Wedstrijdverslagen

21-10-2023 Eijsden VET - RKVVM VET   1 - 4

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Margraten. Wij zijn met 13 spelers en spelen op veld 3 dat er perfect bijligt. Scheids is Miel Duysens.

Doelpuntenoverzicht:

0-1, 0-2 en 0-3 worden voor de rust gescoord
rust
1-3 Jeroen
1-4

Het is lang geleden dat wij een collectieve off-day hadden. Het spel is traag, de bal wordt veelvuldig bij de verkeerde persoon afgegeven. Er werd zonder vuur c.q. weinig animo gevoetbald. RKVVM had dan ook een makkelijke middag en speelde ook nog eens effectief. De snelle spitsen werden diverse keren goed gelanceerd hetgeen 3 doelpunten opleverde. Ook viel nog een verkeerde voorzet achter Pascal. Kreeg Eijsden dan geen mogelijkheden. Jazeker zelfs veel, echter meer dan 1 mooi doelpunt van Jeroen werd er niet gemaakt.

Conclusie: terechte overwinning van RKVVM.

Match of the Day was er als de kippen bij om een analyse af te geven. Eijsden shame on you.

Enkele opmerkingen:
* wij hebben op dit moment vele geblesseerde spelers. Eugène, Stefan, Wadia, Philippe,
   Remy hebben verschillende (langdurige?) blessures. Jordy en Eddie hebben wij deze
   najaarsreeks helemaal nog niet gezien?
* de 3e helft is deels verplaatst naar het Cultureel Centrum waar het 11e galadiner werd
   gehouden. Naast culinaire hoogstandjes hebben wij kunnen genieten van de huisband
   Da Copa, Brandom Smeets de nieuwe goochelaar in de spits en DJ Koen.
* Cyril en Pep hebben vandaag toch een prijs gewonnen bij de loterij.
* er worden al plannen gesmeed voor het nieuwe uitstapje in 2024 van de veteranen.
   Liverpool scoort hoog bij de organisatie. Wordt vervolgd.
 

15-10-2023 Hulsberg VET - Eijsden VET   gestaakt na circa 40minuten

Wij reizen met 14 spelers af naar Hulsberg. Het waait behoorlijk en het is koud. De echte herfst is aangebroken.

In de 1e helft heeft Eijsden de betere kansen. Hans schiet op de lat. Jeroen kopt geheel vrijstaand aan de verkeerde kant van de paal en een schot van Ronald ranselt de keeper mooi uit het doel. Hulsberg krijgt geen echte kans. Het spel van Hulsberg is fysiek en kenmerkt zich door de vele overtredingen en commentaar. Zo worden Cyril en met name Ronald enkele keren 'onder de mat geschopt'.
De scheids fluit consequent voor de gemaakte overtredingen, echter op dit (vriendschappelijk) niveau is het in feite niet aan de orde dat er zoveel overtredingen worden gemaakt en commentaar onderling en op de scheids wordt geleverd!

Na de rust creëert Hans via een solo-actie een kans, echter zijn bekeken schot gaat net naast. Daarna wordt de wedstrijd gestaakt. Ronald krijgt de bal op het middenveld aangespeeld en voor de zoveelste keer wordt hij 'onder de mat geschopt'. De bewuste houthakker wordt aangesproken en het commentaar vliegt over en weer. De scheids heeft er genoeg van en fluit terecht voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie: triest.

Enkele opmerkingen:
* na afloop van de wedstrijd zijn wij niet meer de kantine ingegaan. De 3e helft heeft zich
   afgespeeld bij 'Heerlijkheid Breust'.
* enige zelfreflectie van Hulsberg-spelers wordt aanbevolen in de zin van hoor ik wel op
   een voetbalveld thuis?
* dit was de laatste wedstrijd tegen de 'Holzhacker buben'.
* volgende week galadiner en wedstrijd tegen Margraten. Begintijdstip 16.00 uur.
 

23-09-2023 Eijsden VET - RVU VET   5 - 0

Wij zijn met 13 spelers op deze mooie zaterdag. Wij spelen op veld 3 waar het gras te hoog staat. Scheids is dhr. van den Berg.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 en 2-0 Hans
rust
3-0 en 4-0 Dennis
5-0 Jeroen

Wij hebben zelf gevraagd om op veld 3 te spelen dus dat moet geen probleem zijn. De eerste 10 minuten is het meer aftasten. RVU krijgt enkele goede kansen, doordat de linies niet goed staan. Wij proberen met afstandsschoten de stand-in keeper te passeren, echter de 'kogels' vliegen veelal over of naast het doel. Diep in de 1e helft komt Hans in actie en straft fouten in de RVU-verdediging meedogenloos af.
Bij de 1-0 passeert hij de doelman met een effectvolle bal.
Bij de 2-0 schiet hij met links hard binnen. Tot de rust gaat het spel over en weer.

Na de rust staat een ander Eijsden op het veld. De bal circuleert prima door de linies en de Eijsden-spelers weten elkaar goed te vinden. Op een enkel moment na speelt de wedstrijd zich op de RVU-helft af. Bij zulk prima spel horen ook doelpunten. Dennis scoort de 3-0 door van zijn tegenstander weg te draaien en geheel vrijstaand diagonaal in de hoek te knallen.
De 4-0 is een binnentikker van Dennis. Hij weet een goede voorzet van John op waarde te schatten. Jeroen krijgt ook een moment van glorie. Hij krijgt de bal perfect van Eugène en passeert 2 verdedigers en de keeper door de benen. 5-0 staat op het scorebord.

Conclusie: zeer verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* de veteranen hebben bijna allemaal een nieuwe voetbaltas en een shirt ontvangen
   van de VVE. Dank hiervoor. Diegenen die nog geen tas en shirt hebben s.v.p. melden bij Eugène.
* van de 18 veteranen die komend weekend naar Stuttgart zouden gaan, hebben zich helaas
   enkele spelers afgemeld. Wij zijn met 11 spelers zonder keeper. Ik vind dit zeer jammer.
* Hans steekt de laatste weken in goede vorm en was the man of the match.
 

16-09-2023 Walram VET - Eijsden VET   1 - 1

Vandaag naar Walram te Valkenburg. Onderweg naar het complex komen wij vele mobiliteitshindernissen tegen. Met name de grote straat in Valkenburg zorgt voor omleiding. Wij zijn met 13 spelers. Pep heeft zijn hersenen gepijnigd om een adequate opstelling te krijgen.

Doelpuntenoverzicht:
0-0 rust
0-1 René
1-1

Zonde van het gelijkspel. Een halve minuut voor het eindsignaal scoort Walram de gelijkmaker. In de 1e helft is het aftasten van beide kanten. Walram is sterk verjongd en de kwaliteiten zijn dus moeilijk in te schatten. Walram heeft in de 1e helft de betere kansen, echter goed keeperswerk voorkomt een achterstand. Walram probeert steeds via de lange bal en de snelheid van de midvoor de druk op de Eijsden-verdediging op te voeren, echter de achterhoede geeft ook met enig geluk geen krimp. Ook Eijsden weet kansen te creëren. De grootste kans heeft René, echter de echte scherpte bij hem, na een lange voetballoze periode, ontbrak nog.

Na de rust dringt Eijsden steeds meer aan en het spelbeeld schuift steeds meer naar de helft van Walram. Dit uit zich ook in kansen. Een afstandsschot van Louis wordt uit de bovenhoek geranseld. Prachtig werk van de keeper. René krijgt in de 2e helft 2 momenten van glorie. De 0-1 weet hij binnen te punteren en het 2e moment laat hij voorbijgaan.
Vanaf 3 meter van het doel weet hij, tot afgrijzen van alles wat voor Eijsden is, de bal aan de verkeerde kant van de paal te plaatsen. Direct erna krijgen wij de deksel op de neus. Uit de kluts kan de bal in de diepte gezonden worden.
De spits schiet de bal op doel. Pascal bokst de bal nog weg, echter de terugspringende bal komt voor de voeten van een meegekomen middenvelder. 1-1 dus balen.

Conclusie:
al met al een leuke pot. Of 1-1 een terechte uitslag is? Dat laat ik over aan Gary Lineker van Match of the day.

Enkele opmerkingen:
* na de wedstrijd wordt stilgestaan bij het 'knoeteren' van Eugène. Tijden veranderen:
   vroeger kreeg je als je een verkeerde bal gaf de wind van voren. Nu mag dat niet meer in de
   huidige pampercultuur.
* Stuttgart nadert met rasse schreden. De lederhosen worden al 'in het vet gezet'.

09-09-2023 SCG VET - Eijsden VET   1 - 7

Op deze loeiwarme zaterdag spelen wij de derby tegen onze dorpsgenoot uit 'Groeselt'. Het zeer grote hoofdveld ligt er goed bij. Wij zijn met 13 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 t/m 0-4 Wadia, Amanuel en Ronald
rust
1-4 1-5 t/m 1-7 Amanuel, Ronald en Wadia

Na 10 minuten was de wedstrijd reeds gelopen. Wadia en Amanuel zetten namelijk de toon door binnen 10 minuten te scoren.
De 0-1 werd door Wadia simpel binnengetikt na een prima voorzet vanaf links door Louis. De 0-2 door de 'Tovenaar van Asmara' na een inmiddels beroemde solo-actie in de 16. Zo heeft hij al vaker gescoord.
De 0-3 en 0-4 werden gemaakt middels een bekeken afstandsschot van Ronald en door Amanuel die in de 16 op de juiste plaats stond. SCG kon alleen maar speldenprikjes uitdelen. Gevaarlijk werd SCG niet. Na de rust drong SCG aan en als gevolg van klunzig voetbal in de achterhoede kon de SCG-spits scoren.
Vrij snel werd de 1-5 gemaakt. Ronald passeerde met een 'zwabberbal' de verbouwereerd kijkende keeper. Het verzet van SCG was gebroken.
De 1-6 was het mooiste doelpunt van de middag. Eugène werd op links aangespeeld. Na oogcontact van het eenzaamste soort (tekst gestolen uit een liedje van Spinvis) tussen Wadia en Eugène streelde laatstgenoemde de bal als ware het een penseelstreek op een schilderij van van Gogh (zijn de woorden van Paul Brauers, maar uw verslaggever bevestigt dit). De bal ging richting Wadia die met een magische kopbal de 1-6 maakte. Wat een mooi doelpunt.
Ook de 1-7 was prachtig. Louis zette de bal precies op maat voor en de 'Tovenaar van Asmara' tikte zijn 3e van vandaag binnen. Het optreden van Louis mag niet onvermeld blijven. Vandaag gaf hij 4 assists, echter hij maakte geen doelpunt. Wat een kansen had Louis. Zelfs een penalty was niet aan hem besteed. Hij gaf aan dat hij vannacht niet zou slapen.

Conclusie: zeer verdiende overwinning

Enkele opmerkingen:
* er hebben zich al enkele veteranen aangemeld voor het galadiner op 21.10. Cyril regelt dit verder.
* prima 3e helft.
* zaterdag naar Walram. Gehoopt wordt op veel tegenstand.

 

02-09-2023 Jekerdal 1 VET - Eijsden VET   0 - 7

Vandaag naar de wijk St. Pieter in Maastricht. Tegenstander is Jekerdal team 1. Wij zijn met 13 spelers en spelen op de nieuwe kunstgrasmat, dus wij 'zegenen' het veld als het ware in. Voor alle duidelijkheid: de mat komt niet uit het MVV-stadion.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 t/m 0-4
rust
0-5 t/m 0-7
Doelpuntenmakers: Louis, Hans, Amanuel en Wadia.

Vandaag is het de 1e dag van de aangegeven periode met hoge temperaturen, hetgeen wij ook hebben ondervonden. Wat was het warm op de plastic mat. Dit komt tot uitdrukking in het veldspel van beide teams. Jekerdal weet geen vuist te maken en ondanks de 7 doelpunten is het spel van Eijsden stroperig en langzaam. Naast de 7 doelpunten had Eijsden nog diverse mogelijkheden om de dubbele cijfers aan te tikken, echter het vizier stond bij diverse spelers niet op scherp.

Conclusie: verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* afgelopen donderdag zijn Rudi en Eugène in bijzijn van de organisatoren Cyril en Rob
   geïnformeerd over het leveren van bijdragen door alle afzonderlijke leden om hiermee de
   bredere aanpak van werkzaamheden door alle leden te stimuleren. Begonnen wordt met het
   regelen van een kantinedienst. D.w.z. dat tijdens thuiswedstrijden van de veteranen
   (4 wedstrijden zijn nog in het najaar ingepland) Anita en/of Bér assistentie krijgen van
   enkele veteranen. Wordt vervolgd.
* Stefan heeft zaterdagmiddag naast zijn dansschoenen ook de voetbalschoenen aan gehad.
   Vanuit het festivalterrein Bruis is hij komen voetballen en aansluitend weer gaan dansen.
   Chapeau.
* na afloop was het heerlijk zitten, drinken en knakworsten eten op het terras.
* zondagmiddag hebben diverse veteranen en partners zich namens de VVE 'kapotgewerkt' bij
   het harmonie- en schutterijtreffen van de "Roej" bij het fantastische kasteel van Eijsden.
   Chapeau aan Rudi, Lilian, Wadia, Louis, Janneke, Stefan, Mirjam, Pascal, Carla, Jos, Huub en
   Eugène.
 

26-08-2023 Eijsden VET - Grimbie '75   1 - 1 

Vandaag de 1e wedstrijd van de najaarsreeks. Ditmaal tegen een onbekende tegenstander uit Opgrimbie. Wij zijn met 14 spelers. Pep moet wederom de moeilijke afweging maken voor de samenstelling van het team. Scheids is Miel Duysens.

Doelpuntenoverzicht:
0-1
rust
1-1 Hans

Het is altijd gissen naar de kwaliteiten van de tegenstander. Grimbie is een jeugdige ploeg met hier en daar een veteraan. Ook blijft het gissen hoe wij uit de zomerstop komen. Wij hebben nauwelijks getraind en het balgevoel ontbreekt bij de meesten. De eerste 25 minuten kwamen wij niet voor in het veldspel. Grimbie drukte Eijsden terug in een verdedigende positie. Grimbie kreeg enkele goede kansen, echter Pascal of de doellat lagen dwars.
Toch werd het 0-1 na het verzilveren van een penalty. Was het een penalty? Hierover waren de meningen over verdeeld. Uw niet onpartijdige verslaggever was van mening dat het geen strafschop was.
Na 25 minuten was het gedaan met het dominante veldspel van Grimbie. Het leek net alsof de spelers geen conditie hadden? Eijsden kreeg ook enkele goede mogelijkheden, echter of de eindpass was niet goed danwel het vizier stond niet op scherp.

Eijsden start de 2e helft met 3 nieuwe spelers, zijnde Cyril, Amanuel (de tovenaar van Asmara) en Eugène. Het inbrengen van Amanuel en de samenwerking met Hans betekende meer balvastheid bij Eijsden, hetgeen in de 1e helft werd gemist. Door de snelheid en diepgang van Cyril werd het veldspel verplaatst naar de laatste linie van Grimbie.
De gelijkmaker kwam ook voort uit een penalty. Cyril was wederom bezig met een slalom door de middenlinie en de verdediging. Hij werd uiteindelijk neergelegd nabij de 16. Was het een penalty? Grimbie gaf aan dat de overtreding buiten de 16 werd gemaakt.
Uw niet onpartijdige verslaggever was van mening dat de overtreding binnen de 16 werd gemaakt en dus een terechte penalty was.
Ronald nam de penalty en schoot de bal recht door het midden. De keeper hield de bal tegen, echter Hans was er als de kippen bij en knalde de bal tegen het net. Na de 1-1 drong zowel Eijsden als Grimbie niet meer echt aan.

Conclusie: moeilijk begin echter goed herstelt.

Enkele opmerkingen:
* Ronny, Hans, Ronald en Cyril waren uitstekend op dreef.
* Stefan had het aan de stok met enkele tegenstanders en de scheids.
* de buitenlandse (Noorse) fans hebben ons team naar een next level gebracht door hun
   luidruchtige aanmoedigingen, waarvoor dank.
* de 3e helft was prima verzorgd.
* Philippe en Wadia hebben aangegeven dat zij volwaardig lid willen worden van de veteranen.
* inmiddels staat de uitnodiging voor het galadiner op 21.10 a.s. in de veteranenapp.
* eerst gaat een delegatie van de veteranen op (voetbal)excursie naar Stuttgart.

 

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren