Wedstrijdverslagen

(28-04-2010) SC Jekerdal – Eijsden     0 - 3

Vanavond stond alweer de laatste competitie wedstrijd van het seizoen op de agenda. Uit tegen Jekerdal en ondanks dat het kampioenschap al binnen was, stonden de spelers goed op scherp. Ze wilden toch laten zien dat ze de terechte kampioen zijn!

Joep was er niet, maar daarvoor hadden we Noah, zodat we in ieder geval met 8 sterke spelers waren. Ook wel nodig met dit warme weer. Eijsden begon goed aan de wedstrijd: er werden snel een paar goede kansen gecreëerd en na 5 min. stond het al 1-0 door Sander. Daarna zakte het spel echter langzaam maar zeker in en begon Jekerdal het voortouw te nemen. Ze kregen een paar goede kansen, maar Bas hield het doel schoon. Eijsden speelde erg rommelig, liet Jekerdal te gemakkelijk komen en legde te weinig druk naar voren. De “donderpreek” van Hub in de rust miste zijn uitwerking niet. Eijsden nam het heft in handen en zette grote druk op het doel van Jekerdal.

Er werd goed gecombineerd en snel en fel gespeeld. Tien min. na de rust scoorde Nick uit een corner de 2-0 (een kopie van het doelpunt tegen MVV), Sander scoorde kort daarop de 3-0 en de wedstrijd was beslist. Jekerdal kreeg nog een goede kans met een schot tegen de paal, maar al met al een mooie overwinning tegen deze sterke tegenstander, die op Koninginnedag in de bekerfinale tegen RKVVL/Polaris staat. Een mooi seizoen dus: 20 wedstrijden gespeeld, waarvan 19 gewonnen en 1 gelijk. De cijfers spreken voor zich. Dit was dan gelijk ook het laatste verslag.

Een beetje weemoedig stemt het wel.

(24-04-2010) Eijsden E1 - RKVVM E1      7 - 0

KAMPIOEN!!!

Vandaag was het een spannende dag. Het team kon kampioen worden, maar daarvoor moest er wel gewonnen worden van RKVVM. RKVVM staat onderaan, maar in deze sterke klasse kan een wedstrijd alle kanten opgaan en meestal verloor RKVVM met een klein verschil. Je moet natuurlijk zelfvertrouwen hebben, dus de taart was besteld en de (kinder)champagne stond koud.

Het weer was fantastisch en de spelers hadden er duidelijk zin in. Joep scoorde binnen de 2 minuten al de 1-0, maar de 2-0 door Bart liet vervolgens lang op zich wachten. Er werd hard gewerkt en de inzet was prima, maar het voetbal was minder. Er werd te weinig rondgespeeld en te veel met de bal gelopen. RKVVM stond zwaar onder druk, maar kwam er toch een paar keer gevaarlijk uit. In de 2e helft werd het krachtsverschil duidelijker. RKVVM probeerde het wel, maar raakte langzaam het zelfvertrouwen kwijt. Eijsden liep via treffers van Sander, 2x Bart, Leslie en, het mooiste doelpunt van de wedstrijd, van Joep, uit naar 7-0. Het kampioenschap was binnen!!

Na de toespraak van bestuurslid Arno de Jong en de jolijt met de champagne (mooi in beeld gebracht door Wouter Roosenboom en te zien op www.eijsden.nu) konden de kids gaan glijden in de kleedkamer en was het tijd voor de taart en de tractatie van de club.

Het 2e kampioenschap in een jaar: een fantastische prestatie dus!!

(17-04-2010) Bunde E1 – Eijsden  E1      0 - 10

Het zag er fantastisch uit vanochtend: een stralend blauwe hemel (zonder witte strepen erdoorheen), uitstekend voetbalweer dus. Echter vlak voor het verzamelen de mededeling dat Floris ziek was. Oei, maar met 7 spelers en naast mij stonden Leslie en Sander, niet al te fris ogend na een logeerpartijtje: die zouden wel een wissel kunnen gebruiken.

Helaas het ging niet anders, dan maar met 7 spelers naar Bunde. Hoefden we in ieder geval niet na te denken over de wissels. Het hoofdveld van Bunde bleek sinds dit jaar kunstgras te hebben en dat zou ook wel even wennen zijn na de merendeels slechte velden waarop gespeeld werd na de winter. De vraag was of we weer zo goed als vorige week speelden en of we het vertrouwen in ons gesteld door Hub niet zouden schaden, die in Friesland was. De wedstrijd begon in ieder geval erg rommelig en de eerste 5 minuten was het niks. Bunde speelde fel en wij kwamen wat sloom uit de startblokken. De eerste de beste kans na 5 min van Sander was echter gelijk raak en het leek wel of er een knop omging.

Vanaf dat moment was het 1 lange aanvalsgolf op het Bundense doel met in de eerste helft 4 doelpunten van Sander, 1 van Leslie, 1 van Nick en 1 van Max. De streep van Max was indrukwekkend, maar ook de geweldige knallen van Nick, 2 of 3 keer onderkant lat. Het had meer dan 10-0 kunnen zijn bij de rust. De technische kwaliteiten van het team kwamen op het kunstgras nu ook eens goed tot uiting. De 2e helft herpakte Bunde zich en kreeg een paar goede kansen, goed gestopt door Bas. Eijsden bleef echter zijn spel spelen en dat resulteerde nog in 2 doelpunten van Leslie, 1 van Sander en 1 van Joep. Een prachtige wedstrijd van het hele team, allen speelden een uiterst sterke wedstrijd. Voor wie de doelpunten geteld heeft: het waren er 11 en geen 10 dus (en Roger houdt dit goed bij hoor, met de min. van scoren erbij!), maar dat mag de pret niet drukken. De grootste verrassing was dat de door de uitslagen van andere wedstrijden we aanstaande zaterdag bij winst tegen RKVVM kampioen kunnen worden.

Hopelijk is er dan veel publiek om de jongens aan te moedigen.

(10-04-2010) Meerssen E1 – Eijsden E1      1 - 5

Met het toernooi van Paasmaandag in Ede nog in de benen, moest er alweer een wedstrijd tegen een sterke tegenstander gespeeld worden. In Ede had het team maar liefst 7 wedstrijden van 20 minuten gespeeld tegen teams die allemaal koplopers of bijna koploper waren in de hoofdklasse.

We waren vereerd met de uitnodiging en het was leuk om allemaal sterke tegenstanders uit het hele land tegen te komen. Ondanks de smalle selectie deed het team het uitstekend met 3 gewonnen en een gelijk gespeelde wedstrijd. Daarnaast was het ook nog eens gezellig omdat we in totaal met ong. 30 man waren en na afloop samen gegeten hebben in dat bekende restaurant. Vandaag dan tegen Meerssen, dat het erg goed doet, terwijl wij de punten toch wat moeilijker binnenhalen. Het weer was lekker, het zonnetje scheen en het veld in Meerssen lag er goed bij. De scheidsrechter kwam uit Nieuw-Zeeland en we zinspeelden al op een ontmoeting tijdens het WK. De jongens waren deze keer goed bij de les.

Het initiatief werd gelijk genomen en na 3 minuten stond het al 1-0 door een doelpunt van Bas. Door wie?? Ja, juist, door Bas, die van eigen helft de bal over alles en iedereen heen trapte, waarbij de bal net voor de keeper van Meerssen stuiterde en zo het doel in vloog. Grote vreugde natuurlijk, met name ook bij mijn buurman langs de lijn, die glom van trots. Oh ja, Hub en Luc waren er niet, dus Roger en ik hadden de zware taak dit over te nemen (eigenwijs wisselen dus en vooral niet letten op de instructies van tevoren meegegeven).

Leslie scoorde vervolgens al gelijk de 0-2 in de linkerhoek en Meerssen liet al een beetje de kopjes hangen. Sander scoorde vervolgens de 0-3 na een aanval over rechts. Het team speeld goede en geconcentreerd en gaf weinig kansen weg. Max had alle handen vol aan de spits van Meerssen, maar hield hem goed in bedwang. De 2e helft was Meerssen duidelijk beter bij de les en werd het meer een wedstrijd. Toch werd het al snel 0-4 na een aanval langs de achterlijn, waarvan de voorzet door Bart in het doel gewerkt werd. Meerssen scoorde nog de 1-4, maar Nick maakte er uiteindelijk 1-5 van.

Een mooi resultaat in een leuke wedstrijd.

(27-03-2010) Eijsden E1 - RVU E1      4 - 0

Twee dagen na de wedstrijd tegen RKHSV alweer de volgende wedstrijd. Een erg vol en eigenlijk te vol programma dus. Nu stond de wedstrijd tegen RVU op het programma. Het was heerlijk voetbalweer, dus iedereen had er toch zin in. Het werd voor Eijsden een goede wedstrijd, er waren mooie acties en combinaties en er werden veel kansen gecreëerd.

Alleen in de afwerking ging het vaak mis, waardoor het bij rust nog pas 1-0 was door een doelpunt van Max uit een corner. In de tweede helft stond de wind in de rug en werd de druk op het doel van RVU groter. Sander kwam 2 keer vrij voor de goal en het was prompt 3-0. Vlak voor tijd was er nog een prachtig schot van Joep vanaf de linkerkant: 4-0.
Een leuke onbevangen wedstrijd dus: de kinderen hadden er duidelijk plezier in.

(25-03-2010) RKHSV E1 - Eijsden E1      1 - 2

Vandaag was het weer een prachtige lente avond. Dat beloofde dus niet veel goeds, want dat was het tijdens de wedstrijd tegen Scharn ook en toen waren de spelers niet vooruit te branden. Nu hadden we ook nog eens de LIMA cup achter de rug, dus de vraag was: hoe gemotiveerd zijn de spelers? Nu, gemotiveerd waren ze wel, maar dat het nou lekker liep..? Eijsden was wel de betere ploeg, maar dat resulteerde niet in veel kansen en de counters van Heugem waren gevaarlijk. Daarnaast was het veld slecht en de bal lichter en die stuiterde meer dan anders. In ieder geval werd het voor de rust 1-0 door een mooi afstandsschot van Nick, maar de marge was erg klein.

Na de rust hetzelfde beeld, maar het doelpunt bleef uit, met als gevolg een gevaarlijke counter over rechts waarbij de bal ergens tussen de keeper en 2 verdedigers bleef liggen en er zo ingeschopt kon worden. Vreugde bij Heugem en met nog minder dan 5 minuten te gaan leek het een gelijkspel te worden. Echter het geluk was aan de kant van Eijsden want een corner kon niet goed door de keeper verwerkt worden en ging er zo in. Dus toch nog de 1-2.
Mazzel voor Eijsden op het einde, pech voor Heugem.

(20-03-2010) Eijsden E1 - Scharn E1      2 - 2

"Eindelijk lente!"

Het was een prachtige avond met een temperatuur van rond de 15 graden. Heerlijk voetbalweer dus, en dat varkentje zouden ze wel even wassen, vorig jaar een dikke overwinning en in de zaal ook nog gewonnen. Nu, dat pakte even anders uit. Het leek wel of de lentewarmte in de benen geslagen was.

Scharn voetbalde onbevangen, Eijsden was geen schim van het team dat maandag nog zo goed tegen Roda voetbalde: de lente was in de benen geslagen. Publiek en leiders stonden erbij en keken ernaar. Natuurlijk deden alle spelers hartstikke hun best, maar het kwam er op de een of andere manier niet uit. Voor de rust werd het in ieder geval nog 1-0 door een mooi doelpunt van Nick uit een corner.
In de tweede helft werd het verdiend 1-1 en kwam Scharn zelfs op voorsprong.

Het was nu een kwestie van alle zeilen bijzetten en dat deden ze. Het werd nog 2-2 door Sander en in de laatste minuut lag de 3-2 op de schoenpunt van Erik. Maar dat was niet verdiend geweest. Een wel verdiend gelijkspel voor Scharn dus, en de spelers van Eijsden zijn weer geland op aarde. Heel goed om de spelers op scherp te krijgen voor de LIMA cup.

En het wordt nog heel spannend in de competie!!

(13-03-2010) Eijsden E1 - Gulpen E1     1 - 0

Één-nul. Normaliter de uitslag van een wedstrijd waarin solide verdediging en ervoor zorgen dat er slechts een paar kansen zijn. In ieder geval wel garantie voor een spannende wedstrijd. In deze wedstrijd klopte dat laatste zeker en het eerste niet. Het had elke uitslag kunnen worden tussen 0-0 en 8-8. Wat waren er kansen aan beide kanten!! Eijsden probeerde druk te zetten, maar Gulpen was feller, zeker de 1e helft, en counterde ontzettend goed. Voor de eerste keer had Max het echt moeilijk tegen een spits. Het hele team van Gulpen was ingesteld om die sterke en snelle knul binnen 2 of 3 trappen te bereiken en dan moest Max aan de bak. Minstens 5 keer kwam de spits van Gulpen vrij voor de keeper, maar Bart keepte weer een wereldpartij en hij kan nu zelfs de ballen naast het doel kijken. Eijsden had daarnaast ook veel kansen, 3 keer schoot Leslie alleen al de bal tegen de lat, waaronder een fantastische lob. De keeper van Gulpen keepte echter net als Bas fantastisch en pas ver in de 2e helft werd het 1-0 door een schot van Leslie nadat er een tijdje forse druk gezet was op het doel van Gulpen. De wedstrijd was daarna zeker nog niet beslist en Gulpen kwam nog dicht bij de gelijkmaker. Een spannende wedstrijd waarin Gulpen zijn visitekaartje afgegeven heeft: een team dat het nog goed gaat doen in deze competitie.

(06-03-2010) RKVVL/Polaris E1 - Eijsden E1      2 - 5

Vandaag dan de eerste competitie wedstrijd en gelijk tegen RKVVL/Polaris, een van de sterkste tegenstanders in de competitie. De vraag was hoe het team de winterstop doorgekomen was. De jongens hadden het natuurlijk uitstekend gedaan in de Futsal competitie met een 2e plaats in de districtsfinale en 2 weken geleden was er ook nog een overwinning behaald in het toernooi van SVM te Munstergeleen met liefst 5 wedstrijden van 30 minuten.


Maar misschien waren de spelers door al die wedstrijden wel te veel belast en zou de vermoeidheid zomaar toe kunnen slaan. Er stond in ieder geval een koude harde wind boven de velden van RKVL/Polaris en het veld waar we op moesten spelen lag er niet al te florissant bij. Jammer voor 2 technische teams als Eijsden en RKVVL/Polaris, maar een slecht veld hoort ook bij voetbal, dus aan de bak. Na de instructies van Huub in de kleedkamer, waarbij de spelers ook de complimenten voor het afgelopen seizoen kregen, werd begonnen aan de wedstrijd. RKVVL/Polaris had de wind mee en dat was te merken. Na 10 seconden stond het al 1-0 door een schot/voorzet over rechts die zo de goal in woei. Oei dus. Drie min. later stond het gelukkig alweer 1-1 door door een mooie combinatie over rechts met een voorzet van Nick door Bart mooi ingetikt. Nog 2 min. later stond het al 1-2 door een pas van Leslie door Sander rechts in het doel geschoten. Bij deze stand bleef het een tijdje en het spel golfde op en neer. RKVVL/Polaris maakte gebruik van zijn snelle en balbehendige spelers en kwam weer op gelijke hoogte: 2-2.

Een combinatie over rechts van Eijsden leidde tot een voorzet van Sander op Tim die de bal prachtig in de kruising schoot, althans dat dachten Roger en ik, maar volgens anderen en daarbij de scheidsrechter was de bal niet in het doel geweest, dus het bleef 2-2. Het combinatievoetbal werd steeds minder en het spel steeds rommeliger. Eijsden was blij dat het rust werd, ook vanwege de felle tegenwind.


In de 2e helft waren de teams weer aan mekaar gewaagd, maar Eijsden bleek uiteindelijk efficiënter in het verzilveren van de kansen. Leslie maakte de 2-3 en Sander de 2-4 en 2-5.

Met nog 8 min te gaan leek de wedstrijd gespeeld. RKVVL/Polaris kreeg nog een paar goede kansen, waaronder een schot op de paal, maar Bas speelde een moordwedstrijd en hield de ene na de andere onmogelijke bal eruit. Tot wanhoop van de tegenstander. Een goede start dus van de mannen tegen een goede en sportieve tegenstander.

(12-12-2009) Eijsden E1 - Bunde E1     6 - 0

"Eijsden E1 kampioen!!"

Vandaag was het dan zover: het kampioenschap kon gevierd worden en dat wilden de spelers natuurlijk wel nog op een mooie manier doen: door een goede wedstrijd tegen Bunde te spelen. De vorige week was de wedstrijd wegens het gure weer afgezegd en ook vandaag zag het er niet goed uit in de vroege morgen.
 

De site stond ook al vol afgelaste wedstrijden, maar gelukkig had de club besloten deze wedstrijd door te laten gaan en warempel, bij aanvang van de wedstrijd was het droog. Ondanks het zo goed als zekere kampioenschap was toch wat nervositeit af te lezen op het gezicht van de leiders, de spelers hadden daar natuurlijk compleet geen last van.

Die wilden gewoon lekker voetballen. De wedstrijd was maar goed en wel begonnen of Tim had al een vrije kans voor de goal en in de 2e minuut stond het al 1-0 door een doelpunt van Sander. Bunde trok zich daar niks van aan en probeerde het ons lastig te maken wat goed lukte.
 

Pas na een minuut of 20 viel de 2-0 door een hard schot van Nick en een minuut later passeerde Sander de keeper en was het 3-0 vlak voor rust. Aangemoedigd door het in grote getale aanwezige publiek en de supporters met vlaggen gingen de spelers weer aan de slag.

De 2e helft liet een vergelijkbaar beeld zien als de 1e en Joep, Tim en Bart brachten de score op 6-0. Een mooie overwinning dus, ook al had Bunde ook een paar hele goede kansen. Bas was weer onpasseerbaar en is dus de minst gepasseerde keeper geworden. Een prestatie van jewelste, zowel van hem als de ijzersterke verdediging. Na afloop was het natuurlijk groot feest met taart en snacks en natuurlijk een speech en een beker van de club.
 

De spelers kregen ook allemaal een gesigneerde bal van Roda JC of MVV, al naar gelang de voorkeur. Een prachtige dag dus en op naar de voorjaarscompetitie!!

(21-11-2009) Heer E1 - Eijsden E1      1 - 6

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg en 3 punten los had Huub genoeg vertrouwen in ons dat hij in Friesland durfde te blijven (de dag daarop zou hij overigens al om 6 uur ’s ochtends uit Friesland vertrekken om er bij de oefenwedstrijd tegen MVV bij te zijn). Met de wijze woorden “doe vooral geen al te gekke dingen” liet hij ons achter tegen Heer. We moesten het dus zelf opknappen, maar we geloofden natuurlijk in onze spelers. Het veld in Heer lag er niet te geweldig bij, maar tegen de winter aan beginnen meer velden vormen van slijtage te vertonen.

Heer begon de wedstrijd onbevangen en maakte het ons moeilijk. We kwamen niet goed in ons spel, mede door de individuele klasse van een aantal spelers van Heer.

De verdediging en de keeper moesten continu alert blijven en Bas moest ons een aantal keren redden van een tegendoelpunt. Het werd uiteindelijk toch 0-1 door een bijzonder afstandsschot van Max vanaf de rechterkant waar de keeper het erg moeilijk mee had. Maar het was niet het gehoopte breekpunt in de wedstrijd en Heer kwam verdiend op 1-1 nog voor de rust. Na de rust was het weer flink aanpoten en Nick brak de wedstrijd opnieuw open met een prachtig schot van afstand. Direct daarop werd het 3-1 door een doelpunt van Sander op een pass van Leslie.
 

De weerstand bij Heer bleek gebroken en snel werd het 4-1 weer door de combinatie Leslie-Sander en 5-1 via een pass van Tim op Sander. 6-1 werd het tenslotte door een doelpunt van Tim na een schot van Leslie. Een wedstrijd van twee verschillende helften dus met een wat geflatteerde uitslag, Volgende week de kampioenschapswedstrijd, dan mag er flink gefeest worden.
 

De spelers verwachten natuurlijk, en dat hebben ze verdiend, veel publiek.

(14-11-2009) Eijsden E1 - SC Jekerdal E1     2 - 1

De dag van vandaag stond al weken in de agenda aangekruist: dit zou de wedstrijd worden die beslissend zou kunnen zijn voor het kampioenschap. Jekerdal won elke week net als ons zijn wedstrijden zodat we beiden bovenaan stonden met 8 gewonnen wedstrijden. Het was al snel duidelijk: Jekerdal liet duidelijk niets aan het toeval over. Al vroeg waren ze gearriveerd in Eijsden, om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Er werd een ontspannen praatje gemaakt tussen de coaches, maar ondertussen begon de spanning zich langzaam op te bouwen.
 

Gelukkig kan niemand dat aan Huub zien, dus die deed rustig de wedstrijdbespreking met de spelers, met de laatste tactische aanwijzingen. Deze keer begrepen Roger en ik de instructies ook (Luc was helaas afwezig, die moest vandaag met de D1 mee naar Weert), dus dat moest goed komen. Op het veld aangekomen, bleek er behoorlijk wat wind te staan. Wat te doen: met tegenwind of meewind beginnen. Voor beiden was wat te zeggen, maar het gegeven dat Jekerdal in de slotfase vaak scoort gaf de doorslag: we kozen voor de tegenwind. Roger stelde zich aan de linkerkant van het veld op, zodat er in ieder geval qua formaat wat tegenwicht geboden kon worden aan de coach van Jekerdal.
 

De wedstrijd was maar net begonnen of een vreselijke stortbui diende zich aan. De bladeren woeien over het veld heen en de regen striemde keihard in het gezicht van de spelers (en coaches). Het voor beide teams talrijk aanwezige publiek spoedde zich de tribune op. Het was prachtig: de spelers van beide teams trokken zich er niets van aan en bleven gewoon voetballen, dit was karakter. Ondertussen werd de wedstrijd op het veld naast ons gestaakt, teveel naar de buienradar gekeken.
 

De eerste helft speelde het team uitstekend. Jekerdal werd ondanks de wind vastgezet op eigen helft en er waren een aantal goede kansen, onder andere een prachtig schot van Joep bovenkant lat. De eerste helft werd besloten met applaus uit het publiek, zowel voor het spel als het getoonde karakter van de spelers. In de rust werden de kleedkamers opgezocht, de spelers waren te verkleumd, het was niet verantwoord om ze op het veld te laten staan. Teruggekeerd uit de kleedkamers bleken de weersomstandigheden compleet anders: het was droog en de wind was grotendeels gaan liggen. Dat was jammer voor ons en het bleek dat er in de eerste helft veel krachten verbruikt waren.
 

We hadden in de rust besloten nog offensiever te gaan spelen, maar Jekerdal kwam meer in zijn spel en het werd een echte wedstrijd. Al helemaal toen Jekerdal uit een aanval op links via een bal langs de achterlijn in de korte hoek de 0-1 scoorde. Direct daarna viel Sander ook nog met een blessure uit, door een harde botsing met de keeper. Het zag er even allemaal niet zo mooi uit voor het team. Maar de jongens gaven niet op, ze knokten zich terug in de wedstrijd en dat had resultaat: Nick scoorde de 1-1 uit een corner en 5 minuten voor tijd maakte Leslie de 2-1. Het verzet bij Jekerdal leek gebroken, maar het bleef toch spannend tot het laatste fluitsignaal.

Het was een wedstrijd die liet zien waarom voetbal zo mooi kan zijn, met 2 goede teams die er voor gingen.
 

Alle complimenten voor Jekerdal, dat belooft wat voor de volgende ontmoetingen die zeker nog zullen volgen.

(07-11-2009) RKHSV E1 - Eijsden E1      0 - 3

Na 2 weken competitierust (over rust gesproken: 3 oefenwedstrijden tegen Hoensbroek, de E2 en tegen de RVT werden er maar liefst gespeeld) stond vandaag de wedstrijd tegen RKHSV op het programma. RKHSV doet het erg goed, staat 4e en was natuurlijk gebrand op een overwinning op de koploper. De schrik sloeg ons om het hart toen we het speelveld zagen. Het middelste gedeelte was door de modder welhaast onbespeelbaar, moeilijke condities dus waar je met combinatievoetbal niet ver komt. Gelukkig was het team compleet en was er een grote supportersschare aanwezig om de spelers door deze moeilijke wedstrijd heen te helpen.
 

De dames van de D2 kwamen ook nog even aanmoedigen en dat kon de mannen wel behagen. De wedstrijd verliep inderdaad moeizaam. De bal bleef vaak in het middenveld hangen, waardoor beide teams nauwelijks kansen creëerden. Uiteindelijk werd het toch 0-1 door (wel) een goed gecombineerde aanval over rechts die resulteerde in een voorzet van Tim op Leslie die beheerst inschoot. De 2e helft kwamen we goed uit de startblokken.
 

Er kon veel meer druk op het doel van RKHSV gezet worden, maar doelpunten bleven uit ondanks uitstekende kansen van Sander en Leslie. Uiteindelijk viel de 2-0 uit een direct in de rechterhoek geschoten corner van links door Sander. “Dan maar zo” was het terechte commentaar van Huub. De 3-0 viel direct daarop door een pass door het midden van Leslie op Sander die op snelheid hard inschoot. Daarna raakte Tim ook nog eens voluit de lat. Een zwaar bevochten overwinning dus op een hard werkende tegenstander, die echter door de sterke verdediging weinig kansen kon creëren. Bas keepte een uitstekende wedstrijd en het wel heel bijzondere schoonheidsfoutje aan het einde van de wedstrijd (waardoor we Roger bijna hadden kunnen afvoeren) zijn we natuurlijk alweer vergeten.
 

Volgende week de kraker tegen Jekerdal: het belooft een mooie pot tegen een goede tegenstander te worden.

(31-10-2009) Eijsden E1 - Eijsden E2      4 - 3

Vandaag stond de oefenwedstrijd E1 V.V.E. tegen E2 V.V.E. op het programma. Al in de vroege ochtend was er duidelijk spanning merkbaar op het veld en in de catacomben van het stadion.
 

Was de leiding van de E2 toch wat te snel en enthousiast geweest om ja tegen de uitnodiging van de E1 te zeggen? Aangezien alle spelers van de E2 op de uitnodiging wilden ingaan kon het management van de E2 niet anders. Te bedenken dat de vaste keeper van de E2 voor enkele weken geblesseerd is. Er was een week geprobeerd een vervanger te krijgen, echter zonder succes. Het aanbod van het management van de E1 om, voor ons, te kijken naar een vervangende keeper werd, uiteraard in eerste instantie met de nodige terughoudendheid bekeken. Het was niet uit te sluiten dat ze met een keeper van de mini F aankwamen. Het moet gezegd worden, als ze iemand zoeken, komen ze ook echt met een oplossing. Het was niemand minder dan de keeper van de D1, Max van de Boorn, hierover later meer. Maar de reporter kan wel al zeggen dat de leiding van de E2, de leiding van de E1 hartelijk dankt voor deze goede vervanging.
 

De wedstrijd begon iets later dan kwart voor elf, immers als je twee elftallen van één club tegen elkaar laat spelen is de kans behoorlijk groot dat ze beiden met een rood spelershirt het veld op willen. (Nu heeft uw reporter weinig verstand van statistiek maar de kans was erg groot.) Ook hier had de E1 een oplossing, ze toverden blauwe wedstrijdshirts uit de hoge hoed, nu kon de wedstrijd beginnen.
 

Meteen werd duidelijk dat, ook al had de E1( in rood shirt spelend) één spits niet in de opstelling staan, de andere spits voor genoeg ellende kon zorgen. Binnen de eerste twee minuten was het dan ook onhoudbaar voor onze gastkeeper, 1-0. De verdediging van de E2 was meteen wakker en het hele team wist nu zeker dat ze aan de bak moesten.
 

Het spel van de eerste 15 minuten was geheel in handen van de E1. Ondanks het hard werken van het hele team, heeft de keeper toch heel lang de 1 (één) op het scorebord weten te houden. Echter in de 15e minuut was de druk te groot en schoot Bart de bal magnifiek, eigenlijk magistraal in de goal. Het spel verliep vlot van de E1, de verdediging van de E2 kwam echter steeds meer terug in het spel. Dit spel tot dan toe werd gekenmerkt door twee hardwerkende teams, die goed en sportief spel leverden, helaas speelde het zich grotendeels af op de helft van de E2. Eén minuut voor rust kwam Sander voor zijn 2e doelpunt van de wedstrijd voor de goal en knal 3-0 voor de E1.
 

Voor het eerst in deze competitie zag uw reporter, tijdens de rust, bedrukte en neergeslagen gezichten bij de spelers. Was het de najaarsdip? Het spel ging toch goed waarom dan zo terneergeslagen? Lag het aan de vallende bladeren? Het voor u bekende trainers duo Joep en Eric, beiden vastberaden en cool, reageerden eigenlijk geheel in stijl. Heren het spel is goed, blijf voetballen en ……. (U begrijpt dat ik de technisch, tactische opmerkingen hier niet kan en mag melden, wil ik volgende week ook nog fatsoenlijk verslag doen).

Een van de verschillende prachtige reddingen van de gastkeeper Max

 

De tweede helft werd ingegaan en na de eerste 5 minuten begon er een kentering in het spel te komen. Was het de eerste helft die m.n. bepaald werd door het spel op het speelveld van de E2, en de talrijke reddingen van de keeper, werd het nu een meer evenwichtiger spel. Uit dit spel werd in de 10e minuut van de tweede helft de 3-1 gemaakt door Sven. Dit gaf de mannen van de E2 duidelijk vleugels nog geen 2 minuten later werd het 3-2, door een mooie actie van Youp.
 

Vanaf dat moment ging het dak af van het normaal zo rustige stadion in Eijsden. Knap verdedigend werk aan beide kanten afgewisseld met snelle counters, dit is waar het publiek voor komt. Verschillende keren kwamen beide teams dicht bij doelpunten waarbij niet onvermeld moet blijven dat de E1 twee keer binnen 15 seconden op de paal knalde. Uiteindelijk werd het snel na elkaar 4-2 met als doelpuntmaker Tom en uiteindelijk 4-3 werd de eer gered door Eric.
 

Enkele ogenblikken later werd de wedstrijd afgefloten. E1 gefeliciteerd, Knap werk van beide teams we hebben een ochtend leuk voetbal gezien.
 

Uw voetbalanalist.

(24-10-2009) Eijsden E1 - Hoensbroek E1      3 - 2

Vandaag hadden we de trotse koploper van de klasse 501 uitgenodigd om een oefenwedstrijd te spelen. Hoensbroek staat maar liefst 5 punten los en heeft zowel gewonnen van Roda JC als EHC, dus die jongens kunnen zeker voetballen. Aangezien het herfstvakantie is en het griepseizoen zijn aanvang neemt, zijn er altijd afmeldingen, in dit geval maar liefst 3: Joep, Floris en Bart. Sven uit de E2 wilde ons gelukkig versterken, dus we konden in ieder geval spelen. Ook de coaches waren wat dun vertegenwoordigd: Huub en Luc konden beiden niet.

Oefenwedstrijden zijn er voor de leiding ook om eens wat nieuws uit te proberen. Er werd een ander concept uitgeprobeerd, maar dat blijft natuurlijk streng geheim. Het werd in ieder geval een goede en leuke wedstrijd van twee goed voetballende teams. Hoensbroek kon door het ontbreken van een spits voorin wat weinig druk zetten, waardoor we in de eerste helft overwicht hadden. Ondanks de 0-1 werd het door 2 mooie doelpunten van Sven (die het uitstekend deed) en Max toch nog 2-1 bij de rust, maar het verschil had groter kunnen zijn (bijv. een vrije trap van Nick tegen onderkant lat).

In de tweede helft kreeg Hoensbroek meer vat op het spel en kregen we het door de toenemende vermoeidheid (geen wissels) wat moeilijk. Hoensbroek maakte dan ook de 2-2, maar het werd toch nog 3-2 door een doelpunt 1 minuut voor tijd door een mooie actie van Tim.

Een leuke wedstrijd dus met dank ook aan de tegenstander en wellicht spelen we gedurende de winter nog eens tegen mekaar, maar dan in Hoensbroek.

(17-10-2009) Eijsden E1 - RKVVL/Polaris E1      5 - 4

"Kraker tegen RKVVL/Polaris"
 

De eerste conclusie die we dit seizoen konden trekken, was dat het schrijven van de wedstrijdverslagen door de spelers niet zo’n succes was. Logisch natuurlijk, die voetballen liever. Dan maar even een korte samenvatting tot nu toe. Het nieuwe team moest natuurlijk eerst aan mekaar wennen: ze kwamen van 4 verschillende E-teams met de grootste bijdrage van de vorige E1 en de E3. Door de late vakantie werd pas voor de 1e keer samen gespeeld in de eerste competitie wedstrijd. Het was al snel duidelijk dat het wel eens een sterk team zou kunnen zijn met als stevig fundament de verdediging met in het centrum Max, rechts Floris en links Nick, een creatief middenveld met Leslie, Bart en Joep en de afmakers Tim en Sander in de spits, en niet te vergeten onze doelman Bas die meestal redding brengt mocht er toch een tegenmstander doorkomen. De eerste competitie wedstrijden waren allen gewonnen, maar dat ging zeker niet altijd even gemakkelijk. Vorige week nog tegen Voerendaal moest alles uit de kast gehaald worden om de overwinning binnen te halen en de wedstrijd daarvoor tegen Meerssen was ook niet gemakkelijk. Een achterstand van 2-1 kon gelukkig nog rechtgezet worden.
 

Maar vandaag was er dus een tegenstander waar de spelers (en coaches en ouders) van tevoren toch wat nerveus over waren. Er werd vroeger naar bed gegaan dan normaal (natuurlijk een mooi excuus om ze op tijd in bed te krijgen). Huub was speciaal om 6 uur uit Friesland vertrokken en had de hele rit over de opstelling en de tactiek kunnen nadenken. Dat was dus te merken in de duur van de voorbespreking. Het bord stond dan ook na afloop vol met pijlen, kruisjes, rondjes en namen.
 

Met al deze kennis in de kopjes werd aan de wedstrijd begonnen tegen deze sterke tegenstander. De eerste minuut was er gelijk een kans maar RKVVL/Polaris pakte de wedstrijd goed op en het was al snel duidelijk dat dit moeilijk ging worden. Aan beide kanten werden niet veel kansen gecreëerd, maar na 10 min. stond het 1-0 voor Polaris. Twee prachtige treffers van Nick en Joep zorgden er nog voor dat met een 2-1 voorsprong de rust gehaald werd, maar het liep toch niet echt lekker en dat was zeker ook de verdienste van de tegenstander. De verdedigers Floris, Max en Nick moesten alles uit de kast halen en ook het middenveld met Bart, Leslie en een zeer sterk spelende Joep renden zich de longen uit het lijf. De spitsen Tim en Sander werden moeilijk bereikt, maar creëerden wel een paar kansen. Bas had handenvol werk in het doel en moest uiterst scherp blijven.
 

In de rust werden een aantal zaken doorgenomen en besloten werd meer offensief te gaan spelen in de 2e helft. Dat leidde al snel tot 3-1 door Sander en vervolgens ook nog tot een schot tegen de paal. Vervolgens werd het kort daarop dan toch alweer 3-2 door een vrije trap van RKVVL/Polaris. Door een bijna onmogelijke goal van Sander vanaf de achterlijn en een doelpunt vrij voor de keeper werd het met nog 10 minuten te gaan 5-2. Kat in het bakje dachten we even, maar nee, RKVVL/Polaris gaf niet op. Het werd 5-3 en 1 minuut voor tijd ook nog 5-4. Die laatste minuut duurde voor iedereen met een hart voor het team vreselijk lang, maar de overwinning werd dan toch behaald. Het respect voor deze tegenstander was dus meer dan terecht, maar een vet compliment voor alle spelers. Op naar de volgende wedstrijd dus!!

(05-09-2009) RKASV E1 - Eijsden E1     0 - 9

"De eerste uitwedstrijd van VV Eijsden E1 zaterdag morgen in Amby"

Het ging niet heel moeilijk.
Naar een minuut of 10 maakte VV Eijsden al de eerste goal daarna ging het een stuk sneller met scoren. Er vielen al snel meer goals. In de rust stond het 0-5. De wedstrijd eindigde met 0-9 voor ons!!!!!!!!!! 3 punten binnen voor VV Eijsden.
De 1e wedstrijd van VV Eijsden ging best goed.

Doelpuntenmakers: Sander Herbergs 5 keer Leslie Dunkwu 2 keer Bart van den Boorn 1 keer de andere 2 doelpunten makers weet ik helaas niet meer .

Leslie Dunkwu

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren