Wedstrijdverslagen A1

A1; 3e driepunter op rij.

In het 1e bedrijf was RK.HBS de betere ploeg. Via hun linkerkant waren zij een voortdurende plaag voor onze verdediging. Met hun linkerspits en aanvallende middenvelder als uitblinkers maakten ze het VV Eijsden bijzonder moeilijk. Al in de 8e minuut lag de bal achter doelman Marvin Dodemont. (1-0) Enig geluk en een goede Marvin stonden verdere doelpunten in de weg. Toch was het bij rust weer gelijk. Als een duveltje uit een doosje was het Mick Quaden die doel trof.(1-1) Wat er onder de thee besproken werd zal nooit duidelijk worden maar het team van Jo Rousch kwam als herboren uit het kleedlokaal. Met het inbrengen van Jerome Peerboom werd hun linkerspits tot fugurant gedegradeerd. Ook hun spelbepaler lag nu goed aan de ketting waardoor de angel uit de Heerlense ploeg werd getrokken.

De tweede 45 minuten waren een lust voor het oog. Laatste man Youri Kickken zette de verdediging op scherp. Mick Quaden was fysiek door niemand te kloppen en gooide er menig solowerk uit. De middenvelders joegen constant hun tegenstanders op. Ook Erik Reintjens speelde uitstekend aan de rechterkant en strooide met prima voorzetten. Voorin waren de hard werkende Julien Nijssen en de uiterst balvaste Erik Volkers hun tegenstanders steeds de baas. Een voorsprong kon niet uitblijven. Een perfecte hoekschop van Hans Caelen werd door Guy Henquet snoeihard achter de HBS doelman gekopt.(1-2) Met prima aanvallen probeerde Eijsden de wedstrijd te beslissen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Bij een van de weinige tegenstoten van de gastheren werd een ongevaarlijk schot van richting verandert en dit maakte van Marvin Dodemont een geslagen doelman.(2-2) Eijsden ging door met het creëeren van kansen. Hans Caelen werd twee keer in de diepte gestuurd maar zijn goede inzetten werden vakkundig door de doelman gepareerd. Ook een inzet van Erik Volkers, net over, had meer verdiend. De strijd was zo goed als gestreden en iedereen had zich al verzoend met een remise, alleen Julien Nijssen was het hiermee niet eens. In de toegevoegde tijd stond hij op de juiste plek om de laatste aanval van de middag tot doelpunt te promoveren en daarmee een verdiende overwinning mee naar Eijsden te nemen. Het werd hiermee de 3e overwinning op rij. Maar veel belangrijker was het vertoonde spel. Dit biedt hoop voor de toekomst.

Fv

A1 boekt knappe zege in Tegelen

A1 behaalde een knappe en verdiende overwinning tegen Spcl. Irene.

De start beloofde niet veel goeds. Spcl. Irene was in de beginfase de betere ploeg en zette Eijsden vast op eigen helft. Dit resulteerde in een grote mogelijkheid voor de gastheren

maar de inzet werd door Marvin Dodemont fantastisch gepareerd. Na 20 min. kroop Eijsden uit zijn schulp. De verdediging sloot veel beter aan bij de middenvelders en de ploeg ging beter spelen. Hierdoor ontstonden er ook voor Eijsden een aantal mogelijkheden. Guy Henquet profiteerde van een van deze kansen door een voorzet vanaf de rechterkant knap binnen te koppen.(0-1) Ook een inzet van Erik Reintjens verdiende meer maar de doelman redde uitstekend. Na de thee was Eijsden de betere ploeg maar de buitenkant van de paal, de bovenkant van de lat (Hans Caelen) en een redding van de uitblinkende

doelman op een fraaie lob (Erik Volkers) zorgden ervoor dat de wedstrijd niet in het slot ging. Uit het niets was de stand weer gelijk. Een goede aanval van Irene over links bracht hun spits in stelling en deze zocht en vond de verre hoek. (1-1) Eijsden was door deze tegentreffer absoluut niet uit het lood geslagen en bleef de betere ploeg en kwam opnieuw aan een verdiende voorsprong. Een voorzet vanaf de flank veroorzaakte veel paniek bij de gastheren en het was Jack die het laatste zetje kon gevenen en Spcl Irene in rouw dompelde.(1-2) Nog één keer werd de tegenstander gevaarlijk maar met gevaar voor eigen leven dook de uitblinkende Marvin Dodemont op het leer. Al met al een verdiende overwinning voor deze jonge ploeg waardoor men opschoof naar de 5e plek op de ranglijst. A.s zaterdag komt kampioenskandidaat SVN uit Nieuwenhagen op bezoek. De ploeg van Jo Rousch en Arno de Jong kan dan laten zien waar ze staat.

A1 schiettent voor Bekkerveld

Als Bekkerveld iets zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen hadden de gasten gemakkelijk de dubbele cijfers op het scorebord kunnen brengen. Bekkerveld met hun centrale middenvelder als grote aanjager speelde Eijsden volledig zoek. A1 was niet bij machte om ook maar een enkele keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander op te duiken. Zeker vijf doelpunten hadden een hoog comedy capers gehalte. Geweldige blunders en vreselijke misverstanden maakte van Eijsden binnen het half uur een kansloze ploeg (0-3) Ook het systeem waarin gespeeld werd deed niet vermoeden dat A1 ooit aanspraak wilde maken op de overwinninng. Na de 0-5 vierde de frustratie hoogtij en liep onze ploeg tegen een aantal onnodige gele kaarten aan. Dat de teller aan de kant van Bekkerveld op 8 bleef steken hadden de gasten aan zich zelf te danken. (0-8)

Bron: hoofdklasselimburg.nl

Sparta '18 doet zichzelf te kort.

Lange tijd leek het erop dat Sparta nog met de overwinning aan de haal zou gaan, maar het werd uiteindelijk Eijsden dat zich net op tijd herstelde. De ploeg van Jo Rousch stond de tweede helft lang onder druk maar wist in de slotfase alsnog twee doelpunten te maken.

Het duel ging goed gelijk op en in de 9e minuut was het Sparta dat de eerste serieuze doelpoging waagde, maar het schot miste kracht en precisie waardoor Marvin Dodemont redding kon brengen. Twee minuten later ontstond er een hachelijke situatie voor het Sparta doel maar vier inzetten van de bezoekers leidden niet tot het gewenste resultaat. Uit de daarop volgende hoekschop was het wel raak. De afvallende bal werd door Luic Timmermans hard binnen geschoten. Eijsden was hierna de betere ploeg en kreeg enkele kansen maar was niet bij machte de voorsprong te verdubbelen. Hierna zakte de wedstrijd in en gebeurde er lange tijd niets. De 0-1 ruststand gaf de verhoudingen goed weer. Eijsden was over het algemeen iets gevaarlijker en minder slordig. In het begin van de 2e helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Gaande weg de tweede helft nam Sparta het initiatief over en dit leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker. De thuisclub bleef de betere partij en werd middels een vrijetrap erg gevaarlijk. In de 80e minuut was het Eijsden dat via een van de spaarzame uitbraken, via Cas Timmermans het net wist te vinden. (1-2).

Na deze treffer was het geloof bij de gastheren verdwenen en wist Eijsden het duel vier minuten voor tijd definitief te beslissen door een schitterend doelpunt van Erik Volkers.

VV Eijsden A1 pakt tegen SHH eerste seizoenszege.

Eijsden A1 pakte de eerste driepunter van het nog jonge seizoen. De wedstrijd begon mat en de eerste dertig minuten viel er niets spectaculairs te noteren. Geen van beide ploegen kwam in deze periode tot een kans en alles speelde zich op het middenveld af. Uit het niets kwam daar verandering in. Een van de SHH middenvelders pikte de bal op en knalde van ruim 25 meter op doel en daar waar Eijsden doelman Melvin Dodemont volledig kansloos was bracht de deklat redding. Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Loid Timmerrmans werd aangespeeld en hij schoot de bal fraai over de net te ver voor zijn doel staande SHH doelman. (1-0)

In de fase die volgde was Eijsden de betere ploeg en was het wachten op een tweede doelpunt en dat kwam er ook. Twee minuten voor rust slalomde Mick Quaden door de SHH defensie en daar waar iedereen een hard schot verwachtte in de rechterhoek besloot hij tot een "rollertje" in de linkerhoek en dat had geen enkele SHH'er verwacht. (2-0)

Na de thee was de spanning binnen 3 minuten volledig terug. Een goede aanval van SHH over de rechterflank werd door de Eijsden defensie niet goed beoordeeld en de SHH aanvaller was er als de kippen bij om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. (2-1) Nu drong SHH aan zonder overigens

tot echte kansen te komen. Toch was het Eijsden dat de voorsprong vergrootte. Een diepe bal  door het hart van de SHH verdediging werd door alles en iedereen gemist waardoor Erik Volkers vrije doorgang kreeg. Hij liet zich dit buitenkansje niet ontgaan en schoof de bal beheerst langs de SHH-goalie. (3-1)

In de minuten die volgden was SHH de betere ploeg. Dit resulteerde in een 100% strafschop voor de bezoekers uit Herten maar het fluitje, van de verder uitstekend leidende scheidsrechter, bleef uit.

Toch kwam SHH, in de laatste minuten , nog aan een treffer. Een onschuldige voorzet werd door Eijsden keeper Melvin Dodemont verkeerd beoordeeld waardoor het voor de SHH aanvaller een koud kunstje was om de bal in het Eijsden doel te lopen.

De resterende tijd was voor SHH te kort om de opgelopen schade te repareren. Door deze overwinning nestelt Eijsden A1 zich in de top 3 van de ranglijst.