Wedstrijdverslagen F3

(02-10-2009) Eijsden F3 – Ouders F3

“The match der giganten”

Ja, beste lezers we schrijven vrijdagavond 2 oktober als dé wedstrijd van het seizoen op de agenda staat. De F3 tegen hun ouders. Helaas was niet iedereen beschikbaar, maar hadden de ouders toch een aardige selectie op de been weten te krijgen. Met op doel Raoul, Pascal achterin, Paul en Bart als het dynamiet op het middenveld, Christa en Sylvie als de goalgetters en Rob als zwervende stofzuiger. Je zou zeggen kat in het bakkie voor deze selectie! Maar de F3 had zich gewapend met Martijn in de goal, Hendrik achterin, daarvoor alleskunner Jeroen, Naud en Dylan op het midden, Jerome voorin en dan 2 geheime wapens in de naam van Thomas en Quinten. U razende reporter heeft niet alles bijgehouden, want daarvoor was hij te geboeid door deze geweldige strijd. Martijn blijkt bijna onklopbaar te zijn als de ouders weer eens een aanval opzetten. Christa en Sylvie werden er bijna moedeloos van, maar bleven doorstrijden. Als de F3 een van hun aanvallen lanceert, gaan ze Pascal voorbij alsof hij voor spek en bonen meedoet. Tot overmaat van ramp zat de goalie naast zijn doel naar de andere wedstrijd te kijken. Met veel gejubel werd dan ook de bal in het net gedeponeerd.

Dan hebben de ouders balbezit en moet Bart eerst lastpost Quinten van zijn been schudden. Komt hij dan Hendrik tegen. U kunt al raden wie hier als winnaar uit de strijd is gekomen : “de rots van de F3”. Paul strooit op het midden met een aantal subtiele balletjes richting de voorwaartse, maar Jeroen onderschept een aantal keer de bal en bezorgt deze bij “watervlug” en “pijlsnel” (lees Thomas en Jerome). Die telkens weer voor de goal opduiken.

Dylan is ook goed op dreef en komt een aantal keer gevaarlijk door, maar heeft veel moeite met Rob “de stofzuiger” die een aantal keer de angel uit de aanval van de jeugd moet halen. Naud speelt op zijn vertrouwde rechterkant en bestookt het doel elke keer weer met zijn pegels. De stand op het scorebord was bij het eindsignaal 8-4 voor de kids en dus moesten de ouders de doelen opruimen en de lijnen oprollen. In de kantine werd er nog nagepraat onder het genot van een drankje. De ouders zijn wel uit op een revanche, maar ik denk dat ze dan wel op trainingskamp zullen moeten. Willen ze kunnen winnen van de kanjers van de F3.

Allen bedankt voor deze geweldige avond.

(30-09-2009) Eijsden F3 – Jekerdal F7     1 - 5

“de woensdagavond”

Vandaag onze inhaalwedstrijd tegen Jekerdal. De eerste paar minuten van deze match is het van beide kanten aftasten, maar de ban wordt na 5 minuten gebroken en wel in het voordeel van onze gasten. Zij weten onze verdediging en Martijn te verschalken en de 0-1 binnen te tikken. De F3 gaat echter meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het is Diego die een kanonskogel afvuurt van 5 meter voor het doel, maar de goalie weet op miraculeuze wijze de bal over te tikken. In de daarop volgende corner brengt Max de bal voor het doel en is ons goudhaantje Diego er als de kippen bij om het beslissende tikje naar een gelijke score te geven. Dan gaat het spel over en weer, maar is het toch weer Jekerdal die met een geweldige counter met een 1-2 voorsprong gaat rusten.

Meteen na rust is nog niet iedereen bij de les en lopen we direct tegen een treffer van Jekerdal op. De F3 laat zien dat ze geweldig strijdvaardig zijn en proberen dan ook weer meteen een doelpuntje te maken. Alleen drijven ze hun acties iets te ver door. In plaats van de bal van een afstand in de goal te jassen, willen ze de bal persoonlijk over de doellijn helpen. Er volgen nog een paar hachelijke momenten voor het doel van Jekerdal, maar de bal wordt 2 maal van de doellijn gehaald. Daar tegenover scoren de gasten wel nog 2 maal. De einduitslag komt zo op 1-5 dat een beetje geflatteerd is, maar dat hoort ook bij het voetbal.

Mannen bedankt voor jullie inzet en op naar de volgende wedstrijd.

(26-09-2009) Scharn F7 - Eijsden F3     0 - 7

“Het kunstgras”

Vandaag is de F3 te gast op de mooie accommodatie van Scharn. Onze wedstrijd wordt gespeeld op veld 1A en laat dit nou net het mooie kunstgrasveld zijn. We schrijven de 7de minuut als Max op rechts opstoomt en Diego aanspeelt. Die op zijn beurt Jerome bedient, maar zijn inzet scheert net langs de verkeerde kant van de paal. Niet veel later verdienen we een hoekschop na een actie van Luca. Diego schiet deze hoekschop hard voor de goal. Iedereen mist de bal behalve onze Lucas, die met het linkervoetje bij de 2de paal de 0-1 binnenschiet. Als Scharn een aanval afslaat, valt de bal voor de voeten van de mee opgekomen Hendrik en kogelt deze de 0-2 binnen. Dan volgt er een hachelijk moment voor ons doel, maar Martijn blijft cool en bezorgt ons weer het balbezit. Dit is net voor de rust en Louis krijgt de bal en speelt Naud aan. Die gooit er een versnelling uit. Als drie verdedigers van Scharn hem op de huid zitten, kapt hij de bal terug en stuurt zo de drie verdedigers het bos in. Hij tikt de bal naar Diego die met een vuurpijl de 0-3 laat noteren.

Na de rust heeft Scharn balbezit, maar de verdediger was niet berekend op een felle Diego die hem de bal afsnoept en beheerst de 0-4 binnenschuift. De 0-5 valt na een hele snelle en mooie aanval. Als Martijn uitschiet, pikt Louis de bal op en bezorgt deze bij Diego met een heel mooi steekballetje. Op links is Jerome helemaal vrij. Diego heeft dat ook gezien en lanceert hem dan ook richting doel. Deze vrije doorgang laat onze goaltjesdief zich niet ontnemen en verschalkt de keepster. Dan slaan H&H een aanval van Scharn af en komt de bal via Luca bij Max “de witte moter” die voor de goal opduikt, maar zijn inzet wordt met een geweldige snoekduik van de keepster uit de hoek geplukt. Dan ziet Dylan zijn harde werken beloond met zijn eerste treffer. Als Harm hem de bal bezorgt, schuift hij deze in het hoekje buiten het bereik van de keepster. Net voor het eindsignaal is het weer die dekselse Diego die goed stoort en de bal veroverd. Met Dylan als tussenstation kan Jerome de 0-7 en tevens de eindstand laten noteren.

Mannen proficiat met deze puike teamprestatie.

(19-09-2009) Eijsden F5 – Voerendaal F5     2 - 6

Op deze zeer warme zaterdagmorgen is Voerendaal F5 te gast. De F3 heeft deze zaterdag 3 afmeldingen. Bij onze vrienden van de F4 wordt een speler geleend in de naam van de kilometervreter Jordy Wolfs. Voerendaal neemt meteen het initiatief en dat resulteert al snel in de 0-1.

Dat de F3 achterin kwetsbaar is vandaag heeft de tegenstander al snel door en met snelle aanvallen moeten het gelegenheidsduo Harm en Jordy vol aan de bak. Als ons middenveld dan ook nog eens niet hun beste dag heeft is er geen houden meer aan en staan we met de rust al met 0-4 achter.

In de 2de helft loopt het iets beter en weet Diego 2 maal het net te vinden, maar ook Voerendaal maakt er nog 2. En ja eerlijk is eerlijk als Martijn “van der Sar” uh ik bedoel Smeets niet in het doel had gestaan, was de score nog meer geweest. Helaas is het gemis van de afmeldingen duidelijk zichtbaar geweest en moesten we onze meerdere erkennen in onze tegenstander van vandaag.

Maar volgende week begint de wedstrijd tegen Scharn weer met 0-0.

Op naar de volgende week.

(12-09-2009) RKHSV F4 - Eijsden F3     0 - 5

“De seizoensopening”
 

Hallo F3 belangstellenden,
 

Nadat de nieuwe selectie van de F3 op 1 september hun kicksen weer uit de kast hadden gehaald, werd op de eerste training kennis gemaakt met iedereen en begonnen met de eerste oefeningen. Op zondag 6 september stond het Team notarissen toernooi al op de kalender. Dit was na 1 training voor de spelers een goede oefening. Er werden door de technische staf een aantal opstellingen geprobeerd om te kijken wie waar het beste op zijn plek is in het veld. Het toernooi was voor de F3 na 3 nederlagen in de 1ste ronde al voorbij, maar dit seizoen hoeven ze in ieder geval niet meer te oefenen met centeren. Nu bent u een beetje op de hoogte van de eerste week van de F3. 

Dan is het zover, de eerste competitie wedstrijd in en tegen Heugem F4. Als de spelers omgekleed zijn en op het veld bij elkaar staan is het Martijn die zijn medespelers voorgaat in de o zo belangrijke yell en roept: “Wat gaan we doen met zijn allen?” waarna de rest hem aanvult met: “lekker ballen”!!

Als iedereen op zijn plaats staat, fluit de scheids en er ontstaat een strijd op het middenveld. Als na 7 minuten Jerome het een verdediger van Heugem lastig maakt en de keeper de bal nog net kan wegschieten, beland deze via Max bij Diego die rechts voor de goal de 0-1 vanuit de draai binnenschiet.

Uiteraard gaan de meegereisde fans uit hun dak na dit mooie begin van hun helden. Ook de spelers groeien door dit goede begin dat resulteert in een corner die wordt genomen door Hendrik. De bal komt voor het doel waar Louis met een droge knal de 0-2 tegen de touwen schiet. De keeper had deze bal niet gezien, maar wel horen langs suizen.
 

Onze spelers zijn gretig en als de keeper van Heugem de bal niet goed uitschiet, vangt Diego deze op en schuift de bal beheerst in het hoekje. Heugem staat dan wel achter met 0-3, maar geeft zich zeker niet gewonnen en bouwt dan ook weer aan een aanval. H&H (lees Harm en Hendrik) moeten hun beste beentje voorzetten om een rappe aanvalster van Heugem het scoren te beletten, maar toch weet deze speelster de bal op onze paal te krijgen. Onze sluitpost let goed op en bezorgt de afgeketste bal bij Louis die zijn mannetje voorbij gaat en dan op de mee opgekomen Harm speelt. Op rechtshalf is Naud al vertrokken de diepte in en krijgt de bal van Harm. Met een vlammend schot laat hij de 0-4 op het scorebord noteren. De leiders staan met een brede glimlach te genieten van het spel van hun pupillen op deze mooie zaterdag.
 

Na de rust loopt het net iets minder. Dit komt doordat de spelers hun plaats soms vergeten en zo komt Heugem er een aantal keer gevaarlijk uit. Máár de F3 heeft Martijn natuurlijk niet voor niks in de goal staan.
 

Toch zijn het onze jongens die het net nogmaals weten te vinden. Als Luca Naud aanspeelt, vuurt deze nog eens een vuurpijl af richting het doel van Heugem, maar als een duivel uit een doosje is daar de pijlsnelle Jerome die met zijn bovenlichaam de bal van richting veranderd en zo de goalie op het verkeerde been zet. De 0-5 is tevens de eindstand en een daverend applaus van de meegereisde supporters is dan ook terecht.

Proficiat mannen en op naar volgende week.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren