Wedstrijdverslagen MD1

(2-6-2010) Eijsden MD1 – Swalmen MD1      1 – 1

Vandaag stond de halve finale van het bekertoernooi op het programma en wel thuis tegen Swalmen MD1. Eijsden was super gemotiveerd want zover waren de meiden nog nooit gekomen en de finale lonkte voor onze meiden. Amber moest zich helaas door een blessure op het laatste moment afmelden maar was gelukkig wel aanwezig.

Voor deze wedstrijd hadden we ook 2 dames van de MD1 gevraagd en wel Maud en Floor. Voor de wedstrijd maakte de WC overuren want iedereen moeste vlak voor het begin nog even naar de WC. Onze dames waren zeer zenuwachtig en sommige hadden zelfs last van buikpijn. Om 19.00 uur klonk het fluitje voor de start van de halve finale. Je kon zien in het begin dat sommige dames inderdaad erg zenuwachtig waren maar dit was na 5 minuten verdwenen. Eijsden kreeg kleine kansjes en het spel golfde op en neer. Vooral Floor was een plaag voor de verdediging van Swalmen.

Het was Karlijn die na een goede combinatie van Chantal en Floor vrij voor het doel opdook en de 1-0 binnen schoot. Maar Swalmen kreeg ook kansen vooral aan de rechterkant hadden zij een snelle dame staan. Die ons zo nu en dan goed liet schrikken. Maar onze verdediging Emmy, Robin en Milou stonden steeds goed opgesteld. En door goed keepers werk van Joyce met enkele zeer goede redding. Was de ruststand 1-0. we stonden dus op dat moment met 1 been in de finale zoals dat heet. De eerste helft had veel van alle dames gevergd want zo nu dan wilde dames wisselen omdat ze geen lucht meer kregen en uitgeput waren. Dit geeft aan hoe onze dames vochten voor deze overwinning. Eijsden was gedurende de hele wedstrijd iets sterker dan Swalmen.

We hadden dan ook goede mogelijkheden via Chantal, Floor en Lisa om de score verder uit te breiden maar helaas lukte dit steeds niet. Op het middenveld werd geknokt door Maud, Chantal en Karlijn voor iedere centimeter. De laatste 5 minuten werden we toch iets terug geduwd door Swalmen die alles op alles zette om gelijk te maken. Na 1 uur spelen was het nog steeds 1-0 Om onverklaarbare wijze liet de scheidsrechter lid van Swalmen 2 minuten langer spelen En deze werden ons fataal.

Na een ingooi voor Swalmen ging een dame van Swalmen met de bal ervan door tussen 2 mensen door van Eijsden op de keeper af en helaas kon Joyce de bal net niet tegen houden in de allerlaatste seconde dus toch 1-1. Onze dames en zeker de trainer waren enorm boos op de scheidsrechter waarom hij in hemelsnaam 2 min. na liet spelen hier was totaal geen aanleiding voor geweest. Toch moesten we zo snel mogelijk onze emoties zien weg te stoppen wat niet gemakkelijk was. Aangezien dit een halve finale was moest er een winnaar komen dus er moesten penalty’s genomen worden.

Eerst 5 en dan eventueel om en om. Eijsden begon zeer goed aan deze reeks Chantal schoot raak en Joyce hield de eerste penalty tegen. Helaas miste hierna Robin, Karlijn en Emmy hun penalty’s. En Swalmen miste niet meer. Daardoor verloren wij de penalty’s serie met 3-1 en was Swalmen door naar de finale. Zo zie je maar dat niet altijd de beste wint.

Maar meiden ik weet zeker dat het publiek van jullie genoten heeft met goed en fantastisch voetbal wat jullie hebben laten zien geknokt voor iedere meter. Het was in een woord geweldig. We hebben een uitstekend seizoen gedraaid waar jullie reuze trots op mogen zijn. Ik zou zeggen op naar het volgend seizoen.

(29-5-2010) Eijsden verliest in finale na strafschoppen van Struchter Boys

Alle competitie wedstrijden zijn afgelopen maar voor onze meiden staat vandaag nog een toernooi in Heugem op het programma. Dit is een generale repetitie voor het duel halve finale as dinsdag voor de beker tegen Swalmen. De wedstrijden zijn zeer kort en wel 12,5 min. Dit houdt in dat je vanaf de 1 min. paraat moet zijn want om een foutje te herstellen is weinig tijd. Onze meiden waren zich hier van bewust.

Onze eerste tegenstander was RVU uit Rothem. De meiden begonnen sterk en gaven RVU eigenlijk geen kans de achterhoede had in deze wedstrijd een vrije dag het middenveld en de aanval liepen goed en er volgde goede kansen. Het was dan ook niet gek dat Eijsden aan de leiding kwam door een doelpunt van Karlijn 1-0 dit was ook de eindstand. Na deze wedstrijd moesten we gaan spelen voor de penalty bokaal dit houdt in dat iedere speler een penalty mag nemen tegen een onbekende keeper. In de eerste serie wist bijna iedereen te scoren behalve onze keeper Joyce. Iedereen moest dus opnieuw want er mocht maar 1 speler overblijven. Karlijn was in deze de sterkste en zou Eijsden vertegenwoordigen in de finale later op de dag. De tweede wedstrijd in de poule was tegen een onbekende tegenstander en wel Abdissenbosch. Je kon merken dat dit een onbekende was want Eijsden speelde een beetje terug getrokken. Maar na een aantal minuten namen we weer het heft in handen en werd er weer gevoetbald en gecombineerd nadat Amber en Lisa een paar kleine kansjes hadden gehad was het Lobke die na een hoekschop van Karlijn in een scrimmage voor het doel de bal in het net wist te schieten. Na goed verdedigings werk van Joyce, Robin en Milou bleef de stand 1-0 Gezien de standen van de andere deelnemers waren wij voor de derde poulewedstrijd al zeker van de volgende ronde. De derde tegenstander was de thuisploeg en wel RKHSV MD2. RKHSV moest winnen wilde zei een ronde verder komen. En gingen dus ook fel in de aanval in deze wedstrijd had Eijsden het moeilijk en werd terug gedrongen Maar Jopyce hield ons op de been door een aantal goede reddingen. Nadat Eijsden en RKHSV beiden goed voetbalde en kansen creëerde heen en weer eindigde de wedstrijd toch in een 0-0 stand. Dit betekende ongeslagen verder in de poule.

Nu was het afwachten wie onze tegenstander zou zijn en wat bleek nu deze moest komen uit het duel tussen Leonidas en Eijsden MD2. Onze meiden moedigde de MD2 aan want het zou toch leuk zijn als wij tegen elkaar zouden moeten spelen in de halve finale. Want dan speelde altijd een team van Eijsden in de finale. Maar helaas verloor Eijsden deze wedstrijd waardoor Leonidas onze tegenstander was. Deze wedstrijd verliep moeizaam Eijsden combineerde niet meer zo goed maar gaf ook geen kansen weg. Toch was Eijsden in deze wedstrijd de betere ploeg alleen werd er niet gescoord. Dit hield in dat er penalty’s genomen moesten worden om een winnaar te forceren. Onze penalty’s werden genomen door Robin, Lisa, Karlijn, Chantal en Lobke. Tijdens deze penalty reeks wist Joyce een penalty te stoppen van Leonidas en onze meiden faalde niet waardoor Lisa het karwei kon afmaken en zij deed dit goed en schot ons naar de finale. Ja en wie denken jullie nou wie daar onze tegenstander was. Jawel niemand minder dan het spook van Strucht. In de finale wilde onze meiden iets recht zetten voorwat de competitie betreft. Beide elftallen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. Maar eerlijk dient gezegd te worden dat Strucht naarmate de wedstrijd vorderde iets sterker werd. Maar Eijsden kreeg toch een aantal kansjes met name Amber en Karlijn. Toch wisten wij ons doel schoon te houden al was het bijna weer raak in de laatste min. Maar Joyce lette goed op na 12,5 min was de stand dan ook 0-0 een prima prestatie. Maar ook hier moest een winnaar komen door middel van strafschoppen. Je merkte dat de meiden zenuwachtiger dan in de halve finale. Helaas namen wij deze penalty reeks niet zo goed, en moesten wij wederom Strucht de meerdere erkennen. Maar wij hadden een prima en goed toernooi gespeeld. Hebben wij dan helemaal niets gewonnen jawel. Zoals al eerder vermeld stond Karlijn in de finale van de penalty cup.

Na de eerste ronde strafschoppen waren er nog maar 3 kandidaten over waaronder Karlijn. De eerste concurrente viel af daar zei haar penalty miste Karlijn faalde niet en scoorde feilloos haar derde concurrente schoot eveneens mis waardoor Karlijn de beker won van de penaltycup. Een dikke proficiat voor Karlijn. Dames as dinsdag wacht de halve finale in het beker toernooi tegen Swalmen ik zou zeggen tot maandag op de training.

(17-5-2010) Eijsden MD1 – Keer MD1     1 - 0

MD1 wint laatste competitiewedstrijd en moet nu hopen op een wonder.


Op deze druilige maandagavond moesten wij onze laatste competitiewedstrijd spelen en wel tegen Keer MD1. Keer was najaars kampioen geworden dus het zou vandaag niet gemakkelijk worden. We moesten winnen om nog een kleine kans te maken op het kampioenschap.


Want als wij zouden winnen en Strucht verliezen dan waren wij als nog kampioen. De afspraak was dan ook dat we voor de volle winst zouden gaan spelen met alle risico’s van dien. De wedstrijd begon goed voor Eijsden er werd goed gecombineerd en het balletje werd rond gespeeld. Toch was de eerste kans voor Keer maar Joyce kon deze vrij gemakkelijk pareren. Daarna pakte Eijsden het heft in handen en werd sterker. Na 15 min spelen was het dan ook raak door een prima combinatie van Chantal op Lobke en deze op de vrij gelopen Karlijn die simpel de 1-0 kon scoren. Daarna kreeg Eijsden nog veel kansen om de voorsprong te vergroten maar helaas, schoten van Emmy, Chantal, Lisa en lobke waren steeds net niet krachtig genoeg of werden van de lijn gehaald. De ruststand was dan ook verdiend 1-0.


We waren zeer positief want alles verliep nog naar wens. Gedurende de 2e helft kreeg Eijsden nog meer overwicht en Keer werd volledig weggespeeld. De achterhoede bestaande uit Emmy en Robin en keeper Joyce hielde prima stand en stonden steeds goed opgesteld. Eijsden kreeg nog kansen via Amber, Chantal en Karlijn maar helaas werd het doel niet meer gevonden. Dan breekt de laatste minuut aan de keeper van Keer heeft de bal schiet deze naar het middenveld daar pikt iemand van de Keer de bal op en geeft een pass naar buiten naar hun gevaarlijkste man deze passeert Emmy en gaat alleen op doel af “het zou toch weer niet gebeuren in de laatste min.” Maar gelukkig was Joyce daar ook nog door goed uitkomen en zich voor de bal te gooien wist ze de tegenstander het scoren te beletten en ook in de rebound wist ze de bal tot hoekschop te werken. Met nog 30 sec. op de klok nog een hachelijk moment voor het doel van Eijsden maar ook dit wist Joyce te verijdelen. Eijsden heeft gedaan wat ze moesten doen winnen en nu maar afwachten wat Strucht doet.


Maar er kan nog een prijs gepakt worden as zaterdag moeten wij spelen voor de halve finale van de beker. De tegenstander is nog niet bekend.
A.s. woensdag speelt Swalmen tegen RKHVC, de winnaar van dit duel is onze tegenstander. Meiden tof gespeeld.

(24-4-2010) Struchter Boys MD1 – Eijsden MD1     2 - 1

Laatste minuut en scheidsrechter nekken MD1 leeuwinnen van Eijsden

Vandaag was het dan zover Eijsden moest spelen tegen medekoploper Struchter Boys uit Strucht. Diegene die vandaag zou winnen zet een grote stap richting kampioenschap. Want na deze wedstrijd is er nog maar 1 wedstrijd te spelen Dat het vandaag niet gemakkelijk zou worden wisten we allemaal en wij waren dan ook super gemotiveerd om vandaag niet te verliezen. Na de warming up bleek iedereen fit te zijn. Onze meiden waren zo gemotiveerd dat ze al ruim van te voren klaar stonden voor dat onze tegenstander kwam. Om 10.45 uur werd het start schot gegeven.

De wedstrijd kende meteen een hoog tempo en het ging op en neer. Echter de eerste kansen waren voor Strucht maar Joyce redde een aantal keren zeer goed. Eijsden nam na 10 min een klein beetje het initiatief en speelde het balletje goed rond. Chantal, Lobke en Karlijn moesten veel loop werk verrichten. Maar na ongeveer 15 min spelen was het Lisa die de bal van Chantal aangepeeld kreeg en een mooie passeer beweging maakte en de 0-1 scoorde. Na dit doelpunt werd de hoofdrol op geëist door de scheidsrechter. Eijsden werd terug gedrukt na een goede combinatie belande de bal gelukkig op de paal. Tijdens een combinatie van Eijsden zwikte Lobke om en zij moest geblesseerd met een enkel blessure het veld verlaten Lisa nam haar plaats over en Amber ging in de spits spelen.

Maar 10 min. voor rust kreeg een speelster van Strucht op 10 meter voor het doel de bal duidelijk tegen de hand onze speelsters stopte maar de scheidsrechter liet tot ieders verbazing doorspelen en de 1-1 was een feit. Door dit incident kreeg Corné het aan de stok met de scheidsrechter. De uitleg was dat het aangeschoten hands was. Eijsden was even van slag en wegens commentaar op de leiding van Jocye gaf de scheidsrechter een vrije trap op 10 meter van het doel echter gelukkig redde ze zelf deze bal door de bal goed over het doel te tikken. Eijsden werd de laatste minuten terug geduwd maar gelukkig hield onze verdediging Emmy, Milou en Robin stand tot de rust. De stoom kwam bij sommige dames uit de oren en vloekend en tierend verlieten zij het veld richting kleedlokaal. Corné heeft in de rust goed met sommige dames moeten spreken want een aantal dames wilde niet meer verder spelen. Eea was gelukt en wij begonnen weer voltallig aan de 2 helft op. De tweede helft was zwaar voor Eijsden. Deze wedstrijd vergde veel van de dames en goede conditie was vandaag gewenst. Eijsden speelde goed een corner van Amber belande rechtreeks op de binnenkant van de paal en daarna in de handen van de keeper. Eijsden moest steeds meer tegen de scheidsrechter spelen die steeds meer rare beslissingen nam in het voordeel van strucht je kon zien dan Strucht vandaag gewoon niet kon verliezen.. Hierdoor raakte onze dames danig uitbalans. Eijsden werd dan ook terug geduwd en we moesten vechten als leeuwinnen om die gelijke stand te houden. Een mooi afstand schot van Strucht belande gelukkig op de kruising. Even later eiste de scheidsrechter voor de zoveelste keer de hoofdrol op. Chantal ging alleen op doel af en werd van achteren geduwd maar bleef op de been en was de tegenstander kwijt en zou op de keeper af gaan. Echter dit was natuurlijk gevaarlijk voor Strucht en de scheidsrechter vloot dan ook voor overtreding in plaats van het voordeel toe te kennen. Als je dan al fluit moet je de speelster verwijderen ivm een doorgebroken speler. Door dit incident kreeg Corné het voor de zoveelste keer met scheidsrechter aan de stok. Corné werd gesommeerd het veld te verlaten anders zou de wedstrijd gestaakt worden. Echter Corné weigerde dit en tot zijn verbazing ging de wedstrijd toch verder. Ondanks nog enkele kansen heen en weer leek de wedstrijd toch op een gelijk spel af te steven.

 

Echter in de laatste min. was er en klein schot op doel met grote gevolgen keeper jocye riep los maar helaas raakte Emmy de bal en was onze keeper uitbalans en belande de bal in eigen doel. De bal werd vlug op gepakt door Chantal en Eijsden ging nog 1 keer in de aanval. Vanaf de aftrap ging Eijsden naar voren en door een schot van Karlijn belande de bal bij Amber maar helaas kon zij dat laatste zetje net niet hard genoeg geven waardoor de bal van de lijn gehaald werd. Onze dames hebben gevochten als leeuwinnen. Wij hebben dan ook niet verloren van de strucht maar weer van de scheidsrechter helaas is in zo’n situatie als deze de scheidsrechter de baas en daar staan wij machteloos tegen. Wij zijn voor de 3 keer op rij verslagen door de scheidsrechter. Dames voor mij zij jullie KANJERS en wij hebben alles geven. Volgende week onze laatste wedstrijd tegen Keer en misschien gebeurt er nog een wonder wie weet.

Ik wil alle ouders bedanken voor hun steun tijdens deze wedstrijd want jullie waren met grote getale aanwezig bedankt.

(17-4-2010) Eijsden MD1 – RVU MD1     6 - 0

"Eijsden rekent af met 1e concurrent om kampioenschap"

Na 2 weken rust te hebben gehad was vandaag RVU uit Rothem onze tegenstander. RVU staat op de 2 plaatst achter Struchter Boys en ons. Dus om op koers te blijven voor het halen van een leuk resultaat zal vandaag gewonnen moeten worden. De eerste 10 min van de wedstrijd ging gelijk op maar Eijsden kreeg steeds meer grip op het middenveld wat resulteerde in goed voetbal. Het balletje werd goed rond gespeeld en de buiten mensen werden goed opgezocht en het veld werd breed gehouden. na 15 min. werd Karlijn langs de lijn weggestuurd door Chantal deze begaf zich razend snel richting doel RVU en wist met een knap schot de 1-0 te scoren. Eijsden had het overwicht maar kreeg voor de rust toch nog maar 1 kans om te scoren maar helaas redde de keeper deze actie van Karlijn. De russtand was dan ook 1-0 in ons voordeel. We konden zien tijdens de rust dat onze tegenstander moe begon te worden en dat wij conditioneel sterker waren. We spraken dan ook af om de bal meer te laten rollen en nog meer de buitenkanten opzoeken waardoor de tegenstander meer moest lopen.

Zo gezegd zo gedaan. Want na 5 min spelen in de 2e helft was het Chantal die de 2 - 0 scoorde. Niet snel daarna was het Karlijn die voor 3-0 zorgde. De achterhoede bestaande uit Emmy, Milou, Robin en keeper Joyce hielden het keurig dicht en hoefde bijna niets meer te doen. Dit was natuurlijk wel te danken aan het goede middenveld deze middag want Chantal, Lobke, Lisa en Karlijn speelde zeer goed. Nadat de 3-0 gescoord was zag je dat RVU naar het einde van de wedstrijd snakte. Maar onze meiden roken dat er nog meer gescoord kon worden en Chantal haalde verwoestend uit maar de keeper pareerde het schot maar niet klemvast en Lisa was er als de kippen bij om 4-0 te scoren.

We kregen steeds meer ruimte omdat RVU er conditioneel doorheen zat. Karlijn werd nog maar eens voor de zoveelste keer langs de lijn weggestuurd en zette bal voor en Amber was net te laat om de 5-0 te scoren maar er volgde wel een hoekschop. Uit deze hoekschop was het Chantal die rechtreeks de 5-0 scoorde. En 2 min voor tijd was het Robin die na een goede combinatie met Amber de 6-0 scoorde. De eerste hindernis is genomen vandaag. Volgende week moeten wij tegen onze mede koploper en spook Struchter Boys. De ghostbusters zijn besteld en zullen de hele week in en rond Strucht aanwezig zijn.

Meiden geloof in jullie eigen kracht. We gaan ervoor.

(27-03-2010) Eijsden MD1 - Eijsden MD2      3 - 0

Eindelijk was het weer zover. Zaterdag moest de MD1 tegen de MD2 Van Eijsden voetballen. Deze meiden trainen 2x per week samen en vandaag moest de vriendschap even opzij geschoven worden. Dit geldt zeker voor de MD1 want deze hebben in de voorjaarsreeks nog niet verloren. Maar zoals al vaker is gebleken hebben onze meiden daar moeite mee.

Eijsden MD1 drong Eijsden MD2 vanaf het eerste fluitsignaal terug tot verdedigen. MD1 speelde nog niet goed want de vele duels op het middenveld werden gewonnen door de fanatieke meiden van de MD2. Als de MD1 het balletje liet rollen dan kwamen de kansen vanzelf. De kansen voor de MD1 kwamen dan ook maar de keeper van de MD2 Martine was goed in vorm en pakte tot dan toe alle ballen. Na een kwartiertje voetballen kreeg de MD1 een hoekschop deze werd door Chantal goed bij de 1e paal neergelegd en met een beetje geluk ging de bal via Floor in eigen doel 1-0. De MD1 ging door en gaven geen kansen weg. Een schot van Karlijn strandde op de paal. Maar het was toch Chantal die na een snelle ingooi van Karlijn met een prachtig schot in de korte hoek de 2-0 scoorde. De MD2 werd nog brutaler en ging op de aanval 5 min voor rust kregen ze een vrije schop op 20 meter van het doel. Iedereen wist dat dit een kans was voor Maud. Deze schot dan ook een kanonskogel af op het doel van Joyce helaas voor Maud en de MD2 spatte deze uiteen op de kruising. De russtand was dan ook 2-0.

Na rust begon de MD2 fanatiek maar echte kansen kregen ze niet de verdediging van de MD1 Milou, Robin en Emmy stonden goed gepost.
Naarmate de wedstrijd volgde kreeg de MD1 meer kansen maar Robin, Lisa en Amber verzuimde te scoren. Maar na een hoekschop Lobke voor de MD1 werden wij weer geholpen door de MD2 want tijdens deze hoekschop was het Valerie die de bal in eigen doel tikte. Daarna gebeurde niet veel meer en werd de wedstrijd door de MD1 uitgespeeld en blijven onze meiden op koers. Al met een leuke wedstrijd met een overwinning voor de MD1. Meiden goed gedaan.

Toch wil ik vanaf deze zijde de MD2 feliciteren met hun prestatie want ze hebben hun huid duur verkocht en het ons knap lastig gemaakt. MD1 en MD2 proficiat.

(20-03-2010) Leonidas W. MD1 - Eijsden MD1      2 - 0

“Een wedstrijd om vlug te vergeten”

Na de schitterende overwinning van vorige week op concurrent RKHSV MD2 was vandaag Leonidas uit wolder onze tegenstander. Op papier zou dit een makkelijke wedstrijd moeten worden. Immers Leonidas had nog niet gewonnen. We konden aantreden met een volledige selectie. Maar al vlug bleek dat dit niet onze beste wedstrijd zou worden. Het ging allemaal zeer moeizaam het leek wel of vandaag niemand zin had om te voetballen. De combinaties liepen niet en er werd niet gevochten.

Maar ondanks dit alles was het toch Lisa die de 1-0 voor ons scoorde. Leonidas was geen tegenstander die ons vandaag ondanks dat wij slecht voetbalde op de pijnbank zou leggen want ook zij kwamen niet aan voetballen toe. Vlak voor rust was het Amber die de 2-0 scoorde dit was ook de ruststand. In de rust hield de coach een stevige toespraak echter dit heeft niet geholpen. In de 2e helft waren er weinig lichtpuntjes te beleven op de laatste 5 min. na. Er werd echter niet meer gescoord dus kon Eijsden toch weer 3 punten bijschrijven en blijven wij mede koploper in de najaars reeks.

Bij deze vraag ik alle ouders om ons te komen steunen komende wedstrijd want dan is onze tegenstander de MD2 uit Eijsden en deze dames zijn zeer gebrand op een goed resultaat tegen ons. 1 ding is wel zeker de punten van deze wedstrijd zullen in Eijsden blijven.

(13-03-2010) Eijsden MD1 – RKHSV MD2      3 – 1

"Eijsden ook te sterk voor RKHSV MD2"

Na vorige week gewonnen te hebben van RKHSV MD1. Was vandaag RKHSV MD2 onze tegenstander. Van deze tegenstander hadden wij in de eerste helft van de competitie verloren met 2-0. Het zou dus een zware dobber worden vandaag. De eerste tegenslag voor onze meiden kwam al tijdens de warming up toen bleek dat Joyce niet kon keepen vandaag zij had teveel last van haar knie. Zij werd vervangen door onze reserve keeper Lobke. We hadden afgesproken dat wij vanaf het eerste fluitsignaal zouden aanvallen en dat gebeurde ook. Eijsden zette de tegenstander vanaf de 1e min. vast. Eijsden combineerde goed en liet het balletje rollen. En na 15 min. was het Chantal die na een goede combinatie de verdiende 1-0 scoorde. Vanaf dat moment werd het een echte wedstrijd met goed en leuk voetbal van beide zijde. Maar onze meiden bleven sterk en gaven weinig kansen weg en maakte goed gebruik van de ruimtes die achter de verdediging lag van onze tegenstander.

Hier lag ook de basis van ons 2 doelpunt Karlijn werd door Chantal weg gestuurd en kwam oog in oog met de keeper te staan maar zij schot feillos vlak voor rust de 2-0 binnen. Na de rust zou het vecht voetbal moeten worden want de 1e helft had al zeer veel energie gekost. En Heugem zou moeten aanvallen wilde ze hier nog enig resultaat boeken.

Dit bleek ook wel want vanaf de 1e minuut werden wij onder druk gezet. Maar toch was het in de 5 min. Lisa die Amber wegstuurde en die via een goede counter de 3-0 scoorde. Kat in het bakkie zou je denken. Maar Heugem ging door. Ons middenveld Chantal, Lisa, Karlijn en alle andere raakte langzaam uitgeput. Hierdoor vielen steeds meer gaten op het middenveld.

Dit resulteerde dan ook in de 15 min na rust in een doelpunt voor Heugem. Heugem had haast en zette alles op alles. Maar al onze meiden zochten naar de 2e adem en die hebben ze gelukkig gevonden. Het spel werd weer beter waardoor er weer kansen voor ons kwamen. Hierdoor had Amber nog enkele zeer goede mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Onze verdediging Milou en Robin en de goed keepende Lobke hielden ons doel verder schoon. De beide coaches van Heugem em Eijsden keken samen terug op een leuke en spanende wedstrijd en waren het over eens dat Eijsden verdiend gewonnen had.

Dames proficiat met deze geweldige wedstrijd ik kan maar 1 ding zeggen ga zo door En een dikke proficiat.

(6-03-2010) RKHSV MD1 – Eijsden MD1      0 – 5

"MD1 start 2e helft competitie met ruime overwinning."


De MD1 begint de 2e helft van de competitie nog maar met 9 meiden want 2 meiden te weten Magalie Reijneveld en Aimee Vissers hebben te kennen gegeven gedurende de 1e helft van het seizoen niet meer te kunnen voetballen om diverse redenen. Daarbij komt nog dat onze keeper Joyce geblesseerd is en van wedstrijd tot wedstrijd gekeken zal worden of zij wel of niet zal keepen.

De meiden zullen dus een zware 2e helft van het seizoen tegemoet gaan. Vandaag stond na een lange tijd van rust weer de 1e wedstrijd op het programma en wel uit tegen RKHSV MD1. de 1e ontmoeting met deze meiden hadden wij gewonnen met 7-0. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar Eijsden begon goed aan de 1e helft een kreeg de eerste minuten kleine mogelijkheden om de score te open. Maar na 10 minuten zag je duidelijk dat de dames het wedstrijd ritme miste. Maar na 20 minuten was het toch Amber die haar solo bezegeld zag met een fraai doelpunt 0-1.

Dit doelpunt brak de ban enigszins en 5 minuten later was het Chantal die met een mooi afstandschot 0-2 scoorde. Dit was tevens de ruststand. In de rust hadden wij afgesproken dat wij meer de bal moesten laten rollen en minder lopen en de driehoekjes opzoeken. Zo gezegd zo gedaan.

In de 2e helft zette wij onze tegenstander onderdruk en dat had al vlug resultaat want na amper 5 min. was het Lisa die de 0-3 scoorde. Eijsden begon goed te voetballen en de combinaties liepen weer goed en de tegenstander had volledig het nakijken. De bal werd keurig rond gespeeld en onze keeper heeft in de 2e helft 2 terugspeelballen gehad. Het waren Amber en Chantal die voor de 0-4 en 0-5 zorgde. Ook Robin en Lobke kregen nog een kans maar net als het afstandschot van Emmy raakte zij helaas geen doel. Milou zorgde bij de aanvallen voor het slot op de deur en deed dit uitstekend. Al met al een zeer goed begin van de competitie.

Op naar de volgende wedstrijd die ongetwijfeld zwaarder zal zijn namelijk RKHSV MD2.

(07-11-2009) Struchter Boys MD1 - Eijsden MD1      2 - 0

"MD1 weet weer niet te winnen van angstgegner Struchter Boys"

Vandaag was het dan zover.
Eijsden moest spelen tegen angstgegner Struchter Boys. Vorig jaar wisten onze meiden van deze ploeg niet te winnen, niet in de competitie en ook niet in het bekertoernooi. Daarom waren onze meiden gebrand om e.e.a recht te zetten. Echter al heel snel werd duidelijk dat dit niet gemakkelijk zou worden. Eijsden werd vanaf het eerste fluitsignaal volledig overklast en op alle fronten afgetroefd. Het spook van Strucht waande zich weer over het veld en verlamde onze speelsters volledig. Wij kwamen totaal niet aan voetballen toe, niets maar dan ook werkelijk niets lukte. In de eerste helft was het Joyce die ons nog in de race hield door een aantal goede reddingen.

De ruststand was dan ook 0-0 wat eigenlijk al onvoorstelbaar was. Ik heb in de rust geprobeerd de vloek en het spook van Strucht te verdrijven. Maar al snel in de tweede helft bleek dat dit niet gelukt was want na 1 minuut kreeg Strucht al weer een goede kans tot scoren. Wij waren genoodzaakt om weer te verdedigen en wat wij al vreesden gebeurde dan ook, na 10 min in de 2e helft was het Strucht die dan toch verdiend op voorsprong kwam 0-1.
 

Eijsden kreeg in de 2e helft 1 goede mogelijk Lisa passeerde de keeper goed maar had helaas geen kracht genoeg meer om de bal achter de doellijn te schieten. 5 min voor tijd werd het zelfs 2-0. Eijsden kon vandaag geen vuist maken en speelde de slechtste wedstrijd van de competitie. We werden op alle fronten afgetroefd en hebben vandaag dan ook verdiend verloren.
 

Iedereen was na afloop zeer teleurgesteld en het verdriet was onbeschrijflijk, dat wij juist vandaag zo moesten spelen. Mochten wij nog eens tegen Strucht moeten voetballen dan sturen wij de dag voorafgaand aan de wedstrijd de gohstbusters om eerst alle spoken te verdrijven voor wij aanvangen met voetballen. Dames, deze wedstrijd vlug vergeten, volgende week is Daalhof onze tegenstander.

(31-10-2009) Bekerwedstrijd Eijsden MD1 – FC Maasgouw MD1     3 - 1

"Meiden MD1 overwinteren in bekertoernooi"
 

Na een leuke herfstvakantie en voor de meiden die op vakantie waren eventjes geen trainingen, was het voor de meiden die niet op vakantie zijn geweest afzien op de trainingen, in voorbereiding op de bekerwedstrijd. Vandaag was het dan zover, de 2e ronde in het bekertoernooi met als tegenstander FC Maasgouw uit Midden-Limburg. Door de uitschakeling vorig jaar in deze ronde waren de meiden gebrand op een overwinning. Dat het niet gemakkelijk zou worden was voor het hele elftal duidelijk en men was super gemotiveerd.
 

De wedstrijd begon en wij werden meteen gedwongen tot verdedigen, want FC Maasgouw zocht meteen de aanval,de toon was gezet. Echter onze verdediging hield goed stand. De rollen werden na 5 min omgedraaid, Eijsden nam steeds meer het initiatief en de middenvelders Karlijn, Chantal en Lobke wisten elkaar moeiteloos te vinden. Zo konden ze de spitsen Lisa en Amber bereiken, dit resulteerde dan ook in een aantal zeer goede kansen en na 8 minuten spelen was het dan ook raak, Lisa wist in een scrimmage de bal achter de keeper te leggen 1-0.
 

Geheel verdiend. 5 min later was het Chantal, de motor op het middenveld, die goed haar mannetje passeerde en met een goed schot voor de 2-0 zorgde. FC Maasgouw werd goed door de verdediging op afstand gehouden en kwam niet aan combineren toe. Door een misverstand in de achterhoede werd het 2-1. Eijsden liet zich niet van de wijs brengen en bleef vrolijk verder combineren waardoor Lisa de 3-1 op de schoen had, maar deze bal werd tot hoekschop verwerkt.
 

Lobke zag dat Emmy goed vrij stond en gaf een uitstekende pass op Emmy die met een prachtig schot in de driehoek 3-1 scoorde. Het was het eerste doelpunt van Emmy en meteen eentje om in te lijsten. 3-1 was ook de ruststand. Tijdens de rust hadden we afgesproken om goed te blijven combineren en veel vechtlust te blijven tonen. Want als FC Maasgouw nog iets wilde dan moesten zij aanvallen. Dit gebeurde dan ook in de 2e helft, FC Maasgouw werd sterker maar onze verdediging Milou, Robin en Emmy stonden hun mannetje en gaven weinig kansen weg.
 

De kansen die kwamen werden keurig gepareerd door onze keeper Joyce. Het combineren zoals in de 1e helft lukte niet meer goed, wij kregen nog een aantal goede kansen maar het bleef 3-1. De vechtlust bij de meiden daarentegen steeg geweldig en mede door de fantastische inzet van iedereen werd deze overwinningen binnen gesleept. Meiden, Proficiat met het behalen van dit resultaat. Ons doel, overwinteren in het bekertoernooi, is bereikt.
 

Dames ik ben bijzonder trots op jullie allemaal.
 

Als we dit niveau volhouden kan niemand ons stoppen en zorgen wij ervoor dat deze beker naar Eijsden komt.

(17-10-2009) Eijsden MD1 – Leonidas MD1      8 - 0

"MD1 speelt met Leonidas"
 

Wij wilden de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen RKHSV die verloren ging met 0-2 vlug vergeten en recht zetten. Leonidas zou hier het slachtoffer van worden. Dat iedereen het hierover eens was bleek al snel want na 10 minuten spelen was het Aimee die haar 1e competitiedoelpunt maakte dit seizoen, een prachtig afstandschot liet de keeper kansloos en deed het net rammelen, 1-0. Eijsden werd steeds beter en er werd goed samengespeeld.

Door zeer goed verdedigen van Milou, Robin en Magalie kwam Leonidas niet verder dan de middellijn. Op het middenveld waren het Karlijn, Chantal en Aimee die de dienst uit maakten, zij zorgden met goede passen ervoor, dat de spitsen in stelling werden gebracht en het waren dan ook Chantal 2x en Amber 2x die de russtand op het bord zetten van 5-0. Na rust pakten we het spel uit de eerste helft weer op. Maar, zoals ook al in de voorafgaande wedstrijden stond de lat en de paal ons weer in de weg. (hebben ze in Eijsden soms andere afmetingen?). Maar de meiden lieten zich niet uit het veld slaan en bleven voetballen, een genot om naar te kijken, we bleven combineren waardoor Amber haar 3e doelpunt in deze wedstrijd maakte 6-0, ook Chantal tekende in deze wedstrijd voor haar 3e doelpunt 7-0. Tijdens de rust had ik Aimee gezegd dat ze vandaag nogmaals zou scoren ze keek mij raar aan maar de 8-0 kwam ja echt waar van de voet van Aimee en wederom met een prachtig afstandschot.

Joyce de keeper van ons had vandaag een vrije dag want door de sterke verdediging, hoefde Joyce gedurende de wedstrijd maar 1 keer in actie te komen. De pechvogel van vandaag was toch wel Lisa, zij wist jammer genoeg niet het net te vinden, zij wist wel door haar lach het publiek achter zich scharen, Het publiek scandeerde zelfs haar naam maar helaas tijdens de wedstrijd wilde het balletje er niet in. Heeft ze dan helemaal niet gescoord?.
 

Jawel tijdens de strafschoppenserie, die altijd na de wedstrijd wordt genomen werden de schoenen van Lisa door de trainer himself gepoetst zodat haar geen grassprietje in de weg kon staan, dit had resultaat want ze schoot de bal onhoudbaar achter de keeper en dit leverde een groot gejuich op bij speelsters en publiek die als een blok achter haar stonden.
 

De wedstrijd eindigde in een 8-0 overwinning voor Eijsden.

(10-10-2009) Eijsden MD1 – RKHSV MD2      0 - 2

"RKHSV maakt dankbaar gebruik van fouten in achterhoede Eijsden. "
 

Als Eijsden mee wil doen om de titel moest deze wedstrijd tegen de nummer 2 op de ranglijst RKHSV MD2 gewonnen worden. De dames van Eijsden waren zich hier van bewust en begonnen dan ook goed geconcentreerd aan het duel. Door een aantal afzeggingen door vooral speelsters uit de achterhoede waren wij genoodzaakt te improviseren maar dit is ons goed gelukt.
 

In de eerste helft ging de strijd gedurende 10 min gelijk op maar Eijsden kreeg steeds meer het heft in handen en speelde heel goed samen waardoor dan ook enkele grote mogelijk heden ontstonden om de score te open. Echter inzetten van Amber en Lisa werden tot 3x toe van de lijn gehaald en schoten van Chantal spatte uiteen op de lat en de paal. De ruststand was dan ook 0 – 0.
 

In de 2e helft ging Eijsden wederom goed van start en RKHSV mocht weer van geluk spreken dat de paal en lat Eijsden weer in de weg stonden. RKHSV kwam nauwelijks nog voor het doel van onze keeper Joyce. Echter na 15 min sloeg het noodlot toe een kleine aarzeling in de achterhoede en de spits van RKHSV kon recht op onze keeper af en scoorde de 0-1. Eijsden raapte alle moed bijeen en ging nog maar eens vol op de aanval maar de bal wilde er gewoon niet in.
 

Doordat Eijsden massaal aanviel kwamen er ook kansen voor RKHSV. Bij een hoekschop voor RKHSV aarzelde de verdediging wederom waardoor de bal buiten het zicht van de keeper in het doel terecht kwam 0-2. door dit doelpunt waren onze speelster diep geraakt en de wedstrijd gespeeld en de eindstand was dan ook 0-2. Na de wedstrijd moesten enkele speelsters getroost worden en zelfs de tranen liepen over de wangen bij de dames van Eijsden. Iedereen was het er over eens toeschouwers zelfs de tegenstander als 1 club vandaag diende te winnen was het Eijsden.
 

Gevochten en gevoetbald als echte leeuwinnen en dan toch met lege handen staan. Dat is zuur maar zo is voetbal.
 

Jammer jammer Maar iedereen verdiende vandaag een dikke tien.

(3-10-2009) SCG MD1 – Eijsden MD1     1 – 2

"Eijsden met hakken over de slot bij reuzen SCG"
 

Na een goede voorbereiding en goed getraind te hebben afgelopen week. Reisde we zaterdag 3 okt. af naar het verre Gronsveld waar gespeeld moest worden tegen de meiden aldaar. Toen onze meiden het speelveld betraden waren er rare blikken naar onze tegenstander, want zij waren inderdaad zoals de heren van de MD2 ons gewaarschuwd hadden erg groot.

Maar dat wil niet altijd wat zeggen. De wedstrijd begon en de meiden pakte het voortouw maar al gauw bleek dat Eijsden het hier niet gemakkelijk zou krijgen. Het inzicht van de meiden was goed de bedoelingen waren goed we lieten het balletje rollen maar de eindpass kwam steeds niet goed aan. Het overwicht op het midden veld was groot en de kansen kwamen dan ook ver in de eerste helft was het dan toch Lisa die het net wist te vinden en de 0-1 scoorde.
 

Niet kort daarna was het Chantal die met een fraai schot voor de 0-2 zorgde, dit was tevens de ruststand. Ondanks deze stand was ik nog niet gerust op een goede afloop. Na de rust ging Eijsden heel goed van start en de bal werd weer goed rondgespeeld en de meiden van SCG hadden hier geen antwoord op. Echter bij het eindstation de bal in het netje schieten ging het steeds mis legio kansen volgde zich op maar de bal wilde er gewoon niet meer in.
 

En zoals als dat vaak in de voetballerij gaat als je zelf verzuimt om het af te maken zal de tegenstander toeslaan en dat deden ze dan ook 10 min voor het einde maakte SCG de aansluittreffer 1-2 na deze treffer kreeg Eijsden nog een aantal kansen om het af temaken een duidelijke handsbal in het stafschop gebied wat penalty betekende werd niet gegeven. De meiden van SCG roken hun kans en vielen dus ook massaal aan om die gelijkmaker te maken.

Eijsden werd terug gedrongen en het werd dus billen knijpen voor ons en het mee gekomen publiek. Maar het was Joyce die met nog een aantal goede reddingen de schade beperkt wist te houden en de overwinning veilig stelde. Al met al hebben we deze moeilijke wedstrijd toch weten te winnen en daar gaat het toch om.
 

Want de 3 punten gingen mee naar huis.

(26-9-2009) Eijsden MD1 – Eijsden MD2     8 - 1

"Meiden MD1 te lief voor vriendinnen van de MD2"

Vandaag was het dan zo ver, de wedstrijd tegen Eijsden MD2. Deze wedstrijd leefde al een hele week daar beide elftalen samen trainen. Het gevaar van de MD1 lag in het feit dat ze dachten de boel wel even te klaren. Zoals in het vorig verslag van de MD2 stond zouden ze hun huid duur gaan verkopen en dat hebben ze gedaan. Na het eerste fluitsignaal was het onze eigen keeper Joyce die ons behoed heeft voor een achterstand want het was namelijk de MD2 die voortvarend van start ging met enkele goede kansen. De MD1 kreeg na 10 min spelen iets meer overwicht en er werden meer duels gewonnen op het middenveld, dat resulteerde dan ook in een doelpunt van Karlijn. Voor rust werd nog 2x gescoord door Amber en Karlijn. Dat het bij rust nog maar 3-0 stond kwam mede door uitstekend keepers werk van de goalie van de MD2: Pien.

Tijdens de rust heb ik met de meiden afgesproken dat ze feller de duels in moesten gaan, we waren namelijk veel te lief voor onze tegenstander, dat was in de eerste helft wel gebleken, van combinatiespel was geen sprake. In de 2e helft was de MD1 beter maar tot echte grote kansen kwam het niet. Het spel van de MD1 was slap dit bleek nadat Chantal en Amber de stand op 5-0 hadden gezet. De MD2 trapte af en Livvy passeerde 3 spelers van de MD1 en schoot daarna de bal beheerst achter de toen nog ongeslagen keeper Joyce,

Dit mag natuurlijk niet gebeuren, dit is wat ik bedoel met slap voetbal. Uiteindelijk denk ik dat de conditie van de MD1 iets beter was dan die van de MD2, waardoor de eindstand werd bepaald op 8-1, door doelpunten van Amber, Karlijn en Lisa. De meiden van de MD2 hebben hun huid duur verkocht. De uitblinker van de wedstrijd was Pien die uitstekend, voortreffelijk en fantastisch gekeept heeft een genot om naar te kijken. Het resultaat van de MD1 is klasse, ze weten toch maar weer met ruime cijfers te winnen, dit is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Iedere week weer met die druk omgaan is niet gemakkelijk, Meiden de 3 punten zijn binnen en daar gaat het om, ga zo door.

(23-9-2009) Bekerwedstrijd Eijsden MD1 – Sportclub 25 MD1     5 – 0

"Eijsden MD1 overtuigend verder in beker na winst op sportclub 25"

Deze bekerwedstrijd had eigenlijk plaats moeten vinden op zat. 30 aug. Maar op verzoek van Sportsclub 25 werd deze verplaatst naar vanavond. We wisten dat dit een sterke tegenstander zou worden daar de meiden vorig jaar 2x verloren hadden van Sportclub 25. De eerste 10 min. was een fase waarin beide elftallen aftastend waren. Maar zinder ogen nam Eijsden het initiatief afstand schoten op het doel van Sportclub hadden weinig zin daar er een zeer goede keeper stond. Daarom moest het met combinatiespel gebeuren en dat lukte na een prima voorzet van Karlijn was het Chantal die het balletje toch achter de keeper wist te krijgen 1-0 Voor rust werd het zelfs nog 2-0 eveneens door een doelpunt van Chantal maar door prima voorwerk van Amber en Lobke die het veld breed maakte waardoor Chantal alle ruimte kreeg om door te lopen en zeer goed de keeper omspeelde en scoorde.

Sportclub 25 werd alleen maar gevaarlijk door de verre uittrappen van hun keeper. Maar onze keeper Joyce wist met goed uitkomen en mooie reddingen nog steeds de nul te houden. De 2e helft was volledig voor Eijsden door goed verzorgde combinaties van het hele elftal kwam Sportclub 25 nauwelijks nog aan voetballen toe. Het was dan ook niet lang wachten op het volgende doelpunt en die kwam van de voet van Karlijn.

Door verzorgd voetbal kwam Lisa 2x oog in oog te staan met de keeper maar zij was niet zelfzuchtig maar speelde de ballen keurig eerst op Chantal en daarna op Karlijn af waardoor deze de dames de 4-0 en 5-0 konden scoren. De verdediging deze wedstrijd stond als een huis wederom wisten de dames Emmy, Milou, Joyce en Magelie de nul te houden.

Meiden de supporters hebben geweldig genoten van jullie prestatie en goed verzorgd voetbal.

(19-9-2009) RVU MD1 – Eijsden MD1     0 - 9

"Eijsden herstelt knap na slechte 1e helft"

RVU was onze 3 tegenstander in deze competitie en was een team dat pas dit jaar begon met voetballen. Onze meiden dachten dus dat het wel goed zou komen. Maar onze meiden begonnen zeer slecht er werden geen duels gewonnen en korte passes kwamen niet aan bij een medespeler we waren steeds te laat bij bal.

Toch was het Chantal die 2x wist te scoren voor de rust 0-2 was de ruststand. Na een stevig gesprek in rust gingen onze meiden vol vertrouwen de 2 helft in. De peptalk in de rust had geholpen want de duels op het middenveld werden weer gewonnen waardoor onze spitsen keurig de ballen kregen aan gespeeld. Het was dan ook Amber die zich goed na een slechte 1e helft wist te herpakken en in korte tijd 2x goed scoorde. Waardoor het vertrouwen zinder ogen weer toenam. RVU kreeg in de 2e helft nog enkele kansjes maar veel stelde dit niet voor.

Eijsden had volledig het initiatief en speelde af en toe met RVU door goed combinatiespel. De eindstand werd uiteindelijk 0-9 door doelpunten van Robin, Lisa Chantal en Amber nog 2x. Hierbij dient opgemerkt te worden dat het doelpunt van Robin een wonder mooi doelpunt was een streep van 25 mtr. afstand keurig in de driehoek.

Dames ik wil jullie nog een pluim geven voor het hestel in de 2e helft petje af jullie hebben eea goed en sportief opgepakt.

Klasse.

(12-9-2009) Eijsden MD1 – RKHSV MD1     7 - 0

Na een harde week trainen en een goede voorbereiding, was RKHSV onze volgende tegenstander. Na amper 5 minuten spelen waren het Amber en Chantal die de score al geopend hadden 2-0. Vele supporters hadden deze doelpunten al gemist en konden dan ook niet geloven dat het al 2-0 stond. Eijsden speelde goed maar de paal voorkwam tot 2 maal toe dat Eijsden verder kon uitlopen.

Maar Eijsden bleef knokken en bij vlagen werd er zeer goed gecombineerd, dit resulteerde dan ook nog in 3 doelpunten voor de rust, die gescoord werden door Lisa 2x en Robin 5-0. Deed Heugem dat niets, jawel, maar door een goede redding van Joyce en goed opletten werden hun aanvallen steeds gepareerd. In de 2 helft had de score van Eijsden verder moeten uitlopen maar de voorhoede van Eijsden was minder scherp dan in de 1e helft. Het was Karlijn die als enige nog 2x wist te scoren en de eindstand op het scorebord zette 7-0.
De warme snacks en de consumptie na de wedstrijd waren goed verzorgd waarvoor onze dank aan bestuur en Anita.

(07-09-2009) MD1 tegen ouders eindigt in remise 3 - 3

Eindelijk was het dan zo ver, de lang verwachte wedstrijd tussen de ouders van de MD1 en de meiden van de MD1. Het team van de ouders bestond uit Guido Wolfs, Ilse en Jack Roosen, Erik Kessels, Peter Reijneveld, Jeanine Duysens en Edith en Corné Gorissen en als gastspeler Daisy Claessens.
Om 18.30 uur begon de wedstrijd. De wedstrijd ging gelijk op maar na een 20 minuten spelen waren het toch de ouders die het initiatief namen. De kansen voor de ouders werden steeds meer maar Erik, Guido en Peter wisten nog niet te scoren, mede door goed keepers en verdediging van Joyce, Emmy, Milou, Magalie en Robin. Na een uittrap van Corné was het Jack die hier sneller op reageerde dan de verdediging van de meiden en de 1-0 maakte voor de ouders. De meiden deden er een schepje bovenop en Karlijn, Chantal en Lobke kregen steeds meer grip op het middenveld, hier kwamen dan ook goede kansen uit voort maar Amber, Lisa en Chantal wisten deze niet te verzilveren. Mede ook door goed verdedigen van de dames Edith, Jeanine en Ilse bleef het 1-0 tot de rust.

De meiden vonden de ruststand 1-0 alles behalve leuk Voor de ouders was de rust meer dan welkom. De meiden zonderden zich tijdens de rust af om hun tactiek voor de 2e helft te bespreken. De ouders hadden besloten om Daisy bij de meiden mee te laten doen. Dit hield wel in dat er 11 meiden waren tegen 8 ouders. De tactiek die de meiden besproken hadden tijdens de rust werkte want na 5 minuten spelen was het Amber die de gelijkmaker maakte 1-1.
Niet snel daarna pakte de meiden zelfs de leiding na goed combinatiespel was het Lisa die 1-2 scoorde.
De ouders kwamen sterk terug na dit doelpunt, na een goede pas van Erik op Peter was het Peter die dacht gescoord te hebben maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De meiden werden sterker mede doordat de ouders iets minder conditie hadden. Na een snelle uitbraak van de meiden was het Chantal die 1-3 scoorde.
De meiden dachten er te zijn en hadden steeds meer plezier maar de ouders stroopten de mouwen op en gingen vol in de aanval. Na een aantal kansen voor Jeanine, Guido en Erik was het Peter die de 2-3 op het score bord zette.
Na dit doelpunt kregen de ouders meer hoop maar minder lucht en helaas werd Guido nadat hij gescoord had door de goed leidende scheidsrechter Bas van het veld gestuurd met een rode kaart wegens duwen. Doordat de ouders aanvielen en nog maar met 7 man speelden tegen 11 werden de gaten op het middenveld steeds groter en kregen de meiden goede kansen om verder uit te lopen, maar door goed keeperswerk van Edith en goed verdedigen van Jack, Erik en Corné wisten zij niet te scoren. Met nog 5 minuten te spelen was het razend spannend want de meiden hadden zich compleet terug getrokken voor eigen doel om die voorsprong vol te houden en de ouders roken hun kans. Met nog 1 minuut te spelen sloeg het nootlot toe voor de meiden het was hun eigen trainer die zwaar bewaakt werd maar na een soloactie toch de gelijkmaker wist te maken 3-3 dit was tevens de eindstand.
Ook bij de penalty’s die na afloop genomen werden viel geen beslissing dit kwam vooral door goed keeperswerk van Lobke, Joyce en Corné.

Gezien deze stand zullen we op het eind van het seizoen nog eens tegen elkaar moeten voetballen. Al met al was dit een zeer geslaagde en gezellige wedstrijd.

(05-09-2009) Keer MD1 - Eijsden MD1     2 - 1

"Valse competitiestart MD1"

De 1e wedstrijd van de MD1 was meteen een goede kracht meting. de 1e wedstrijd was namelijk tegen de kampioen van vorig jaar. We reisden vol vertrouwen richting Keer. De wedstrijd ging gelijk op en beiden ploegen waren dan ook aan elkaar gewaagd. Na een hoekschop voor Keer kwam er een scrimmage voor het doel van Joyce heel ongelukkig verdween de bal via de knie van een eigen speler in eigen doel. 1-0. Dit was tevens de ruststand.

Tijdens de rust spraken we af om er nog een schepje boven op te doen. We wilden hier per slot van rekening niet verliezen. Maar helaas in de eerste minuut van de 2e helft was er een klein schot van Keer dat van richting veranderd werd door een Eijsdense speelster hierdoor was Joyce kansloos 2-0. Na dient doelpunt stropte de dames de mouwen op en gingen vol in de aanval. Dit had na 10 min. resultaat een koele schuiver van Chantal zorgde voor de aansluittreffer 2-1. Er volgde een ware aanvalsgolf van Eijsden richting het doel van Keer. Keer had niets meer in te brengen en kwam nauwelijks meer aan voetballen toe, als alleen maar een aantal uitvallen maar die werden door onze keeper Joyce goed gepareerd. De kansen kwamen voor Amber, Lisa en Emmy maar de lat en de paal voorkwamen de verdiende gelijk maker de dames hebben gestreden tot de laatste seconden maar helaas het mocht niet zo zijn. 3x scoren maar helaas met 2-1 verliezen.
 

Eijsden toernooi
MD1 verliest in kwartfinale na bloedstollende penalty’s
 

Daar er geen aanmelding waren voor het meisjestornooi, werden de meisjes ingedeeld bij de E-recreatief. Vele dachten dat dit een makkie zou worden voor de dames, maar dit was alles behalve waar.
De 1e wedstrijd was tegen Rood-Groen. De wedstrijd ging gelijk op en Eijsden kwam op voorsprong door een doelpunt van Chantal. Maar helaas door knullig uitverdedigen kwam Rood-Groen weer op gelijke hoogte.1-1 hierna volgden nog enkele goede kansen voor beide teams maar er werd niet meer gescoord eindstand 1-1.

De 2e wedstrijd was tegen Heer, ook deze wedstrijd ging gelijk op. Maar naar mate de wedstrijd vorderde werd Eijsden beter. De verdediging in het bijzonder Magelie, Aimé en Robin gaven geen kansen meer weg. Helaas wisten Lobke, Amber en Lisa met een aantal grote kansen niet te scoren en zo bleef de eindstand 0-0.

De 3e wedstrijd moest gezien de stand, gewonnen worden met 2-0 dit om zeker te zijn van deelname kwartfinales. Deze wedstrijd was tegen Eijsden 5. Beide ploegen gaven weinig kansen weg en de slag werd dan ook gestreden op het middenveld maar het waren Karlijn, Chantal en Lobke die hier heerste waardoor Lisa de score kon openen voor de meiden. Er werden risico’s genomen Emmy werd naar voren geschoven om de 2 goal te forceren maar helaas bleef deze uit. Nu was het resultaat van de andere wedstrijd zeer belangrijk als daar een van deze ploegen won was Eijsden toch verder maar bij een gelijk speel lagen we eruit. Deze wedstrijd tussen Rood-Groen en Heer was bloedstollend, na een openingstreffer van Rood-Groen was het Heer die vele kansen kreeg op de gelijk maker maar deze niet benutte. 1 minuut voor tijd sloeg Rood-Groen toe en het werd 2-0 hierdoor waren onze meiden door naar de kwartfinale. In deze kwartfinale moesten we het opnemen tegen Bekkerveld. In deze wedstrijd lag Eijsden een paar keer goed onder vuur maar in deze wedstrijd was het onze keeper Joyce die de hoofdrol zou opeisen. Na nog een paar goede kansen voor Lisa en Amber bleef het 0-0.

Penalty’s moesten de beslissing brengen in deze wedstrijd. De 1e penaty werd keurig gestopt door Joyce, maar helaas raakte Amber de bal niet goed en miste dus. Bij 2e penalty waren de vingertoppen van Joyce net 1 centimeter te kort 1-0 maar het was Chantal die de stand weer koeltjes gelijk trok 1-1. de 3e penalty werd gemist door Bekkerveld dit was de kans om op voorsprong te komen maar helaas stond het vizier van Emmy iets te hoog gericht waardoor zij miste. De 4e penalty werd weer door een goede redding van Joyce gestopt wederom de kans om op voorsprong te komen maar de zenuwen wonnen van Lobke waardoor ook zij helaas miste. De 5e penalty werd feilloos door Bekkerveld verzilverd de zware taak was dus voor Robin om te scoren en de stand weer gelijk te trekken dit deed zij zonder moeite. De 6e penalty werd benut door Bekkerveld maar ook hier zat Joyce er héééél dichtbij maar net niet genoeg de spanning werd steeds meer voelbaar en de zenuwen sloegen toe. Het was Lisa die de zware taak op zich nam om een penalty te nemen maar helaas trof zij geen doel, Eijsden was uitgeschakeld.Al met al speelde de MD1 een goed toernooi dat overigens gewonnen werd door jawel Bekkerveld. We hadden dus wel van winnaar verloren in de kwartfinale. Een schrale troost.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren