17.09.2022 Walram VET -Eijsden VET     0-5

Vandaag staat de 'titanen'strijd in Walram op de kalender. Wij reizen met 14 spelers af naar Valkenburg. Pep heeft zijn strijdplan meerdere malen geanalyseerd en is dus benieuwd of dit plan werkt. Jean-Luc en Yves zijn gastspelers.

Doelpuntenoverzicht:

0-1 Wadia
0-2 Wadia
0-3 Louis
rust
0-4 Jean-Luc
0-5 Ed

Pep ontvouwt zijn strijdplan: de lange bal er uit halen, behoudend beginnen en proberen de gehele wedstrijd gefocust te blijven. Resultaat = 0-5.

Wadia heeft een belangrijke taak door op de laatste man te spelen, hetgeen hem goed afgaat. Daarnaast bemoeit hij zich nadrukkelijk met het spel door als aanspeelpunt te fungeren. Ook weet hij 2x maal het net te vinden. Het 1e doelpunt middels een afstandsschot, waarbij de Walram-goalie ietwat te ver voor zijn doel stond. Het 2e doelpunt, dat het mooiste van de 5 was, via een diagonale kopbal. Dit na een perfecte voorzet van Bart op rechts. Louis scoort de 0-3 via een diagonaal schot. De 1e helft heeft Pascal nauwelijks iets te doen gehad.

In de 2e helft worden er 3 wissels doorgevoerd. Ammanuel, Eugène en Jean-Luc worden ingebracht. Het spelbeeld wijzigt hierdoor niet. Er wordt met volle concentratie gespeeld en de bal gaat gemakkelijk rond. Uit 1 van de aanvallen weet Jean-Luc te scoren. Hij haalt in de 16 uit en zijn snoeihard schot schroeit de vingertoppen van de keeper. Wat een mooi schot. Enkele minuten later gaat hij er op rechts vandoor. Hij zet de bal voor. Een Walram-verdediger probeert de bal weg te werken, echter via de punt van zijn schoen gaat de bal in zijn eigen doel. Nadien gebeurt er niets noemenswaardig meer.

Conclusie:
prima spel en een zeer terechte overwinnning.

Match of the day analyticus Gary Lineker omschreef de wedstrijd als volgt: Eijsden played by far the best game this season. I saw beautiful goals. It seems that Eijsden played for queen Elisabeth.

Enkele opmerkingen:
* er wordt nog nagegaan wie van de veteranen naar het galadiner op 19.11. gaan.
* Philippe was voor mij de man of the match.

10.09.2022 Jekerdal 2 VET - Eijsden VET  0-9

Uw verslaggever was bij de jaarlijkse herdenking van de Nederlandse (en Noorse) slachtoffers in het KL Lager Natzweiler-Struthof (zie www.natzweiler.nl). Dus is van deze wedstrijd geen verslag.

03.09.2022 Eijsden VET - Jekerdal 1 VET   2-1

De 1e wedstrijd in de jaargang 2022-2023 wordt vandaag gespeeld oftewel mijn 51ste voetbalseizoen is gestart. Vandaag komen de mannen uit St. Pieter en omgeving naar de boeren. Wij spelen op veld 2. Scheids is Cyril. Wij zijn met 13 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
rust
2-1 Jos

Vandaag gebeurt er ook iets unieks. Pep en zijn 3 zonen Jos, Philippe en Cyril, dus 4x Rutten oftewel Rutten IV, maken zich nuttig op de Eijsdense velden. Jos speelt sinds een jaar of 6 weer eens op de kunstgrasmat.
In feite is het een wedstrijd met 1-richtingsverkeer namelijk het Jekerdal-doel. De mannen van St. Pieter houden knap stand en weten zelfs de gelijkmaker te forceren. Uiteindelijk is het Jos die als vanouds toeslaat. Na een slalom in de 16 en met enig fortuin stuit de bal achter de doellijn en scoort de winnende. Wij krijgen weliswaar vele kansen, echter knap keeperswerk en niet goed mikken staan meerdere Eijsden-doelpunten in de weg.

Match of the day was niet aanwezig.