Wedstrijdverslagen E3

(28-05-2010) "E3-TEAM FOOTBALLCLUB EIJSDEN TAKES 'FRIJNS INDUSTRIAL GROUP' CUP!!!"

Leef lui! Geloof het of niet, maar dit was de kop op de voorpagina in THE HERALD TRIBUNE van vandaag! Het is toch niet te geloven, dat journalisten van over zee zich naar Maastricht hebben gespoed om het E3-team te volgen. Het geschreven commentaar in The Herald werd gevormd door een aaneenrijging van superlatieven. Ik deel graag met u een aantal hiervan: "Freaking good teamwork!", "Footballqualityheartwarming'!", "E3 wins 'Sahara Desert'torunament! en "Van Marwijk leaves trainingcamp to see young talents!". En eerlijk gezegd heb ik op het voetbalterrein een man in een lange voetbaltrainersregenjas gezien die wel verrekte goed voldeed aan de fysieke omschrijving van de 'bontskoots'. Of misschien heb ik mij wel vergist...


Terug naar het toernooi. Er is wat gevraagd vandaag van ons succesvolle team. Meestal zult u mij niet horen over 'de omstandigheden', maar vandaag werden de atletische kwaliteiten, de voetbaltechnische en mentale kwalitieten...teiten... op de proef gesteld. Want - zo vroeg iedere ouder zich vanochtend af - hoe zou het veld er uit zien?, Hoe zal de temperatuur zijn? Hoe staat de wind? En: Hoe vallen vandaag de zonnestralen in? Loodrecht? Schuin? Petje mee? Allemaal belangrijke vragen voor de vulling van de reiskoffers...Uw verslaggever heeft moeders zien rondlopen met regenkleding, midalgan, zonnebrandcreme, warme vesten, 'coolpacks' en vaders met sixpacks en crokypacks. Toch prachtig nietwaar, deze ouders. Het doet het warmtevuur in mijn ouder wordend hart oplaaien...ik word er helemaal zacht van...helemaal...

Waar was ik? Oh ja! Het toernooi en onze koters. Het gerucht gaat dat dit toernooi een voorbereiding was op de Wereldkampioenschappen van 2022 welke zullen worden gehouden in de woestijn van Abu Dhabi! Nou, eerlijk gezegd was die vergelijking met voetballen in een woestijn voorstelbaar en wellicht dat daarom Van Marwijk al zo onherkenbaar aanwezig was rond het veld. Als het goed is heeft niemand hem opgemerkt...

Terug naar het tournooi! Kolere (excusez le mot)! Wat een tournooi hebben deze gasten gespeeld. In de poule: 1-1, 3-0, 2-0 en 3-0 (of zo get). In vier wedstrijden DIX POINTS! Genoeg voor de finale vraag je? Plenty, weet je! En in de finale tegen een gevreesde tegenstander: De Heeg. En hierbij is wel belangrijk dat je "De Heeg' uitspreekt zoals in de bioscoop een thriller wordt aangekondigd. Je weet wel, vanuit een diep gegrom. Waarbij de naam van de tegenstander als het ware vanuit de diepte van je keel komt aangereuteld. Doe het maar eens..."Deee Heeeeg'. Ja, zo. En hoe reageer je daarop nou als mannen van de staf? Want het was goed te zien: ook de leden van staf waren gespannen. Hun eractie is dan ook niet anders te omschrijven als dat ze niet wisten wat ze ermee aan moesten. Ten minste dat leek zo, want de staf liet het er niet bij hangen. Nee, voorafgaand deden onze stafleden iets wat de tifosi, de pers, The Herald Tribune en de 50.000 toeschouwers niet voor mogelijk hadden gehouden: Ze gingen tot twee maal toe bij de pakken neerzitten! Rustig pratend, taken toedelend, opdrachten besprekend. Het was duidelijk. Dit team is in de loop van het jaar gegroeid tot het zelfbewuste nivo dat het nu heeft bereikt. Enthousiasme, doorzettingsvermogen, plezier in samenwerking en gepassioneerde passie van spelers en staf, zogenaamde 'stafpassie'...al deze ingredienten hebben zorg gedragen voor de eenheid die we vandaag in het veld zagen. Machtige eendracht, te sterk waren voor de tegenstanders. De aandacht die de staf heeft besteed aan strakke ballen kwam er vandaag helemaal uit.

Ik val uit mijn rol als verslaggever en word nu gewoon de romige pussy die ik eigenlijk ben...bedankt E3!...Bedankt staf!...Ik...(zucht) het is...te mooi...ik ben geraakt...ontroerd.

Dank. Tot de volgende ontmoeting....

(03-10-2009) Heer E2 - Eijsden E3     2 - 2

DE 2X NIEUWSKRANT :
 

ALTIJD HET EERSTE EN HET LAATSTE NIEUWS ! +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
WIND WERVELT OP EN NEER IN DERBY
 

3 oktober Van uw verslaggever ter plekke –
 

“We zijn Hier!!!”. Dit waren de eerste ietwat verwarrende woorden die uw verslaggever opving bij aankomst in het schilderachtige Heer. Dit dorpsdeel van Maastricht is in het dialect bekend als Hier. En Hier was het decor waar de streekwedstrijd tussen Eijsden E3 en het E2 –team van de Rooms Katholieke Sportvereniging Hier, zich afspeelde. En er werd wat afgespeeld! Heel serieus, want jongens en meisjes van 8-9 jaar zijn serieus bezig met voetbal, hoewel natuurlijk niet zo serieus als hun begeleiders…

Publiek scandeert naam van thuisclub

Uw verslaggever was zeer blij dat voor hem een plek op de perstribune was ingericht. Want niet alleen op die tribune was het persen, ook langs de lijn. Duizenden mensen omzoomden het frisgroene veld. Mensen die amechtig schreeuwden ‘HIER! HIER! HIER!’. En mensen die reageerden met een vertwijfeld ‘DAOR! DAOR! DAOR’…
 

Maar…tot zover de omlijsting van deze wedstrijd. Want strijd…strijd dat was het mensen! Een zee van op en neer golvende energie. Kansen aan beide zijden. Bedreigingen aan beide zijden. Strategieen die op voorhand door de trainersstaven waren gemaakt bogen als rietjes in de wind en…braken. Want hoe goed de plannen op papier ook zijn. Ook in het hedendaagse voetbal – en in alle anderen bedrijven van deze wereld – verwordt strategie tot een papieren exercitie zodra de uitvoering stokt. Maar was dat wel zo erg voor het massaal uitgerukte publiek. Geenszins mijne dames en heren! Want wie wil in zijn leven niet een spannend op en neer golvend spel ervaren…? Wat dacht u wat er door het publiek ging toen Daan Konings – The King of Football Lives – vanuit een zeer moeilijke hoek on-waar-schijn-lijk uit zijn slof schoot! Het vuur uit zijn slof deed het Eijsdener publiek (de politie schatte hun aantal op 8000) ontsteken in enorme blijheid voorafgegaan door van verbazing openvallende monden. Slechts een vergelijking drong zich bij dit doelpunt op…had Marreko van Basjten in 1988 de Russen niet vergast op zo’n onwaarschijnlijkheid?!
 

Na deze sappige opening door de King of the Eijsdener Bat (de zoon van de landelijke bekende Vastgoedkoning ook bekend als Rubberen Robbie) werd het spel allengs minder sappig. Op en neer ging het. Heen en weer ging het. Het balletje rolde wel, maar meer was het een tijd niet. Coachend bedoelde schreeuwingen van de Uwe-nmeister als ‘Langs de lijn! bleken aan de verkeerde kant van de lijn te worden uitgevoerd. Het eerder wervelende spel werd winderig waaivoetbal, totdat…op ¾ van de eerste helft in de defensie van Eijsden een gat viel. Een gat gegraven door de eigen afgenomen felheid. En juist in dit gat werd (door) HIER gescoord: 1-1! De ouwelui van de spelers van Eijsden grijpen met de handen naar het hoofd, vrouwen vallen op hun knieen en blijven de rest van de wedstrijd zo zitten. Vaders en coaches – behalve uw verslaggever natuurlijk - schieten in een eenmalige spagaat van verwondering…hoe kon dit gebeuren???

Maar voor HIER was dit eerste doelpunt slechts voorspel…want vlak voor rust valt het tweede doelpunt: HIER leidt met 2-1.
 

Crisis is kans
 

De coach, coordinator en leider van de E3 komen vanuit hun spagaat soepel overeind als Michael Jackson in zijn beste dagen. En zij besluiten tot een inspirerende speech. Met als gevolg een feller spelend Eijsden na de pauze. Felheid die wordt onderhouden door de coaches die hun stembanden uit hun strot schreeuwen. Een prachtige rush van Leftback Yves en zijn pass op Sam the Pinchhitter worden net niet afgemaakt…maar de toon is gezet. A goal is in the air…can you feel it? (2x).

De ongekende felheid leidt tot resultaten want Eijsden vecht zich terug langs prachtig combinatievoetbal vanaf de rechterflank naar het centrum van de aanval: een interceptie van Daan the Batking…pass of Piercing Pieter…en wie staat precies op de goede plek om snoeihard in te schieten? Crouching Tiger Benoit! Hij maakt het af! Het is 2-2! Het is een verdiend gelijk spel afgedwongen niet alleen door de spelers die hierboven zijn genoemd, maar Dartele Dianne, Bouncing Bas, Jumping Yoeri en Franco the Horseman.
 

Sportiviteit onder druk

De upside van de felheid van beide partijen kende helaas ook een downside. De felheid nam in de loop van de tweede helft zo toe dat het technische voetbal en het sportief gedrag jammer genoeg onder druk kwamen te staan. In de ogen van uw verslaggever is dit een aandachtspunt in een wedstrijd die zonder meer de geschiedenis in zal gaan als de meest spannende wedstrijd van de E3 tot 3 oktober 2009!

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren