Wedstrijdverslagen

21.05.2022 SVME VET - Eijsden VET   0 - 6

Vandaag de derby 'Klonie' tegen Eijsden. Wij zijn met 3 reserves. Zelfs uit Rome komt een speler invliegen om de match der matchen te kunnen spelen. Wij spelen op het hoofdveld van SVME. Prima veld alleen het gras staat te hoog.

Doelpuntenoverzicht:
1e helft 4 doelpunten door René, Amanuel 2x en ?
2e helft 2 doelpunten door Dennis

De vorige wedstrijd tegen SVME hebben wij nipt met 2-3 gewonnen. Zou vandaag ook zo'n eindstand op het scorebord verschijnen. Neen dus. Vanaf de 1e minuut hebben wij het overwicht. Dit ondanks het feit dat er veel te veel balverlies werd geleden en dat de passing ondermaats was. Dit was de gehele wedstrijd waar te nemen. Gelukkig waren er ook aanvallen die goed liepen. De kopgoal van René was een mooi voorbeeld van een prima aanval, waarbij Bart de bal perfect op het hoofd van René lanceerde. Amanuel maakte 2x een doelpunt na een prima dribbel van hemzelf en van Louis.

Na de rust met 2 wissels werd geprobeerd om veel meer doelpunten te maken, echter het aantal stokte bij 2. 2x werd Dennis vrij voor de goal aangespeeld door Louis. Deed SVME dan niets terug. Jawel, 2x kwamen SVME-spelers, als gevolg van cadeautjes van Eijsden-spelers, vrij voor Pascal, echter onze goalie doet niet aan cadeautjes en vakkundig hield hij de nul. Al met al een zeer terechte overwinning.

Match of the day (Jermaine Jenas): today i saw a powerless 'Klonie'. Eijsden didn't play as good as they can. I think that Louis had his left shoe at the right feet and otherwise. In dutch they say: "tjonge jonge ...". Eijsden won regularly.

Enkele opmerkingen:
* sjiek dat Stefan speciaal het vliegtuig pakt om nagenoeg op tijd aanwezig te zijn.
* Pascal is het team langzaam warm aan het maken om mei 2023 jaar een toernooi te spelen in
   Mallorca. Wordt vervolgd.
 

07.05.2022 Eijsden - Elsaute Welkenraedt   7 - 2

De roep om het verslag van de gespeelde wedstrijd werd steeds groter. Uw verslaggever heeft hier dan ook gehoor aan gegeven. Vandaag spelen wij tegen een Waalse ploeg uit Welkenraedt die wij 1 maand geleden voor het eerst ontmoet hebben. Toen was het een wedstrijd op het scherpst van de snede. Wij verloren terecht met 4-3. Pascal keepte een 'wereldpartij'. Het was een enerverend potje voetbal. Zou het vandaag weer zo zijn? Wij speelden op de kunstgrasmat. Referee was Maurice Crousen die als leidsman prima fungeerde. Pep was afwezig. Hij was nieuwe spelers aan het bekijken in Hamburg.

Doelpuntenoverzicht:
- 3 doelpunten voor de rust door Ronald, Louis en de nieuwe aanwinst Amanuel.
- 4 doelpunten door Jean-Luc (gehuurd van het 3e elftal), Eugène en?
- 2 doelpunten werden in de 2e helft gescoord door Elsaute Welkenraedt.

De vraag in de inleiding was snel beantwoord. Neen, Elsaute had niet het team meegenomen dat in de heenwedstrijd speelde. De gehele wedstrijd was Eijsden de bovenliggende partij. Dit werd ook uitgedrukt in 7 doelpunten. Voetballend zijn wij niet in de problemen gekomen. Wel werden er enkele fasen slordig gespeeld, hetgeen 2 tegendoelpunten betekende. Vandaag kregen wij ook 2 penalty's die vakkundig door Ronald en Eugène werden binnen geknald. Amanuel scoorde de 3-0 doordat hij op de goede plaats stond en de bal simpel kon binnentikken.
Amanuel is afkomstig uit Eritrea. Hij woont al vele jaren in Eijsden met zijn vrouw en 2 zonen. Deze zonen voetballen in de jeugd van VVE. Amanuel is een aanwinst in de voorhoede. Technisch begaafd en al een echte teamspeler. Hij heeft al 3 doelpunten gemaakt.
Ik moet ook nog stilstaan bij een zeer ongelukkig moment van de wedstrijd. Ronald viel geblesseerd uit. Hij hoorde iets knappen in zijn been. Een bezoek aan het ziekenhuis wees uit dat zijn achillespees in zijn rechterbeen (zijn 'voetbalbeen') is afgescheurd. Jammer genoeg zal hij dit voetbalseizoen niet meer in actie komen.

Ook Match of the day stond aan de zijlijn met Gary Lineker. Zijn analyse was kort en krachtig: Eijsden was by far the best team on the pitch. They played fully concentrated en with a good attitude. Bravo. 7 goals is the result.

Enkele opmerkingen:
* het is fijn dat er een 4-tal wisselspelers waren. Wij hebben in het voorjaar wedstrijden gespeeld
   met maar 2 reserves. Dit heeft er in ook geresulteerd dat wij een wedstrijd met 10 spelers
   uitspeelden, hetgeen niet leuk is.
* het is dan ook zaak dat er jeugdige veteranen komen spelen. Sjoerd Wolfs heeft vorige week
   aangegeven dat hij bij de veteranen komt spelen. Als Philippe, Wadia en René permanent bij de
   veteranen komen spelen, zijn wij voor enkele jaren 'uit de brand'.
* zelf voetballen, hoe oud je ook bent, blijft het leukste spelletje om te spelen.
* ik hoop dat Ronald snel weer 'boven Jan is'.

09.10.2021 SVME - Eijsden 2-3

Deze zaterdag stond er een unieke wedstrijd op het programma. Wij spelen wederom tegen SVME. Dit nadat er ? jaren niet meer tegen elkaar gespeeld werd, doordat SVME geen veteranenteam meer had. Wij zijn met 13 spelers en een geblesseerde Louis die toch zijn voetbaltenue heeft aangetrokken. Pep heeft in de voorbereiding alle varianten de revue laten passeren in zijn tactisch brein. Opgemerkt wordt dat wij wederom vele afmeldingen / blessures hebben.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Hans
rust
0-2 Jeroen
1-2
2-2
2-3 René

Alle omstandigheden om een leuke pot voetbal te spelen waren voorhanden. Prima weer en veld en gretige spelers. Wij beginnen vanuit een ietwat verdedigende stelling. Eerst kijken wat het een stuk jonger team van SVME in zijn mars heeft. Gaandeweg de 1e helft wordt de verdedigende stelling verlaten en wordt er veelvuldig de aanval gezocht. Hierbij was met name Hans een blok aan het been voor de SVME-verdediging. Zij kregen geen grip de op beweeglijke Hans en konden hem alleen maar tegenhouden door overtredingen. Evenwel was de 1e grote kans voor SVME. De rechtshalf sprintte door de Eijsden-verdediging. Hij werd goed aangespeeld en snelde richting Jean-Marie. Zijn vizier stond gelukkig niet op scherp. Hij schoot de bal over. Deze tactiek werd meerdere malen opnieuw uitgeprobeerd, echter door Philippe werd dit vakkundig opgelost. Er kwam dan ook niemand meer vrij voor de keeper.
De 0-1 van Hans kwam voort uit een vrije trap die niet goed werd weggewerkt. De bal kwam voor de voeten van Hans die geheel vrijstaand de bal beheerst binnenschoot. In de 1e helft was de balcirculatie prima, echter het aansluiten richting de voorhoede minder. Hierdoor moesten de voorhoedespelers het te vaak middels een solo proberen.

In de rust werd Eugène en Paul gewisseld ten faveure van Marc en René. René ging als diepe spits fungeren en Hans werd rechtermiddenvelder. De balans in het team was zoek. Daarnaast werd een verdedigende stelling ingenomen en deze werd helaas niet meer verlaten. Hierdoor kwam SVME beter in het spel. Dit uitte zich in 2 doelpunten. Dit waren 2 schoten vanuit de 16. Sporadisch kwam Eijsden er uit en uit een prima aanval wist René een voorzet knap binnen te koppen. Jean-Marie, als vervanger van Pascal, wist verder het doel schoon te houden, waardoor de 3 punten naar Eijsden gaan.

Match of the Day analist Gary Lineker: it is a joy that the old derby comes back to life. It wasn't a awesome game. I think that Eijsden owned the 3 points.

Enkele opmerkingen:
* de 2-0 en 2-3 zijn vereeuwigd. 
* er hebben zich vele veteranen met partner opgegeven voor het Festival des Coques op
   6 november a.s. Dit wordt een leuk feestje.
* er werd wederom veel geappt voor de wedstrijd.

25.09.2021 LHC - Eijsden 3-2

Vandaag een verre uitwedstrijd in Eygelshoven tegens de plaatselijke LHC. Wij zijn met 11 spelers. Dit vanwege de vele blessures en afmeldingen.

Doelpuntenoverzicht:
1-0
Rust
2-0
3-0
3-1 Louis
3-2 Louis

Het ongelooflijke is gebeurd? 2 wedstrijden na elkaar verloren. Dit verschijnsel kan ik mij niet meer heugen, maar ja het is logisch dat dit kan gebeuren door het ouder worden van de spelers en de vele blessures en afmeldingen. Daarnaast kan het zijn dat het team zijn ‘voetbaldag’ niet heeft.

De eerste 10 minuten respectievelijk laatste 10 minuten spelen wij ook nog eens met 10 spelers, doordat Ludo niet op tijd kan zijn respectievelijk Dennis met een kuitblessure uitvalt. Onze tactiek is simpel gebaseerd op tegenhouden. Dit is vandaag redelijk tot goed gelukt. LHC heeft ook een gedaantewisseling ondergaan. Er zijn enkele jonge spelers / betere voetballers bijgekomen, hetgeen meer weerstand betekent en dus een leukere ‘pot’ voetbal kan opleveren.
Over de gehele wedstrijd gezien heeft LHC veel meer balbezit, echter wordt qua verhouding van kansen een gelijkspel afgedwongen. Ook aan geluk ontbrak het ons. 2x de lat en 1x de paal stonden een doelpunt in de weg.
Ook de doelpunten van LHC kwamen voort uit een beetje geluk en fouten van onze spelers. Een schot op doel ging via de rug van Ronny binnen. Bij de 2-0 zag Pascal er niet goed uit. Ik moet het team van Eijsden een compliment maken voor de instelling en inzet. De 1e helft speelden wij erg gedisciplineerd en qua balcirculatie vond ik Eijsden beter dan LHC. Wij hadden dan ook enkele goede kansen om de 1-1 (of meer) te maken, echter zoals aangegeven stond de lat en paal een doelpunt in de weg.

Na de rust speelde Eijsden minder geconcentreerd, hetgeen in het veldspel te merken was. De linies lagen te ver uit elkaar. De voorhoede stond op een eiland. De aansluiting van het middenveld werd steeds minder. Na de 3-0 dacht LHC het ‘varkentje gewassen’ te hebben, echter door Louis werd, na een schot op de lat, nog 2x het doel gevonden. Karakter tonen noemt men dit.

Conclusie: LHC heeft wel verdiend gewonnen. Wij kijken uit naar de komende wedstrijd tegen LHC.

Ook Gary Lineker van MotD was te spreken over de wedstrijd: today is saw an awesome and also friendly game. Eijsden played in the first half fully focussed en with a good intention but LHC scored the goals and that counts.

Enkele opmerkingen:
* Mark heeft aangegeven om koptrainingen te gaan nemen, waardoor hij hoger de lucht in komt.
* Jammer van de vele blessures/afmeldingen. Het wordt tijd dat Philippe, Wadia en Rene
   zich permanent aansluiten bij de veteranen.
* Pascal is er 2 weken niet bij, dus moet er naar een keeper gezocht worden.
* Op 6 november a.s. is het jaarlijkse muziekspektakel in de “Blowwe Zaol”.
   Ik neem aan dat de veteranen met partner hier veelvuldig aanwezig zullen zijn. Rene zorgt
   voor de kaarten.
* Ik neem aan dat Ludo gisterenovend uit de bank getakeld diende te worden. Hij had pijn in
   beide kuiten.
 

04.09.2021 Eijsden - Jekerdal 4-0

Vandaag de 2e wedstrijd van het prille seizoen. Dit tegen een maastrichtse tegenstander uit de wijk St. Pieter. Wij zijn, vanwege vele blessures e.d., maar met 12 spelers. Wij spelen op kunstgras. Scheids is Cyril.

Doelpuntenoverzicht:
Alle doelpunten worden na rust gemaakt door Bart 0-1 en 0-3, Dennis 0-2 en Jordi 0-4.

Vandaag hebben wij een goede wedstrijd gespeeld. Zelf vele kansen uitgespeeld die in de 1e helft niet werden benut. Met name Dennis had enkele niet te missen kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Ons spel was gericht op het snel rondspelen van de bal om zodoende de spitsen vrij voor het doel te zetten.
Na de rust lukte dit laatste veel beter. Hiermee werden 3 goals gemaakt. De 1-0 kwam er door het goed doorzetten van Dennis die op de doellijn de bal voor de goal bracht. Voor Bart was het binnentikken toen een 'eitje'. De 2-0 scoorde Dennis via een schot in de korte hoek. De 3-0 van Bart was de mooiste. Via een boogbal verschalkte hij de doelman. De 4-0 kwam voort uit een snelle counter waarvoor maar 3 man voor nodig waren. Keeper Pascal gooide de bal naar Mark die op zijn beurt de van achter opstomende Jordi bediende die bekeken langs de keeper schoot. Jekerdal heeft nauwelijks kansen uitgespeeld. Pascal diende met name bij een vrije trap bij de 16 zijn kwaliteiten te tonen, hetgeen hij met verve deed.

Alain Shearer van Match of the day: Eijsden played a decent match. The victory was never in danger.

Enkele opmerkingen:
* voor de wedstrijd hielden de veteranen 1 minuut stilte vanwege het overijden van Jef Crousen.
   Hij speelde lang geleden bij de veteranen.
* de "vetbak" stond vandaag wel aan.
* stilaan wordt Leffe-blond de huisdrank van de veteranen.
* Eugene hield zich goed aan zijn opdracht. Niet te veel lopen en als meest defensieve
   middenvelder het spel verdelen. In de 2e helft "kleurde hij wel een tijdje buiten de lijntjes".
* het is noodzaak dat wij 2 spelers erbij krijgen.
* complimenten voor Rene vanwege zijn perfecte invalbeurt na geruime tijd geen bal t
   hebben aangeraakt.


28.08.2021 Eijsden - Bekkerveld   6 - 2

Wat was het lang geleden? Covid-19 heeft ons als voetballiefhebbers vele prachtige matchen gekost. Eindelijk konden wij weer echt aan het echte gras ruiken. Vandaag staat de wedstrijd tegen Bekkerveld (vervanger van Miranda) op het programma. Wij waren met 14 spelers. Coach Pep heeft tot het uiterste moeten nadenken om een fatsoenlijke opstelling te presenteren. Erik Boskamp was scheidsrechter.

Doelpuntenoverzicht:
Voor rust en na de rust werd er 3x gescoord door Eijsden. Doelpuntenmakers waren Louis (4x), Wadia en Eugène. Na de rust sloeg Bekkerveld 2x toe.

De wedstrijd werd gespeeld op veld 3. De omstandigheden om een lekkere wedstrijd te ballen waren aanwezig. Het veld was kort geleden gemaaid. De temperatuur was perfect. Wat hebben wij vandaag gezien? In ieder geval de gedrevenheid van Stefan, de slimheid van Louis, de stijfheid / roestigheid en enthousiasme van menig veteraan, 2 ippons en enkele hele mooie doelpunten.
Tegen Bekkerveld hebben wij nog nooit gevoetbald. Wat konden wij verwachten? Wij hadden vernomen dat dit best wel een goede ploeg zou zijn. Achteraf viel dit laatste nogal tegen. Wij hebben de gehele wedstrijd gedomineerd zonder dat wij ons beste spel op de mat legden. Via een snelle balcirculatie probeerden wij ons kansen te creëren. Dit lukte niet altijd, waardoor pas laat in de 1e helft de 1-0 werd gemaakt. Het mooiste doelpunt werd gemaakt door Louis die langs 3 man soleerde en met zijn houten linkerbeen de bal in de 3-hoek knalde.

Ook Match of the day was weer present. Gary Lineker analyseerde als volgt: Eijsden played good and with enthousiasm. Louis played like a young god. The 5-1 was a marvellous goal. It's good to be back on the pitch.

Enkele opmerkingen:
- Eugène kreeg van alle kanten goedbedoelde aanwijzingen. De coach had graag dat hij diep ging,
  een speler en enkele tifosi gaven aan dat hij teveel naar binnen komt en aan de buitenkant moet
  blijven en weer een andere speler gaf het omgekeerde aan. Ook na al 50 jaar te hebben
  gevoetbald, blijft het een opgaaf om 'het goede' te doen.
- Cyril zat zich te verbijten op de bank. Hij wil zo graag voetballen, echter zijn knie verleent geen
  medewerking op dit moment.
- Man of the Match: Louis. - het is maar 6-2 geworden. Wij hebben voldoende gelegenheid gehad om
  ruimer afstand te nemen. Vele goede kansen werden gemist.
- dank aan de invallers voor het komen voetballen.
- na afloop geen haute cuisine. Gelet op de BBQ van 1 mocht de 'vetbak' niet aan? Vreemd er was
  ook niet gezorgd voor een alternatief?
- er werd weer heel wat geappt. Opmerking over 1 van de appberichten door uw verslaggever:
  sinds wanneer wordt sex gezien als een activiteit?

 

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren