11.05.2024 Eijsden Vets - Welcome Vets

Vorige week tegen een Engels team uit zuidoost-Londen. Nu als onderdeel van het Millen-toernooi tegen een team uit zuidwest Londen. Ook hier staat het kick and rush-voetbal op het menu. Wij zijn met 12 spelers. Guy Henquet is ingehuurd als gastspeler.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Wadia
rust
2-0 Wadia
3-0 Wadia

Aan het begin is het uiteraard aftasten geblazen. Wat kunnen de Welcome Vets die al enige dagen deelnemen aan het toernooi? Het spel gaat in eerste instantie gelijk op met kansen over en weer. John en Rob staan hun mannetje en voorkomen erger. Wadia, als target-man, speelt vol overgave en wordt hiervoor beloond.
De 1-0 maakt hij via een schuiver nadat hij via een dieptepass op het juiste moment is vrijgespeeld. Na de rust dringt Welcome Vets nog aan, maar het is Eijsden dat 'de klok slaat'.
De 2-0 van Wadia lijkt mij het mooiste toernooidoelpunt van deze middag/avond. Wat een fantastische knal in de 3-hoek. Hij wordt bij de 16 geheel vrijgespeeld en bedenkt zich geen seconde. Na de 2-0 is het verzet van de Welcome Vets gebroken. Wadia tikt ook de 3-0 aan.
Wij krijgen nog legio kansen, echter Amanuel, Cyril en Wadia weten hier geen raad mee. De mooiste kansen worden gemist? Coach Pep was in zijn nopjes.

Conclusie: verdiende overwinning met een 2-tal onsportieve acties van Engelse zijde (handsbal van een verdediger en een rugby-duel van de rechtsback met Cyril).

Match of the Day was aanwezig. Gary Lineker deed het verslag: Eijsden has been on the English tour for the last few weeks, which suits them well in terms of results. 6 points in the pocket. Eijsden mainly passed the ball around and trusted their striker Wadia, who did not betray this trust. 3 goals of which the 2nd goal was of enormous beauty. Good job.

Enkele opmerkingen: vorige week was er nog een debutant. Gaston maakte zijn debuut. Na 10 minuten had hij het gezien. het was goed toeven op het Milen-complex. Goede muziek, pinten, braadworst en hamburgers. Wat wil de veteraan nog meer.

04.05.2024:
Mini toernooi Eijsden, VV Kanne en The lads of the village of Greenhithe uit zuidoost Londen

Wedstrijd 1: Eijsden - The Lads 2-1
Vooraleerst het wedstrijdverslag wordt weergegeven merk ik op dat een deel van de veteranen van Eijsden een uitje hebben naar Stuttgart. Dit zijn Cyril, Wadia, Philippe, Stefan, Rob, Jos? en coach Pep. Zij hebben met pijn in de buik de clash(es) moeten missen.

Ook hebben wij vandaag 3 debutanten. Dit zijn David (alias Dado op zijn braziliaans), John (voorzitter van onze schitterende vereniging tevens kok en regelneef) en Gaston ( de alom bekende “bomber” van weleer.

De 'Lads' is uiteraard een onbekend team. De buslading engelsen die in Luik logeren hebben, zoals gebruikelijk, enkele reuzen in hun midden. In het begin is er sprake van aftasten. Hoe spelen zij en wat kunnen wij hiertegenover stellen. De 'Lads' proberen verzorgd voetbal op de mat te leggen. Pep II heeft een 4-4-2 opstelling in de wei gestuurd. 2 snelle voethoedespelers en een centraal middenveld dat de spitsen ondersteunt. Het Eijsden-spel is beter verzorgd maar ietwat onrustig. Over en weer zijn er speldenprikken, echter de 1e helft wordt er niet gescoord.

In de 2e helft is het spelbeeld niet anders dan in de 1e helft. Met ons circulatievoetbal proberen wij de Engelse muur te slechten. Louis krijgt de bal aan de linkerkant aangespeeld en passeert een Engelse reus die met een sliding de bal probeert weg te tikken. Dit lukt niet helemaal, aangezien hij een been meeneemt. Penalty. Ronald schiet hem onberispelijk binnen. In de daaropvolgende aanval wordt alweer de gelijkmaker gescoord. De Eijsden-verdediging speelt op buitenspel, hetgeen mislukt. Via een steekpass wordt de spits gelanceerd. John weet het schot nog tegen te houden, echter de terugspringende bal komt voor de voeten van één van de 'Lads'. 1-1.
Uit 1 van onze aanvallen scoort Dennis. Hij is naar voren gestormd en via een schot vanaf de 16 schiet hij via een 'Lads'-been binnen. 2-1 en ook de eindstand.

Alan Shearer was vandaag aanwezig namens Match of the Day: it was a typical Netherlands vs. England match. Kick and rush against the technically savvy circulation football. There is also a physical difference in competition approach. In the end technical football wins over physical football.

Wedstrijd 2: Eijsden - VV Kanne 3-1
VV Kanne is voor ons geen onbekende tegenstander. Het is een jeugdig team met enkele snelle spelers. Pep II heeft wederom een 4-4-2 opstelling uit de denktank getoverd. Met het gebruikelijke circulatievoetbal probeert Eijsden het spel naar zijn hand te zetten. Dit lukt maar sporadisch. Bij één van de Kanne-aanvallen wordt de aanvaller onreglementair weggezet. De toegekende penalty wordt onhoudbaar binnengeschoten. Daarna is het Eijsden wat de klok slaat. Dado schiet de gelijkmaker binnen. Wie de 2-1 maakt is Pep II ontschoten. Hans schiet de 3-1 onberispelijk binnen. Kanne heeft in de 2e helft nog een goede kans, echter het schot springt via de rechter- en linkerpaal weer in het veld.

Wedstrijd 3: The Lads - VV Kanne 3-1
Uw verslaggever was verhinderd. Hij was samen met de koks voorbereidingen voor het eten aan het treffen.

Wedstrijd 4: De 3e helft
Niet onbelangrijk. Het was een ontspannen en zeer gezellig 3e helft. De 'Lads' 'gaven hem van katoen' qua drinken. Vooral de Filou zal 'slachtoffers' hebben gemaakt. Ook werd er heerlijk gegeten. De koks hadden rijst met saté klaargemaakt, hetgeen zeer goed beviel.

Tevens werd er ook ingespeeld op het feit dat er Dodenherdenking was.

Enkele opmerkingen:
* conclusie mini-toernooi: voor herhaling vatbaar. Een dergelijk mini-toernooi zou een
   standaard kunnen c.q. moeten worden.
* volgende week naar Millen. Hier treffen wij wederom een Engelse tegenstander.
* ook zal er nagevraagd worden wie de feestavond in Millen wil meemaken. John heeft
   aangegeven om bij voldoende animo taxibusjes te regelen. Ronnie en Eugène hebben
   zich al aangemeld.