minuut want binnen 1 minuut liepen we al achter de feiten aan, door ongeconcentreerd en zonder beleving proberen in te grijpen door de achterhoede stond het binnen de minuut 1-0 en zat VV Heidebloem in een "zetel".
Door goed keeperswerk van Egon bleef de schade de eerste 10 minuten beperkt tot 1-0, hierna begon Eijsden beter te voetballen en kwam het verdient op 1-1, door een goede en mooie goal van Mattijs die zich vandaag samen met Egon onttrokken aan de malaise.
Na de 1-1 had Eijsden gedurende 10 minuten het betere van het spel en waren we tot 2 maal toe dicht bij de 1-2, hierna was het over en uit met Eijsden. De spelers van Heidebloem moesten zich in een pretpark gewaand hebben wat een trieste beleving bij sommige spelers van Eijsden, de spelers van Eijsden die wel de juiste beleving hadden konden helaas niet het verschil maken, wat ook bijna onmogelijk is als er zoveel spelers onder de maat presteren.
Voor rust scoorde VV Heidebloem de 2-1 en mocht Eijsden Egon danken dat het hierbij bleef. Meteen bij aanvang van de tweede helft bracht de trainer van Eijsden 2 verse krachten binnen nl Mark en Said, Jordy en Erwin bleven achter in de kleedkamer.

Ondanks alle goede bedoelingen zat het er totaal niet in vandaag bij Eijsden, teveel spelers haalden hun niveau niet, omdat VV Heidebloem kans na kans bleef missen begon je het idee te krijgen dat Eijsden toch nog de gelijkmaker kon gaan scoren, Said was er tot 2 maal toe dichtbij maar de paal stond ook tweemaal in de weg, de verdienstelijk ingevallen Wadia, die een voorbeeld is voor instelling, kopte net naast. VV Heidebloem scoorde dan 15 minuten voor tijd de 3-1 uit een van hun velen kansen.
Vandaag was het niet best van Eijsden zijde, verliezen kan en mag maar op deze manier is het wel pijnlijk voor iedereen die Eijsden een warm hart toedraagt.

Volgende week kunnen en moeten we revanche nemen in de thuiswedstrijd tegen SVN, er zal dan gewonnen moeten worden.

(13-09-2009) Eijsden 1 - RKHSV 1    1 - 1 

"TERECHT GELIJKSPEL EIJSDEN 1 TEGEN RKHSV 1, MAAR!!!!"

Vandaag speelde Eijsden 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen RKHSV, dat vorige week een prima gelijkspel behaalde tegen titelkandidaat SV Limburgia.

De basis vandaag bestond uit:
Egon Kloos-Ralph Vossen-Jordy Limpens-Rene Rutten-Mark Bannier-Maikel Coninx-Sjoerd Wolfs-Kevin Janssen-Wessel Franssen-Mattijs van den Berg-Erwin Dassen.

Reserves vandaag waren:
Maarten Reintjens-Wadia Khabtani-Gaston Duijsens en Christian Gilissen.

De beginfase was duidelijk voor RKHSV dat de eerste 20 minuten de betere ploeg was, met technisch verzorgd voetbal werd Eijsden met fases overrompeld, het was dan ook niet meer dan logisch dat RKHSV verdiend op voorsprong kwam, uit een goed verzorgde aanval werd de 0-1 gescoord. Na 10 minuten spelen kreeg RKHSV na wederom een verzorgde aanval DE KANS op 0-2, maar gelukkig voor Eijsden bleef de schade beperkt tot 0-1. Eijsden had de eerste 20 minuten veel moeite met de organisatie van zichzelf, RKHSV daarentegen speelde prima voetbal en deed zichzelf tekort door maar een keer te scoren, na 20 minuten leek het alsof RKHSV was " uitgeraasd " of was Eijsden wakker geworden, het leek op het laatste, bekomen van de eerste schrik ging Eijsden dan eindelijk voetballen, won haar duels en creerde voldoende kansen.

In de 21 min creerde Rene zichzelf een prima kopkans door er in te " beuken " , zijn inzet werd nipt op de doellijn gered, RKHSV creerde hierna wederom een 100 % kans maar zag de uitstekend keepende Egon de bal uit het doel tikken.
In de 35 min scoorde Eijsden de 1-1, na agressief drukzetten voorin veroverde Ralph de bal, waarna Rene met een uitstekende steekbal Kevin vrij voor doel speelde.Kevin die een uitstekende wedstrijd speelde scoorde beheerst de 1-1.

Hierna leek het alsof Eijsden bevrijd werd, Wessel kreeg een goede kans tot scoren na goed werk van Kevin, Mattijs kreeg een goede kans nadat hij alleen voor de keeper werd vrijgespeeld en Kevin die een ware plaag voor de RKHSV defensie was creerde zichzelf ook een uitstekende kans, helaas voor Eijsden faalden alle 3 door goed keeperswerk van de doelman van RKHSV.

De ruststand was een terechte 1-1 waarbij opgemerkt dient te worden dat als RKHSV de kansen in de beginfase benut had Eijsden op een onoverbrugbare achterstand had gestaan.

In de tweede helft begon Eijsden waar het de eerste helft mee geeindigd was, dus goed voetballen, RKHSV werd vroeg onder druk gezet en vastgezet, daar waar RKHSV zich nog een goede kans creerde, creerde Eijsden er diversen.Sjoerd was onzettend dichtbij de voorsprongstreffer, de uitstekende spelende Kevin die alle duels won en onder druk ballen perfect aannam, miste op het nippertje, Wessel was er dichtbij maar zag wederom de goed keepende RKHSV doelman zijn inzet tot hoekschop verwerken. Ook Mattijs was er dichtbij maar zag zijn fraaie lob net naast gaan, de RKHSV doelman blesseerde zich hierbij dusdanig dat deze met de ambulance moest worden afgevoerd met naar het schijnt een vervelende armbreuk.

Na de onderbreking door de blessure van de RKHSV doelman, deze werd na 15 minuten wachten op de ambulance en na enige tijd op het veld te zijn verzorgd afgevoerd, creerde beide ploegen zich ieder nog een echte kans, voor RKHSV de enige in de tweede helft, voor Eijsden een van de vele in de tweede helft. Al met al een open wedstrijd,veel kansen voor RKHSV in de beginfase nog meer kansen voor Eijsden in de rest van de wedstrijd. Qua kansenverhouding had Eijsden de wedstrijd moeten winnen, maar na 20 minuten had Eijsden al op een onoverbrugbare achterstand kunnen staan dus uiteindelijk een terecht gelijkspel, MAAR !!!!.

De kansen die Eijsden in het eerste half uur weg gaf kwamen mede voort uit het goede spel van RKHSV MAAR voornamelijk door Eijsden zelf dat in de beginfase niet bij de les was, dit moeten we absoluut als les meenemen naar de volgende wedstrijden, want nadat de organisatie stond werd er weinig weggeven, veel (heel veel) gecreerd en goed gevoetbald MAAR helaas gebeurde dit niet vanaf de beginfase en werd zo een overwinning verspeeld.

(06-09-2009) RVU 1 - Eijsden 1    0 - 1 

"Eijsden 1 boekt zware maar verdiende uitzege"

Vandaag begon de competitie na een lange voorbereiding, een zeer wisselvallige voorbereiding van Eijsden 1 waar vaker minder werd gespeeld dan goed.
Eijsden 1 moest het vandaag opnemen tegen het vorig seizoen in de eerste klasse spelend RVU.

De basis bestond vandaag uit de volgende 11 spelers:
Egon Kloos-Ralph Vossen-Rene Rutten-Jordy Limpens-Mark Bannier-Maikel Coninx-Sjoerd Wolfs-Louis Willigers-Said Farhane-Kevin Janssen en Erwin Dassen.

Reserves vandaag waren:
Mattijs van den Berg-Maarten Reintjens-Wadia Khabtani-Wessel Franssen en Christian Gilissen.

Het begin was duidelijk voor Eijsden dat voetballend de betere ploeg was, er werd goed gecombineerd en RVU werd op eigen helft vastgezet, echte kansen werden er echter niet gecreerd, RVU daarentegen probeerde via de lange bal hun spitsen te bereiken.
Na 15 minuten spelen kreeg Eijsden echter een domper te verwerken, Said moest geblesseerd het veld verlaten, Said werd vervangen door Wadia en Wadia speelde een uitstekende wedstrijd, fysiek won hij alle duels en zette met goede passes de snelle Kevin en Sjoerd geregeld aan het werk. Na het uitvallen van Said was de organisatie enige tijd weg bij Eijsden en was RVU de betere spelende ploeg, maar juist in deze fase scoorde Eijsden de 0-1 via Erwin. Na een snoeiharde volley van Maikel die ternauwernood door de keeper van RVU tot hoekschop werd verwerkt, scoorde Erwin de 0-1 via een hard afstandsschot dat door een verdediger van RVU van richting werd veranderd. Vanaf dit moment trok Eijsden weer de wedstrijd naar zich toe en ging rusten met 0-1.

In de tweede helft probeerde RVU met fysiek voetbal Eijsden vast te zetten om zodoende gevaarlijk te kunnen worden, maar de verdeding stond vandaag als een huis en gaf bijna niets weg, als er iets werd weggeven dan stond daar onze betrouwbare en goed keepende Egon, die vandaag een ijzersterk debuut maakte in Eijsden 1.
Na een kwartier spelen moest Eijsden verder met 10 man omdat onze aanvoeder Louis met een rode kaart het veld moest verlaten, RVU probeerde hierna meer druk naar voren te zetten, maar het ontbrak RVU aan echte scherpte. Eijsden daarentegen werd nog enkele malen gevaarlijk via Sjoerd, Kevin en Wadia maar ook Eijsden miste de scherpte om de wedstrijd eerder te beslissen.

Al met al een wedstrijd waarin beide ploegen evenveel balbezit hadden, maar een wedstrijd waar Eijsden de beter voetballende ploeg was en zodoende een verdiende overwinning boekte

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren