Wedstrijdverslagen E5

(19-9-2009) Jekerdal E6 – Eijsden E5     11 - 1

Onze tweede uitwedstrijd wordt bij Jekerdal gespeeld. Iedereen heeft redelijk kunnen uitslapen, want het tijdstip van vertrek uit Eijsden was pas om 10:00 uur. Daar aangekomen kleden de mannekes zich om, en op naar het “veld”. Toen herinnerde ze zich weer dat het hier ging om een kunstgrasveld, waar ze vorig seizoen ook al hadden gespeeld, en verloren!! Kunstgras vinden ze niet echt geweldig, maar meer omdat ze dat natuurlijk niet gewend zijn. Om 10:45 uur begint de wedstrijd, en gaat in het begin nog redelijk gelijk op, maar dan in de 10de min scoort Jekerdal toch de 1-0. De minuut daarna krijgt Jekerdal een corner, en via een van onze eigen speler valt de bal jammer genoeg achter Stijn. En daarmee is de score dan 2-0. Vanaf dat moment gingen de kopjes écht hangen, en werd alles wat ze in trainingen hebben geleerd “spontaan” vergeten. Jekerdal krijgt alle ruimte om te combineren, en te scoren 3-0, 4-0, en 5-0. terwijl onze mannekes snakken naar de rust om wat te drinken (het was deze zaterdagmorgen wel ontzettend benauwd)

Na een paar minuutjes rust begint de tweede helft. Marcel heeft er alles aan gedaan om ze op te peppen, maar het is hem helaas niet gelukt. In de 4de minuut na de rust scoort Jekerdal de 6-0. Dan krijgt Florian eens ruimte voor zijn afstandschot, hij haalt uit, en goal!! Het staat dan 7-1 (gelukkig van de nul af) . Maar niemand geloofde er nog in, en zo scoort Jekerdal nog 4 keer en dan is de uiteindelijke schade voor ons 11-1.

Er was maar 1 iemand die een super-wedstrijd gespeeld heeft, en dan was onze eigen keeper Stijn. Want als ze Stijn niet in de goal hadden gehad, dan had het ook zomaar 20-1 kunnen zijn!! Alle penalty’s (op eentje na) heeft hij eruit gehouden , en onze mannekes hadden de meeste er wel goed inzitten. Dat was dan ook het enigste pluspuntje van vandaag,

Dus conclusie van deze wedstrijd, héél snel vergeten!!

En volgende week hopelijk weer beter.

Groetjes, Jeannine

(12-9-2009) Eijsden E5 – Jekerdal E8     10 - 1

Zaterdag 12 september 2009: we spelen onze eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen. Om 9:00 uur druppelt bijna iedereen de kleedkamer binnen. Dan op naar het veld, opwarmen en ze zijn klaar voor de wedstrijd. Ze zweven nog op de ruime overwinning van vorige week, en op hun “belangrijkste overwinning” van dit seizoen, nl gisterenavond hebben ze de papa’s en (voornamelijk) de mama’s verslagen in hun ouders/kid’s wedstrijd, uitslag: 5-1. voor de kid’s. Dat was trouwens een zéér geslaagde en gezellige avond!!

Om 9:30 uur fluit dan de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Al na 3 min schiet Toine de 1-0 binnen. Ook het tweede en derde doelpunt komt van Toine. Dan na 12 min maakt Florian er 4-0 van. Ze blijven goed samenspelen, en dat loont want in de 17 min scoort maakt Rich er 5-0 van. Zo’n 2 minuten voor rust is het weer Rick die scoort. Dat betekent dat ze met een ruime voorsprong van 6-0 gaan rusten en even lekker iets kunnen drinken, terwijl Marcel hun de laatste aanwijzingen geeft.

Meteen na de rust duurt het een tijdje voor zij hun draai weer hebben gevonden, maar dan in de 10 min scoort ook Florian zijn tweede goal van de wedstrijd en dan staat het 7-0. Maar het blijft toch een beetje rommelig, en daar weet Jekerdal dan ook van te profiteren, en zij brengen de score op 7-1 in de 12de min. Dat hadden de mannekes niet verwacht, en ze doen er toch weer een schepje bovenop, en dat geeft resultaat want in de 17 min schiet Florian de 8-1 binnen. Dan 3 min later maakt Jacq er 9-1 van, en in de laatste minuut van de wedstrijd bepaald Florian de eindstand: 10-1

Jongens gefeliciteerd met jullie 2de overwinning!!!!

(5-9-2009) RKASV E5 – Eijsden E5     0 - 21

5 september 2009, scholen zijn nog niet begonnen, maar de eerste competitiewedstrijd staat op het programma. Om 9:15 is het vertrek vanaf de parkeerplaats van het terrein van VV Eijsden, om gezamenlijk naar Amby te vertrekken, waar 10:00 uur de eerste uitwedstrijd van het seizoen 2009/2010 op het programma staat.
We waren ruim op tijd aanwezig, dus lekker een balletje trappen, en de jongens waren klaar voor de strijd!
Om 10:00 uur precies ging de wedstrijd dan eindelijk van start. Al na een minuut of 2 werd door Florian de score voor ons geopend. Dan 3 minuten daarna maakt Toine er 0-2. En daarna was het haast niet bij te houden, in zo’n snel tempo ging toen het scoreverloop:

02e min: 0-1 – Florian 12e min: 0-7 - Jacq
05e min: 0-2 – Toine  13e min: 0-8 - Jacq
07e min: 0-3 – Toine 16e min: 0-9 - Toine
08e min: 0-4 - Jacq  17e min: 0-10 - Bart

10e min: 0-5 – Jacq 19e min: 0-11 - Ferdi
11e min: 0-6 – Florian 23e min: 0-12 - Toine

Voor de eerste keer na 25 minuten (5 minuten langer als bij de F’s) floot de scheidsrechter voor de rust.
Na zo’n grote voorsprong was het aan de trainer/leider Marcel de taak om de spelers toch gefocust te houden, en om goed te blijven samenspelen.
In de rust sprak ik met een papa van de tegenpartij, en die zei dat ons elftal een sterk samenspelend team was!!!
Na een paar minuutjes rust, fluit de scheidsrechter voor de tweede helft. Meteen vanaf het fluitsignaal lijken de mannekes weer gefocusseerd (de peptalk van Marcel heeft hen toch goed gedaan, haha), en al in de 3-de minuut van de 2e helft wordt er gescoord door Jacq, en dan staat het inmiddels 0-13.
Dan breekt er een ietwat “rommeliger” fase aan, omdat er wat van posities worden gewisseld, maar toch blijft iedereen goed samen combineren, wat resulteert in nog 8 goals voor ons. En wie hebben er dan in de tweede helft gescoord:

05e min: 0-13 - Jacq 18e min: 0-18 - Ferdi
10e min: 0-14 - Rick 20e min: 0-19 - Rick
13e min: 0-15 - Florian 23e min: 0-20 - Rick
16e min: 0-16 - Jacq 25e min: 0-21 - Jacq
17e min: 0-17 - Florian

Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd (eindelijk denken de mannekes van RKASV) Daarna werden de gebruikelijke penalty’s genomen, en die werden ook vol overtuiging genomen.
Dus jongens jullie eerste overwinning van dit nieuwe seizoen is een feit, op na volgende week.
Namens alle meegereisde ouders: gefeliciteerd!!!!