Wedstrijdverslagen F4

(24-4-2010) Wjinandia F1 – Eijsden F4      3 - 3

Doelpuntenmakers:

Mick 2x

Mika 1x


Vandaag moesten wij het doen zonder onze keeper Yoeri die een weekendje weg was. Dit heeft de trainers de hele week bezig gehouden met wie nu in het doel te plaatsen. Er was niemand die deze taak op zich wilde nemen en na aan sommige spelers gevraagd te hebben of er iemand was die voor een keer wilde keepen werd er besloten om Brian en Mick ieder een helft te laten keepen. Brian zou de 1e helft keepen en Mick de 2e helft. Beide waren zeer gespannen om in het doel te staan.

Er werd dor beide ploegen aanvallend gespeeld en ook werden er enkel mooie kansen gecreëerd. Brian wist in de 1e helft het doel goed te verdedigen en de beide doelpunten die er vielen kon hij niets aan doen. Onze mannen wisten elkaar goed aan te spelen en voorin resulteerde dat in een mooi staaltje voetbal waaruit ook 3 keer gescoord kon worden. We gingen de rust in met een 2-3 voorsprong, en er werd hun duidelijk gemaakt dat als we zo verder zouden spelen we deze wedstrijd wel konden winnen. De keepers ruilden in de rust van kleren en Mick ging het doel verdedigen.


De 2e helft waren er aan beide kanten enkele kansen en een hard schot van een Wijnandia speler eindigde op de lat. Mick wist door goed uit te komen en een keer op de bal te springen de stand vooralsnog zo te houden. Ook werd er door Ralf nog een schot van de lijn gehaald. De stand was in de 22e minuut nog 2-3 en we dachten dat we de 3 punten binnen hadden. In de 27e minuut kon Wijnandia toch nog de 3-3 scoren en was dit ook de eindstand.

Mannen goed gedaan en sjapoo voor onze 2 keepers

(27-03-2010) Eijsden F4 - De Heeg F1      0 - 1

Doelpuntenmakers: -

Vandaag was het een wedstrijd van erop of eronder. Als ze zouden winnen stonden ze misschien op de tweede plaats. Bij verlies zou uitzicht op het kampioenschap voorbij zijn. Ondanks de druk op de schouders van onze mannen lieten zo weer zien dat ze konden voetballen. Vanaf het begin creëerden ze doelkansen, maar helaas lukte het allemaal net niet. De Heeg speelde op de counter en was hier erg sterk in. Het was al snel duidelijk dat de ploeg die het eerste doelpunt zou maken, hoogstwaarschijnlijk de winnaar werd van deze wedstrijd. Na 25 minuten spelen floot de scheidsrechter voor de rust.

Ons trainersduo sprak de heren nog wat moed in en zei dat ze goed moesten samenspelen in de resterende 25 minuten. F4 liet zien dat ze niet voor niets het Ajax van onze club wordt genoemd. Iedereen geloofde in een goede afloop. Maar de Heeg kwam eruit en door een poeier op doel was het de Heeg die (wel of niet) scoorde. De meningen werden niet helemaal gedeeld met de beslissing van de scheidsrechter.

Hoe dan ook, of het nu wel of niet goal was, ze hebben verloren door niet te scoren, waar wel genoeg mogelijkheden voor waren. De scouts van PSV en Roda waren aanwezig en hebben toch genoten van jullie spel ondanks jullie nederlaag.

Les van deze week: werk als een team. Maak het teambelang sterker dan het individuele belang. Je kunt beter je ploeggenoot laten scoren dan jezelf vast te lopen.

Les voor de supporters: wat een scheidsrechter ook beslist, de beslissing van de scheidsrechter is de enige die telt. Ga er zelf maar eens aanstaan (als 15-jarige jeugdspeler die dit voor z’n plezier komt doen) en neem een beslissing in enkele seconden. Ook een scheidsrechter kan niet alles zien. Ook in de Eredivisie nemen (beroeps)scheidsrechters niet altijd de juiste beslissing!

(20-03-2010) Eijsden F4 - SV Slenaken ’63 F1     6 - 0

Doelpuntenmakers:

Brian: 1

Jordy: 2

Luuk: 1

Mick: 1

Mika: 1

Gelukkig was niemand van de F4 gisteren naar MVV tegen Fortuna geweest, anders zouden ze géén goed voorbeeld hebben gehad. Nee, de F4 speelde vanaf de eerste minuut vol overtuiging. De trainers hadden afgelopen weken wat tegenslagen te verwerken gehad, maar konden nu eindelijk hun tactiek toepassen.

De inmiddels bekende yell van ons F4 en het 2-4-2-systeem wierpen al vrij snel in de wedstrijd hun vruchten af. Ze hielden het veld lekker breed en iedereen hield zijn positie. Hierdoor werd er snel gescoord, één, twee en zelf drie tegen nul scoorden ze nog voor het rustsignaal. De supporters en zeker ook deze reporter stonden versteld van het mooie voetbal dat hen werd voorgeschoteld.

In de tweede helft was het al niet anders. Ajax speelt mooi voetbal en Barcelona ook, maar wat F4 ons vandaag liet zien doet er niet voor onder. Je zag de kopjes allemaal stralen. Alles lukte en wat andere wedstrijden ontbrak, het scorend vermogen, was vandaag volop aanwezig. De tweede helft werden de toeschouwers op nog eens drie doelpunten getrakteerd. Er werd dan ook met volle teugen genoten van het mooie voetbal en zeker ook van het mooie samenspel.

De keeper gaf deze week aan te willen stoppen met keepen, maar was wel zo sportief om dit seizoen het doel nog te willen verdedigen. Dit deed hij vandaag super en hij hield zelfs de nul voor het eerst dit seizoen.

Les van vandaag: ga zo door en vermaak de trouwe supporters en deze reporter iedere week op deze manier!!

(13-03-2010) Oranje Boys F1- Eijsden F4     2 - 3

Doelpuntenmakers:
Mika, Ruben en Mick


Deze Zaterdag zijn we op bezoek in Oost-Maarland, Onze vaste reporter was helaas verhinderd en daarom komt dit verslag van een van de trainers. Ook vandaag moesten we helaas met 3 wisselspelers spelen, dit is voor de trainers altijd weer een discussie over wie ze moeten wisselen, het is steeds moeilijk om iedereen evenveel speelminuten te geven en tevens in het belang van de wedstrijd te handelen. Er is ons al meerdere malen gezegd dat we in het belang van de wedstrijd moeten handelen en dit zullen we in de toekomst dan ook proberen te doen.

Onze mannen moesten zo veel mogelijk druk proberen uit te oefenen en onze verdedigers moesten dus mee schuiven tot aan het middenveld.

Er werd goed samengespeeld en er werd de mannen op het hard gedrukt dat men op hun eigen plek moest blijven, dit lukte niet altijd maar over het algemeen ging dit vandaag beter als voorgaande weken. Dit resulteerde ook snel in 1-0 door Mika.

Er werden meerdere kansen gecreëerd maar deze werden niet allemaal benut. vlak voor rust werd er 2-0 gescoord door Ruben en gingen we met een goed gevoel naar het kleedlokaal voor de 10 minuten rust. Hier werden de jongens aangesproken dat ze vooral zo moesten door blijven voetballen en proberen om sneller over te spelen.

Na deze 10 minuten gingen we weer het veld op voor de 2e helft. er werd wederom goed gevoetbald maar oranje boys kon tocht 1-2 scoren. hierna werd het nog even spannend, maar toch kon er door Mick nog 1-3 gescoord worden. Ook oranje boys wist nog een doelpunt te scoren waarna het eindsignaal klonk.

Onze eerste 3 punten zijn binnen en we proberen op de training nog meer de nadruk erop te leggen dat iedereen op zijn aangewezen plek blijft.

Om onze reporter te volgen met een wijze les, die van deze week is :

Als iedereen op zijn plek blijft loopt, is het de F4 die scoort.

Tot dinsdag Jullie lijders.

(06-03-2010) Eijsden F4- Simpelveld F2     2 - 2

Doelpuntenmakers:
- Luuk 1
- Brian 1


Op de koude zaterdagochtend mocht F4 het opnemen tegen Simpelveld. Het trainersduo had zich goed voorbereid en een speelschema opgesteld voor deze wedstrijd. Zij konden hier echter niets mee omdat de tegenstander slechts met zeven spelers was komen opdagen en de tactiek bepaald was op acht tegen acht. Het vertrouwde 2-4-2-systeem viel weg, en na de nieuwe yell van F4 werd besloten om 2-4-1 te gaan spelen.

Vanaf de aftrap werd al snel duidelijk dat het een lastige tegenstander zou worden. Simpelveld speelde hetzelfde spel als Ajax, aanvallend goed en mooi voetbal. Terwijl wij het moeten hebben van onze vechtlust, net zoals, nouja daar hebben we geen voorbeeld van in de Nederlandse competitie. Na 10 minuten spelen werd door wat verward spel van onze achterhoede onze doelman gepasseerd. Onze jongens lieten even de kopjes hangen en hierdoor stonden ze steeds onder druk. Gelukkig floot de scheidsrechter voor het rustsignaal.

De jongens werden even snel aangesproken met wat peptalk. Iedereen langs de lijn had zo zijn eigen mening over zijn of haar eigen kind, maar de trainers hadden de spelers blijkbaar de juiste tactiek ingefluisterd. Want in het begin van de tweede helft was het ons F4 dat feller was dan Simpelveld. Jammer voor ons was het wederom door mooi voetbal dat toch Simpelveld de 0-2 scoorde.

Toen was het alsof onze jongens dachten: “En nu is het genoeg”. Ze vochten als leeuwen en het vechten werd beloond. 5 minuten voor tijd werd er gescoord door onze spits Brian. Langs de lijn werd er weer als vanouds aangemoedigd: “Blijven gaan”, “We hebben nog niet verloren, “Het kan nog!”. De reguliere speltijd was verstreken maar door wat oponthoud werd er tijd bijgetrokken door de zeer goed fluitende scheidsrechter. Iedereen bleef erin geloven (behalve misschien deze reporter, die het erg koud had en graag zou willen dat de wedstrijd afgelopen was). Gelukkig bleven onze jongens er wel voor gaan, ondanks de extreme kou, en scoorde Luuk in de laatste minuut de verdiende 2-2.

Ook deze week weer een wijze les: de wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken (deze les is eigenlijk meer voor de reporter).

Jongens, blijven vechten van het begin tot het einde!!

(27-02-2010) RKASV F3 – Eijsden F4     2 - 2

Doelpuntenmakers:

- Luuk 1
- Brain 1

De eerste wedstrijd na de winterstop moest de F4 het opnemen tegen Amby. Het fluitsignaal klonk en het was net of onze ploeg nog in de winterslaap zat. Amby domineerde vanaf minuut één en speelde met alle gemak. Onze ploeg maakte het ze dan ook niet zo moeilijk, het was wachten op het doelpunt van Amby. Zo deed ook Ajax afgelopen week tegen Juventus, afwachten, afwachten en nog eens afwachten. Dat is vragen om moeilijkheden. Alleen werd bij de F4 wel door de tegenstander gescoord en wel twee keer.

In de rust werden onze mannen verwelkomd met lekkere ranja. Of hier een pepmiddel in zat weten we niet, maar in de tweede helft was het spel in ieder geval anders om. Eijsden speelde feller en gretiger dan Amby. Je kunt het spel hier vergelijken met HSV tegen PSV. Hier was het PSV die voor stond en wegzakte in de tweede helft.

F4 scoorde na ongeveer 10 minuten spelen in de tweede helft. Deze 2-1 gaf de harde kern van de supporters (Peter en Roger) weer wat moed. Eijsden bleef druk uitoefenen op Amby en scoorde hierdoor verdiend de 2-2.

Na afloop werd door de analisten weer hevig gediscussieerd over deze wedstrijd. Ik als reporter denk dat het F4 in de eerste helft een 4 verdiende en in de tweede helft een 7+.

Dus heren, de les van vandaag: er staan vanaf het eerste fluitsignaal en niet pas beginnen nadat de eerste helft is afgelopen!!!

(14-11-2009) Standaard F1 - Eijsden F4     4 - 0

Doelpuntenmakers: -

Vandaag, op de dag dat Sinterklaas wordt ingehaald in ons land, moest ons F4 het opnemen tegen de nummer drie van de ranglijst. We wisten dat het moeilijk zou worden bij Standaard en dat bleek ook wel. Na het fluitsignaal stormde Standaard met twee man op onze keeper ad en scoorde gelijk de 1 – 0.

Onze mannen waren niet opgewassen tegen dit Standaard. Ze vochten wel en probeerden kansen te creëeren, maar de laatste man van Standaard was ijzersterk. Iedere bal die bij hem in de buurt kwam werd mooi weggehaald.

Jammer voor ons, want we hebben al veel moeite met scoren en dan krijg je ook nog zo’n goed blok tegenover je. Standaard kwam vijf minuten voor de rust met 3 man aangestormd en kwam zo tot 2 – 0 voor de rust. De eerste helft hadden ze zeker tegenstand geboden, maar Standaard was gewoon sterker dan onze mannen.

De tweede helft lieten ze zich meer en meer terug drukken op de eigen helft en werd er na tien minuten de 3 -0 binnen getikt. Snel hierna werd het zelf 4 – 0.

Tot overmaat van ramp werd een kleine overtreding van onze laatste man bestraft met een strafschop voor Standaard. Of deze terecht was of niet, onze keeper zei “ik stop deze wel even”. En of het zo moest zijn, in de uiterste hoek wist hij de bal inderdaad uit het doel te duwen

Volgens de telling van deze reporter scoorde Standaard nog één keer, maar aangezien de scheidsrechter de baas is op het veld, en hij maar 4 doelpunten heeft geteld, werd de eindstand 4 – 0.

Heren, ondanks deze nederlaag hebben jullie wel gevochten. De tegenstander was helaas iets te sterk voor jullie

(07-11-2009) Eijsden F4 - Walram F1      0 - 2

Doelpuntenmakers: -

Na een weekje rust stond Walram op het programma. Op papier een gelijkwaardige tegenstander. Dit bleek ook wel. Voor de neutrale toeschouwer een leuke pot om te zien. Het spel ging heen en weer, de ene na de andere kans diende zich aan, zowel voor Eijsden als voor Walram. Al kwam Walram niet veel verder dan de tweede lijn.
Eijsden kwam echter wel tot voor het doel, maar de spitsen wisten de bal niet in het net te krijgen. Diverse afstandschoten gingen of net naast of over. Walram kreeg een hoekschop en deze werd nipt over het doel geschoten door onze verdediger Ralf. Daarna wederom een hoekschop en wederom gevaarlijk ingeschoten, maar deze keer wist Jelle de bal weg te werken.
Aan de andere kant was Mick aan de bal, deze schoot helaas over. Ook Brian kreeg kansen, maar ook hij miste het doel. Het middenveld was ook vandaag goed bij de les. Ruben vocht voor iedere meter. Jordy gaf de ene na de andere mooie pass naar voren en hielp zonodig achterin. Ook Mika en Luuk moeten we niet vergeten. Deze moesten wederom veel loopwerk verrichten om de tegenstander onder druk te zetten.
Jammer genoeg sloeg een minuut voor het rustsignaal het noodlot toe. Walram kwam er goed uit en speelde onze keeper mooi uit. De tweede helft moest nog beginnen en we hadden al heel wat mooi voetbal gezien.

De tweede helft was het voetballend helaas wat minder. Maar ook deze was voor de neutrale toeschouwer niet onaardig om te zien. Eijsden had genoeg kansen, maar de bal wilde maar niet tussen de twee palen van Walram. Walram creëerde ook genoeg kansen, maar deze werden vaak al bij de 16 meter door onze mannen gestopt. Met nog 10 minuten op de klok was een poeier van Jelle helaas net naast. Nog 5 minuten en Walram kwam weer mooi eruit en speelde met drie man onze verdedigers en keeper uit en scoorde de 0 – 2.
Onze ploeg probeerde nog te scoren, maar helaas lukte dit niet. Hoe goed de jongens ook spelen, ze hebben nu eenmaal niet zoals Ajax een Suarez of zoals bij MVV Gomez. Helaas, het was misschien een wedstrijd geweest voor een gelijkspel. Maar dan moet de bal wel in het doel geschoten worden. Helaas lukte dit vandaag wederom niet.

Heren, jullie hebben goed en mooi samen gespeeld. Het scoren komt ook wel weer!

(24-10-2009) Eijsden F4 - Scharn F3      1 - 2

Doelpuntenmakers:
Luuk: 1

Vandaag stond de inhaalwedstrijd van F4 tegen Scharn F3 op het programma. Bij winst zou F4 boven aan gaan meedraaien, bij verlies zouden ze waarschijnlijk terugzakken naar plaats 8. De wedstrijd zou met een 1-4-2-systeem beginnen. Het fluitsignaal klonk en van dit hele systeem was al niets meer te merken. Meteen in de eerste minuut kregen ze al het eerste doelpunt tegen.

De eerste helft was F4 niet met het hoofd erbij. Er werden onnodig kansen weggegeven. Het middenveld was daar waar het spel zich afspeelde. Het was net alsof de rest van het veld verboden terrein voor de mannen was. Na 16 minuten spelen werd er gecounterd en door mooi samenspel van Mick was het Luuk die de bal op fraaie wijze in het net schoot. Hij deed dit overigens met twee verschillende schoenen aan. Wellicht had het daaraan gelegen?? Na 20 minuten floot de scheidsrechter voor de rust. Gelukkig kon onze technische staf de mannen even op hun plaats zetten (dacht deze reporter).

De tweede helft was het tegendeel helaas waar. De mannen hielden niet het vertrouwde systeem aan. Weer speelde de wedstrijd zich af op het middenveld, met het verschil dat ze nu meer op de helft van Scharn speelden. Het probleem bij alle wedstrijden was ook deze partij weer onze grootste tegenstander, nl. doelpunten maken. F4 heeft een goaltjesdief nodig zoals bijvoorbeeld Suarez bij Ajax. Nu zorgt vaak een fout achterin voor een goal voor de tegenstander. Zo had deze wedstrijd de keeper de pech deze fout te maken. Na een mislukte uittrap kreeg de spits van Scharn de bal in de voeten gespeeld en scoorde helaas hierdoor. Deze goal was tevens de laatste en zo verloor F4 met 1–2.

Deze wedstrijd had wederom niet verloren hoeven te worden. De les van deze week: Er wordt gewonnen als team en verloren als team. Voetbal is een teamsport, dus wie er ook scoort of wie er ook een fout maakt, dat maakt helemaal niet uit. Er moet samen gespeeld worden en samen gevochten worden voor de bal, dan wordt er ook samen gewonnen!!

(17-10-2009) Keer F1 - Eijsden F4      8 - 1

Doelpuntenmakers: Mika: 1

Voor de wedstrijd kregen de mannen een bespreking op hoog niveau. Het meegereisde publiek en de ouders moesten het trainingslokaal verlaten, en wat er besproken werd.?...?...? ook de verslaggever mocht er niet bij zijn.

De mannen kwamen enthousiast het veld op. Dit was echter van korte duur toen ze de tegenstanders zagen. De kopjes gingen al hangen.

Het fluitsignaal klonk en ze begonnen goed, totdat er twee mannetjes van anderhalve kop groter op het doel afstormden en dit meteen tot het eerste doelpunt leidde. Snel erna werd ook het tweede doelpunt gescoord. Deze domper kwam hard aan bij de mannen. De verdedigers moesten dan ook vol aan de bank. Aanvallend liep het ook niet zoals het moest en het middenveld kreeg de afstand tussen de aanvallers en verdedigers niet belopen. Toch was de eerste helft zeker niet slecht. Het ontbrak ze echter aan wat meer fysieke kracht. Dan zie je toch het verschil tussen een 7- of een 9-jarige speler.

De eerste helft kwam ten einde met een 4 – 0 achterstand. Hoe moesten de trainers dit aanpakken? Hoe krijg je jongens die het al een beetje opgegeven hebben in hun hoofd zover, dat ze er toch voor blijven gaan? Normaal gesproken zou je de vergelijking kunnen maken met een ander elftal, bijvoorbeeld het eerste. Maar deze waren het afgelopen weekend ook al geen goed voorbeeld.

Al met al klonk het fluitsignaal voor de tweede helft. Er werd niet voluit gespeeld en Keer scoorde nog aan aantal keren. Ook ons F4 scoorde gelukkig nog één keer. De eindstand werd 8 – 1.

Heren, op naar de volgende wedstrijd.

En dan, zoals een trouwe supporter altijd zegt: “met wat meer peper in de vot”!!!!

(10-10-2009) Eijsden F4 - Heer F1     3 - 0

Doelpuntenmakers:

Brian: 1

Mika: 1

Jordy: 1

Vandaag moest de F4 het opnemen tegen de F1 van Heer, altijd moeilijk op papier. Volgens onze reporter was de wedstrijd van vandaag te vergelijken met de wedstrijden van Feyenoord. Deze Nederlandse topclub kampt al enige tijd met wat problemen voorin. Bij de F4 was dat deze wedstrijd ook het geval, want de mannen verspeelden de ene na de andere kans op het doel.

Maar na 8 minuten spelen kregen ze een mooie kans en wist onze topscoorder de 1 – 0 te scoren. De 2 – 0 liet niet lang op zich wachten, want Mika scoorde een paar minuten later ook.

In het middenveld echter, werd er vandaag niet zo hard geknokt als voorgaande partijen. Hierdoor wist Heer diverse kansen te creëren. Ondanks dat onze verdedigers blijkbaar vandaag niet helemaal fit waren, wist Heer dit niet te verzilveren met een doelpunt. Gelukkig kwam dan ook snel het rustsignaal.

In de rust werd de mannen meegegeven dat, ze wat feller moesten zijn. Maar toen de tweede helft begon leek het alsof ze niet goed bij de les waren en gaven ze onnodig veel ballen weg. Wederom hadden ze wat geluk dat Heer deze kansen niet benutte.

Ze hadden zelf ook voldoende kansen, maar deze werden helaas nog niet benut. Iedereen wilde zelf graag een doelpunt maken, maar hierdoor werd vaak vergeten naar de andere (vrijstaande) spelers te kijken. Jordy wist echter van zo’n 20 meter afstand met een flinke uithaal te scoren, waardoor de eindstand op 3 – 0 uitkwam.

Les van deze wedstrijd:

Er zal geleerd moeten worden om als team te moeten winnen. Wie er scoort is niet belangrijk, wel dat er gescoord wordt!

Ondanks alles, heren proficiat met weer een overwinning.

(03-10-2009) RKASV F2 - Eijsden F4     0 - 3

Doelpuntenmakers:

Brian: 2
Mika:  1

Ons F4 moest het opnemen tegen een op papier zeer sterk RKASV. Het bleek ook wel dat zij een goede ploeg hadden.

Na 5 minuten werd er door RKASV gecounterd en met een poeier op de kruising geschoten. Het had zo al maar 1-0 kunnen staan. Maar de aanvallers en middenvelders creëerden de een na de andere kans. Je kon ze vergelijken met MVV gisteren: aanvallend goed, verdedigend goed, maar geen scorend vermogen. De eerste helft was dan ook voorbij voor we er erg in hadden.

In de rust werd er dan ook tegen de mannen gezegd dat ze zo door moesten gaan! Toen het fluitsignaal klonk was dit dan ook meteen het teken om in de aanval te gaan. Luc schoot naar Ruben, die de bal overspeelde naar Mika, deze schoot hem weer verder naar Brian en deze wist te scoren, 0-1. Verdiend na 5 minuten in de tweede helft gespeeld te hebben. Ook RKASV blijft aanvallen, maar verdedigend staat het bij F4 als een blok. Wat RKASV ook probeerde, Jelle en Ralf haalden alles weg. Kwamen ze toch tot bij de goal, dan stond daar altijd nog onze keeper Yoeri (op dit moment de minst gepasseerde keeper van de competitie).

Net als Bayern München in de Champions League was ons F4 aanvallend sterk. De ene na de andere kans diende zich aan. Mika werd vrijgespeeld door Mick en wist te scoren. Dit vonden onze mannen echter nog niet genoeg, en na wederom mooi overspelen werd onze goaltjesdief Brian bereikt en scoorde hij nogmaals. Nog 5 minuten spelen en ze hadden de 3 punten in de pocket. De verdedigers moesten nog wel even vol aan de bak, maar wisten de nul te behouden.

Afgelopen dinsdag hebben jullie ondanks een nederlaag de sterren van de hemel gespeeld. Vandaag deden jullie dit wederom.

De trouwe meegereisde supporters waren dolenthousiast en hebben erg genoten van deze mooie wedstrijd.

Heren, van harte proficiat!

(29-09-2009) Berg '28 F1 – Eijsden F4     5 - 1

Dit wedstrijdverslag is misschien wat laat, maar dit komt omdat onze verslaggever zelf deze dinsdag moest werken en het verslag dus door iemand anders gemaakt moest worden, maar beter laat dan nooit.

Op deze dinsdag avond zijn wij afgereisd naar Berg `28 voor deze wedstrijd.

We wisten gezien de resultaten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. In Berg aangekomen zijn we na te zijn omgekleed direct aan de warming/up begonnen. Na overleg gepleegd te hebben met de leiding van Berg, werd er besloten om 7 tegen 7 te spelen. Dit betekende dat we met 2 wisselspelers zouden spelen.

Enkele minuten na het beginsignaal werd er al vroeg door Berg gescoord 1-0. Berg speelde mooi positiespel en onze mannen gingen vaak met 2 of 3 spelers op de bal af waardoor er bij Berg altijd 2 spelers vrij stonden. Toch konden wij goed voetbal spelen en er werd soms hard om de bal gestreden, dit resulteerde in een 1-1 door Brian.

Berg bleef de aanval zoeken en zij kregen meerdere kansen, maar onze in topvorm zijnde Youri stopte enkel goede kansen van Berg.

Toch kon niet voorkomen worden dat zij nog 4 keer scoorden. De keeper van Berg stopte ook nog enkele kansen o.a. van Mick die na een doorbraak het doel miste. Deze keeper was bij de les toen Jelle vanaf de middellijn een hoge bal richting doel schoot. het mocht helaas niet zo zijn, maar de mannen hebben goed gevochten ( de strijdlust is er ).

Jullie hebben ondanks deze nederlaag een mooie wedstrijd gespeeld als we zo door blijven voetballen dan pakken we zeker nog enkele punten.

The man of the match was vandaag zeker de keeper Youri.

Hij behoede ons voor een grote nederlaag. De trainingen beginnen hun vruchten af te werpen. Met onze conditie gaat het steeds beter.

Goed gedaan mannen, we zijn trots op jullie

De leiders

(19-09-2009) Eijsden F4 – Voerendaal F2     2 - 1

Ons F4 moest het vandaag in hun eerste thuiswedstrijd opnemen tegen een zeer sterk Voerendaal F2. Maar net zoals in de vorige wedstrijd waren onze mannen gretig en niet bang. Ze vochten voor iedere meter op het veld. Onze aanvallers creëerden de ene kans na de andere. Echter Voerendaal had getraind op spelhervattingen en dit bleek duidelijk toen ze een corner kregen. De bal werd hoog voor het doel gespeeld en door een poeier in de driehoek werd het 0-1 voor Voerendaal. Zoals ook PSV dit jaar heeft laten zien: als je achter komt is er nog niks verloren, als je er maar voor blijft gaan. Ons middelveld speelde dan ook de ene na de andere bal diep op ons spitsenduo Mika en Brian. En of het zo moest zijn, onze topscorer Brian maakte een mooi doelpunt. Als ze dit kunnen vol houden tot de rust dan kunnen ze de tweede helft erover heen. Gelukkig klonk het fluitsignaal snel en werd het rust.

De tweede helft moesten ze er wederom vol voor gaan. Onze verdedigers Ralf en Jelle zijn dan ook al gescout door de mensen van Ajax. Ja, want ze geven achter niks kado terwijl Ajax zelf dit wel doet. Ruben, Luuk en Jordy speelden ook in de tweede helft een goede partij voetbal. Ze stuurden de spitsen steeds weer diep en deze wisten dit na 10 minuten met een goal te verzilveren, 2-1. Het spel bleef op en neer gaan met een paar goede kansen voor Voerendaal, maar onze keeper Yoeri hield alles eruit. Ze hadden ook wel wat pech, met een schot van Mika op de paal en van Ruben ook op de paal. Het had zo maar 4-1 kunnen zijn. De mannen bleven echter vechten en hierdoor zijn de drie punten dan ook dik verdiend.

(12-09-2009) RKHSV F3 – Eijsden F4    1 - 1

Doelpuntenmakers:
Brian: 1

Ons F4 moest uit tegen RKHSV F3. Na een goede warming-up begonnen onze mannen aan wat later een monsterpartij bleek.
Zowel RKHSV als ons Eijsden speelde allebei aanvallend voetbal. Het was een genot om naar te kijken, volgens de vele meegereisde supporters.
Onze aanvallers hadden zich al snel gevonden. Mick, Brian en Mika speelden mooi samen en creëerden diverse kansen, maar hadden wat pech in de afwerking. Ons middenveld, Ruben, Luuk en Jordy zorgen voor de juiste aansluiting bij het aanvallen en waren er als het moest ook om onze verdediging te helpen. Verdedigend stond het zeker de eerste helft als een blok met Ralf als laatste man en Jelle er net voor. In het doel onze keeper Yoeri.
Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd er een scheidsrechtersbal gegeven omdat iemand van de tegenpartij was gevallen in een duel. Onze gretige aanvallers wisten de bal snel naar zich toe te trekken en scoorden. Dit doelpunt werd echter afgekeurd omdat de bal de grond nog niet geraakt had (?!). Jammer maar helaas, ook dat hoort bij voetbal. Voordat we er erg in hadden waren de 20 minuten al verstreken en was het rust.

We gaven de mannen in de rust als enige mee dat ze dit voetbal moesten volhouden tot het einde van de wedstrijd.

In de tweede helft bleven de kansen komen, zowel voor Eijsden als ook voor RKHSV. Onze verdedigers en ook de keeper moesten vol aan de bak. Na mooi samenspel van zowel het middenveld als de aanvallers scoorde Brian verdiend de 0 – 1. RKHSV kwam vlak hierna eruit en schoot op doel, maar gelukkig buitenkant paal. Even later aan de andere kant schoot Mika net naast. Zo ging het heen en weer. Een paar minuten later kwam RKHVS eruit en kwam hun spits alleen op onze keeper af. Hij dook naar de bal maar helaas belandde deze toch in het doel, 1 – 1.
Onze mannen lieten de kop niet hangen en bleven ervoor gaan. De ene kans na de andere diende zich aan. Helaas eindigde de bal twee maal tegen de paal en niet in het doel. Het fluitsignaal betekende het einde van de wedstrijd. Helaas een gelijkpel.

Heren, ga zo door! Deze trainers zijn trots op jullie spel tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren