Wedstrijdverslagen F1

Eijsden F1 wint het F-hoog jeugdtoernooi in Heugem (29-5-2009)

Eijsden F1 levert een top prestatie en wint ongeslagen en zonder een enkele tegentreffer het F-hoog toernooi in Heugem. De eerste poulewedstrijd, tegen RKVVL/Polaris F2,

werd gewonnen met 0-3. Alle drie de treffers werden door Alex gescoord en dus zette hij een hattrick op zijn naam. De tweede poulewedstrijd, tegen Scharn F4, verliep niet zoals verwacht, maar werd toch gewonnen. In de 3de minuut scoorde Didier met een fraaie indraai vanaf links de 1-0. In de derde poulewedstrijd, tegen Amby F1, leek de F1 helemaal in zijn element te zijn. Vince scoorde in de 2de minuut de 1-0.

Daarna was het de beurt aan Didier die scoorde in de 6de, 8ste, 9de en 10de minuut en zette de stand zo op een schitterende 5-0 overwinning. De tweede hattrick was een feit. De laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Heugem. Door een doelpunt van Didier in de 2de minuut werd ook deze wedstrijd gewonnen. 0-1. De hele poule fase werd, door het bijzonder goede samenspel, ongeslagen en zonder tegentreffer gewonnen. De F1 liet de bal het werk doen. Thimo, Luuk, Czes en Dion verdedigden heel erg goed en speelden kort op de man. Youri een klasse keeper die elke doelkans van de tegenstander perfect wist te keren. Alex, Vince, Biko en Didier de snelle voorhoede die elke Eijsden aanval zeer gevaarlijk maakten en zeer doeltreffend waren in deze korte wedstrijdjes.

Als nummer 1 uit poule 1 werd de finale gespeeld tegen Tongeren de nummer 1 uit poule 2. Dit goede team had ook al hun poule wedstrijden gewonnen. De spanning was groot en de twee ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tongeren had de eerste paar minuten een beter spel, maar al snel bleek dat zij ook met een man meer op het veld stonden. De scheidsrechter corrigeerde zijn fout echter snel en werd de wedstrijd 7 tegen 7 verder gespeeld. Al was tongeren het hier niet geheel mee eens.

De zeer spannende finale waarin de F1 alles had gegeven eindigde in 0-0 en dus moesten er penalties worden genomen. Didier raak! 1-0 Tongeren mistte 1-0 Vince mistte 1-0 Tongeren mistte 1-0 Alex raak! 2-0 Tongeren mistte 2-0 Eigenlijk moest Eijsden nog één penalty nemen, maar de F1 was de overwinning zo overtuigend aan het vieren dat het hier bij bleef. Het was trouwens ook erg onwaarschijnlijk dat de uitslag anders zou zijn uitgevallen.

F1 van harte proficiat met dit schitterende resultaat! Dit hebben jullie echt allemaal samen verdiend met klasse voetbal.

(24-4-2009) Scharn F1 - Eijsden F1      0 - 1

Eijsden F1 speelde vandaag de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Scharn F1. Net als bij Scharn F2 gingen we er van uit dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden.

Beide teams speelden met 100% inzet en was het een zeer aantrekkelijke wedstrijd. De aanvallen volgden elkaar in hoog tempo op en beide teams hadden een aantal zeer goede kansen. Scharn kwam enkele keren zelfs heel dicht bij een doelpunt, maar onze verdedigers, keeper en een beetje geluk zorgden ervoor dat de bal er niet in ging. Het was dus zo’n wedstrijd waarin iedereen alles moest geven en dat deden onze mannen allemaal.

Na een doelpuntloze eerte helft ging de tweede helft in dezelfde wijze verder. Het enige verschil was de felheid die toenam met daarbij af en toe een stevige overtreding.

In de 19de minuut van de tweede helft kwam eindelijk de opluchting. Via Dion kwam de bal bij Alex die goed om zijn man heen kwam en een goede voorzet op Didier gaf. Didier passeerde zijn man ging op het doel af en schoot de bal mooi in het net. Eindelijk de 0-1. Met nog een minuut te gaan werd Dion flink onderuit geschopt en lag de wedstrijd even sil. Na de hervatting liet de shieds, die een goed wedstrijd floot, de wedstrijd nog 4 minuten doorgaan. Maar omdat de Eijsden spelers de deur helemaal dicht hielden en kort op de man speelden bleef de stand 0-1.

Youri, Thimo, Luuk, Czes, Dion, Vince, Alex, Didier en Biko wederom een prima wedstrijd en een leuke afsluiting van dit seizoen. Bedankt voor jullie inzet en nu op naar de toernooien.

(19-4-2009) Eijsden F1 - RKVVL F1     5 - 3

Vanavond stond weer een sterke tegenstander, RKVVL, op het programma. Zowel in de najaarscompetitie als in de winterfutsal waren dit leuke maar zeer zware wedstrijden. Eijsden F1 voetbalde vandaag stukken beter dan afgelopen zaterdag.

We zagen weer veel samenspel en ook achterin was de deur zo goed als dicht. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en Eijsden wilde er alles aan doen om een goed resultaat te behalen. In de 4de minuut nam Alex een hoekschop en speelde deze kort op vince die de bal goed voor gaf op Didier die de 1-0 in de hoek plaatste. Twee minuten later wist Youri de bal perfect uit te trappen richting Vince die vrij stond. Met een sprint langs de lijn en weer een goede voorzet kwam de bal bij Didier. Die speelde zijn man uit en wist de 2-0 in het net te tikken. Ook RKVVL kreeg een paar redelijk kansen, maar door goed verdedigend werk van Dion, Thimo, Luuk en Czes kwamen zij niet tot scoren. In de 9de minuut wist Didier de bal goed voor te geven op Vince die de teller op 3-0 zette. Ruststand 3-0

In de tweede helft begon RKVVL iets feller en wist af en toe goed door te breken, maar deze akties werden door Yuori goed ingeschat en uit het doel gehouden. In de 8ste minuut kwam dan toch een tegentreffer. Na het uitspelen van de keeper werd de bal op doel geschoten. Czes probeerde deze nog weg te werken, maar scoorde hierdoor ongelukkig in eigen doel. 3-1. Dit was toch een klein tikje want nog geen minuut later scoorde RKVVL de 3-2. Gelukkig herpakte de F1 zich snel en was het een aantrekkelijke wedstrijd waarin over en weer goed werd gevochten. In de 17de minuut scoorde Alex een degelijk doelpunt uit een voorzet van Biko. Deze 4-2 was maar van korte duur want RKVVL bracht in de 19de minuut de stand op 4-3. Dit beloofde een spannend einde. Uiteindelijk werd de wedstrijd in de 21ste minuut beslist.

Een schitterende counter van Alex die op volle snelheid richting het RKVVL doel ging en de bal perfect langs de keeper schoot. 5-3. Een zeer aantrekkelijk wedstrijd verdiend gewonnen. Klasse!

(16-4-2009) Eijsden F1 - Jekerdal F1     2 - 5

Eijsden F1 speelde vandaag rommelig. Vooral achterin liep het niet lekker. Hierdoor kwam Jekerdal goed uit de startblokken en wist in de 3de minuut al de 0-1 te scoren. Eijsden probeerde wel maar wist geen vuist te maken. In de 8ste minuut scoorde jekerdal de 0-2. En moest Eijsden vol aan de bak om dit nog om te kunnen buigen. De aanvallen verliepen goed, maar Eijsden wist de kansen niet te benutten. Zelfs een penalty in de 17de minuut werd door Czes overgeschoten. Als dit gebeurt is het natuurlijk vragen om problemen. Nog voor rust wist Jekerdal zelfs op 0-3 te komen.

De tweede helft begon Eijsden iets feller en kwamen er ook betere kansen. In de 2de minuut uit een korte hoekschop van Didier op Vince werd er eindelijk gescoord. 1-3. Lang mocht de hoop op beter niet duren want weer kon Jekerdal door de Eijsden defensie lopen en in de 10de minuut de 1-4 scoren. Toch bleef Eijsden proberen en in de 11de minuut gaf Biko een goede voorzet op Didier die op fraaie wijze de 2-4scoorde. In de 18de minuut schoot Jekerdal de 2-5 in het net en was de wedstrijd gespeeld.

Vandaag hebben we het echte Eijsden F1 gemist en vooral achterin te slordig gespeeld.Tegen RKVVL moet dit anders!

Eijsden F1 wint van Gulpen F1: 0-2 (10-4-2009)

Na twee verloren wedstrijden wilde Eijsden vandaag een goed resultaat neerzetten en de drie punten mee naar huis nemen.

Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en dit leverde een hele mooie wedstrijd op. Zeker voor het publiek. In de eertse helft lag het tempo erg hoog. Voor iedere meter werd gevochten en beide teams waren razendsnel op de counter. Dit spel leverde voor beide teams een aantal fraaie doelkansen, maar geen van beide wist deze te verzilveren. Ruststand 0-0.

Na de rust ging Eijsden door en kreeg langzaam iets meer grip op de wedstrijd. Het leek erop dat Gulpen toch iets vermoeid was geraakt van het hoge tempo in de eerste helft. Makkelijker werd het er niet op en Eijsden moest alles geven. In de 6de minuut van de tweede helft wist Alex uit een perfect genomen hoekschop de bal op fraaie wijze in te koppen. 0-1. Eijsden bleef in een goed tempo samenspelen en met dit mooie combinatiespel speelde de tweede helft zich toch iets meer op de helft van Gulpen af. In de 12de minuut viel de beslissende goal. Uit wederom een hoekschop schoot Dion de bal via de benen van Czes in het doel. 0-2. Deze stand gaf Eijsden niet meer uit handen.

Een hele zware wedstrijd die door veel inzet en samenspel is gewonnen. Een prima prestatie!

Eijsden F1 uit de beker: 1-3 (3-4-2009)

Eijsden F1 speelde vandaag wederom tegen Meerssen in de halve finale van de beker. Beide teams begonnen stevig aan de wedstrijd, maar je kon zien dat de spanning die deze halve finale met zich mee brengt toch wel invloed had op het spel.

Vooraf waren de F1 spelers goed op de hoogte gebracht van de speelwijze van Meerssen. Altijd een verre uittrap op hun snelle spits. Ondanks deze waardevolle informatie gebeurde het in de 5de minuut toch....... Uit een verre uittrap kwam de bal bij de snelle spits van Meerssen die eerst nog tegen de paal schoot, maar in tweede instantie toch het net wist te raken. Deze tegenslag gaf Eijsden toch meer kracht en via goed opgebouwde aanvallen probeerde Eijsden door te drukken. Dit lukte allemaal erg goed en Eijsden had ook wel veld overwicht. Na vele doelkansen was het in de 16de minuut eindelijk raak 1-1.

In de laatste minuut van de eerste helft werd onze verdediging weer verrast door een verre uittrap van Meerssen. Meerssen wist onze keeper uit te spelen en perfect te scoren. Ruststand 1-2.

Ook in de tweede helft ging Eijsden in de aanval. Mooie combinaties leverde goede doelkansen, maar Meerssen had vandaag het geluk aan hun zijde. De ballen raakten de paal de lat, net naast of werden van de lijn gehaald. Je zou kunnen zeggen dat Meerssen een engeltje op de lat had zitten. De bal wilde er gewoon niet in.

In de 12de minuut van de tweede helft kwam Meerssen op 1-3 voorsprong. Inderdaad weer door een verre uittrap. Eijsden bleef toch met volle inzet spelen en had de laatste 15 minuten zelfs volledig overwicht op de wedstrijd, maar ook nu werden alle ballen op miraculeuze wedstrijd uit het doel gehouden.

Goed gevochten en toch verloren. Helaas!

Wij wensen Meerssen veel plezier en succes in de bekerfinale.

(28-03-2010) Toernooi F1

" Eijsdense sterren stralen aan Kerkraadse hemel"


Zondag j.l. speelden onze jongens van de F1 een toernooi bij de Kerkraadse BVO Roda JC. Net als in het najaar was dit de gelegenheid bij uitstek om eens tegen geheel andere tegenstanders te spelen dan de gebruikelijke competitieteams. Deze keer moesten we aan de bak tegen de mannen van Berg ’28, Abdissenbosch en Born.

Tijdens de eerste wedstrijd leek het alsof onze helden nog even de schroom van zich af moesten werpen, dankzij goed verdedigend werk en enkele knappe reddingen kon achterin de 0 worden vastgehouden. Helaas lukte het onze voorwaartsen nog niet om het net te laten bollen.
De tweede wedstrijd van de dag was tegen Abdissenbosch. Het was de technische staf al duidelijk dat het team dat in de korte tijd de score opende de 3 punten op haar conto mocht schrijven. Deze wedstrijd was het spel beter verzorgd en kregen we meer kansen waarvan er eentje verzilverd kon worden. De laatste poulewedstrijd moest met flink wat doelpunten gewonnen worden om als poulewinnaar door te stromen in het toernooi. Een opdracht die de mannen zich goed in de oren knoopten. Vol strijdlust betraden ze het veld en eigenlijk hebben ze hun directe tegenstanders alleen maar bij de aftrappen gezien. En dat maar liefst 5!!!

In de tweede ronde moest aangetreden worden tegen het talentvolle Bekkerveld. Een tegenstander die met kop en schouders aan kop staat in hun eigen competitie.

Vooral in de beginminuten van de strijd had Bekkerveld het betere van het spel. Eijsden verzette zich fel maar kon niet verhinderen dat Bekkerveld op een 2-0 voorsprong kwam. De Eijsdense tegentreffer kwam in de voorlaatste minuut net te laat om nog meer uit de strijd te halen. Helaas dus niet door naar de halve finales, maar wel een terechte uitslag. Er restte ons een duel om de 9e plaats. Hierin troffen we Sylvia, dat in de voorronde nog Bekkerveld opzij had gezet.

Deze tegenstander werd met de juiste spirit bevochten en ondanks goede kansen voor beide doelen was de eindstand 0-0. In de aansluitende penaltyreeks bleken de Eijsden spelers over de koelste zenuwen te beschikken. Dankzij goed keeperswerk en enkele prachtige schoten verlieten we het heilige gras met een overwinning op zak.
Mannen een prima resultaat waarvan niet alleen jullie leiders en supporters hebben genoten, maar ook de in grote getale toegestroomde profs van Roda JC en hopelijk vooral jullie zelf.

Op naar de bekerclash tegen Meerssen, veel succes!!!

(27-03-2010) Eijsden F1 - Meerssen F1     4 - 6

Eijsden F1 begon stroef aan de eerste helft, maar wist toch na een mooie combinatie tussen Dion, Alex en Biko in de 4de minuut het eerste doelpunt te scoren.
Enkele slordigheden en heel slecht coachen bepaalde de eerste helft in zijn geheel. Door het scoren van Meerssen in de 14de, 15de, 16de en 19de minuut was het al snel 1-4. Gelukkig wist Alex nog in de 20ste minuut de score op 2-4 te brengen.

In de rust was er nogal wat commotie en dit viel zwaar op de schouders van onze F1 spelers. Het toont hun karakter dat zij de tweede helft aanvallend zijn begonnen. Desondanks was het gevoel er niet meer en werd het al snel 2-6. Door toch goed te blijven vechten en er samen voor te gaan scoorde Didier in de 8ste minuut de 3-6 en Vince in de 14de minuut de 4-6.

Het zou fantastisch voor onze mannen zijn geweest als we er nog een gelijkspel uit hadden kunnen halen, maar dat zat er vandaag niet meer in.

Op zaterdag 3 april spelen we wederom tegen Meerssen. Dan voor de beker en hopelijk wordt het onze wedstrijd!

(20-03-2010) Eijsden F1 - RKVVM F1     8 - 1

Vandaag begon Eijsden F1 vanaf het beginsignaal furieus aan de wedstrijd tegen Margraten F1. Fel op de bal, vol inzet, goed samenspel. RKVVM werd in de eerste helft overklast door Eijsden.

De eerste aanval eindigde in een corner voor Eijsden. Deze werd teruggelegd op Dion die met een mooi afstandsschot de score in de 1ste minuut op 1-0 bracht. De toon was gezet. Margraten kwam niet in hun spel en de verre uittrappen waren hun enige hoop om op de helft van Eijsden te komen. Deze ballen werden iedere keer goed onderschept door Thimo, Czes, Luuk en Dion die het achterin mooi dicht hielden.

Vandaag was Alex in supervorm. Hij gaf niet te missen voorzetten en in de 5de minuut maakte Didier daar gebruik van. 2-0. Vanaf de aftrap wist Thimo de bal te veroveren en via Dion kwam de bal weer bij Alex die wederom met een goede voorzet Didier bereikte. Zo kon Didier in de 6de minuut de 3-0 binnen tikken.

Ook in de 7de minuut werd er uit een goede voorzet van Alex gescoord. Dit keer door Vince 4-0. Margraten kon het ontketende Eijsden niet stoppen en in de 11de minuut bracht Didier de stand op 5-0. Een minuut later gaf Alex weer een perfecte voorzet op Didier die de stand op 6-0 bracht. Nog voor de eerste helft erop zat wist Vince in de 18de minuut uit een voorzet van Biko de ruststand op 7-0 te zetten.

In de tweede helft had Eijsden wederom de overhand en speelde de bal goed rond. In de 2de minuut wist Luuk met een mooi schot de 8-0 te scoren. Hierna probeerde de spelers van Eijsden het alleen en dan wordt het moeilijker. Compliment aan RKVVM. Zij bleven vechten als team en scoorde in de 2de helft, 8-1. Dit doelpunt was verdiend op basis van hun inzet in de 2de helft.

Eindstand 8-1.

Complimenten voor het prima spel, met name in de 1ste helft.

(18-03-2010) Eijsden F1 - Keer F1 8 - 4

Vanavond heeft Eijsden F1 kunnen ervaren dat als je er niet voor wilt gaan je gelijk wordt afgestraft.

Een heel slap begin van Eijsden F1 en een heel sterk begin van Keer F1 resulteerde in een super snelle openings goal. Keer wist binnen 30 seconden de 0-1 te scoren. Omdat beide ploegen hetzelfde verder speelden was het Keer dat in minuut 3 en 4 wederom wist te scoren. Zo stond het dus na 4 minuten al 0-3. En dit was nog verdiend ook! De verdediging van Eijsden was niet scherp en gaf heel veel ruimte aan de snelle aanvallers van Keer. Ook voorin leek het erop dat Eijsden niet wist dat de wedstrijd al begonnen was.

Toch kantelde de wedstrijd langzaam in het voordeel van Eijsden. Eijsden F1 ging steeds beter samenspelen en Keer leek een beetje verrast door de snelle 0-3. Biko wist als eerste het net te vinden en scoorde in de 8ste minuut de 1-3. Steeds meer kwam het besef dat je goed op doel moet schieten om te kunnen scoren en dat dit alleen kan als je ook samen gaat spelen. Vince wist door twee goede doelpunten in de 15de en 18de minuut de score op 3-3 te brengen.

Ruststand 3-3

Er zat verbetering in het spel, maar het liep nog niet zoals het zou moeten. Met een paar duidelijke woorden en opdrachten begon de F1 aan de tweede helft.

Via een mooie voorzet wist Keer toch weer een van hun snelle aanvallers te bereiken en was de 3-4 een feit. Nu schrok Eijsden toch wakker en begon beter te voetballen. Vince bracht een minuut later de stand weer gelijk op 4-4. Dit was het punt waarop Eijsden echt ging spelen en de regie weer in eigen handen nam. De posities werden beter bespeeld en er was een betere opbouw. In de 8ste minuut scoorde Luuk de 5-4. Vince die vanavond een neusje voor de goal had scoorde in de 12de minuut zijn vierde doelpunt van de wedstrijd en bracht de stand op 6-4. Ook Didier kwam weer in zijn ritme en wist in de 16de minuut de 7-4 te scoren en in de 19de minuut de weddstrijd helemaal te beslissen door de 8-4 binnen te schieten. Eindstand 8-4.

Een leerzaam oefenduel dat ons erop gewezen heeft dat 100% inzet altijd nodig is en wedsrijden alleen samen gewonnen kunnen worden.

Complimenten dat jullie een 0-3 achterstand ombuigen in een 8-4 overwinning.

(16-03-2010) Eijsden F1 - Scharn F2     2 - 0

Na de moeilijkere wedstrijd tegen Voerendaal was het belangrijk om vanavond tegen Scharn F2 de 3 punten te pakken. Eijsden F1 ging er daarom ook vanaf de eerste minuut volledig voor.

Na de aftrap werd het spel hoofdzakelijk op de helft van Scharn F2 gespeeld waarbij Eijsden de bal goed liet rouleren. Enkele mooie voorzetten konden nog niet resulteren in een doelpunt en een zeer goede kans ging via een eigen speler niet in het net. In de 10e minuut was het eindelijk zover. Via een mooie steekpas kwam de bal bij Didier die hem met uitzonderlijk effect in een boog over de keeper heen speelde. De 1-0 was een feit, maar de wedstrijd was nog lang niet gespeeld. Door het spel naar voren te houden waren het vooral de verdedigers Czes, Luuk, Dion en Thimo die vele meters maakten. Bij iedere gevaarlijke counter wisten zij het gevaar net op tijd te stoppen.

De tweede helft was gelijk aan de eerste alleen nam de felheid toe en enkele overtredingen bleven niet uit. Bij een van de akties werd Vince op een vrij harde wijze getackeld en ondanks de roep om een penalty hield de scheids de wedstrijd goed in balans. In hoog tempo werd er goed aangevallen en verdedigd en iedere speler gaf 100% om de wedstrijd te beslissen. Hierbij hielp Youri met twee goede reddingen op een doorgebroken speler van Scharn. Door goed gebruik te maken van de vleugelspelers Biko, Alex, en Vince was er over het algemeen meer dreiging bij het doel van Scharn.

In de voorlaatste minuut van de tweede helft besliste Biko na een goede voorzet van Alex de wedstrijd 2-0. Eindstand 2-0.

Dit was een felle wedstrijd waarin Eijsden goed samenspel en doorzettingsvermogen heeft laten zien. Een verdiende overwinning!

(13-3-2010) Voerendaal F1 - Eijsden F1      3 - 2

Vandaag moesten wij vroeg vertrekken want wij speelden al om 09.00u tegen het sterke Voerendaal.

Na een goede warming-up kon de wedstrijd beginnen. In de eerste 10 minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd, naarmate de 1ste helft vorderde werd Voerendaal beter. Zij waren feller, wonnen meer duels en speelde beter samen. Uit een van hun aanvallen scoorde zij in de 14de minuut 1-0. Eijsden bleef vechten. Een bal net naast het doel. Uit een corner werd de bal van de lijn gehaald door een verdediger van Voerendaal. Het zat Eijsden ook niet mee. Bij Eijsden probeerde iedere spelers zelf het verschil te maken terwijl Voerendaal als team goed samen speelde. Het kon niet uitblijven en in de 17e minuut scoorde Voerendaal.

Ruststand 2-0

Nadat de spelers in de rust hadden aangegeven om meer samen te spelen, lukte dit in het begin (nog) niet. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin Voerendaal in de 14e minuut de score op 3-0 zette.

De wedstrijd leek gespeeld, maar onze kanjers toonden karakter. Vanaf dit moment werd er met (nog) meer inzet gespeeld, duels werden gewonnen en het samenspel verliep veel beter. Dat resulteerde in de 17e minuut na een mooie combinatie in de 3-1 door Alex. Eijsden zette fel aan en Voerendaal werd vastgezet op eigen helft. Uit een mooie voorzet van Biko wist Vince in de 19e minuut de 3-2 binnen te tikken. Was er nog tijd genoeg voor een gelijk spel? Helaas.

Eindstand 3-2.

Na een mindere 1ste helft en betere 2de helft een verdiende overwinning voor Voerendaal.

Vandaag hebben wij geleerd dat wij als team veel sterker zijn als wij samen spelen en niet ieder voor zich. Dit kunnen we komende dinsdag tegen Scharn F2 laten zien!

(11-3-2010) Eijsden F1 laat zeer goed voetbal zien tegen Eijsden E3.     5 - 9

De eerste helft begon moeizaam en de F1 had duidelijk moeite om in het spel te komen. Tegen eerste jaars E spelers is het natuurlijk ook een ander spel. Ook de fysieke voorsprong van de E3 was in de eerste helft zichtbaar. Desondanks was de F1 zeer strijdvaardig.

De openingsgoal viel erg snel en een aantal goede aanvallen van de E3 zette de stand op 0-5. De F1 kwam tegen het einde van de eerste helft beter in het spel en wist toch wat kansjes te creëren. Door een hele mooie combinatie en shitterende voorzet kwam Didier toch in vrije positie achter de stevige verdediging van de E3 en scoorde de verdiende 1-5.

Ruststand 1-5

De F1 kwam ijzersterk terug uit de rust en speelde een zeer goede tweede helft. Door beter op positie te spelen en goed samenspel werd het de E3 toch moeilijk gemaakt. Ook de F1 verdediging, Thimo, Czes, Dion en Luuk, zat in de hoogste versnelling en speelde zeer oplettend. Ook Youri had het deze wedstrijd erg druk, maar door zijn fraaie reddingen werden een aantal doelpunten voorkomen. De F1 kreeg in de tweede helft loon naar werken en het scoren ging erg goed door doelpunten van Didier 2-7, Biko 3-7 en Alex 4-7. Na een mooi doelpunt van Vince 5-8 zette de E3 de eindstand op 5-9.

Eindstand 5-9

Samen aanvallen, samen verdedigen, overspelen, positie houden, scoren. Het was allemaal aanwezig.

(27-02-2010) SVME F1 - Eijsden F1     1 - 7

"Eijsden F1 ruim langs SVME F1"

In de eerste uitwedstrijd van het voorjaarseizoen, de echte derby, werd SVME met duidelijke cijfers verslagen: 1-7.
Biko (3x), Didier (3x) en Vince waren trefzeker voor Eijsden.

Super gemotiveerd ging Eijsden er vanaf het eerste fluitsignaal stevig tegen aan en werd de wedstrijd hoofdzakelijk op de helft van SVME uitgevochten. Mooie combinaties en goed samenspel waren de ingredienten van een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Al snel werd het doel gevonden door Didier 0-1 en Biko 0-2 en 0-3. Ruststand 0-3.

Eijsden F1 was heer en meester en bleef ook na rust zoeken naar openingen in de SVME verdedeging. Youri zorgde ervoor dat onze verdedigers Thimo, Dion en Luuk het spel konden opbouwen om de druk naar voren te houden.
Door een goed aanvoer vanaf de zijkanten door Alex, Czes en Vince scoorde Didier de 0-4 en 0-5 en Biko 0-6.

Omdat SVME niet opgaf en de concentratie van Eijsden verslapte wist SVME de verdiende ere treffer te maken. Eijsden zette hierna nog een keer aan en Vince scoorde 1-7. Eindstand 1-7.

Heel veel inzet, goed samenspel: een klasse overwinning!
Complimenten.

(31-10-2009) Bunde F1 - Eijsden F1     1 - 2

Afgelopen zaterdag speelde de F1 in en tegen Bunde om de Beker. Bunde is een bekende tegenstander want een paar weken geleden werd er ongelukkig met 2-1 verloren. Revanche dus, zou je zeggen. Maar vooraf zou het moeilijk worden zonder de twee serspelers, Alex en Thimo. Wel hebben we Robbie van de F2 kunnen strikken om de overwinning er toch proberen uit te slepen.

Het team werd dus behoorlijk op zijn kop gezet. Luuk speelde laatste man. Didier speelde als gelegenheidsspits. Biko moets iets terugetrokken spelen. Zowaar een hele verandering voor die mannen. Maar die verandering pakte helemaal niet slecht uit. Sterker nog, Eijsden begon sterk. Zette Bunde direct onder druk en speelde gewoon goed. Met name op de rechterflank werd uitstekend opgebouwd door Czeske, Vince en Biko. En dat leverde al in de beginfase een handvol halve kansjes op voor biko en Didier. Ook Bunde kwam er af en toe uit. Maar de goede gelegenheids-verdediging van Dion en Luuk lostte dit uitstekend op. Hierdoor werden grote kansen voorkomen. Na 10 minuten was het de eerste keer raak. Een pegel van Czes verdween in de driehoek en de F1 kwam op een 0-1 voorsprong. Hierna voerde Bunde de druk wel op maar dat leidde niet tot doelpunten. Wel moest Youri nog een paar keer in actie komen.

In de tweede helft pikten de jongens de draar weer op en voetbalden weer naar voren. Het was een beetje een padstelling; Eijsden kreeg geen echt grote kansen en datzelfde gold voor Bunde. Voor ons leek er in ieder geval geen vuiltje aan de lucht totdat Bunde in één keer vanuit het niets de bal in het doel werkte. Een domper voor toeschouwers en trainers. Maar de voetballers van Eijsden trokken er zich weinig aan van dit tegendoelpunt en schakelde nog een tandje bij. Al snel werd een vlijmscherpe aanval van Biko voorgezet op Robbie die het winnende doelpunt perfect binnenschoot. Bunde kreeg hierna geen kans meer en Eijsden bekert dus verder na een 1-2 overwinning. Een verdiende overwinning.

Vandaag waren er veel Men of the matches want bijna iedereen speelde goed. Czeske speelde een uitstekende 1e helft en viel daarna iets terug. Robbie moest wennen aan het spel van de F2 en werd juist in de 2e helft steeds beter. Ook scoorde Robbie de winnende treffer. Vince speelde uitstekend op de rechterkant op het middenveld. Didier speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen. Luuk viel vandaag misschien iets minder op. Hij kon niet zoveel rennen en “mocht” niet zoveel acties maken. Hij moest laatste man spelen, iets wat hij niet leuk vind. Maar ondanks dat speelde hij een puike wedstrijd en hield hij zich uitstekend aan zijn opdracht.

F1, ga zo verder want de komende wedstrijden komen de tegenstanders van formaat langs. Jekerdal, Meerssen, RKVVL. De toppers in de competitie. Momenteel zijn we middenmoter maar de teams in deze klasse zijn aan elkaar gewaagd. De wedstrijden die verloren gingen was slechts met 1 doelpunt verschil en vaak ongelukkig. We kunnen dus ook tegen de genoemde tegenstanders winnen!

(11-10-2009) Eijsden F1 - Roda Jc E2      0 - 9

In het afgelopen weekende niet alleen het competitieprogramma maar ook nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen de “profjes” van Roda JC. Voor de voetballers, de trainers en de toeschouwers natuurlijk een klinkende affiche. Het verslag gaat over deze laatste wedstrijd; er moet een keuze worden gemaakt. Beide wedstrijden gingen verloren, in dat opzicht geen goed weekend voor de F1. Dit verslagje gaat over de wedstrijd op zondag. De voorwedstrijd van Eijsden 1 tegen SVME 1.

Na een wedstrijd met een ongunstig einde op de zaterdag staan de kopjes vandaag strak gespannen, bij sommigen zelfs stijf van de zenuwen. We moeten spelen tegen hele goeie voetballers en bovendien jongens die gedeeltelijk een jaartje ouder zijn. Dus helemaal niet erg als je verliest. Gewoon je best doen, lekker voetballen en vooral genieten is het advies.

Dat de jongens van Roda beter voetbalde dan de F1 van Eijsden bleek, want al snel na het eerste fluitsignaal stond het al 0-2. Dat lag trouwens niet alleen aan het spel van Roda want een paar mennekes stonden letterlijk stijf van de zenuwen en moesten gewisseld worden om hen een beetje moed in te spreken. Gelukkig ging het daarna beter. Roda was fysiek een stuk sterker en de schouderduwtjes waren even wennen voor die van ons. Maar naarmate de wedstrijd vorderde gingen de jongens onder aanvoering van Alex behoorlijk mee en lieten zich niet meer zo snel van de bal zetten. Dit was ook een doelpuntloze periode. Dit was ook te danken aan het sterke verdedigingsblok , het uitstekend keeperswerk en het middenveld dat vandaag de verdedigende taken zeker niet verwaarloosde. Ook de jongens in de voorste linies verzorgden deden het goed. Wel merkten ze heel duidelijk dat ze vandaag net wat minder tijd hadden om die mooie actie te maken en een mooie pass te geven. Toch kwamen er een paar halve kansjes die helaas niet tussen de palen van de tegenstander belandden. Robbie die ons vandaag kwam versterken gaf zijn visitekaartje af en liet zien dat hij makkelijk meekan bij de F1. De eerste helft werd met een 0-3 achterstand afgesloten en dat was niet slecht.

In de tweede helft was er van begin af aan een groot klasseverschil. Eijsden werd aan alle kanten voorbijgelopen en onze jongens konden het niet bijbenen. Dat is natuurlijk ook niet gek gezien het leeftijds- en klasseverschil. Binnen korte tijd had Youri er 4 in het net liggen; zonder dat hij er overigens veel aan kon doen. Het middenveld werd overlopen en de verdediging die vaak tegen een meerderheid aan rodaspelers opkeken, werd mooi uitgespeeld. Tel daarbij op dat Roda in het doel een keeper van formaat had staan die tevens het halve veld overpingelde ………………………….. . De einduitslag was uiteindelijk 0 – 9. De penaltys gingen beter. Youri kon en paar penaltys van de Roda-spelers stoppen en die van ons lepelde er een paar zeer fraai in het net.

Verloren, ja! Maar in tegenstelling tot een dag eerder stonden de koppies fier omhoog. Leuk gevoetbald, goed gevochten en vooral een sjieke ervaring rijker. Want je speelt toch niet iedere dag tegen RodaJC!

Bijkomend voordeel van het spelen van een voorwedstrijd is dat je ook de hoofdwedstrijd kan bekijken. En deze affiche was natuurlijk ook niet slecht: Eijsden 1 - SVME 1. Jammer was dan ook dat veel F1-spelers feller waren dan hun grote clubgenoten van het eerste. De uitslag was er dan ook naar; 0 – 7!

(03-10-2009) Bunde F1 - Eijsden F1     2 - 1

Op papier zat een overwinning voor de Eijsdense boys er wel in vandaag. Bunde had nog niet veel punten bij elkaar gesprokkeld en had verloren van tegenstanders die wij wel aankonden. Hoe veraderlijk papier kan zijn!! Want Bunde was helemaal niet slecht. Het was zelfs één van de betere ploegen waartegen we tot nog toe gespeeld hadden. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Eijsden had wellicht een beetje veldoverzicht maar onze aanvallers hadden in het begin geen antwoord op een erg goed voetballende tweemansverdediging van Bunde.

Een paar jongens zaten nog met hun koppie in de overwinningsroes van een dag eerder. Toen hadden ze immers de mamma’s een pak slaag gegeven met 6-1. Maar hier in Bunde belandde ze snel met beide voeten op aarde. Bunde kwam er af en toe gevaarlijk uit maar de verdediging bleef goed overeind. In aanvallend opzicht kwam Eijsden steeds een stap te laat. Of de voorzet kwam net niet aan of de aanvaller wacht net iets te lang met het schot; het was het net niet.

Slechts één grote kans viel er in de eerste helft te noteren. Luuk kwam alleen voor de Bundense keeper maar hield het hoofd niet koel en mikte de bal naast het doel. Zo bereikten we de rust met helaas nog een flinke domper. Vince Vluggen ging door zijn enkel en moest teleurgesteld naar de kant. De tweede helft was Eijsden fel, goed, drukte Bunde helemaal op eigen helft en kwamen de kansen. Schoten van Thimo en Biko gingen net naast. Een inzet van Luuks linkerbeen werd door de keeper net van de lijin gehaald. Maar halverwege de tweede helft kwamen de jongens toch op een dikverdiende voorsprong. Luuk schoof de bal dit keer onhoudbaar in het doel en de wedstrijd leek binnen.

LEEK, want de laatste 5 minuten van de wedstrijd waren dramatisch. Een bal die gemakkelijk naar voren getrapt kon worden verdween over de achterlijk. De corner die hierop volgde mocht een speler van Bunde vrij intrappen. Simpelweg omdat hij helemaal vrij werd gelaten. Een paar minuten later komen twee jongens van Bunde heel gemakkelijk het veld over.

De verdedigende middenvelders blijken ineens aanvallers en Thimo staat er helemaal alleen voor. bunde speelde het goed uit en Thimo en Yoery waren kansloos. Eijsden verloor met 2-1 want het eindsignaal klonk vrijwel direct na de genadeklap. Ondanks dat de meesten een goede partij voetbal hebben gespeeld lukte het niet. Een mooie overwinning werd in de laatste minuten geheel onverwacht uit handen gegeven. Onnodig door twee domme fouten. Op de televisie zie je het wekelijks. En als het profs gebeurd dan kan het zeker met F-jes gebeuren.

Dus wat dat betreft; KOP OP en op naar de volgende wedstrijd. We krijgen nu een serie tegenstanders van formaat die op papier beter zijn dan wijzelf.

Laten we hopen dat het papier ook deze keer weer heel veraderlijk is. En dat kan zo maar gebeuren als onze jongens hun tanden laten zien.

(26-09-2009) Leonidas F1 - Eijsden F1     2 - 4

Zonder onze bikkel in de verdediging (Dion) en de stofzuiger op het middenveld (Vince) moet de F1 vandaag aantreden in Wolder voor de uitwedstrijd tegen Leonidas. Deze ploeg won met 2-3 van Voerendaal; de ploeg waartegen verleden week pijnlijk werd verloren. Het zou dus een moeilijke pot gaan worden. 2 x 20 minuten voetbal op het scherpst van de snede en zonder wisselspeler.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op. Eijsden speelt niet goed maar ook niet slecht. Zowel Leonidas als Eijsden is niet echt gevaarlijk. Totdat Biko met een fraaie actie Eijsden op voorsprong zet. De vreugde is niet van lange duur want door slap verdedigen staat het weer snel 1-1. Eijsden is beter en zet Leonidas onder druk. Eijsden krijgt kansen en onze jongens krijgen letterlijk klappen van een speler van Leonidas die zijn handen echt los heeft zitten. Helaas grijpt de scheidsrechter niet in. Helaas, want dit soort zaken horen niet thuis op een voetbalveld en al helemaal niet bij de F-jeugd. Onze jongens laten zich gelukkig niet meeslepen en houden zich rustig. De ruststand is 1-1. Eijsden is beter maar scoort niet.

De tweede helft begint moeilijk. Een paar jongens hebben al veel energie verbruikt en lijken moe. Al snel verdwijnt de bal in het doel en Eijsden staat achter met 2-1. Vanaf dat moment is het Eijsden dat de klok slaat. De wedstrijd verplaatst zich geheel op de helft van Leonidas. Luuk en Alex vinden hun tweede adem en de F1 komt op stoom. Voor de neutrale toeschouwer is het genieten want de ene na de andere mooie actie rolt van de Eijsdense voeten. Doordat het laatste tikje net ontbreekt blijft het veel te spannend. Biko scoort vandaag gelukkig wel want hij blijft tijdens één van de vele Eijsdense kansen koel en het is 2-2.

Er zit meer in en Eijsden blijft drukken. Schitterende passeerbewegingen wisselen zich af met mooie passes maar ook met het missen van de grote kansen. Leonidas komt er af en toe gevaarlijk uit. Maar Thimo is vandaag de meester in de verdediging en laat weinig door. Toch moet Yoeri nog twee keer een gevaarlijke aanval stoppen en dat doet hij uitstekend. Maar Eijsden laat zich vandaag niet inpakken. Aan de instelling van de jongens zie je de wil om te winnen en dat gaat ook gebeuren. Met een fraaie pegel in de hoek scoort Biko zijn derde treffer – een hele mooie. Het blijft spannend want het duurt toch nog een tijdje voordat Eijsden definitief de trekker overhaalt. Czes gebruikt zijn sterkste wapen en bouwt een fraaie aanval op aan de rechterkant. Een splijtende pass op Alex die vervolgens zijn doelpunt meepikt. Leuk voor Czes want hij mocht van de trainers zijn wapen niet gebruiken (door de afwezigheid van Dion moest hij in de verdediging blijven). Keigoed van de F1 want de 3 punten zijn binnen.

Een hele dikverdiende overwinning en een teamprestatie van formaat. Vechten voor elke meter. De toeschouwers en trainers in extase brengen met de fraaiste acties om diezelfden vervolgens verbijsterd achter te laten als een 100% kans om zeep wordt geholpen. Het houdt wel de spanning erin.

Man of the match; er waren vandaag wel veel bikkels maar Biko stal toch de show door 3 fraaie doelpunten. Man of the match; hij heeft het dik verdiend want hij laat dit jaar wekelijks zien dat hij niet alleen kan voetballen maar de ook inzet heeft die op een voetbalveld vaak het verschil maakt.

(19-09-2009) Eijsden F1 - Voerendaal F1     2 – 3

Een wedstrijd om kort over te zijn en heel snel te vergeten. Een wedstrijd waarin het simpelweg niet loopt. Een wedstrijd waarin de meeste spelers wel degelijk hun uiterste best doen maar het simpelweg niet lukt. Een wedstrijd waarin het, met nog 5 minuten te spelen, toch nog gelijk wordt. De winnende treffer zelfs heel erg dichtbij is. De wedstrijd die dan toch uiteindelijk nog wordt verloren. Je hebt van die wedstrijden ………………………………………………………! Veel meer heeft de schrijvende pers er niet over te melden.

Een man of the match: die bewaren we tot de volgende keer.

De F1 kan veel beter maar je ziet dat het gewoon niet iedere keer wil lukken. Als we volgende keer onze stinkende best doen zal het zeker beter gaan.

(16-09-2009) Eijsden F1 - RKASV F1     8 - 2

De eerste tien minuten van de wedstrijd leken een kopie van de wedstrijd tegen Heugem. Eijsden speelde ronduit slecht en strooide met klutsballen, foute passen en slappe schotjes. Amby profiteerde hier graag van en als snel was het 0-1. En Amby ging rustig verder en het was aan Youry te danken dan de F1 niet na tien minuten met 0-3 achter stonden. Yoeri ranselde zelf een op het oog onhoudbare bal, en dus zeker doelpunt, uit de driehoek.

Door een stomme klutsgoal komt Eijsden gelijk en vanaf dat moment begint het een beetje te lopen. Passes komen beter aan en de inzet is beter. Als snel wordt de 2-1 gescoord maar een minuutje later is het weer gelijk. Toen kwam de geest uit de fles; de beuk erin. De koppies gingen omhoog en er werd gevoetbald. Met leuk overspel en twee mooie goals werd een 4-1 ruststand bereikt. De laatste linie maakte intussen weer een degelijke indruk en gaf verder de hele wedstrijd geen kans meer weg. Op het middenveld werden de meeste Ambyse aanvallen al in de kiem gesmoord. Maar ook aanvallen ging het hier prima. Goed passes en goed samenspel met het hardwerkende spitsenduo. Zo liep de F1 verder uit naar de uiteindelijke uitslag 8-2. Een dikverdiende overwinning. Maar wederom werd duidelijk dat het team kwetsbaar is als het even iets minder loopt.

Man of the match: Alex Buijs

(12-09-2009) RKHSV F1 - Eijsden F1     2 - 5

"De eerste “echte” wedstrijd van de F1. Het weer was prima en de jongens hadden er zin in."

Helaas bleek daar in het begin weinig van. De F1 werd op alle fronten afgetroefd door de fel en goed spelende F1 van Heugem. Onze jongens leken te kort uit bed! Slappe hap was het en de trainers en meegereisde supporters geloofden hun ogen niet. De F1 had zo maar met een nulletje of drie achter kunnen staan. Geluk dat we een kei van een keeper in het doel hebben staan en dat de jongens van Heugem het vizier een beetje scheef hadden staan. Plots was het Eijsden dat de 0-1 scoorde. Op dat moment geheel tegen de verhouding in. Heugem had overigens vrij snel het antwoord klaar en het was snel 1-1.
Naarmate de eerste helft vorderde kwam Eijsden steeds beter in het spel. Met name doordat de werklust verbeterde werd het spel naar de helft van Heugem verplaatst. Het voetbal begon te lopen en er werd beter overgespeeld. Via de rechterkant werd erg goed opgebouwd. Een mooie inworp speelde Vince door op Alex die de bal binnen tikte; 1-2. Onze jongens kwamen op dreef en het werd voor de trainers en toeschouwers genieten geblazen want de ene na de andere mooie aanval kwam uit de hoge hoed van de voetballers. Er ontbrak maar 1 ding aan; er werd niet gescoord. Op dat moment hadden ze zeker 2 of 3 doelpunten meer moeten maken. Maar dat zou op grond van het begin van de wedstrijd niet terecht zijn geweest.
De trainers drukte de spelers op het hart om vooral op deze manier door te vechten. Helaas bleek de eerste helft bij een paar jongens zijn tol te eisen. De vermoeidheid sloeg toe en Heugem scoorde 2-2. Van beide kanten was het geen grootse tweede helft maar Eijsden was toch gevaarlijker en scoorde de 2-3. De actie van de wedstrijd was van Dion. Met een lange rush langs de zijlijn en een spetterende pas op Alex had hij een groot aandeel in de 2-4. De wedstrijd was gespeeld. Vince bracht de einduitslag op het bord met een strak schot in de bovenhoek 2-5. Wellicht iets geflatteerd maar toch een verdiende overwinning. Een goed begin is het halve werk.

Man of the match: Dion Wolfs


Voetballend zit er wel muziek in het team. Voorwaarde is de vechtlust en de wil om te winnen. Als dat bij iedereen aanwezig is, dan komt het wel goed met dit negental.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren