Wedstrijdverslagen

10-12.2022 Eijsden VET - OVCS Sittard VET   3-1

Vandaag tegen een team dat wij in het verleden1x zijn tegengekomen. Wij hebben een nieuwe speler namelijk Eddy Waterval. Pep is ziek dus neemt het team Stefan en Eugène de honneurs waar als coach. Cyril is vandaag "de heer" Antonio Mateu Lahoz (wat floot die man slecht). Wij spelen op veld 2.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Hans
2-0 Eddy
3-0 Hans
rust en eindstand 3-1

Ja, eindelijk eens een nieuw gezicht in het team. Louis heeft Eddy weten te strikken om vandaag mee te spelen. Eddy staat bekend als een getructe en met inzicht spelende linksbenige middenvelder. Daar kun je er niet genoeg van hebben. Hij heeft vele jaren niet meer gevoetbald. Compliment aan hem, want hij heeft meteen een 'Ajax-debuut' gemaakt, hetgeen betekent scoren bij je debuut. De 2-0 kwam van zijn linkervoet.
Wij beginnen de wedstrijd afwachtend tegen een (zeer) jeugdige tegenstander. Na 10 minuten wordt ons veldspel als vanouds en weten wij uit 3 "echte Eijsdense aanvallen" 3x maal te scoren. Hans maakt zijn doelpunten na het passeren van zijn tegenstander en door de bal rustig binnen te schieten. Doet OVCS helemaal niets? Neen, de snelle voorhoede weet diverse kansen te creëren, echter Pascal is een echte sta-in-de-weg. Hij ranselt de ballen uit het doel. Prima gekeept.
Na de rust is het veldspel van Eijsden minder. Het is onrustiger. Dit leidt tot diverse kansen voor OVCS, waarvan er maar 1 wordt benut. Toch had Eijsden veel meer moeten scoren. Amanuel, de tovenaar van Asmara, was zijn toverstokje kwijt. Enkele royale kansen liet hij onbenut. Een penalty is uiteraard ook een royale kans. Louis kreeg zo'n kans, echter hij wilde het Virgil en Frank-gevoel beleven. De keeper koos de goede hoek en het bleef dus bij 3-1.

Match of the day analist was vandaag Alan Shearer. Hij was nog niet geheel bekomen van de WK-wedstrijd Nederland-Argentinië. Eijsden played a good match. OVCS was dangerous because of the speed of some young players. Eddy is an asset for Eijsden. Pascal was for me the man of the match. Eijsden scored 3 beautiful goals through 3 beautiful attacks. Pity that is was the last game this year.

Conclusie: verdiende overwinning in een sportief duel.

Enkele opmerkingen:
* Cyril floot een prima wedstrijd.
* Pascal was ook voor mij de man van de wedstrijd.
* Eugène heeft Eddy een 'eeuwigdurend' contract laten tekenen om bij de veteranen te voetballen.
* balans najaarsreeks: 14 wedstrijden geprogrammeerd, echter maar 9 gespeeld als gevolg
   van de weinig spelers. Triest. 42 doelpunten voor en 9 tegen. 8 overwinningen en 1 nederlaag.
* komende donderdag laatste training met na afloop hapje eten en slokje drinken.
 

26-11.2022 Eijsden VET - Hoensbroek VET   1-3

Leuk, een tegenstander waartegen wij nog nooit hebben gespeeld. Wat kunnen wij verwachten? Wij zijn met 13 spelers. Spelen op veld 2. Cyril is referee.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Louis
1-1
rust
1-2 en 1-3

Hoensbroek is een jeugdig veteranenteam. Laat de bal goed rondgaan en speelt aanvallend. In de eerste helft is ons veldspel prima te noemen en wordt er ook een prima goal gemaakt, waarbij Louis als eindstation fungeert. Na 20 minuten valt Louis uit en dat betekent dat wij ons aanspeelpunt in de voorhoede missen. Ons veldspel wordt minder, hetgeen zich in de 2e helft doorzet. Speelt ook mee dat het oude middenveld (61 en 55) van Eijsden tegenover een jeugdig middenveld (rond de 40 wordt ingeschat) van Hoensbroek staat.
Hierbij speelt ook mee dat wij het laatste deel van de 2e helft met 10 spelers op het veld staan. Mark is het niet eens met het wisselbeleid en kleedt zich om. Ronny valt geblesseerd uit. Heel jammer, maar het blijkt weer dat wij iedere wedstrijd met 14/15 spelers moeten zijn om een wedstrijd (uit) te kunnen spelen. Mogelijk dat dit in de voorjaarsreeks verandert. Als het goed is doen Ronald en Cyril weer mee. Blijft ook staan dat aanvulling welkom is.
De doelpunten die Hoensbroek maakt, komen voort uit verdedigingsfouten, hetgeen meestal het geval is, maar er waren ook enkele onnodige fouten bij. Jammer.

Match of the Day analyticus was vandaag Gary Lineker: i liked the game concept of both teams. It was an attacking game. Hoensbroek was more lucky than Eijsden, but i must say it was a deserved victory. Too bad for Eijsden that in the end there were only 10 players on the field.

Conclusie: prima 1e helft. Jammer van de fouten. Verdiende overwinning van Hoensbroek.
 

29-10.2022 Eijsden VET - Walram VET   3-2

Deze zaterdag de terugwedstrijd tegen Walram. Enkele weken geleden werd het 0-5 in Valkenburg. Wij zijn benieuwd welke tegenstander wij vandaag treffen. Enkele spelers zijn tijdens de training geblesseerd afgehaakt. Via de app wordt Dominique Geuskens 'binnengehengeld'. Jeroen is scheids. Wij spelen op veld 2.

Doelpuntenoverzicht:
0-1
1-1 Dominique rust
2-1 ?
3-1 Dominique
3-2

Een zwaarbevochten overwinning. Een leuke pot. Dat zijn enkele uitspraken na de wedstrijd. Walram start zeer voortvarend. In de 1e minuut viel al de 0-1.
Een Walram-speler ontsnapte op rechts en zijn voorzet werd prima binnengeschoten. Eijsden was wakker. Via gecontroleerd voetbal over vele schijven werd het doel van Walram veelvuldig belegerd. Wij kregen genoeg kansen, echter het duurde lang voordat de gelijkmaker werd gemaakt. Dit gebeurde door Dominique. Hij schoot na een 1-2tje met Louis prachtig in de rechterbovenhoek binnen. Hij had zijn waarde al bewezen.

Na de rust ging Eijsden op jacht naar meer. Ik heb niet meer op het netvlies staan hoe en wie de 2-1 maakte.
De 3-1 was van een simpele schoonheid. Na het passeren van 2 spelers lepelde Dominique de bal onhoudbaar in de linkerhoek. Het was een tegenvaller dat snel de 3-2 werd gescoord.
Op rechts werd de bal weer voorgezet en een Walram-speler knalde de bal hard binnen. Na de 3-2 probeerde Walram nog de gelijkmaker te maken, echter het Eijsden-fort werd prima verdedigd. Gary

Lineker van de BBC analyseerde de wedstrijd als volgt: the level on the pitch was high. Eijsden was the best team. The victory belongs to Eijsden. Dominique played good and is an acquisition for the team.

Enkele opmerkingen:
* wie regelt het contract op het bierviltje van Dominique?
* komende zaterdag gaan vele veteranen naar Festival des Cocques.

 

22-10.2022 Eijsden VET - RKVVM VET   6-1

Na de zoektocht om een volwaardig team bijeen te krijgen, dient the mind van de spelers gericht te worden op de derby tegen Margraten. Wij zijn, dankzij enkele spelers die uithelpen, met 14 spelers. Maurice is de scheids en wij spelen op de kunstgrasmat.

Doelpuntenoverzicht:
0-1
1-1 Amanuel
rust
2-1 tot en met 6-1 Amanuel 2x, Louis, Roel en Wadia

De 1e helft was een gelijkopgaande strijd. Wij hadden de betere kansen. RKVVM had het meeste balbezit. De 0-1 werd volgens Eijsden gescoord uit buitenspelpositie. Maurice wees echter resoluut naar het midden. Van buitenspel was geen sprake. Amanuel maakte niet lang erna de gelijkmaker door de bal na een prima aanval vrij voor de keeper in de touwen te schieten. Tijdens het restant van de 1e helft hadden wij meerdere identiek opgezette aanvallen, echter deze werden niet goed uitgespeeld.

Na de rust veranderde het speelbeeld in het voordeel van Eijsden. Na de bevrijdende 1-2 was Eijsden niet meer te houden. Door het inbrengen van Philippe en het doorschuiven van Louis naar de voorhoede was het pleit beslecht. Er kwam diepgang in het spel en hierdoor meer dreiging van de voorhoede en het middenveld. In een kort tijdsbestek werd RKVVM murw gespeeld. Een grote rol was hier wederom weggelegd voor Amanuel die naar hartenlust strooide met steekballen, waaruit Wadia de 6-1 kon binnenkoppen. Daarnaast stond hij 2x op de goede plek om de 1-2 en 1-4 te scoren. De tovenaar van Asmara is opgestaan. Roel scoorde uit een directe vrije trap die de keeper niet goed beoordeeld en Louis scoorde met een diagonaal schot.
Conclusie: zeer verdiende overwinning van een overigens sportieve wedstrijd.

Gary Lineker van Match of the day analyseerde als volgt: The magician from Asmara strikes again. Eijsden played like a champion.

Enkele opmerkingen:
* Wadia heeft voor ons ook nog onbekende talenten. Hij kookt graag en zette alle spelers en
   begeleiders zijn versie van "chicken tonight" voor, hetgeen zeer in de smaak viel.
   Dit mag hij vaker doen.
* Jean-Luc en Roel hebben ons als gastspelers uitgeholpen, waarvoor dank.
* Philippe heeft m.i. als gastspeler iedere wedstrijd meegespeeld. Het wordt tijd dat hij, net als
   Wadia, een vast contract, op het gebruikelijk bierviltje, ondertekend.
* volgende week is de kantine dicht tijdens en na de thuiswedstrijd tegen Walram.
   Wij gaan met zijn allen naar Heerlijkheid Breust. * de 3e helft is gewonnen door RKVVM.
* Stefan baalt al enkele weken van zijn opspelende achillespees. Hij wil heel graag spelen,
   echter vandaag zat dit er niet in. Komt goed.
 

15.10.2022 Bunde VET - Eijsden VET   0-4

Rudi heeft op verzoek van de spelers nog een tegenstander kunnen vinden. Vandaag spelen wij een uitwedstrijd tegen Bunde. Wij hebben al enkele jaren niet meer tegen hun gespeeld. Wij zijn na veel appverkeer uitgekomen op 14 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Wadia
0-2 Wadia
rust
0-3 Wadia
0-4 Amanuel

Wij beginnen geconcentreerd aan de wedstrijd en spelen de bal goed rond. Hieruit komen geen echte kansen. Bunde begint zelfs na 15 minuten meer op onze helft te voetballen. Pas na de 0-1 van Wadia, waarbij de Bunde-keeper een hoofdrol had door de bal niet goed weg te werken, kreeg Eijsden echt grip op de tegenstander. Wadia maakte uit 1 van de aanvallen de 0-2 met een verdekt schot. Het harde schot kon de keeper niet meer tijdig pareren, doordat hij de bal pas laat kon zien vanwege het feit dat zijn zicht door de Bunde-verdedigers werd beperkt.
Ondanks het spel op de helft van Bunde kreeg Bunde nog een goede kans om te scoren, echter de spits schoot alleen voor Pascal naast. Onze Amanuel kreeg een niet te missen kans, echter hij kon, 3 meter van de doellijn, de harde voorzet niet in het doel krijgen. Met 0-2 gingen wij de rust in. Mark en Philippe kwamen Stefan en Ron vervangen.

Deze 2e helft speelden wij een prima pot. Dominant aan de bal en het spel verliep soepeltjes, doordat de spelers elkaar makkelijk vonden. Daarnaast waren Amanuel en Wadia een voortdurende plaag voor de Bunde spelers. Amanuel dartelde als een jonge hinde over het veld en langs de tegenstanders. Wadia fungeerde als prima aanspeelpunt en als eindstation van de vele aanvallen.
Ook de 0-3 kwam van zijn schoen. Dit nadat Amanuel enkele spelers had dolgedraaid en de bal simpel teruglegde op Wadia. Met zijn 'houten' linkerbeen schoot hij binnen. Amanuel zette het slotakkoord middels de 0-4. Ook hier speelde hij enkele spelers uit en met de punt van zijn linkerschoen schoot hij binnen. Het moge duidelijk zijn dat zij beiden de 'men of the match' waren. Kon Bunde hier nog iets tegenoverstellen? Ja, niet met een doelpunt, maar een prachtig afstandsschot dat de lat teisterde.

Alan Shearer van Match of the day was vandaag aanwezig: Eijsden played awesome. In the second half the team was more in balance. Wadia en Amanuel played in one word: "wow".


Enkele opmerkingen:
* er is geen wedstrijdverslag van de wedstrijd tegen SVME doordat de verslaggever in andere
   sferen verbleef.
* na afloop was het prima vertoeven in de kantine met al zijn lekkere biertjes
   (Fourchette en Weizen) en uiteraard de haute cuisine in de vorm van frikandellen en kroketten.
* in de 2e helft was de linkerhelft 118 jaren jong (Mark en Eugene).
* ook in Breust werd menig pilsje genuttigd en haute cuisine plus (nachos) gegeten.
* kortom een geslaagde zaterdagmiddag en -avond.
* minpunt is het vele appverkeer om voldoende spelers.

17.09.2022 Walram VET -Eijsden VET     0-5

Vandaag staat de 'titanen'strijd in Walram op de kalender. Wij reizen met 14 spelers af naar Valkenburg. Pep heeft zijn strijdplan meerdere malen geanalyseerd en is dus benieuwd of dit plan werkt. Jean-Luc en Yves zijn gastspelers.

Doelpuntenoverzicht:

0-1 Wadia
0-2 Wadia
0-3 Louis
rust
0-4 Jean-Luc
0-5 Ed

Pep ontvouwt zijn strijdplan: de lange bal er uit halen, behoudend beginnen en proberen de gehele wedstrijd gefocust te blijven. Resultaat = 0-5.

Wadia heeft een belangrijke taak door op de laatste man te spelen, hetgeen hem goed afgaat. Daarnaast bemoeit hij zich nadrukkelijk met het spel door als aanspeelpunt te fungeren. Ook weet hij 2x maal het net te vinden. Het 1e doelpunt middels een afstandsschot, waarbij de Walram-goalie ietwat te ver voor zijn doel stond. Het 2e doelpunt, dat het mooiste van de 5 was, via een diagonale kopbal. Dit na een perfecte voorzet van Bart op rechts. Louis scoort de 0-3 via een diagonaal schot. De 1e helft heeft Pascal nauwelijks iets te doen gehad.

In de 2e helft worden er 3 wissels doorgevoerd. Ammanuel, Eugène en Jean-Luc worden ingebracht. Het spelbeeld wijzigt hierdoor niet. Er wordt met volle concentratie gespeeld en de bal gaat gemakkelijk rond. Uit 1 van de aanvallen weet Jean-Luc te scoren. Hij haalt in de 16 uit en zijn snoeihard schot schroeit de vingertoppen van de keeper. Wat een mooi schot. Enkele minuten later gaat hij er op rechts vandoor. Hij zet de bal voor. Een Walram-verdediger probeert de bal weg te werken, echter via de punt van zijn schoen gaat de bal in zijn eigen doel. Nadien gebeurt er niets noemenswaardig meer.

Conclusie:
prima spel en een zeer terechte overwinnning.

Match of the day analyticus Gary Lineker omschreef de wedstrijd als volgt: Eijsden played by far the best game this season. I saw beautiful goals. It seems that Eijsden played for queen Elisabeth.

Enkele opmerkingen:
* er wordt nog nagegaan wie van de veteranen naar het galadiner op 19.11. gaan.
* Philippe was voor mij de man of the match. 
 

10.09.2022 Jekerdal 2 VET - Eijsden VET  0-9

Uw verslaggever was bij de jaarlijkse herdenking van de Nederlandse (en Noorse) slachtoffers in het KL Lager Natzweiler-Struthof (zie www.natzweiler.nl). Dus is van deze wedstrijd geen verslag.
 

03.09.2022 Eijsden VET - Jekerdal 1 VET   2-1

De 1e wedstrijd in de jaargang 2022-2023 wordt vandaag gespeeld oftewel mijn 51ste voetbalseizoen is gestart. Vandaag komen de mannen uit St. Pieter en omgeving naar de boeren. Wij spelen op veld 2. Scheids is Cyril. Wij zijn met 13 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
1-1
rust
2-1 Jos

Vandaag gebeurt er ook iets unieks. Pep en zijn 3 zonen Jos, Philippe en Cyril, dus 4x Rutten oftewel Rutten IV, maken zich nuttig op de Eijsdense velden. Jos speelt sinds een jaar of 6 weer eens op de kunstgrasmat.
In feite is het een wedstrijd met 1-richtingsverkeer namelijk het Jekerdal-doel. De mannen van St. Pieter houden knap stand en weten zelfs de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk is het Jos die als vanouds toeslaat. Na een slalom in de 16 en met enig fortuin stuit de bal achter de doellijn en scoort de winnende. Wij krijgen weliswaar vele kansen, echter knap keeperswerk en niet goed mikken staan meerdere Eijsden-doelpunten in de weg.

Match of the day was niet aanwezig.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren