Wedstrijdverslagen

Verslagen veteranen

(12-5-2010) De Klok - Eijsden      4 - 1

Deze wedstrijd is onderdeel van het jaarlijkse toernooi van de veteranen van Millen. Wij zouden aanvankelijk tegen de veteranen van VERM spelen, echter wij kregen een andere tegenstander namelijk de Klok uit Zolder. Dit zeer jeugdig team had behoudens 2 oudere spelers geen "veteranengehalte". Wij speelden op veld c, hetgeen ongelijk was; kortom een traditioneel belgisch plein.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
2-0
3-0
rust
3-1 Huub Rutten
4-1

Na enkele minuten stonden wij al met 2-0 achter. Dit door verdedigingsfouten onzerzijds. De wedstrijd was al na 2 minuten over. Wij konden elkaar niet vinden, de balsnelheid was laag en er werd zonder overtuiging gespeeld.
De 3-0 viel uit een vrije trap. Onze keeper ging niet geheel vrijuit. Na de rust een iets beter spelend Eijsden, hetgeen ook resulteerde in enkele kansen. Alleen Huub Rutten wist via een tegendraads schot de keeper op het verkeerde been te zetten. De 4-1 viel uit een afstandsschot.

Geen opmerkingen deze keer.

(22-5-2010) Millen - Eijsden      1 - 1

Wederom naar Millen om een wedsrijd te spelen in het kader van het toernooi van de reguliere voetbalclub Hedera Millen. Onze tegenstander was Krom en Stijf = de veteranenploeg van Millen. Het veld was goed bespeelbaar, echter keihard.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
rust
1-1 Eugene Smeets

In de 1e helft had Millen een klein overwicht. De 1-0 kwam voort uit een ongelukkig moment van de keeper. In plaats van de bal te vangen schoot hij de bal in eigen doel. Millen wist de 1e helft nauwelijks kansen af te dwingen. De 2e helft was voor ons. Het moet gezegd worden: via verzorgd spel wisten wij enkele goede kansen af te dwingen. De gelijkmaker kwam voort uit een goed opgezette aanval. Via een lange bal van Eugene Smeets werd Huub Rutten aan de rechterflank bereikt. Zijn voorzet werd goed verwerkt door Jos Rutten die op zijn beurt de bal teruglegde op de "instormende" Eugene Smeets. Via een simpel schot kwam de 1-1 op het scorebord.

Ook daarna hadden wij goede kansen en met name Ronny Rousch. Via een sublieme solo kwam hij voor het doel, echter hij wilde Huub Rutten laten scoren. Deze werd echter niet bereikt. Wij hadden meer verdiend, echter het zat tegen.

Enkele opmerkingen:
- prima 2e helft.
- wij waren met 11 spelers; het lukt de laatste tijd niet om met een goede bezetting te komen.
- volgende week staat het 1e veteranenfestijn op de rol.

(29-5-2010) Veteranenfestijn.

Voorheen werd door de veteranen een mini-voetbaltoernooi georganiseerd. De veteranen hebben wederom de koppen bij elkaar gestoken en de mouwen opgestroopt. Tientallen teams werden aangeschreven, hetgeen uiteindelijk resulteerde in 12 teams. Er werd 2x een half uur gespeeld. Aansluitend lonkte het bier en de bbq in een leuke entourage. Wij hadden 2 tenten geplaatst en een bekende dj. ingehuurd. Ook aan de kleintjes werd gedacht middels een springkussen.

De veteranen van Eijsden speelden samen met de technische staf een revanche-wedstrijd tegen Millen. Op veld 1 werd deze wedstrijd afgewikkeld. De spelers van Millen keken hun ogen uit toen zij op het veld kwamen. Op een dergelijk veld hadden zij (geloof ik) nog nooit gespeeld. Het leek wel een biljartlaken. Het werd 2-2.

Na de wedstrijden barstte het festijn volledig los. Tussen 23.00 en 23.30 uur werd de muziek stopgezet en de bierkraan stopgezet. Een zeer geslaagd festijn werd afgesloten. 28 MEI 2011 is volgend festijn gepland.

(08-05-2010) Meule Boys - Eijsden VET      4 - 3

Na 2 voetballoze weken treden wij vandaag aan tegen de Meulenboys. Dit op het complex van de VV Haslou. Dit complex wordt geheel gerenoveerd. Inmiddels liggen er 2 kunstgrasvelden. De Meulenboys zijn in feite een bijeengeraapt team met jeugdige uitstraling. Dit is bij ons bekend, echter wij betwijfelen of er veel veteranen meedoen. Dit mag echter de pret niet drukken. Vandaag spelen Hub Ruyters en Ronny Rousch mee. Dit na een half jaar afwezigheid.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Maurice Crousen
1-1
1-2 Ludo Alcorta
rust
2-2
3-2
4-2
4-3 Maurice Crousen

Vandaag hebben wij het hoofd laten spreken. Onze doelpunten worden met het hoofd gescoord. Met name het 2e doelpunt was zeer fraai; zeg maar eredivisie-waardig. De 0-1 komt voort uit een dood spelmoment. Hub Rutten trapt met gevoel de vrije trap voor het doel en hij weet Maurice Crousen te bereiken. Hij kopt de bal simpel binnen. Meulenboys zet ons onder druk, echter weet nauwelijks kansen te creeren. Via een verdedigingsfout komt de bal op enig moment bij de centervoor. Hij gaat richting onze keeper, Armand Henssen, en hij schiet de bal simpel binnen.

De 1-2 komt uit een vloeiende aanval. Uiteindelijk komt de bal bij Hub Rutten die hard maar zeer zuiver voorzet. Onze adelaar van Peru stort zich op de bal en met zijn roestvrij stalen hoofd knalt hij de bal binnen. Eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat aan het begin van onze aanval door Eijsden een overtreding wordt begaan. De scheids fluit echter niet. Na de rust zijn wij te onrustig en zetten wij de lijn van de 1e helft niet door. Door verdedigingsfouten, verkeerde terugspeelballen en een fout van de scheids komt Meulenboys terug en gaat zelfs na 4-2. Jammer!!!

De 4-3 is ook van een grote schoonheid. Met name de voorzet van Ronny Rousch. Maurice Crousen kan simpel binnenkoppen. Er resteren nog 4 minuten. Wij zetten nog eens aan, echter het lukt niet om de gelijkmaker te scoren.

Enkele opmerkingen:
- wederom compliment voor de oudere veteranen. Fantastisch dat Hub Ruyters en Ronny Rousch
   weer aanwezig zijn.
- vandaag hebben wij een leuke pot gespeeld. Ik heb mij wederom de longen uit het lijf moeten
   lopen.
- volgende week woensdag spelen wij in Millen.
- volgende week is het feest bij de VVE. Fantastisch; de club bestaat 75 jaar. Ook de veteranen
   kennen enkele jubilarissen. Hub Rutten, Hub Creuwels en Armand Henssen krijgen een speldje.

(17-04-2010) SCG VET - Eijsden VET      3 - 3

Met 13 spelers gingen wij naar "Groeselt" waar wij een heuse derby speelden. Het weer was perfect; het veld goed maar hard en wij hadden er veel zin in.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
2-0
3-0
rust
1-3 Armand Henssen
2-3 Eugene Smeets
3-3 Armand Henssen

Het 1e kwartier van de 1e helft was voor ons. Daarna speelden wij als een krant. Er was totaal geen beleving en geen activiteit. Via individuele fouten liep SCG uit naar 0-3. Daarnaast moet worden opgemerkt dat een snellere voorhoede bij SCG een probleem was. In de helft hebben wij toch enkele goede kansen gehad, waarbij met name Armand Henssen dicht bij een tegentreffer was. Een harde kopbal van 2 meter van de doellijn wist de keeper tegen te houden. Al met al hadden wij een doelpunt verdiend.

Tijdens de rust hebben wij een grondige analyse verricht. Serge Straet werd in de mandekking gezet. Dit deed hij prima. De 2e helft was geheel voor ons. SCG maakte een uitgebluste indruk. Via verzorgd veldspel probeerden wij de SCG-muur te kraken. Dit lukte 3x. De 1-3 werd gescoord door Armand Henssen. Hij kreeg na balverlies door de SCG-verdediging snel aangespeeld en geheel vrijstaand schoot hij de bal met een mooie kromming binnen. Armand Henssen had ook de 2-3 op zijn schoen, echter de bal kwam op de lat terecht. Eugene Smeets schoot de rebound net naast. Enkele minuten later wist hij wel het net te vinden. Op rechts ontvangt hij uit een inworp de bal en gaat diagonaal richting het doel. Op zo'n 22 meter van het doel haalt hij verwoestend uit en via een SCG-hoofd verdwijnt de bal in het doel.
De 3-3 was van uitzonderlijke schoonheid. Armand Henssen ging achter de bal staan en van zo'n 30 meter ging de bal als een streep in de linkerbovenhoek. De keeper was volstrekt kansloos. Wat een beauty.

Enkele opmerkingen:
* Raymond Hofman viel wederom uit met een blessure aan de hamstring. Dit is al de 6e keer.
* het valt trouwens op dat wij zeer veel geblesseerden hebben. Hopelijk dat Ronny Rousch, Richard 
  Crousen, Gaston Paquay, Hub Ruyters, Stefan Janssen en Marc Welters de ziekenboeg op de
  korte termijn vaarwel kunnen zeggen.

(10-04-2010) Reymerstok VET - Eijsden VET      1 - 0

Het lek is dus nog niet boven. De veteranen zitten qua resultaat in een dip(je). Vandaag starten wij met 13 spelers. Het veld is aan 1 zijde slecht en is keihard.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
rust

Het enige doelpunt van de wedstrijd komt door een verdedigingsfout. De bal wordt geheel verkeerd aangespeeld. Een spelers van Reymerstok kan simpel op de keeper, Luc van de Boorn, afgaan. Via een punter verdwijnt de bal in het doel. Gedurende de gehele wedstrijd proberen wij deze fout recht te zetten, echter het wil maar niet lukken. Het scorend vermogen, hetgeen wij tot voor kort wel hadden, laat ons in de steek.
Wij krijgen wel enkele goed uitgespeelde kansen. Qua resultaat hadden wij meer verdiend; volgende week beter.

Opmerking:
* de organisatie van het veteranenfestijn op 29 mei a.s. krijgt steeds meer vorm.

(03.04.2010) Eijsden VET -  CATSOP    3 - 1

Vandaag een negatieve en een positieve mededeling mijnerzijds. Beginnend met de trieste mededeling is dat wij maar met 11 spelers de wedstrijd konden spelen. Dit met dank aan Catsop die zowel de scheids- als de grensrechter leverden en aan Jacques Prickaerts die namens het 5e inviel vanwege het geblesseerd uitvallen van Xavier Rouschop. Ik vind het triest dat wij een beroep moeten doen op de tegenstander, terwijl wij toch een groot ledenbestand hebben. Het positieve is dat wij vandaag gewonnen hebben en dit via verzorgd veldspel. Een prima overwinning.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 John van Hoorn
rust
2-0 Luc van de Boorn
3-0 Luc van de Boorn
3-1

Het gevaarlijkst vandaag waren de zgn. dode spelmomenten. 2 van onze 3 doelpunten vielen uit corners. Het 2e doelpunt viel uit een mooi opgezette aanval. Naast de dode spelmomenten was ons spel goed verzorgd. Daarnaast was de rol van John van Hoorn van cruciaal belang. Hij stond laatste man, echter door het continu inschuiven werd een meerderheid gecreerd, hetgeen resulteerde in levensgevaarlijke situaties voor het doel van Catsop. De tegenstander reageerde de gehele wedstrijd niet op deze tactische zet. De 1-0 viel uit een corner. De bal kwam op enig moment voor de voeten van John van Hoorn die de bal rustig maar beslist binnenschoot. In de 1e helft werd nog door Ludo Alcorta en John van Hoorn tot 2x toe op de lat gekopt. De 1e helft was geheel voor ons.

De 2e helft was ons veldspel iets minder, echter de tegenstander kon geen vuist maken. Jacques Prickaerts was de gehele invalbeurt dreigend. Na een solo-actie aan de linkerkant wist hij de bal goed voor te zetten. De keeper van Catsop verwerkte de voorzet niet, waardoor Luc van de Boorn de bal simpel inschoot. De 3-0 viel zoals gezegd ook uit een corner. Leon Slenter kopte de bal richting doel. Luc van de Boorn reageerde alert (daar ben je ambtenaar voor) en schoot de bal simpel binnen.
De 3-1 is voor de statistieken (was mooie diagonale kopbal).

Enkele opmerkingen:
* wij begonnen vandaag ook nog eens te laat aan de wedstrijd
* waarom maar 11 spelers???
* is met deze overwinning het lek boven? Dat weten wij volgende week.
* veld 2 is een "vetwei".

(20.03.2010) RIO Boys - Eijsden VET     5 - 4

Bij de veteranen is de lente nog niet aangebroken. Wij hebben 3 wedstrijden verloren en het is dus tijd om weer in de roes van de overwinningen te geraken. Met 14 spelers reizen wij af naar Uikhoven, gelegen nabij Maasmechelen. Het speelveld en kleedaccommodatie is m.i. ook voor Belgische begrippen een aanfluiting. Het veld is in feite geen echt voetbalveld. Kortom vooroorlogse (welke?) toestanden.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Maurice Crousen
1-1
1-2 Gaston Paquay
1-3 John van Hoorn
2-3
3-3 rust
3-4
4-4 Gaston Paquay
5-4

Tot en met de 3-1 zijn wij duidelijk de betere ploeg. Hoewel op dit veld niet te voetballen is, lukt het soms om een bewuste aanval op te zetten. Vaak springt de bal weg door de oneffenheden, daarnaast blijkt dat het inzetten van een sprint nauwelijks mogelijk is. De 1-0 van Maurice Crousen is een solo-actie die door hem mooi wordt afgerond. De 2-1 wordt door Gaston Paquay (terug na 4 maanden) gescoord. Hoe dat ging, weet ik niet meer precies. De 3-1 is een beauty. Via diverse schijven komt de bal uiteindelijk bij Maurice Crousen die via een heel slimme pass John van Hoorn (terug na 5 maanden) bereikt. Laatstgenoemde kan de bal simpel binnentikken. Daarna begint het offensief? van de Rio Boys, hetgeen uitmondt in een 4-3 voorsprong. De 4-4 is een ietwat gelukkig doelpunt van Eijsden. Je kunt het ook anders uitleggen namelijk Gaston Paquay reageert zeer alert (daar ben je ambtenaar voor), op een schot dat richting de cornervlag ging, door zich als een tijger in de baan van het schot te werpen. De bal krijgt hierdoor een geheel andere richting en verdwijnt zelfs in het doel. Over de 5-4 kan ik kort zijn. John van Hoorn wordt keihard aangepakt; de scheidsrechter is belgisch doof en aansluitend verdwijnt de bal in het doel.
Kortom de scheids had netjes een vrije trap voor Eijsden moeten geven. Teleurgesteld gaan wij douchen ??

Enkele opmerkingen:
- kan Gerry Willems zijn proza niet wijden aan de accommodatie van Rio Boys?
- de 3e helft wordt druk bezocht.
- Walter/Hans van Le Bonheur krijgen meer en meer een verfijnde (veteranen)smaak.
   Er is al sprake van het serveren van haute cuisine. Naast de Val Dieu Grand Cru en
   L'Achouffe krijgen wij ook de wereldberoemde van Dobben bitterballen. Het wordt steeds beter.
- het lek is dus nog niet boven.

(13.03.2010) Eijsden VET - Heer VET    1 - 2

Het is nog winter en dat is dit zien. Het Eijsden-veld oogt grijs en grauw. Vandaag spelen wij wederom tegen Heer. Met 13 spelers moeten wij de klus klaren tegen het jeugdige Heer.

Doelpuntenoverzicht:
0-0
rust
0-1
0-2
1-2 Eugene Smeets

Wij spelen wederom in een 4-4-2 opstelling. Geprobeerd wordt om wederom compact te spelen. De 1e helft is gelijkopgaand. Beide ploegen krijgen kansen, echter deze worden niet benut. Na de rust een iets sterker Heer; het loopvermogen gaat een rol spelen. Daarnaast blijft het van Eijsden-kant moeilijk om de voorhoede in stelling te brengen en is de aansluiting van het middenveld onvoldoende.
De 2 doelpunten van Heer zijn 2 klassieke verdedigingsfouten. Te laat en niet ingrijpen is altijd dodelijk en vol ergernis wordt aangezien hoe de midvoor 2x scoort. Eugene Smeets is enkele malen dicht bij een doelpunt. Het 1e afstandschot gaat centimeters naast het doel. Het 2e afstandschot verdwijnt onhoudbaar in het doel. Er resteren echter te weinig speelminuten om een gelijkspel af te dwingen.

Enkele opmerkingen:
* de 3e nederlaag op rij is een feit, hetgeen al jaren niet is voorgekomen.
* na regen komt zonneschijn. Komende zaterdag gaan wij naar Uikhoven. Wij zullen ons best doen.

(06.03.2010) Nijswiller VET - Eijsden VET    4 - 1

Met 13 spelers vertrokken wij naar Nijswiller. Aldaar aangekomen constateren wij dat het veld deels met sneeuw is bedekt en voor een deel drassig is. Daarnaast is het ijzig koud. De laatste jaren hebben wij niet meer verloren van deze ploeg.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
rust
2-0
2-1
3-1
4-1

Wij spelen in een 4-4-2 opstelling. Afgesproken dat wij compact gaan voetballen omzodoende de linies niet te ver uit elkaar te laten voetballen. Dit lukt deels.
De 1e helft bieden wij goed tegenstand en zijn wij iets beter dan Nijswiller. Wij krijgen ook enkele kansen, echter de bal verdwijnt niet in het netje. Zo wordt en bal van de lijn gehaald en weet men in een 1 tegen 1 situatie de keeper niet te verschalken. Aan het eind van de 1e helft krijgt een speler van Nijswiler de bal door verdedigend matig ingrijpen. Hij schiet de bal op de paal. De terugspringende bal komt wederom voor de voeten van dezelfde speler en al liggend schirt hij de bal binnen. Onze verdedigers reageren te laat.
Na de 2-0 van Nijswiller, welk een heel mooi doelpunt is, dringen wij aan. Via een listig passje wordt Stefan Janssen bereikt die met zijn 'houten' been scoort. Wij voelen dat er meer inzit, echter uit een tegenaanval, waarbij wij veel te veel ruimte weggeven wordt de 3-1 gescoord. De wedstrijd is hiermee gespeeld. De 4-1 is voor de statistieken.

(27.02.2010) Heer VET - Eijsden VET    6 - 1

De 1e wedstrijd in het voorjaar moesten wij tegen een moeilijke tegenstander voetballen. Heer is een team met jonge broekies en is qua loopvermogen een maatje te groot. Dit bracht met zich mee dat Eijsden compact diende te voetballen en zorgvuldig met balbezit moest omgaan, dus slim voetballen.
Wij waren helaas met maar 12 spelers.Vele spelers hebben zich om uiteenlopende redenen afgemeld.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Maurice Crousen
1-1
rust
2-1 tel ik niet mee
3-1
4-1
5-1
6-1

Slim gevoetbald hebben wij de 1e helft. Hoewel de wedstrijd zich met name voor ons eigen doel afspeelde, wisten wij via knappe combinaties enkele goede kansen uit te spelen. De 0-1 kwam voort uit een prima pass in de diepte van Eugène Smeets. Maurice Crousen zorgde dat niemand van Heer aan de bal kwam door zich "breed te maken". Via een schuiver met buitenkant rechts passeerde hij de keeper. De 1-1 viel uit een combinatie waardoor een speler geheel vrij voor René Meertens verscheen. De bal werd simpel in het doel geschoten.

Na de rust probeerden wij op dezelfde lijn door te gaan, echter breekpunt in de wedstrijd was, een in onze ogen foute beslissing van de scheidsrechter. De bal ging naar een Heer-speler die duidelijk in buitenspelpositie stond; hij liet de bal lopen. Onze grensrechter deed zijn werk door te vlaggen. De Eijsden-spelers waren reeds in gedachten een vrije trap aan het nemen. Een andere Heer-speler pikte de bal op en kon ongehinderd richting Eijsden-keeper lopen. Hij schoot de bal simpel binnen. Heel Eijsden sprak de scheidsrechter negatief toe. De rest van de wedstrijd was een formaliteit. Eijsden kon geen vuist meer maken. Een verdiende overwinning van Heer.

Enkele opmerkingen:
* Hub Creuwels heeft sinds 52 jaar weer eens zonder bril gevoetbald. Hij voelde zich onpasseerbaar.
* afmelden is ook een kunst.
* geconstateerd wordt dat trainen in de winterperiode belangrijk is.

(21.11.2009) Eijsden VET - Geertruider Boys VET    3 - 3

Vandaag spelen wij op veld 1 tegen St. Geertruid. Ik vind zelf dat wij beter op veld 3 kunnen spelen, aangezien dit veld het beste is, echter veld 3 heeft een ietwat mindere entourage. St. Geertruid is maar met 9 spelers, hetgeen betekent dat 2 van onze spelers bij de tegenstander gaan meedoen. Maurice Crousen en Peter Deckers (wie heeft dit verzonnen?) zijn in de 1e helft de gelukkigen.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Maurice Crousen (eigen doelpunt)
0-2 Maurice Crousen (ongelooflijk, maar weer een eigen doelpunt)
0-3
rust
1-3 Philippe Crousen
2-3 Maurice Crousen
3-3 Rolf Schaede

Speelt St. Geertruid met 11 eigen spelers dan is het meer een kat en muis spel is de ervaring van de laatste jaren. Door een "schenking" van 2 van de betere spelers krijg je een andere, meer gelijkopgaande wedstrijd, hetgeen leuker is, edoch meer gevloek oplevert. Ik wil opmerken dat Eijsden enkele prima aanvallen opzet en enkele spelers in kansrijke positie komen, echter het schort aan de afwerking. Maurice Crousen passeert tot 2x toe zijn eigen keeper. De 2e helft, waarbij Ludo Alcorta en Arie van Kranenburg bij de tegenstander gaat meedoen, verloopt uiteraard geheel anders. Het is 1-richtingverkeer richting de St. Gittere goal.
De 1-3 wordt via een kopbal gescoord door Philippe Crousen. Hij rond een strakke voorzet voortreffelijk af.
De 2-3 wordt gescoord door Maurice Crousen die ook het vijandelijk doel kan treffen. Hij slalomt langs enkele verdedigers en schiet beheerst binnen.
De 3-3 komt voort uit een prima 1-2tje tussen Rolf Schaede en Maurice Crousen. Het is uiteindelijk Rolf Schaede die via een tegenstander doel treft. In feite hadden wij recht op een overwinning, echter het lukt niet om de keeper voor een 4e maal te passeren.

Conclusie: door onze geste wordt het tenminste een wedstrijd, hetgeen altijd leuk is.

Enkele opmerkingen:
* volgende zaterdag komt de Sint naar Eijsden, hopelijk hebben wij genoeg spelers.
* Leon Slenter en Huub Rutten fluiten goed.

(14.11.2009) Eijsden VET - Walram VET    2 - 1

Wij waren, zoals de laatste weken het geval is, met 14 spelers. Een prima opkomst dus. Wij waren om 17:00 uur ingepland vanwege de jeugdwedstrijden die om 15:00 uur begonnen en er dus eerder geen velden beschikbaar waren. Dit betekende het spelen op veld 2 met kunstlicht.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Richard Crousen
rust
1-1
2-1 Richard Crosuen

Ook tegen Walram hadden wij deze najaarsreeks reeds gespeeld. In Valkenburg werd het 2-2. Destijds werden vele kansen niet benut; hopelijk zou hier vandaag verandering in komen. Walram is een goed voetballende ploeg c.q. een stugge ploeg om tegen te voetballen.
In de 1e helft was men aan elkaar gewaagd. Er waren geen noemenswaardige kansen. De 1-0 kwam voort uit goed samenspel, hetgeen afgesloten werd door Richard Crousen via een simpel schot. De 2e helft was voor Eijsden. Het elftal had een betere balans en er kon meer druk gezet worden op Walram. Dit uitte zich ook in diverse mooie kansen, echter de scherpte ontbrak respectievelijk het veld werkte niet mee. Uit 1 van de spaarzame aanvallen wist Walram te scoren. De spits ontsnapte aan 2 verdedigers en hij gleed de bal als het ware binnen.
De 2-1 was een wonderschoon doelpunt. Via een zgn. stift verschalkte Richard Crousen de doelman die te ver uit zijn doel stond.
Conclusie: leuke pot; verdiend gewonnen.

Enkele opmerkingen:
* Richard Crousen ontwikkelt zich steeds meer als een "plaag" voor de verdedigingen van de
   tegenstander.
* Xavier Rouschop wil panna-meester worden.
* Ronny Rousch is helaas voor een tijd uitgeschakeld door een blessure. Een voorspoedig herstel
   gewenst.
* John van Hoorn krijgt het, volgens eigen schrijven, inderdaad moeilijk om opnieuw een basisplaats
   af te dwingen.

(07.11.2009) Eijsden VET - RKVVM VET    4 - 0

Vandaag waren wij met 14 spelers. Het veld lag er prima bij. 2 jeugdige grensrechters hebben de scheidsrechter Guy Crousen begeleid. Na 6 weken was Hub Creuwels wederom van de partij en dat hebben wij geweten. Hierbij enkele van zijn opmerkingen:
- ik heb via Marktplaats nieuwe voetbalschoenen gekocht. Zacht prijsje; ik ben wel naar
  Schiermonnikoog moeten afreizen om ze daar te kopen.
- van viagra heb ik niet gehoord; ik moet eerder remmers gebruiken.
- over 2 maanden krijg ik nieuwe kunstogen.
- enz.
Wij hebben ons weer vermaakt voor, tijdens en na de wedstrijd met deze jongeheer.

Doelpuntenoverzicht:

1-0 Gaston Paquay
2-0 Marc Welters
3-0 Maurice Crousen
rust
4-0 Marc Welters

Vandaag waren de vrienden uit Margraten te gast in Eijsden. Normaal gesproken een behoorlijke ploeg, echter in de 1e helft was hier niets van te merken. Ons spel was goed verzorgd. Het speelveld werd compact maar toch breed gehouden, hetgeen goed uitpakte.
De 1-0 was een prima doelpunt. Eugene Smeets gaf een strakke diepe bal naar de inkomende Richard Smeets die op zijn beurt zijn man passeerde en de bal voorlegde naar de geheel vrijstaande Gaston Paquay. Hij schoot beheerst binnen.
 

De 2-0 werd gescoord door een attente Marc Welters. Hij knalde de afvallende bal langs de keeper. Maurice Crousen schoot namelijk hard op doel. De keeper kon de bal niet goed verwerken. Marc Welters was als eerste bij de bal.
De 3-0 ontstond uit een dood spelmoment. De bal uit een corner werd niet goed weggewerkt. Tot 3x toe knalde een speler van Eijsden op doel. Het keiharde schot van Maurice Crousen van 7 meter van de doellijn was de keeper uiteindelijk te machtig. Naast deze doelpunten kreeg Eijsden nog enkele opgelegde kansen, echter de Eijsden-spelers waren niet scherp genoeg.

Na de rust hebben wij een ander RKVVM gezien. Zij hadden enkele spelers gewisseld. De betere voetballers werden ingebracht (hadden zij deze spelers gespaard?). Het spel kreeg een andere wending. De druk op de Eijsden-goalie werd groter, echter door het vakkundig ingrijpen van de verdediging werd geen schade geleden. Een compliment aan de defensie is dan ook op zijn plaats.
De 4-0 werd gescoord uit een counter. De bal werd diep gespeeld. Gaston Paquay ontsnapte aan zijn verdediger en ging alleen op de keeper af. Hij speelde de bal naar links waar Marc Welters geheel vrijstaand hoog in het doel knalde.
Conclusie: een verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
- volgende week spelen wij op veld 2 met kunstlicht.
- is Hub Creuwels stiekem aan het trainen voor "Puutsje Lappe"?
- binnenkort zal de penningmeester een bijdrage (contributie t.b.v. de veteranen zelf) vragen
  aan de spelers van de veteranen

(31.10.2009) Sappi Lanaken - Eijsden VET    0 - 5

Met 14 spelers gingen wij vandaag de zoveelste interland (zonder volkslied) spelen. Vandaag waren wij te gast in Smeermaas, gelegen direct over de grens met Maastricht. Wij hadden in deze najaarsreeks ook al thuis tegen Sappi gespeeld en overtuigend gewonnen. Het speelveld/accommodatie was zoals iedere belgische vereniging dit heeft hobbelig/sfeerloos, echter dit mag de pret niet drukken. Wij kunnen iedere zaterdag lekker ballen.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Armand Hensen
0-2 Marc Welters
rust
0-3 Philippe Crousen
0-4 Rolf Schaede
0-5 Richard Crousen

Armand Hensen brak de ban. Al weken is de afwerking niet goed; vandaag is hier weer goed aan gewerkt. Gesteld kan worden dat alle doelpunten voortkwamen uit goed uitgespeelde aanvallen. Opgemerkt moet worden dat de tegenstander vol goede bedoelingen speelde, echter Sappi kon het ons niet moeilijk maken. De mooiste goal kwam op naam van Richard Suarez? Crousen. Het leek wel alsof hij voor de skisport aan het oefenen was. Hij passeerde met vol elan de tegenstanders; de truckendoos werd meermaals opengegooid. Ik geloof dat hij 4 verdedigers omspeelde en toen met zijn zwakke linkerbeen de bal bekeken langs de keeper binnenschoot.

Conclusie: weer overtuigend gewonnen.

Enkele opmerkingen:
- Stefan Janssen is hersteld en op zijn bruine italiaanse "Armani's" speelde hij een
  degelijke partij.
- Raymond Hofman viel helaas voor de 3e keer met een spierblessure uit.
- Arie van Kranenburg heeft warempel 3 Jupiler naar binnen gewerkt.
- er zijn nog geen aanmeldingen binnen voor het Veteranenfestijn.
- diverse veteranen zijn thans een verre reis aan het maken. Hub Rutten zit in Amerika,
  John van Hoorn gaat naar China en Ludo Alcorta naar verweggistan.
  Hopenlijk houden zij hier geen langdurende jetlag aan over.

(17.10.2009) Eijsden VET - Mheerder Boys VET    0 - 2

Met 13 spelers waren wij vandaag. Wij hebben echter moeten spelen zonder de keepers waardoor een veldspeler in de goal is gaan staan. In dit geval was het Armand Henssen. Het weer, speelveld en scheidsrechter waren prima (Guy Crousen bedankt), echter het resultaat was zeer teleurstellend te noemen.

Doelpuntenverzicht:
0-0
rust
0-2 eindstand.

Over de wedstrijd kan ik eigenlijk heel kort zijn. De gehele wedstrijd was het 1-richtingsverkeer richting de Mheerder Boys-goalie. Het klinkt onwerkelijk, echter vandaag hadden wij wederom met dubbele cijfers moeten winnen. Wat een kansenfestival. Wat wij verzuimden om te doen = scoren deed Mheerder Boys daarentegen wel; namelijk 2x. Het veldspel van Eijsden was over het algemeen prima verzorgd, echter het lukt al wekenlang niet om te scoren. De mooiste kansen worden om zeep geholpen. Schoten en kopballen gaan net naast, niet te missen kansen van 2 meter van de doellijn gaan er simpelweg niet in.

Conclusie: zeer onverdiende nederlaag.

Enkele opmerkingen:
* de Southfork-ranch is vorige week bezocht.
* volgende week beter: o.a. kerken, cathedralen en St. Pieterplein zullen in de loop van
   volgende week bezocht worden door de diverse spelers. Wij hebben het dan ook over
   de rooms-katholieke voetbalvereniging Eijsden.

(10.10.2009) Mini-toernooi te Millen

Allereerst wil ik nog iets rectificeren. Vorige week tegen Walram dichtte ik de doelpunten toe aan Richard en Maurice Crousen. Ik was zeker op een andere planeet toen ik dit schreef. Zij hebben helemaal niet meegedaan. Het is wel een feit dat 2 Crousen-mannen meededen (Rudi en Philippe Crousen). De doelpunten waren gescoord door John van Hoorn (fantastische kopbal) en Paul Mullenders (afronding mooiste aanval van de wedstrijd). Excuses voor eventuele ongemakken. " Richard en Maurice Crousen: jullie zijn gewoon goed".

1. Millen VET - Eijsden VET 2 - 1
2. Knokke Heist VET - Eijsden 1 - 3

Met helaas maar 11 spelers gaan wij het toernooi aan. Dit komt met name in de 1e wedstrijd tot uitdrukking. In een eerdere editie versloegen wij Millen met 5-1.
Millen had toen geen goed antwoord op ons voetbal. Vandaag was het min of meer andersom. Doordat wij niet compleet waren, konden wij ons eigen spel niet spelen. Daarnaast is het zo dat het belgisch veteranenvoetbal veel fysieker van aard is dan ons nederlands voetbal. Dit is enorm wennen. De opzet van het mini-toernooi is een prima opzet. Men speelt 2 x 20 minuten. De winnaars en verliezers spelen aansluitend tegen elkaar. Wij starten zeer voortvarend. Al in de eerste minuten komen wij op voorsprong. Na een fantastische voorzet van Serge Straet kan Maurice Crousen beheerst binnenkoppen; 0-1.
Daarna begint Millen te drukken. Het middenveld van Eijsden kan het niet belopen en de voorste linie staat te geisoleerd. Het speelveld is zeer groot. Millen krijgt enkele kansen, echter er wordt geen doelpunt gemaakt. De 1-1 komt voort uit een afstandsschot van en middenvelder. Geheel vrijstaand kan hij aanleggen. De bal verdwijnt in de rechterhoek van de goal. Na de thee proberen wij een ander spel te spelen, echter het blijft countervoetbal. Uit 1 van deze counters had Maurice Crousen moeten scoren, echter hij verzuimde om geheel vrijstaand binnen de schieten. Hij verklaarde dat de bal op het moment van schieten ietwat wegsprong en hij de bal met zijn scheenbeen naast het doel schoot. De 2-1 kwam ook voort uit een afstandsschot. Dezelfde speler van Millen die het 1e doelpunt maakte, kon aanleggen en op sierlijke wijze verdween de bal in het doel. Conclusie: een verdiende overwinning van Millen. Jammer dat wij niet compleet waren. Volgende keer beter.

De wedstrijd tegen Knokke was dus een wedstrijd tussen de verliezers van de 1e wedstrijd. In de 1e helft ontbrak de inspiratie bij Eijsden om er iets van te maken. Wij hadden al snel door dat de tegenstander minder was, echter het is nog altijd zo dat je moet presteren. Dit deden wij dus niet in de 1e helft. Via een penalty komen wij achter. Philippe Crousen kan alleen de bal met de hand uit het doel slaan. De toegekende penalty wordt simpel binnengeschoten. In de 2e helft zien wij een ander Eijsden. De tegenstander wordt op zijn eigen helft vastgezet en wij weten via circulatiespel de achterhoede te ontregelen. Maurice Crousen scoort de 1-1, Hub Rutten scoort, na een insteekpass van Eugene Smeets de 1-2 en Maurice Crousen scoort na een mooie voorzet 1-3.
Conclusie: een verdiende overwinning van Eijsden.

Enkele opmerkingen:
* Xavier Rouschop was een uitstekend vervanger van Rene Meertens.
* waarom maar 11 spelers??
* na de wedstrijd hebben wij, zoals gebruikelijk, ons goed vermaakt bij "De Zeemeeuw en
   Le Bonheur".
* is de Southfork-ranch aangedaan?
* Richard Crousen vindt zich een stijve speler, terwijl hij volgens de meesten van ons als meest
   soepele speler van Eijsden door het leven gaat. Wat zijn wij toch een stijve harken.

(03.10.2009) Walram VET - Eijsden VET    2 - 2

Zo zie je maar weer. Het is zaterdagavond om 21:36 uur. Laat ik alvast het wedstrijdverslag maken. Met 13 spelers spelen wij vandaag the match. Wat mij opvalt, is dat het vandaag met de Crousen-mannen ook maar 2-2 wordt; dus toch geen voodoo in het spel.

Doelpuntenoverzicht:
rust
1-0
1-1 Richard Crousen
1-2 Maurice Crousen
2-2

Wat een kansen hebben wij gedurende de gehele wedstrijd. Als alles goed gaat, win je vandaag met 2-10 (of nog meer), echter wederom wilde de bal niet in het netje. Gaston Paquay presteerde het om de bal 2x op de paal en 1x op de lat te schieten, hij ging 3x alleen op de keeper af en blokkeerde schoten van de eigen medespelers. Het kan verkeren. Daarnaast kregen de navolgende spelers fantastische kansen: Rolf Schaede (1x), Eugene Smeets (2x), John van Hoorn (3x), Philippe Crousen enz.... De voetbalgoden hebben ons in de steek gelaten. Het leek wel Ajax tegen Timisoara of Anderlecht.

Vanaf de 1e minuut wordt Walram vastgezet. Walram kan gedurende de wedstrijd slechts enkele keren een aanval opzetten, maar toch lukt het hun om 2x te scoren; onbegrijpelijk. De 1e goal was een zeer rustige punter die langs keeper Rene Meertens in het doel rolde. De 2e goal van Walram was debet aan een keepersfout. Rene Meertens kon een schot niet vasthouden en de terugspringende bal werd via een punter in het doel geschoten. De doelpunten van Eijsden waren van buitencategorie. De 1-1 werd gemaakt door Richard Crousen die een voorzet van Ronny Rousch uitmuntend inkopte (tegendraads zoals op Studio Sport wordt verteld). De 1-2 kwam voort uit de mooiste aanval van de wedstrijd. Via 5 schijven werd de Walram-verdediging volledig zoekgespeeld. Uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Maurice Crousen die onberispelijk binnenschoot.

Na afloop hebben wij de wedstrijd goed geanalyseerd, is de rol van Astrid Jongerius en het nederlandse poldermodel becommentarieerd. Ook de veteranen van Eijsden gaan uit van het tot je 65-ste werken.

Enkele opmerkingen:
* Richard en Maurice Crousen blijven het goed doen; zij hebben evenveel doelpunten gemaakt.
* onze nieuwe Nike-wedstrijdbal (kosten 90,00 euro) ligt (waarschijnlijk) bij de buren.
   Zien wij de bal nog een keer terug??
* onze oude trainingsvesten zijn uit het waslokaal verdwenen???????? Gelukkig zijn andere vesten
   ter beschikking gesteld.
* zaterdag toernooitje in Millen. Wordt leuk.
* de veteranen zullen een bezoek brengen aan de Southfork-ranch te Caestert.
* donderdag gaan de veteranen oefenen op de eindpass; het manco van vandaag.

(26.09.2009) Berg '28 VET - Eijsden VET    0 - 0

Met 13 spelers gingen wij naar Berg. Aldaar aangekomen zagen wij dat de A-jeugd van Berg nog aan het spelen was. Hierdoor zijn wij ietwat later begonnen. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt gezegd. Wij hebben "genoten" van een zeer agressieve wedstrijd van de jeugd.

Deze wedstrijd is onze 4e wedstrijd van het prille seizoen. De wedstrijd tegen VNB eindigde op 5-1 (geen wedstrijdverslag gemaakt) en vorige week hebben wij onderling getraind. Kortom het was weer eens tijd dat de veteranen aan de bak gingen. 20-25 minuten zetten wij Berg vast op hun helft. Wij dwongen diverse kansen af (o.a. John van Hoorn, Raymond Hofman en Huub Rutten), echter de bal ging maar niet in het netje. Na 25 minuten was het goed voetballen verdwenen. De oorzaak was gelegen in het feit dat de linies meer (te ver) uit elkaar gingen spelen, waardoor de balcirculatie te min werd.

Tijdens de thee werd hierover van gedachten gewisseld. Mark Welters en John van Hoorn verruilden van positie (linkshalf en spits). Met deze wissel dachten wij het scorend vermogen te verbeteren, echter op een of andere manier rust er een vloek op ons scorend vermogen op het moment dat de Crousen-mannen niet meedoen.

Ook in de 2e helft werd niet gescoord, terwijl wij toch enkele mooie kansen hadden. John van Hoorn kopte na een prima aanval op de lat en Raymond Hofman zag zijn kiezelhard schot net naast de driehoek verdwijnen. Opgemerkt moet worden dat ons spel in de 2e helft niet best was.

Enkele opmerkingen:
* opmerkelijk is het dat Stefan Janssen direct aan het begin van de wedstrijd geveld werd door een
   spierscheuring.
* doen Maurice en Richard Crousen aan voodoo-praktijken, waardoor er niet gescoord wordt?
* de inschrijving voor het veteranenfestijn is gestart. Wij moeten wel nog de tekst in het Duits,
   Frans en Engels op de website vermelden. Wie helpt ons hierbij.
   S.v.p. Rudi Crousen of Eugene Smeets iets laten weten.
* volgende week is er een ingelaste wedstrijd tegen Walram.
* over 2 weken hebben wij een mini-toernooi te Millen.

(05.09.2009) Eijsden VET - Sappi Lanaken VET    7 - 1

Wij waren vandaag met 16 spelers; wat een luxe. SAPPI daarentegen was met 9 spelers, vandaar dat er  2 spelers bij hun zijn gaan meedoen (Luc en Leon en in 2e helft Frans i.p.v. Leon). M.b.t. de velden en met name veld 3 moet ik de onderhoudsploeg (en anderen: wie?) een groot compliment geven. Veld 3 ligt er prima bij. De tegenstander waande zich in de voetbalhemel en waren verheugd dat er gras op stond.

Doelpuntenoverzicht
1-0 Richard Crousen
1-1
rust
2-1 Maurice Crousen.
3-1
4-1
5-1
6-1
7-1

Wie welke goal gemaakt heeft, weet ik niet exact. Wel is het zo dat Richard en Maurice Crousen 2x gescoord hebben. De overige doelpunten kwamen van de voeten van Mark Welters, Ludo Alcorta en Gaston Paquay.

Bij rust wat het 1-1. Dit kwam door het ongeinspireerd voetballen aan Eijsden-zijde. De wil om goed te spelen was ver te zoeken (ook bij de auteur), hetgeen zich uitte in slordig spel en veelvuldig balverlies. Tijdens de rust is dit in de groep gegooid. Dat wij in de 2e helft 6x scoren is niet direct te wijten aan het goede spel. Het was meer een zaak van effectief spelen.

Samengevat: een wedstrijd om snel te vergeten.

Enkele opmerkingen:
* gaat Richard Crousen zich mengen in de strijd om topscoorder 2009-2010 te worden.
   Is hij jaloers op het aanzien van Maurice Crousen die met de Bronk een medaille heeft
   ontvangen voor zijn vele goals. Bronk 2010 wordt er dus weer een medaille uitgereikt.
   Gebeurt dit wederom in Caestert of gaat Eijsden (=Hub Rutten) zich ermee bemoeien?
   De tijd zal het leren, echter ik hoop dat er veel wordt gescoord door menigeen.
* de vaste auteur is komend weekend verhinderd; hij verwacht wel een wedstrijdverslag.
* zaterdagavond was het heel gezellig. Op een fantastische locatie hebben de veteranen
   er een geweldig feest van gemaakt. Goede sfeer; geweldige (harde) muziek, lekker potje bier
   of glaasje wijn; kortom smaakt naar meer.
* binnenkort moeten wij uit naar SAPPI. Wij hopen op enkele pollen gras.

(29.08.2009) EHC VET - Eijsden VET    0 - 2

De 1e wedstrijd zit er weer op. Met 14 spelers reizen wij af naar Hoensbroek. Het weer is prima; het speelveld (trainingsveld) is slecht. 2 spelers zijn vandaag voor het eerst bij de veteranen. Dit zijn Raymond Hofman en Philippe Crousen. Serge Straet is, na afwezigheid van 7 tot 8 maanden, weer van de partij.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Richard Crousen
0-2 Maurice Crousen

Het eerste gedeelte van de eerste helft gaat gelijk op. Door diverse wissels bij Eijsden krijgt het spel meer diepgang en dit resulteert vrij snel in de enige 2 doelpunten van de wedstrijd. De 0-1 wordt gemaakt door Richard Crousen. Hij zet de aanval vanaf het middenveld op met Maurice Crousen. Hij loopt door en kan de niet te missen bal, die aangegeven wordt door Maurice Crousen, simpel in het doel schieten. De 0-2 is een bekeken afstandsschot van Maurice Crousen. Hij ziet de kleine doelman te ver voor het doel staan en via een hard en te hoog schot voor de keeper verdwijnt de bal in het doelnet.
De 1e helft wordt goed uitgespeeld. Eugene Smeets heeft de 0-3 op zijn schoen. Hij probeert middels een hard schot de keeper te verschalken, echter Ludo Alcorta wenst niet mee te werken; hij blokkeert de bal die er zeker zou zijn ingegaan. Wij gaan met de eindstand de rust in.

Is er iets in de thee gedaan? Eijsden kan het goede spel niet doorzetten in de 2e helft en speelt als los zand. Men weet elkaar niet meer te vinden. EHC begint meer te drukken en krijgt enkele goede kansen. Onze keeper Rene Meertens is echter een betrouwbare sluitpost en weet zijn doel schoon te houden. Bovendien staat het vizier van de EHC-voorhoede niet op scherp.
Toch krijgt Eijsden via Rolf Schaede en Philippe Crousen nog 2 mooie kansen, echter de kunst om te scoren, blijkt voor beiden te moeilijk.

Samengevat: 1e helft speelt Eijsden goed; de 2e helft zeer zeker niet. De overwinning behoort m.i. Eijsden toe.

Enkele opmerkingen:
* Hub Creuwels heeft zich in de kleedkamer ouderwets laten gelden.
* Hub Creuwels heeft zijn oprit van de "Southfork ranche" ontoegankelijk gemaakt voor veteranen.
* de nieuwe waterzak kan niet als zodanig gebruikt worden; het water lekt direct weg.
   Paul Brauers zal hierover aan de tand gevoeld worden.
* volgende week is er een feestavond bij Richard Crousen thuis. Er hebben zich meer dan 40 gasten
   aangemeld. Wordt leuk.

 

 

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren