Wedstrijdverslagen

07-12-2019 Sporting Heerlen VET -  Eijsden VET      2 - 2

Vandaag wederom naar Heerlen om voor de 1e keer te spelen tegen Sporting. Wij zijn met 14 spelers. Coach Pep heeft de eer om een hecht team te smeden. Wij voetballen op een kunstgrasveld.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Pascal
Rust
1-1
1-2 Ronald
2-2

Wat kunnen wij vandaag verwachten. Blijkens het ontvangen overzicht verliest Sporting nauwelijks (net als Eijsden). Eijsden heeft een geducht middenveld met Louis en Ronald als spelmakers, Stefan als breekijzer en Mark als verbindingsman aan de linkerzijde. In de voorhoede speelt Pascal en Dennis. Eijsden speelt geconcentreerd en komt in de 1e helft niet in de problemen. Wel zie je aan de einde van de 1e helft een kentering. Dit laatste heeft te maken met het feit dat Ronny geblesseerd uitviel en dat Ronald als laatste man ging fungeren. Hierdoor verviel de balvastheid en het aanspeelpunt op het middenveld. Door deze wijziging kwam er meer druk op de verdediging te liggen.
De 0-1 was een prima goal van Pascal. Via een aanval over enkele spelers en als laatste een voorzet van Ronald naar de geheel vrijstaande Pascal, kwam laatstgenoemde vrij voor de keeper te staan. Met een effectvolle bal liet hij de keeper kansloos.

Na de rust is het spelbeeld anders. Sporting zette flink druk, echter het geconcentreerde spel van Eijsden liet weinig toe.
De 1-1 kwam er toch, doordat op het middenveld balverlies werd geleden (foute pass Eugene of geen goede balaanname van Erik?). De verdediging werd uitgespeeld en Pascal T. had geen kans op de lage schuiver. Direct erna krijgt Eijsden een vrije trap links van de 16. Ronald gaat achter de bal staan. Hij denkt aan zijn voorbeeld Lasse Schone van Ajax en lepelt de bal in de verre hoek binnen. Een beauty dus. De gelijkmaker komt ook voort uit een fout. De doelpuntenmaker loopt uit de rug van een Eijsden-speler en met een diagonaal schot laat hij Pascal kansloos.
Over en weer zijn er nog mogelijkheden. De mooiste is voor de Sporting-spits die zijn schot op de doellijn gekeerd ziet door Rob.

Conclusie: leuke wedstrijd met goede tegenstand. Ik ben ervan overtuigd dat wij met 3 punten naar huis waren gegaan als Dennis en zeker Ronny niet geblesseerd waren uitgevallen.

De analyse van Gary Lineker spreekt voor zich: i saw a pefect game. Full with passion and many chances. Pity for Eijsden that they had 2 injured players. I think Eijsden played better. Louis is in my dreams.

Enkele opmerkingen:
* volgende week de laatste wedstrijd van de najaarsreeks.
   Wederom tegen een ploeg uit Heerlen: Bekkerveld.
* eerst gaan diverse veteranen op visite in Luik waar zij gaan genieten van pinten, piketjes,
   Luikse ballen, Standard Liège - Arsenal en Josephine Baker. Rob heeft de opticien al ingeseind.
* Man of the Match: Louis was overal op het middenveld en voorhoede.
   Hij maakte lange sprints, duelleerde veelvuldig en zorgde voor aansluiting. Kortom fantastisch
   gespeeld.

23-11-2019 Eijsden VET -  WDZ VET      8 - 0

Vandaag voor het eerst tegen WDZ uit Bocholtz. Wij zijn met 14 spelers. Miel is scheids. Pep heeft zoals altijd de dankbare taak om een goed team op de been te zetten.

Doelpuntenoverzicht:
De 1e helft maken wij er 3; in de 2e helft komen er nog 5 bij. Doelpuntenmakers zijn John, Louis, Rene en zelfs Ronny, Rob en Ronald doen een duit in het zakje.

Vandaag spelen wij de beste wedstrijd van de najaarsreeks. Eijsden laat WDZ spreekwoordelijk gezien “alle hoeken van het veld zien”. Dit middels simpel voetbal: bal elkaar in de voet aanspelen, vrijlopen en de combinatie spelen. Dit gebeurt de gehele wedstrijd. WDZ krijgt weliswaar 2 kansen, echter dit door toedoen van fouten van Eijsden-spelers. Pascal weet 2x de inzet te pareren. Vele doelpunten van Eijsden waren mooi en kwamen veelal voort uit combinatievoetbal. De 4-0 van John en de 8-0 van Ronald (zijn 1e wedstrijd in een half jaar tijd) waren de mooiste. De 4-0 via een volley na een prima voorzet van Marc en de 8-0 via een carambole met de doelpaal na een schitterend hakje van John.

Door Gary Lineker van Match of the day wordt aangegeven: Eijsden played marvellous, clever, with power and great finesses. Eugene was awesome on the midfield.

Enkele opmerkingen:

* na de wedstrijd zijn wij de 3e helft aangegaan in de Heerlijkheid Breust. De kantine was
   dicht vanwege het Gala-diner.
* volgende week naar Hulsberg. Diverse veteranen gaan aansluitend naar het Festival des
   Cocques. Aanmelden kan nog bij Rene Rutten.

16-11-2019 Eijsden VET -  Haslou VET      4 - 2

Vandaag tegen Haslou uit Elsloo. Hier hebben wij nimmer tegen gespeeld. Wij zijn met 13 spelers. Maurice is referee.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Louis
2-0 Bart
2-1
Rust
2-2
3-2 Dennis
4-2 Dennis

Haslou is een jeugdig en naar behoren voetballend veteranenteam. In de 1e helft speelt Eijsden best aardig en verzuimd in feite de wedstrijd in het slot te gooien door maar 2x te scoren. Louis maakt de 1-0 doordat hij langs zijn tegenstander draait en met een diagonaal schot scoort. Een typische Louis-goal.
Bij de 2-0 is Bart slimmer dan de keeper; ontfutselt hem de bal en tikt binnen. Van Bart ging door zijn snelheid veel dreiging uit. Haslou weet tot 2-1 te komen door een kopbal. De man die scoort, staat geheel vrij, hetgeen niet mag gebeuren. In de 2e helft proberen wij nog meer druk te zetten, echter wij krijgen de deksel op de neus. Een Haslou speler krijgt op rechts alle ruimte en uit zijn voorzet wordt de 2-2 gemaakt door een speler die sneller zijn voet tegen de bal krijgt dan Stefan. Eijsden blijft naar voren voetballen en zet vroegtijdig druk.
Wij komen op 3-2 doordat de keeper een rollertje van Dennis niet goed beoordeeld. Hij kijkt de bal naast het doel, echter tot zijn verbazing rolt de bal in het doel. De 4-2 wordt gemaakt uit een penalty. Louis draait zich vrij van een verdediger; hij rukt op in de 16 waar hij onnodig getorpedeerd wordt door de laatste man. Een terechte penalty. Van een overtreding van Louis bij het wegdraaien van de verdediger was geen sprake. Er gebeurt niets noemenswaardig meer.

Match of the day analist Gary Lineker geeft het volgende aan: Eijsden played a difficult game. They had must make more goals in the first half. The penalty was for sure a penalty. Louis didn’t make a foul.

Conclusie: terechte overwinning.

Enkele opmerkingen:
* na de wedstrijd gaan 10 veteranen tappen bij de Puupkesfeesten om de kas te spekken.
* in het weekend van 17-19 april 2020 gaan de veteranen naar Stuttgart.
* het is heerlijk voetballen in de herfstkou.

09-11-2019 Eijsden VET -  FC Tulje      10 - 2

Vandaag niet tegen VKC maar tegen de vets van FC Tulje uit Kelmis. Vorig jaar hebben wij voor het eerst in België gespeeld en daar een leuke pot gespeeld. Wij zijn met 14 spelers. Leon is scheids.

Doelpuntenoverzicht:
1e helft 5-1 en de 2e helft ook 5-1, hetgeen de eindstand op 10-2 brengt.

5 doelpunten respectievelijk 4 doelpunten worden gemaakt door Dennis respectievelijk Raoul. FC Tulje maakt ook nog een eigen doelpunt. Een doelpuntrijke wedstrijd vandaag tegen een tegenstander die niet in staat was om zand te strooien in de Eijsden-machine. Ook niet met hulp van een zeer jeugdige veteranen.

Concusie: een verdiende overwinning.

26-10-2019 Eijsden VET -  RKVVM VET      3 - 5

Vandaag de streekderby tegen Margraten. Wij zijn met 14 spelers. Maurice is scheids.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Rene
2-0 Rene
2-1
3-2 ?
Rust
3-3 t/m 3-5

Vandaag weer sinds lange tijd tegen een terechte nederlaag aangelopen. In de 1e helft konden wij het nog bijbenen, maar na het geblesseerd afhaken van Louis sloop de onrust nog meer in het team. Het middenveld werd overlopen. RKVVM speelde slim tussen de linies, hetgeen voor veel gevaar zorgde, aangezien wij de spelers niet volgden.

In de 2e helft werd nog gewisseld, echter het was alsof Eijsden niet wilde voetballen. Kortom een terechte nederlaag.

Enkele opmerkingen:
* er hebben zich tot nu toe 15 spelers / coaches opgegeven voor het weekendje weg,
   hetgeen zeker om een wedstrijd te voetballen aan de magere kant is.

05-10-2019 BMR VET -  Eijsden VET      1 - 4

Vandaag naar Mheer om hier te voetballen tegen BMR. Grasmat ligt er prima bij. Wij zijn met 14 spelers. Jerome en Jean-Marie zijn ook geselecteerd vanwege de vele blessures / afmeldingen.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Bart
0-2 Louis
Rust
0-3 Rene
0-4 Jordi
1-4

Vandaag wederom 2 verschillende helften. De 1e helft hebben wij het meerdere van het spel. BMR wordt constant onder druk gezet; dit via verzorgd voetbal. Hieruit komen ook legio kansen, echter het vizier stond niet op scherp. Toch moeten er doelpunten vallen. De 0-1 wordt door Bart gescoord uit min of meer een scrimmage, waarbij de bal uiteindelijk voor de voeten van Bart rolt die de bal simpel binnenschiet. De 0-2 van Louis komt voort uit een mooie voorzet van Ludo op rechts. Hangend in de lucht kopt hij binnen. BMR krijgt in de 1e helft geen kans.
De 2e helft is er geen sprake meer van verzorgd spel. Er worden te moeilijke oplossingen gezocht. I.p.v. de bal simpel terugleggen gaat de bal vaak naar voren, hetgeen veel balverlies oplevert. De stelling van Johan Cruyff dat “simpel voetbal het moeilijkst is” gaat vandaag in de 2e helft op. Snel na de thee weten wij de 0-3 te scoren. Door slecht uitverdedigen krijgt Rene de bal in zijn voeten. Beheerst schiet hij binnen. De 0-4 wordt door Jordi uit een mooie vrije trap binnengejast. De 1-4 is voor de statistieken.
In de 2e helft krijgt BMR wel enkele kansen. Als wij het spel spelen, zoals in de 1e helft, gebeurt dit niet.

Alan Shearer van Match of the day gaf de navolgende analyse. What a strange game. Two different matches? Eijsden was superior in the first half. In the second ?? I love to see Louis playing. With character and the skill to play simple.

Enkele opmerkingen:
* Jordi testte nog de snelheid van Eugene door een zeer scherpe steekpass eruit te gooien.
   Tsjonge jonge wat is hij nog snel, aangezien hij de bal nog binnenhield!
* er wordt al veelvuldig geïnformeerd naar onze verblijfplaats tijdens ons weekendje weg in
   2020. Wij gaan in ieder geval niet naar Tokyo.
* 2 zaterdagen geen voetbal. Jammer van mijn kant, want rust betekent roest.

28-09-2019 Eijsden VET -  LHC 2 VET      5 - 0

Het jeugdige veteranenteam LHC2 is vandaag te gast. Wij spelen op veld 2. Maurice is scheids. Wij zijn met 14 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 John F.
2-0 John F.
3-0 Bart
4-0 John F.
Rust
5-0 Louis

Wat konden wij vandaag verwachten? De focus om een goede wedstrijd op de mat te leggen was er vanaf minuut 1. Wij speelden zeer geconcentreerd en lieten de bal gemakkelijk via vele schijven lopen. De doelpunten waren van een zeer hoog niveau: een stift over de keeper, een voorzet in de lucht in het doel volleyen en een schot van zo’n 18 meter met veel effect binnenschieten. Deze 3 doelpunten van John waren prachtig om te zien. Wow. Ook de goal van Bart mocht er wezen. Hij werd geheel vrijgespeeld voor de goal en schoot hard de 3-0 binnen. Deze helft was van een prima niveau. LHC kon hier niet veel tegenover stellen. In de 2e helft een geheel ander verhaal. De magie van de 1e helft was er niet meer. Superieur voetbal werd ingeruild voor vele foute passes; kortom het liep niet meer. Hierdoor kon LHC meer in hun spel komen en een paar keer gevaarlijk voor het doel van Pascal verschijnen. Pascal wist van geen wijken, dus een clean sheet is het logische gevolg. Louis wist nog uit een corner van Bart te scoren. Hij stond tussen 4 LHC-ers, maar was toch de meest oplettende speler. Naast de 5 doelpunten werd de doellat en paal nog 3x getest in de wedstrijd. Vele kansen dus.

Match of the day: Gary Lineker gaf het volgende aan: Eijsden blown LHC away in the first half. The second half ... John F. was the man of the match. Eric get injured. I hope he will be fit next saturday.

Conclusie: zeer verdiende overwinning. 1e helft smaakt naar meer.

Enkele opmerkingen:
* Rob, Cyril, John van H. en Eugene hebben de wedstrijd nog heel lang geanalyseerd.
* volgende week al weer de laatste wedstrijd voor de herfstvakantie. Gaat wel heel snel allemaal.

21-09-2019 Sportclub '25 VET - Eijsden VET   3 - 9

Niet Walram maar Sportclub 25 uit Bocholtz was vandaag onze tegenstander. Walram had zich afgemeld. Rudi heeft een nieuwe tegenstander gevonden in Sportclub 25. Wij spelen op een grasmat. Het veld is keihard, maar goed bespeelbaar. Wij zijn met 14 spelers.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 John F.
1-1
2-1
2-2 Dennis
2-3 Louis
2-4 Louis
Rust
3-4 3-5 t/m 3-9 John F. 2x, Louis en Raoul

Vanmiddag hebben wij een gedenkwaardige wedstrijd gezien. Van de 12 doelpunten waren er 10 hoogstaand. Ook Sportclub maakte enkele fantastische doelpunten. Sportclub 25 is een prima ploeg om tegen te spelen. Wij hebben vandaag alle zeilen moeten bijzetten om als winnaar uit de strijd te komen. In de 1e minuut maakte John al de 0-1. De verdediging van Sportclub 25 stond te slapen en via een buitenkantje rechts wist hij te scoren. Daarna was het spel voor Sportclub. Via een fantastisch schot werd Pascal gepasseerd. Direct erna kwam een bal via een kluts bij de Sportclub-linksbuiten die wederom Pascal passeerde. De mouwen werden bij ons opgestroopt en de achterstand werd omgezet naar een voorsprong. Met name de goal van Dennis was mooi. Hij volleyde de bal in 1 tijd achter de goalie. Louis scoorde 2x achter elkaar via een bekeken schot met links en uit een directe vrije trap. Deze goal was wel houdbaar.
Na de rust drong Sportclub 25 aan, hetgeen resulteerde in de 3-4. Het werd spannend, doordat de tegenstander de gelijkmaker wilde forceren. Zover kwam het niet. John had zijn finest moments. Met een stiftbal en een volley wist hij de doelman op fantastische manier te verschalken. Wow; wat een goals. Louis respectievelijk Raoul maakte met een run en een passeeraktie van de uitkomende keeper respectievelijk een binnentikker onze 9 goals compleet.

Match of the day analist Gary Lineker gaf aan dat hij had genoten: what a performance. Today is saw a fantastic fight. Eijsden was the winner. I saw 10 fantastic goals. John F. and Pascal were the man of the match. I saw the true spirit of Eijsden.

Conclusie:
hard bevochten overwinning. Prima tegenstander.

Enkele opmerkingen:
* een Sportclub 25-speler viel ernstig geblesseerd uit. Hij verdraaide zijn knie.
* Eugene mocht niet te veel lopen voor Pep. Hij gaf aan dat hij nog nooit zo veel gelopen
   had als vandaag!
* de Leffe, pils en haute cuisine hebben ons fantastisch overeind gehouden in de 3e helft.
* de coaching door Pep en John van H. (laatste man) was goed verzorgd.
   Met name John coachte op een rustige manier. Mijn oren doen er nog pijn van.
* 2 hattricks in 1 wedstrijd is bijzonder.

14-09-2019 Eijsden VET - Catsop VET   2 - 0

Catsop uit Elsloo is onze tegenstander. Een team met veelal jeugdige veteranen. Pep is weer terug op zijn post. Paul fluit de 1e helft; Erik de 2e als vervanger van Leon. Het is fantastisch voetbalweer.

Doelpuntenoverzicht:
1-0 Dennis
Rust
2-0 Raoul

Wij zijn met 14 spelers. Uw verslaggever is gepasseerd. Zoals geschreven beschikt Catsop over een jeugdig team, hetgeen betekent dat Eijsden ‘aan de bak moet’. Het is leuk om tegen een volwaardige tegenstander te moeten spelen. Het spel golft in de 1e helft over en weer. Eijsden maar ook Catsop heeft kansen. Pascal, die een prima wedstrijd keept, weet zijn doel schoon te houden met enkele prachtige saves.
Ronny is overal op het veld en stuurt de verdediging prima aan. Dennis laat zich in de 1e helft gelden door als aanspeelpunt en doelpuntenmaker te fungeren. Via een prima aanval wordt hij in stelling gebracht om de 1-0 te scoren. Eijsden heeft in de 1e helft een licht veldoverwicht. In de 2e helft is dit anders. Eijsden domineert en krijgt vele kansen.
De 2-0 valt in feite onverwacht. Raoul schiet de bal over de iets te ver voor zijn doel staande keeper en tot verbazing van menigeen vliegt de bal in het doel.

Match of the day heeft met belangstelling de wedstrijd gevolgd. Gary Lineker stelt het volgende: Eijsden played the best second half of this season. Pascal T. and Ronny were both the man of the match. I will look out for the next game against Walram.

Conclusie: verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* het wisselen blijft een probleem. Menig veteraan vindt het niet leuk, echter het is niet anders.
   Wij hebben een grote selectie. Pep heeft de intentie om iedereen te laten voetballen met dien
   verstande dat winst ook voorop staat.

07-09-2019 Eijsden VET - Spcl. Jekerdal VET   4 - 1

Vandaag tegen Jekerdal 1 uit Maastricht. Wij zijn met liefst 16 spelers. Spelen op veld 2. Scheids is Ramon. Eugene is de vervanger van Pep.

Doelpuntenoverzicht

1-0 eigen doelpunt
2-0 John F.
3-0 Raoul
Rust
3-1
4-1 Raoul

Eugene fungeert als coach nu Pep in Berlijn is. Zijn teamsamenstelling bij de aanvang van de wedstrijd wordt niet door alle spelers ‘goed ontvangen’. Roy verlangt nu al terug naar Pep. Louis geeft aan dat dit nog een staartje krijgt. Kijken wij naar ons spel dan moet ik bekennen dat er een bepaalde matheid over het team ligt, waardoor het spel vlak wordt.
Dit geldt zeker voor de 2e helft. Het wordt tijd dat er meer scherpte in het voetbalspel komt. Toch zijn er ook mooie voetbalmomenten waar te nemen, zoals de goal van John. Hij weet via een omhaal op een heel mooie manier te scoren. Wow, wat een goal. Raoul weet 2x te scoren op zijn bekende manier. Een versnelling eruit gooien en de bal beheerst langs de keeper plaatsen.

Match of the day analyticus Gary Lineker geeft aan: it seems that it’s going to easy for Eijsden. I saw a awesome goal. The best of september? Conclusie: wel verdiende overwinning; het voetbalspel moet scherper worden.

Enkele opmerkingen:

* diverse veteranen gaan proberen om gezamenlijk naar de wedstrijd Standard Luik - Arsenal
   te gaan kijken.
* Ludo en Marc zijn deze week jarig.
* John F. is the man of the match.

31-08-2019 Miranda VET - Eijsden VET   1 - 5

Op het veld van VV Haanrade speelt Miranda zijn wedstrijden. Wij spelen op het bijveld, dat er zeer slecht bijligt. Kortom een ‘krotewei’. Hierdoor komt ons technisch spel niet naar voren. Wij zijn met veel geapp (ongelooflijk) aan 14 spelers gekomen. Pep is er weer bij.

Doelpuntenoverzicht:
0-1 Raoul
0-2 Rene
0-3 Raoul
1-3
Rust
1-4 Louis
1-5 Pascal S.

Er speelt vandaag maar 1 team en dat is Eijsden. Wij zijn duidelijk de meerdere. Miranda wordt constant in de verdediging gedrukt. Raoul scoort 2x met een linkse schuiver, Rene en Pascal via een binnentikker en Louis via een afstandsschot.
Het 5e doelpunt was het resultaat van een mooie aanval over rechts, waarbij Bart aan Pacal een niet te missen kans bood. Het doelpunt van Miranda was een lucky goal: een niet bedoelde boogbal.
Gary Lineker van Match of the day gaf het volgende commentaar: what a bad pitch. I think that pigs did not accept to play on this pitch. Eijsden played not really good. It was enough to win.

Conclusie: zeer verdiende overwinning.

Enkele opmerkingen:
* gestart is met het betalen van het wasgeld.
* Janneke was aandachtig toeschouwer.
* de accommodaties in de mijnstreek zijn vaak moeilijk te vinden

24-08-2019 Eijsden VET - VKC VET   4 - 1

Vandaag de 1e wedstrijd na het zomerreces. Tegenstander is onbekend. VKC speelt samen met Passart in de mijnstreek. Wij zijn met 14 spelers. Leon is scheids. Het is zeer warm. Pep is in Barcelona en is aandachtig toeschouwer van de wedstrijd Barcelona - Real Betis (5 - 2).

Doelpuntenoverzicht:
In de 1e helft wordt 3x gescoord, waarvan er 2 door debutant Dennis Leboux.
In de 2e helft scoort hij zijn 3e. VKC weet in de 1e helft 1x te scoren. Wie de 4e treffer van Eijsden maakte?

Vandaag hebben wij naast Dennis Leboux nog een debutant namelijk Jordy Limpens.
Wij zijn benieuwd hoe de tegenstander is. Vrij snel komen wij er achter dat het vandaag makkelijk kan gaan. Hierbij speelt Dennis (Man of the match) een belangrijke rol als aanspeelpunt / afmaker. De 4 - 1 is m.i. het mooiste doelpunt. Via 3 schijven (lange pass, breedtepass en binnentikker) wordt de 4e gemaakt. Er gebeurt verder niets noemenswaardig.
Gary Lineker van Match of the day analyseert als volgt: The new season has begon. Eijsden played simple. The new targetman Dennis is the new rocketman.

Conclusie:
regelmatige overwinning.

druk op CTRL+P om deze pagina af te drukken

Wedstrijdsponsoren

Overige sponsoren